Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

A ieșit ordinul. În grădinițe se vor organiza cohorte

După ce toată ziua de luni s-au chinuit să scrie un ordin și norme de aplicare pentru deschiderea grădinițelor și creșelor, tripleta Anisie-Alexandru-Tătaru, a reușit, mai spre seară, să scoată un document întreg.

La Anexa 3 se fac sugestii pentru organizarea cohortelor. Potrivit DEX, o cohortă este o unitate de infanterie egală cu a zecea parte dintr-o legiune.

Cum se organizează cohortele de prichindei:

Vârsta copiilor/elevilor dintr-o cohortă Exemplu de organizare a cohortei pe săptămână
Copii antepreșcolari

(1-3 ani)

1 adult la 3 copii
Copiii preșcolari

(3-5/6 ani)

1 adult  la 5 copii
Elevi (CP-cls.a VIII-a)

 

1 adult la 10 elevi

 


Reguli:

– Adultul responsabil de o cohortă nu se schimbă, însă poate ajuta personalul unei alte cohorte din același spațiu comun;

– Cohorta de copii/elevi din aceeași incintă/sală de activități poate interacționa cu o altă cohortă din acel spațiu, de regulă în activitățile din exterior (din curte);

– Cohortele din spații diferite în interior vor avea zone de joacă diferite în exterior (în curte);

– Cohortele îşi pot schimba compoziția săptămânal, după un weekend.

Ordinul în întregime poate fi consultat aici

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „A ieșit ordinul. În grădinițe se vor organiza cohorte”

  • Cohorta, tot conform dex, mai înseamnă și altceva, e drept mai rar folosit in acest sens, de către publicul larg, mai des de către cercetătorii din sănătate în general, sănătate publică și sociologie, în special, dar un jurnalist ar trebui să-l cunoască sau măcar să citescă dexul până la capăt . Pentru conformitate cohortă înseamnă și „Colectivitate a oamenilor care au trăit același eveniment demografic într-o perioadă de timp.”

  • Cretini .daca zici „Anisie-Alexandru-Tătaru” zici tot în materie de inteligența guvernului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *