Recensământul agricol general, care începe luni, va stabili cât teren agricol din România se află în proprietatea străinilor

A murit fără să se împace cu vaca

În ultimul timp, găsise nişte păcate în plus. Începuse să se uite la telenovele şi, chiar dacă scenele de dragoste nu erau de-a dreptul, se mai surprindea uitîndu-se la o bucă goală a bărbatului sau la părul de pe piept.

Părintele părea interesat de păcatele astea. Şi nu de puţine ori, după ce se termina spovedania, se apuca să tăifăsuiască cu ea despre Sclava Inimii sau despre Mort de dragoste, părintele recunoscînd că-i plac personajele negative şi întrebîndu-se cu voce tare dacă nu cumva asta e un păcat.

Ultima oară însă, cînd terminase de povestit, părintele nu se mulţumise să-i zică, doar atît? ci întrebase: eşti sigură că ai spus tot?

Nu mai făcuse aşa ceva pînă acum.

– Sînt sigură! – răspunsese baba cu vioiciune din întunericul pirpiriu de sub patrafir.

După cîteva clipe de tăcere părintele se interesă:

– Dar chestia cu vaca?

– Care chestie cu vaca?

– Chestia când ai drăcuit vaca. Te-am auzit eu, cu urechile mele, treceam pe uliţă, mă duceam la Angheluţa s-o împărtăşesc, că murea, cînd drăcuiai vaca.

Safta Vîrlan îşi aminti.

Da, drăcuise vaca. O lovise cu coarnele rău de tot, apărîndu-se de muşte, de-a fost cît pe-aci să cadă în fund. Şi atunci nu s-a mai putut stăpîni.

A drăcuit-o!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Pagini: 1 2 3 4 5

9 comentarii pentru articolul „A murit fără să se împace cu vaca”

Ediție specială cu Adrian Năstase | „Prin tribunale ca prin viață” cu Mihaela Olaru
Invitații cristoiublog
Invitații cristoiublog
Apariție editorială de excepție

„Cronica de la Salcâmu Mic” de Sabina Ivașcu. Pentru detalii apăsați pe poza de mai jos: