Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

În noua sa calitate, de Purtător de cuvînt al PNL, Klaus Iohannis a vorbit de Traseiștii de bine

Potrivit rezultatelor aproape definitive la alegerile locale din 27 septembrie 2020, PNL a cîștigat un număr de 1237 de primării. Dintre acestea, 15 sînt primării de capitale de județ.
Acest rezultat i-a dat lui Klaus Iohannis, care a coborît miercuri, 30 septembrie 2020, funcția de președinte de la cea de purtător de cuvînt al Guvernului la cea de purtător de cuvînt al PNL, prilejul unei Cîntări a Victoriei PNL. Prin această victorie, a proclamat bombastic Klaus Iohannis, PNL a devenit motorul Schimbării în bine a României. Asta îmi amintește de un vers celebru al lui Mihai Ursachi dinainte de 1989:

„Un om din Tecuci avea un motor/
Dar nu i-a folosit la nimic.”

Așa și România lui Klaus Iohannis. Deși nu e din Tecuci, are un motor care nu-i folosește la nimic.
Am arătat în comentariile anterioare că rezultatele obținute de PNL la locale sînt un dezastru. Un dezastru prin raportare la pretențiile acestui partid, la sprijinul dat de Sistemul Instituțiilor de forță, la chibițăreală electorală făcută sistematic de Klaus Iohannis. PSD, călcat în picioare de președinte 24 din 24 de ore, hăituit de Sistem, aflat în criză de reconstrucție, a întrecut net PNL la numărul de primari, la numărul de președinți de consilii județene, la scorul politic pe București. În multe locuri, inclusiv la primăria București sau la sectorul 1, PSD a pierdut la limită și în condițiile mînăriilor din parte STS.

Elogiul deșănțat adus de Klaus Iohannis rezultatelor PNL are drept argument invocat reportarea la scorul postdecembrist al PNL.
Numai că PNL de acum nu e PNL dinainte de 2014. E de fapt, din 2014, PNL+PDL.
În 2008, de exemplu, la număr de primari, PNL+PDL au obținut un număr de 706+908=1614 de primari.
Acum are doar 1237.
La președinți de consilii județene, PNL+ PDL au obținut 5 + 14= 19 președinți.
Partidul alcătuit din PNL și PDL sub denumirea de PNL a obținut acum 17.
În numărul de primari de 1237 se regăsesc însă și cei peste 100 de primari PSD racolați de PNL, pentru că garantau succesul la locale, cu Mihai Chirica în frunte.

Cu excepția fătucii de la Realitatea Tv și a celei de la Agerpres (încă o dată, nu înțeleg de ce trebuie să plătim din taxele și impozitele noastre o instituție de presă a Statului, de fapt, a Puterii) de data asta jurnaliștii au fost incisivi prin întrebările lor incomode. Unii precum Sebastian Zachmann s-au reabilitat față de conferința trecută, alții, precum Ramona Avramescu, de la TVR, au continuat sub semnul profesionalismului.

Cristian Ștefănescu, Digi FM și D.W. l-a întrebat:

„În prima declarație pe care ați făcut-o după alegerile locale, aţi numit USR-PLUS şi PNL motoarele schimbării. V-aţi gândit și la acei primari ex-pesedişti care au trecut la PNL și dacă da, ce schimbare așteptaţi de la aceștia? Vă rog.”

Klaus Iohannis a răspuns:

„Eu aștept schimbări de la partidele care au dovedit că au proiecte bune pentru România, au proiecte bune pentru comunitățile lor şi sunt convins că numărul de primari care vor veni cu proiecte bune pentru administrație, pentru comunitățile lor este semnificativ mai mare decît numărul primarilor care doar așteaptă să treacă timpul. Nu putem să individualizăm așteptările de dezvoltare ale unei țări. Este nevoie de oameni dornici să aducă o schimbare în plus, o schimbare pozitivă, sustenabilă, dar în politică este nevoie și de partide care, în ansamblu, sunt dispuse să facă aceste schimbări, să își asume riscul schimbărilor, fiindcă schimbările întotdeauna vin cu un risc politic. Nu toată lumea își dorește schimbarea în bine, să știți. Şi pentru că Partidul Național Liberal, dar și USR PLUS, care sunt la început de drum, au dovedit că doresc o schimbare a felului în care se face politică în România, că doresc să vină cu reforme bune pentru România și pentru români, din aceste motive am spus și luni ce am spus.”

Ce spune în esență Klaus Iohannis despre racolările de primari PSD de către Partidul Motor?
Că PNL e un partid care-și asumă riscul schimbărilor, un partid care e de partea Istoriei. Ce mai încolo și încoace Partidul Schimbării în Bine a României. Nici Lenin nu vorbea așa despre Partidul Bolșevic al Uniunii Sovietice. Prin urmare, primarii PSD care au trecut la PNL, în frunte cu Mihai Chirica, nu sînt traseiști pur și simplu: sînt traseiști de bine. S-au lăsat racolați de PNL, deoarece au văzut în acest partid Motorul Schimbării. Cei care au rămas în PSD sînt niște orbi, deoarece ei n-au văzut că PSD e ”Promotorul politicii toxice”. Cu alte cuvinte n-au știut să deosebească între Motor și Promotor.

În primii ani de după venirea rușilor, în perioada zisă și de Cucerire a Puterii, circula prin cafenele o epigramă a lui Păstorel-Teodoreanu:

„Căpitane/
Nu fi trist/
Garda merge înainte/
Prin Partidul Comunist”

Epigrama trimitea la o realitate:
Sub conducerea Anei Pauker și a lui Vasile Luca, PCR, lipsit de membri suficienți pentru a fi o forță politică, a trecut la racolarea legionarilor.

Justificarea celor doi?
PCR era partidul Schimbării, partidul viitorului, partidul revoluționar. Legionarii care se înscriau în PCR n-o făceau din oportunism, ci pentru că voiau Schimbarea în bine a României și vedeau în PCR Partidul Schimbării în bine.

Imitînd-o fără să știe pe Ana Pauker, Klaus Iohannis a înființat formula:
Traseiștii de bine.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

10 comentarii pentru articolul „În noua sa calitate, de Purtător de cuvînt al PNL, Klaus Iohannis a vorbit de Traseiștii de bine”

  • Acum incepe bumbaceala intre PNL isti si USR isti.Faza de aseara cu USR istii si cu sacii de voturi nu ar fi ajuns publica(la televizor adica) fara binecuvantarea „baietilor”.Iar „baietii” nu fac nimic fara binecuvantarea „comandantului suprem” si a „partidului Sau”.USR istii au umflat primarii fiefuri PNL ,mai apoi au inceput sa emita pretentii la suprematie pe Dreapta,vrand sa fie ei Fratele cel Mare si PNL eii fratele cel mic,incurajati de succesele lor la primarii importante.Ce a urmat este Operatiunea Sacul.Evident „comandantul suprem”si „partidul Sau”o sa i compatimeasca pe USR isti,si o sa dea vina pe Raii de PSD isti,care joaca iara rolul Oamenilor Negri,dar pentru binele „comandantului suprem”.

    • Cand „comandantul” i injura pe PSD isti o face de ochii lumii,sa vada Electoratul de Dreapta si coana Europa ca e antiPSD ist,dar prin spate,PSD istii fac treaba murdara a „comandantului”,si isi iau injuraturile pentru”comandant”,in asa fel incat „comandantul” sa nu si manjeasca mainile.Asa a fost si pe vremea lui Dragnea,asa e si acum cu Ciolacu,astia se fac ca se injura dar sunt mana in mana.Scandalul este intre PSD si USR,dar de beneficiat ,beneficiaza PNL ul din treaba asta.

      • PNL eii i au incurajat pe USR isti sa umble noaptea cu sacii,ca vor fi acoperiti si nu li se va intampla nimic,USR istii aroganti,si bazandu se pe faptul ca PNL eii i acopera s au dus cu sacii,fiind filmati in postura asta.Faza e ca ,probabil PNLeii au lasat ca imaginile USR istilor cu sacii sa ajunga la PSD care PSD a facut scandalul,ulterior.O manevra chinezareasca.Adica PNLeii i au incurajat pe USR isti sa greseasca,ca i acopera de potera,aia au cazut in lat,insa PNL i a dat pe mana poterii,probabil lasand sa se scurga imaginile la PSD,neimpiedicand PSD istii si televiziunile sa obtina imaginile(poate chiar scurgandu le”pe surse”),dar PNL nu stie nimic si le plange de mila USR istilor.

        • Nota 10 cu steluta pentru spiritul tau neschimbat. Merci ca m-ai înveselit nitel, domnu’ Tudy! Bine ca se permit din nou postari si la subsol, unde lumea nu-i atât de încrâncenata!

  • Mulțumim pentru text .

  • Care motor?! Iar a laudat pe cine nu trebui si nu a uitat sa mentioneze de PeeSeeDee…
    Pana una alta se vede ca nu a citit decizia CCR prin care parlamentul decide data alegerilor. Ar fi cazul sa fie undeva prin primavara-vara cand poate ar mai scade intensitatea infectarilor cu noul virus.

  • Asa e maestre.E un motor!
    Dar motorul asta nu este orice motor!
    Este o mobra pe care o calareste si o ambaleaza cum doreste!
    Ce ramane in urma!
    O pacla de fum inecacios pe care ,cica , are parfum de democratie!
    Din cauza fumului astuia asa de dens de la ambalatul MOBREI probabil nu vede boborul ca a trecut cu rotile peste constitutie!

    Si mai e ceva !Pentru MOBRA nu prea trebuie nu stiu ce carte, indemanare,etc!

    Probabil transformarea in bine va veni cand va schim a MOBRA cu HARLEY, BMW sau HONDA!

    Mai trebuie sa curga multa apa le Dimbovita!

  • Un om din Tecuci avea un motor

    dar nu i-a folosit la nimic.
    Mihai ursachi

  • Cel care a scris asa ceva a fost directorul Teatrului National din Iasi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *