Marcel Ciolacu: Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament pentru reforme și dreptate socială

A apărut al doilea volum din colecția „Proză Politică”: „Cui i-e frică de mareșalul Antonescu?”

Deși au fost scrise și publicate cu 32 de ani în urmă, comentariile lui Ion Cristoiu din 1991 par inspirate din realitățile de azi

A apărut al doilea volum din colecția „Proză Politică”,  o colecție ce-și propune să publice comentariile lui Ion Cristoiu din anii 1990- 1996.
Cu  titlul „Cui i-e frică de mareșalul Antonescu?”, preluat de la editorialul apărut 19 iunie 1991, volumul conține toate analizele  publicate săptămânal pe suprafața  ultimei pagini a revistei Expres Magazin, pe parcursul lui 1991.

Istoricul clipei- cum vrea Ion Cristoiu să i se spună ziaristului –   a surprins marile transformări, dar și  debandada societății noastre din al doilea an postdecembrist. Un an definit prin bătălia dintre Reformiști și Conservatori în cadrul Frontului Salvării Naționale pe plan intern, iar pe plan extern prin prăbușirea URSS, ultim moment al Războiului Rece, Război   câștigat de America și Occident și pierdut de Uniunea Sovietică și țările socialiste, printre care s-a numărat și România.

Dintre titlurile din volum, care sunt și titlurile comentariilor publicate ca proză politică pe parcursul lui 1991:

 • La vremuri noi, legi vechi
 • Strasbourg-temenele ale balcanismului nostru
 • Adevărat s-a cedat Basarabia?
 • Securitatea, un cadavru bun la toate
 • Paris Match scrie pentru coafezele din Paris
 • Glonțul care ne-a trecut pe la ureche
 • Taifun la Moscova
 • O lovitură de stat cu față umană
 • Al Treilea Război Mondial a fost câștigat de americani
 • Pentru un SRI de Uniune Națională
 • Mascarada de la Cotroceni

Pe copertă, sub titlul „Cui i-e frică de mareșalul Antonescu?”, Ion Cristoiu publică o fotografie de colecție:
Mareșalul, în civil, (imagine rară a acestuia, obișnuit surprins în uniformă de militar), alături de soția sa, Maria Mareșal Antonescu, care ține în brațe cățelul familiei.
Cine ar fi crezut că Mareșalul Antonescu avea un cățel?!

Citind doar titlurile avem senzația că sunt surprinse momente de actualitate de pe scena politică românească.
Și când te gândești c-au trecut deja 32 de ani de când au fost scrise și publicate comentariile din volum!

Cartea poate fi achiziționată aici: https://editura.mediafax.ro/1991-cui-i-e-frica-de-maresalul-antonescu-ion-cristoiu/978-606-95431-2-2


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „A apărut al doilea volum din colecția „Proză Politică”: „Cui i-e frică de mareșalul Antonescu?””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

A apărut al doilea volum din colecția „Proză Politică”: „Cui i-e frică de mareșalul Antonescu?”

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog