Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Corespondență din Anglia. A murit regina, dar nu și spiritul bătăios al englezului

În timp ce zilele trecute Elisabeta își continua liniștită drumul, cu limuzină și cai mascați, de la castelul Holyroodhouse spre catedrala St. Giles, un activist civic a profitat de moment ca să-l apostrofeze pe Prințul Andrew, unul din băieții reginei. Prințul Andrew a fost implicat în scandalul pedofilului Epstein, care a făcut vâlvă în America. Ghislaine Maxwell, englezoaica care furniza „prospături” petrecerilor deșănțate e încă în pușcărie, deși lista tuturor personalităților servite încă îi mai dă frisoane pe conștiință. Amicul ei Epstein a fost sinucis. Cetățeanul protestatar, tânăr și vocal, l-a numit pe Andrew boșorog libidinos, iar corul monarhiștilor anonimi nu a reușit să-i acopere răcnetele. A fost împins de unii și de alții afară din rând, dar nu înțeleg de ce. Adică, monarhiștii aveau voie să-i cânte osanale lui Charles în timp ce maică-sa zăcea rece, dar tânărul în cauză a trebuit oprit să-și exprime indignarea față de un destrăbălat, fie el și de origine regală? Normal ar fi fost ca toți cei prezenți să respecte trecerea cortegiului funerar cu un pic de tăcere, dar după toate tacticile guvernamentale de a închide gura cetățenilor din ultimii doi ani fac și ei ce pot, nu de alta, dar să nu li încleșteze maxilarele. Momentul a fost imortalizat pe Youtube de The Sun:

YouTube player

O altă protestatară s-a postat în fața palatului Westminster în timp ce Charles își ținea discursul, purtând o bucată de carton pe care scrisese „Nu și regele meu”. De data asta, un protest pașnic, care i-a pus în încurcătură până și pe polițiști. Nu prea aveai ce să-i reproșezi. Clip postat de Daily Mail:

YouTube player

Până și cei de la Euronews au dat peste un protestatar, nu doar civilizat în maniere, dar și sursă de informații în materie de justiție socială:

YouTube player

Între timp, Prințului Charles îi curgea cerneală pe semnătură. Nici stilourilor nu le place ziua de 13. Sau poate monarhia. Prințul a scăpat chiar și o înjurătură, dar oameni suntem. The Guardian nu a ratat momentul:

YouTube player

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „Corespondență din Anglia. A murit regina, dar nu și spiritul bătăios al englezului”

  • doamna, sa nu cadeti in capcana celor care va sugereaza ca sfaramatul coltului cubului e altceva decit a sugerat Nichita :))

    n am obiceiul sa laud oameni,
    insa darurilor cu care Cerul i-au inundat le voi admira cu tot dragul razele,
    ca asta i Frumusetea Creatiei, Soarele pitit in sufletul omului, asa i ? 🙂

    ‘cealalta doamna’, sa stiti ca eu nu ma descurc cu ce am si ce nu am… io!,
    cum sa ma mai apuc de descurcat ce au si n au altii?!:))),
    asa ca puteti sa mi cautati invidia cit si pe unde doriti!, insa daca eu insumi n o gasesc… :)))
    oricum, succes!:))))

  • Nu este greșit nimic , doamnă ! Nu cădeți în capcana celor care si mie vor zilnic să îmi strice comentariile din invidie ! Toate cele bune vă dorim și mult succes în continuare ,doamnă !

  • Mulțumim pentru videoclipurile expuse și pentru un editorial de excepție ,argumentat obiectiv și cu un ascuțit spirit de observație , cu multă atenția pentru detalii ! Ceea ce mulți dintre politicienii englezi nu au vrut să vadă, – sau mai bine spus se fac că nu văd -,au văzut foarte limpede cetățenii englezi simpli și cei care vor să le apere drepturile fără a cere voie guvernului engjez ! Prin diplomația și înțelepciunea sa, Elisabeta a II a a știut să mențină un echilibru – să evite scandalurile de la Curtea Regală și să vadă și ce dorește Guvernul Englez- și să conducă în liniște în ciuda tuturor conflictelor existente sau care ar fi putut să apară în interiorul țării sale ! Pentru că respectul și decența o cereau – Regina Elisabeta a II a murise – dar și pentru motivele expuse mai sus, ar fi trebuit ca membrii Casei Regale,dar și Guvernul Englez să acorde mai mare atenție funeraliilor reginei și nu scandalurilor de ultimă oră ! Aceste fapte ar putea demonstra incertitudinea , nesiguranța, în care s-ar putea afla Marea Britanie , dacă Prințul Charles nu se încadrează în limitele Constituției și acordă mai multă atenție scandalurilor și intereselor personale decât poporului engjez dispus să lupte pentru drepturile sale !

  • unu …doi, … da, deci patru.

    titlul nu e bun, trebuie schimbat, ca e vorba despre patru englezi.
    bine ca sint si astia!, nimic de zis… :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *