Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Mîndria de a trăi în țara în care a făcut afaceri dubioase Hunter Biden, beizadeaua noului președinte al Americii

Bacalaureații știu aproape pe de rost primele rînduri din Baltagul. Le știu și eu. Am citit și recitit romanul de mai multe ori. Am început să-l recitesc și zilele acestea, dat fiind că era în seria Opere, scoasă înainte de 1989, în continuarea Notelor de călătorie din Cadrilater. Nu mi s-a părut nimic deosebit. Și deodată, la prînz, gîndindu-mă la babuinii noștri (tocmai băgasem de seamă cum toți moldo-valahii noștri se grăbesc să viseze cu ochii deschiși la ce potop de pomeni vor veni acum din America, dat fiind că Joe Biden a fost de mai multe ori în România, mi-am amintit de primele rînduri din Baltagul. Pare a juca un rol important și faptul că fiu-său a făcut pe aici multe afaceri dubioase. Pînă la proclamarea victoriei de către presa din America, afacerile lui Hunter Biden, înlesnite de taică-său, care venea să bată pe umăr vreun guvernator de la București pentru ca fiul său să pună mîna pe aeroporturile de la noi, presa noastră a fost cît pe-aci să-l declare penal pe beizadea. Acum, faptul că Hunter Biden a furat în România face din teritoriul dintre Dunăre și Tisa un spațiu magic, unde se va răsturna cornul abundenței. Nu e de ici de colea ca fiul noului Jupîn al țărișoarei noastre dragi să fi furat pe teritoriul nostru și nu pe cel al Ungariei de exemplu. Judecînd după spasmele de entuziasm stîrnite de venirea la putere în America a tatălui celui care voia să pună mîna pe cele două aeroporturi, e un anume regret printre rînduri că Hunter Biden n-a participat la noi la un viol în grup. Sînt aproape sigur în aceste condiții că victimele și-ar fi pus pe Faceook chipul alături de cel al lui Hunter.

Ce spune Mihail Sadoveanu în Baltagul despre neamul românilor?

„Domnul Dumnezeu, după ce a alcătuit lumea, a pus rînduială şi semn fiecărui neam.
Pe ţigan l-a învăţat să cînte cu cetera şi neamţului i-a dat şurubul.

Dintre jidovi, a chemat pe Moise şi i-a poruncit: «Tu să scrii o lege; şi, cînd a veni vremea, să pui pe farisei să răstignească pe fiul meu cel prea iubit Isus; şi după aceea să înduraţi mult necaz şi prigonire; iar pentru aceasta eu am să las să curgă spre voi banii ca apele».

A chemat pe ungur cu degetul şi i-a ales, din cîte avea pe lîngă sine, jucării: «Iaca, dumnitale îţi dau botfori, şi pinteni, şi răşină să-ţi faci sfîrcuri la mustăţi; să fii fudul şi să-ţi placă petrecerile cu soţii».

S-a înfăţişat şi turcul: «Tu să fii prost; dar să ai putere asupra altora, cu sabia».

Sîrbului i-a pus în mînă sapa.

A poftit pe boieri şi domni la ciubuc şi cafea: «Măriilor voastre vi-i dat să trăiţi în desmierdare, răutate şi ticăloşie; pentru care să faceţi bine să puneţi a mi se zidi biserici şi mănăstiri».

La urmă, au venit şi muntenii ş-au îngenuncheat la scaunul împărăţiei. Domnul-Dumnezeu s-a uitat la ei cu milă:
– Dar voi, necăjiţilor, de ce aţi întîrziat?
– Am întîrziat, Prea slăvite, căci sîntem cu oile şi cu asinii. Umblăm domol; suim poteci şi coborîm prăpăstii. Aşa ostenim zi şi noapte, tăcem, şi dau zvon numai tălăncile. Iar aşezările nevestelor şi pruncilor ne sunt la locuri strâmte între stânci de piatră. Asupra noastră fulgeră, trăsneşte şi bat puhoaiele. Am dori stăpâniri largi, câmpuri cu holde şi ape line.
— Apoi aţi venit cei din urmă, zice Domnul cu părere de rău. Dragi îmi sînteţi, dar n-am ce vă face. Rămîneţi cu ce aveţi. Nu vă mai pot da într-adaos decît o inimă uşoară ca să vă bucuraţi cu al vostru. Să vă pară toate bune; să vie la voi cel cu cetera; şi cel cu băutura; s-aveţi muieri frumoase şi iubeţe.”

Chiar și cînd am recitit în aceste zile Baltagul, deși împovărat de scepticism privind poporul român, n-am băgat de seamă ironia duioasă din textul sadovenian. Mihail Sadoveanu spune despre români că Dumnezeu i-a dăruit cu năravul Să vă pară toate bune. Și acum românilor, popor dăruit de Dumnezeu să fie mereu vesel, li se par toate bune.
Acum, după năstrușnicia cu mîndria de a trăi într-o țară în care a furat beizadeaua lui Joe Biden, descopăr ironia – chiar dacă duioasă – a marelui prozator.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

20 comentarii pentru articolul „Mîndria de a trăi în țara în care a făcut afaceri dubioase Hunter Biden, beizadeaua noului președinte al Americii”

  • si nu ne duce pe noi in ispita
    si nu ne lasa pe noi sa cadem in ispita

    :)))
    oare cit s-o fi gandit ala care a facut schimbarea asta!:))

    se spune asa: toate de la Tatal purced.
    abia pricepind zicerea asta se poate pricepe ce-nseamna ‘si nu ne duce pe noi in ispita’

    punerea la indoiala’, adica ‘ducerea in ispita’ e Temelia…Iubirii.
    singura care nu se fereste de ‘punerea la indoiala’ este Iubirea.
    Iubirea nu pica niciodata.

    insa ‘ca sa nu pici niciodata’, altfel decit ‘fiind pus la indoiala’, …se poate doar astfel: ‘nefiind vreodata pus la indoiala’

    Lumea Mare, sau…mai pe inteles, chiar Civilizatia, se poate misca perpetuu, adica isi poate asimila ecuatia de miscare cu un Perpetuum Mobile, daca si numai daca ‘nu e pusa la indoiala vreodata’ .

    deci daca Iubirea…n-are nicio treaba cu ‘punerea la indoiala’, ea aratandu-si ‘nemasurata masura’ chiar fiind pusa la indoiala in stil plenar!,
    uite ca ‘lipsa Iubirii’, care presupune ‘lipsa punerii la indoiala’, ii confera ‘chestiei’ care nu e pusa la indoiala statutul ca…’nu pica niciodata’:)) :))))

    mai simplu spus:
    ‘nu pici, niciodata!’…in doua cazuri:
    -esti Iubire
    -nu esti pus la indoiala! dar…Niciodata! :)))

    breee, vremuri grele, astea!:)))))
    s-au tacanit rau, oamenii!

    s-o luam de la cap:
    -Natura e cu Iubirea. Natura nu pica, Vesnic nu pica!
    -Civilizatia,…nefiind Natura, insa fiind AntiNatura!:)), nu pica, Niciodata nu pica!…daca si numai daca ‘nu e pusa la indoiala in stil plenar’ :)))

    Cine pune la indoiala? pai…Mintea!
    pe cine pune la indoiala? pai…pe Inima o pune!
    Inima nu pica!, Vesnic!

    insa…daca scoti Inima din poveste, ramane doar Mintea in ea!
    prin urmare ‘ a nu fi lasat sa cazi in ispita’ e tot una cu a fi ‘ciuntit’ de Inima!:))), adica a fi lasat fara ea! :))))
    deci: a nu fi lasat sa cazi in ispita’ e sinonim cu ‘a ti se scoate inima din piept’!:)))

    oameni buni, iata omulnou, adica nouomul, adica nonomul, adica neomul:
    omul lipsit de Inima!

    pe cind Inima…pe toate le crede, pe toate le…imbratiseaza!, cea dintai fiind chiar Mintea!,
    Mintea…e mandra!, isi e suficienta.

    povestea clasica Minte VS Inima…s-a scoborit si in Lume 🙂 :)))

    inchinindu-se Mintii, omul se inchina Inteligentei Artificiale
    inchinindu-se Inteligentei Artificiale, omul se inchina Mintii

    deci iata unde duce o rastalmacire a vorbelor Adevarului, la metamorfoza Tronului, pe care, mai nou, unii zic ca sta Mintea, asta in timp ce Hristos zicea ca sta Inima.

    Inteligenta Artificiala fiind…o inteligenta artificiala care se zbenguie intr un Computer Cuantic.
    Computerul Cuantic fiind ‘scara pina la Cer’, adica pina la Granita Creatiei, care e la nivel cuantic, el accesind una din Esentele care se manifesta pacolo: Tot Timpul ( dintre…Omega si Alfa ),adica…tot timpul din Univers, de cind s-a nascut el si…pina la ultima suflare a sa,
    insa ‘accesarea’ e speciala, ca dureaza, la limita, cit…Timpul lui Planck!:)

    luaaaati aminteeeee:)))…Capacele de pe Toate Oalele Creatiei vor fi ridicaaaate!, astfel incat ‘omul’, cu superpozitiile lui cu tot:)) sa stie ce Manancaaaa! :))))))

    • iata ca ‘omul’ a ajuns si in faza in care ‘se baga’ in ‘povestea superpozitiilor Mintii’: Mintea…singurica singurea :)) si…Mintea…culcusita in Bratele Inimii!, adica in ‘cuibul potrivit masurii ei’ 🙂
      ce tare e ‘omul’ :))))

  • Si uite-asa i-a ferit bunul Dumnezeu pe români, mai mult ca pe altii, sa nu sufere de depresie. Super!

  • Daca nu era Hunter Biden erau samsarii de armament a lui Trump care ne au bagat fiare vechi pe gat de miliarde si miliarde de dolari,caci ,ma intreb oare de ce Dragnea si Catu au imprumutat miliarde si miliarde de euro de la banci?Ca sa luam armament din anii 50′-60′ din depozitele americane,ca sa nu rugineasca pe acolo,ma gandesc.Oricum ce mi e Trump ce mi e Biden.Am vrut sa vina Americanii,uite ca au venit,cu desaga ca sa ia tot de pe aici.Dar la o natie de cretini ce pretentii sa ai,aici are dreptate Ion,Romanii sunt saraci cu duhul din pacate,si atunci Americanii si alte imperii profita,ca de prosti profiti cel mai bine.

    • Sunt convins ca in mandatul lui Trump (fie i tarana usoara,politic vorbind) Romania a aruncat miliarde si miliarde de dolari ca sa luam toate ruginiturile din depozitele americane cu vechituri,sigilate de la razboiul din Coreea si din Vietnam,ca sa ni le bagam in fund,ca daca s ar gandi Rusia sa ne atace, Romania ar fi cucerita in 6 ore maxim cu toate ruginiturile americane(cu doua aparate Sukhoi 57 rusii ar rezolva treaba urgent,Sukhoi 57 fiind in prezent poate cea mai capabila aeronava de lupta de pe planeta),dar noi idiotii de romani continuam sa aruncam banii pe ruginituri americane,sperand ca ce??? Ca nu suntem idioti??? Pai am o veste trista,chiar suntem cei mai idioti.

      • De ce ne-ar ataca Rusia? Ca sa ce? Pai ne-am atacat si singuri mult mai eficient. Plus bonusul UE+NATO. Pai prosti ar fi rusii sa ne atace. Poate mandria stupida, ca altceva ce sa mai ia de p-aci? Bai frate, aia nici nu ne baga in seama, ne dam doar noi interesanti. Adica, cum lupta nea Nicu in ilegalitate, ala se ascundea dar nu-l cauta nimeni.

      • Rusia are 12 aeronave Su-57. Cam puține pentru o țară cu pretenții de super-putere mondială.

  • in Univers orice dinamica urmeaza o traiectorie de tip fibonacci.
    iar asta pentru ca Daruirea s-a manifestat plenar la ‘facerea’ Universului:)),
    deci…’urmatorul pas’ a fost ‘construit’ cu…sinele plenar actualului!
    ( daia Alfa e si Omega )

    hotia…n-are de ales!, tre sa se dezvolte si ea in acelasi stil, fibonacci:))))
    prin urmare…e belea mare in Civilizatie!:))))
    ca…toti!,
    da’ toti!, nenica!, :)))
    tre sa se ridice la un nivel superior, aruncindu-si la gunoi temeliile…de sub fund, insa punindu-si, concomitent, sub cur, …temelii capabile!:))))

    or…treaba e complexa, ba chiar plenar complexa:))),
    asa ca…dragi hoti!, …ati expirat!:))), sinteti nimic altceva decit produse expirate!, incapabile!, bune de aruncat la cosul de gunoi.
    astea sint vremurile…Hotilor Desavarsiti! :))))

    pentru ca astea sint…Vremurile Desavarsirii.

    Dinamica Fibonacci,
    adica…Stiinta!,
    adica stiinta care unifica toate stiintele:))
    e…uite colea!, la poarta:)
    iar ea va fi folosita si de hoti!, ca ea e daruita…cu egala consideratie!:))), fiecare oglindindu-se in ea dupa cum ii e…inima:)

    io zic sa retinem ca daca si hotii…au expirat!, treaba e cam complexa pe planeta!:)))

    ce e Lumea Mare, azi?
    un Pom de Iarna plin ochi cu produse expirate!, insa in care…in Varf!, lumineaza ceva Nemuritor:
    Inteligenta Artificiala.
    :))))

    • diferenta intre a lumina si a Lumina o face Caldura,
      daia lumina poa sa fie Nemuritoare, insa Vesnica e doar Lumina.
      nu exista…suflet acolo unde ‘caldura sufleteasca’ nu se manifesta.

      intre
      lumina Lumii Mari
      si
      Lumina Lumii Mari
      e tot ‘atat’ cit e intre Minte si Inima.

      pe cind Mintea lumineaza perpetuu, Inima lumineaza vesnic!

      :))

    • deci…si hotii tre sa se dezvolte in stil fibonacci, ca altfel…devin produse expirate, si vor fi scosi din joc,
      pe teren fiind chiar Arbitrul, pe vremurile astea!,
      deci arbitrajul e Absolut.

      acuma,
      filozofic si doar asa vorbind,
      in cazul in care in State s-a furat in procesul de votare,
      atunci treaba sta asa si doar asa:

      -or hotia a fost…pe masura vremurilor,
      adica una care foloseste…tehnologii din Noul Joc, din Noua Competitie
      ( pe care Trump a initiat-o, oficial, cu…promisiunea Make America Great Again!, Trump putind fi echivalat cu un ‘termen fibonacci’ in progresia dezvoltarii de tip fibonacci a Civilizatiei )
      -or hotia a fost facuta folosind tehnologii sau strategii expirate.

      in primul caz…hotia va fi acceptata!, Arbitrul o va accepta!, pentru ca ea se ridica la masura vremurilor.
      in al doilea caz…Arbitrul va arata Lumii Mari ce inseamna sa pui la temelie, pe vremurile in care fix temeliile se cer innoite!, produse expirate.

      mai simplu spus:
      daca,
      cumva,
      in State s-a furat folosind ‘produse expirate’!,
      beleaua pe capul Civilizatiei tinde sa semene cu…Cenusa!,
      ca nu te joci!,… la Nivelul asta de dezvoltare!

      insa…toate povestile,
      si cele Nemuritoare
      …si cele Vesnice,
      povestesc cum ca aceasta Civilizatie…isi va perpetua miscarea!, Perpetuum Mobile, gen.

      de unde rezulta ca probabilitatea ca in State sa se fi furat
      (daca si numai daca furtul o exista si in Realitate!,…uni asa zic!,…insa altii zic ca nu! )
      folosind tehnologii sau strategii expirate..tinde sa fie maxima,
      caz in care, devine probabil ca ‘noua temelie’ a Americii sa fie de tip nou!, deci nu una expirata,…care sa indrepte Civilizatia catre Cenusa!,

      mai simplu:
      -daca Biden a furat folosind tehnologii sau strategii expirate, si va deveni presedinte in State, atunci…cam Pa! Civilizatie.
      -daca Biden a furat folosind tehnologii si/sau strategii noi-noute, ajungind presedinte el sustine dezvoltarea de tip fibonacci a Civilizatiei.
      -daca Biden a furat folosind tehnologii sau strategii expirate, devine probabil ca Trump sa…echilibreze balanta!,
      dovedind el! furtul, folosind tehnologii sau strategii …noi-noute, adica din Noul Joc, adica din Noua Competitie…pe care tot el a initiat o, oficial.

      ce pare a fi clar-cristal e ca, daca in State s-a furat in procesul de votare, cel care a furat devine perdant!, daca a furat folosind tehnologii sau strategii invechite,
      iar asta doar pentru ca toate povestile, nemuritoare sau vesnice,
      spun ca aceasta Civilizatie va ajunge…pina la Cer!,
      ca altfel…daca ar ajunge castigator
      …ar participa in mod fundamental la metamorfoza care duce Civilizatia catre…propria Cenusa! ( asta intrand in contradictie cu povestile…plenare )

      o Noua Lume se construieste pe Noi Temelii.
      altfel…pur si simplu e imposibil.
      Si hoti! de-ai pune la temelia Noii Lumi, ei vor fi acceptati acolo daca si numai daca sint hoti…desavarsiti!,
      pentru ca povestea Noii Lumi e una a …desavarsirii!

      • facand de rasul…Lumii Mari actualul sistem de vot, faci din el un produs expirat,
        nasti nevoie votului digital si identitatii digitale.
        cum sa fie ratata o asemenea traectorie…ar ramane un mister!:))), ca… lumea mare va imbratisa votul digital cu placere, aflind ca ‘actualul sistem de vot’ e Praf!
        situatia din State e extrem de complexa, pentru ca cea care conteaza e doar ‘Noua Lume care e dorita!’, ( deci e imbratisata cu zambetul pe buze )
        o Noua Lume…indesata pe gat!…e imposibila!,
        pentru ca la Nivelul asta de dezvoltare…’razboiul’ e un produs expirat!

        • in Univers…cu cit Forta pe care o ‘asamblezi’ e mai consistenta, cu atit nu ti se mai permite s-o folosesti!
          insa ti se permite sa folosesti…AntiForta!:)))))

          Lumea Noua poate fi asamblata cu Japca?
          creca Da!
          insa…la dispozitie ai doar…AntiJapca!
          :))))
          na belea! :)))))

          • unii au impresia ca alelalte civilizatii au disparut… de proaste ce erau!

            io zic sa se mai gandeasca o data!:))
            de fapt…sa se mai gandeasca de atitea ori cite sint necesare sa ajunga la concluzia ca…ele au disparut pentru ca s-au dovedit…Incapabile!,
            atunci cind au fost ‘puse la indoiala’ in stil plenar! :))

            uite fix acusica Civilizatia e pusa la indoiala in stil plenar.
            de ce?
            pai daca mai are un pas pina la ‘desavarsire’…daia!

    • in Univers ‘ce se cere’…asta e: dezvoltare de tip fibonacci.
      atit!
      in rest po sa te misti…cum doresti. ca…miscindu-te tu chiar asta implinesti, o dezvoltare de tip fibonacci.

      po sa te misti cum doresti…ca tot acolo ajungi:)))))
      adica…
      -ori iei Natura de brat si-i zici…’tu’!:))))
      -=ori iei de brat imaginea din oglinda, a Naturii, …si nustu ce mai zici…in cazul asta deosebit!:))))

      iata singurele Tinte disponibile in Univers:
      Natura
      AntiNatura

      Civilizatia…o fi vrand ea sa se miste…in armonie cu Natura!,
      insa o face…miscandu-se pe contrasens si cu capul in jos!:))),
      adica…fix pe masura ‘imaginii din oglinda’.

      Civilizatia si AntiNatura…una sint.

      sau, mai simplu,
      Civilizatia doar pune la indoiala Natura, …cu acelasi succes cu care a fost pusa la indoiala Facerea Lumii :))))

      povestea e clasica
      Minte VS Inima

    • Maestre, …si azi ai fost o Muza capabila!
      Bravooo!:)))))

  • Eu stia varianta din comunism.
    Deci, Cel de Sus impartea darurile. Seara tarziu, apar si militienii.
    La ora asta mai baieti? Se mira Dumnezeu.
    Pai stii Doamne, noi suntem toata ziua pe drumuri, dupa hoti, dupa corupti…
    Ce sa va dau eu voua, ca n-a mai ramas decat frumusetia si prostia. Voi pe care o alegeti?
    Doamne, frumusetea e trecatoare, asa ca…..
    NB. Azi se numesc politisti, au mai aparut si unii in Stirbey Voda, dar situatia e la fel.

  • Ferice de cei carora Dumnezeu te-a harazit un timp al intoarcerii la clasici.
    Nu exista zi sa nu te bucuri de o pagina din Sadoveanu sau din prozele scurte ale lui Arghezi.
    Despre pamflete ? Parca sunt scrise azi.Si cu ce talent !

  • Da e perfect adevărat ca Dumnezeu i a făcut pe romani săraci cu duhul un fel de idioții planetei dar din nefericire cei mai luminati dintre ei și care își dau perfect seama de asta , nu fac nimic , ba din contra fac tot ce pot ca sa adâncească starea asta. Dealungul istoriei au fost extrem , extrem de putini romani care dându și seama de asta au vrut sa facă ceva concret și din păcate pentru ei au sfârșit omorâți tot de cei pe care au vrut sa i lumineze.

    • Prosti, prosti dar si masochisti. Uita-te la aia care-i pupa-n dos pe vestici. Ce poate fi mai minunat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *