Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

„Acest război este rezultatul direct al voinței Statelor Unite și a Occidentului de a guverna și domina lumea”, spune ministrul rus al afacerilor externe

De mai mult de o lună, comunicarea publică despre situația din Ucraina s-a făcut exclusiv pe principiile propagandei de război, mult diferită față de propaganda obișnuită. Rechiziționarea televiziunilor de știri de către Regimul militar Iohannis, cenzurarea și autocenzurarea au făcut ca publicului să i se ofere doar produsele PSYOP. Pe plan mondial au apărut și voci care, cu argumente, spun și altceva decît propaganda de război. La rubrica Războiul, dincolo de propaganda de război, cristoiublog.ro va găzdui puncte de vedere din lume, dar și din România care se supun numai și numai Datoriei de a spune Adevărul.

Articol preluat de pe miscareaderezistenta.ro

Într-un interviu acordat India Today, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că dorința Occidentului de a conduce lumea este de vină pentru situația din Ucraina.

„Evenimentele actuale sunt înrădăcinate în dorința SUA și a Occidentului de a conduce lumea. Ei au vrut să arate lumii că nu va exista multipolaritate, ci doar unipolaritate și au creat o rampă de lansare [Ucraina] împotriva noastră [Rusiei] la granițele noastre. Au pompat arme în Ucraina”, a spus ministrul Lavrov.

Următoarea fază a acțiunii militare a Rusiei „începe”, a declarat ministrul rus de externe pentru India Today. „Sunt sigur că va fi un moment foarte important în toată această operațiune specială”, a adăugat el.

„Adevăratul motiv [al războiului] este mulțumirea majorității țărilor după cel de-al Doilea Război Mondial. Ei și-au încălcat promisiunile față de conducerea rusă și au început să mute NATO spre est după ce Uniunea Sovietică a dispărut. Ei au spus că este o alianță defensivă și nu o amenințare la adresa securității ruse”.

„În 2003, de exemplu, când Ucraina a avut alte alegeri prezidențiale, Occidentul le-a cerut public și direct ucrainenilor „trebuie să alegeți – dacă sunteți cu Rusia sau cu Europa”. Și apoi au început să atragă Ucraina în Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Acordul prevedea taxe zero pentru mărfurile ucrainene în Europa și mărfurile europene în Ucraina.

„În 2013, președintele ucrainean a cerut UE să amâne semnarea acordului de asociere și am sugerat ca noi trei – Rusia, Ucraina și UE – să stăm împreună și să discutăm cum să procedăm.”

El a susținut că UE a respins sugestia și ar fi spus Rusiei că „nu este treaba lor”.

Pe 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat o „operațiune militară specială” în Ucraina. El a spus că acțiunea militară a urmărit „demilitarizarea și de-nazificarea” Ucrainei și a venit ca răspuns la amenințările din partea Ucrainei. De atunci, mai multe persoane – inclusiv civili – au fost ucise în Ucraina și alte milioane au părăsit țara.

Răspunzând acuzațiilor de crime de război comise de armata rusă, Serghei Lavrov a spus: „Armata noastră a vizat doar infrastructura militară și nu civili. Armata ucraineană a folosit civilii ca scuturi umane”.

El a adăugat: „Occidentul nu acordă atenție faptelor noastre. Ei dau atenție lucrurilor false, cum ar fi ceea ce au spus despre Bucha. Au adus în discuție Bucha la trei zile după ce primarul ucrainean din Bucha a spus cu mândrie că orașul a revenit sub controlul lor. „, a mais spus ministrul.

Mai multe imagini cu cadavre care zaceau pe străzile din Bucha, în Ucraina, au apărut în presa internațională, declanșând indignarea globală împotriva Rusiei.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

18 comentarii pentru articolul „„Acest război este rezultatul direct al voinței Statelor Unite și a Occidentului de a guverna și domina lumea”, spune ministrul rus al afacerilor externe”

  • Chiar vă închipuiți că întreaga lume poate fi prostită așa cum îi tâmpește Putin pe ruși, prin propriile-i televiziuni și cele ale acoliților lui?! Ați scăpat din vedere că azi lumea se informează și din mass-media străină, nu doar din cea românească și că este cât se poate de clar că rușii sunt cei care mint atunci când invocă false motive pentru a justifica războiul de agresiune pornit împotriva Ucrainei. La fel, rușii mint și atunci când descriu evenimentele de pe câmpul de luptă. Există nenumărate dovezi în acest sens.

  • Este posibil, ca domnul Zelenski, care a fost un bun actor, sa fi regizat foarte bine acest război folosind civilii din Ucraina ca scuturi umane, după cum a declarat domnul Serghei Lavrov și atunci rămâne foarte plauzibila ideea că ,deși a făcut acest lucru, Zelenski sa fie la rândul lui o marionetă a Occidentului, care vrea sa vadă Ucraina în UE, dar și a Americii , care vrea sa vadă în Ucraina un stat membru NATO pentru ca atât Occidentul cât și America sa poată domina mai ușor Europa ! Întrebarea care se pune este dacă Occidentul și America vor dori sa își negocieze puterea asupra Europei în mod egal sau vor exista controverse uriașe între cele doua mari puteri și atunci sa nu se ajungă cumva inevitabil la declanșarea unui al treilea război mondial ?

  • tudy ai dreptate, dar in prezent cel mai mare dusman al Romanie este ucraina. Ei detin teritoriile noastre ei au desfintan scolile in limba romana, ei au nationalizat bisericele romane, ei au introdus o prigoana impotriva minoritatilor , inclusiv a romanilor, ei au boicotat permanent ROMANIA, prin scufundarea acel vas pe gurile Dunarii ce a produs paguba de cca 15 miliarde de euro, ei au fortat extinerea pe platoul Marii Negre, ce a condus la un proces cistigat de Romania, ei ucrainenii au invadat regiuni din sudul Basarabei si din nordul Bucovinei, si Herta, ei au fost cei mai sovietici dintre sovietici in zona de vest a urss. Si la urma urmei se bat rusii intre ei rusii Kieveni cu cei Moscoveni, care este problema?

  • Ar trebui Rusia sa fie ajutata de China…

  • Sinatra, Silviu si George care au comentat pe pagina asta sunt una si aceeasi persoana si foloseste aceeasi adresa de email, se vede in sursa paginii dupa id-ul de avatar.
    De ce fac unii asta ca sa para mai multi, ghici ciuperca daca este treaba ORGANIZATA?
    Propaganda rusa buna, nu ? Un cititor normai nu-si face mai multe nume.

  • Si astfel se rezolva pb. in mintea unora adica, a celor care cauta scuze acolo unde nu sunt, omorurile nu au scuze.

  • Ca unora le place(jazzul) altora nu ,ideea e că s-a cam terminat cu rolul Americii de înger și demon pe planeta ,mai intra in joc alți îngeri și alți demoni așa ca variație ,fast food-ul și coca cola provoacă boli grave și obezitate .
    Daca intra in criza economica, in state va avea loc Black people revolution.Marea Revoluție din octombrie va fi pepsi cola fata de cea a populației de culoare și hispanicilor.

    • Aveti dreptate. Si daca black people revolution va fi condusa de Will Smith, cred ca o sa merg sa vizionez si eu filmul. Ati omis atacurile extraterestre si cele ale robotilor.

  • Un interviu de tot „rahatul” in care gospodin Lavrov( Palavrov) isi debiteaza ineptiile si frustrarile.Mi se pare incredibil ca redactia Cristoiublog.ro publica asemenea imbecilitati.Adica, lumea ar trebui sa se intoarca la situatia de la sfarsitul celui de-al II-lea razboi mondial 🙄 .

  • „Acest război este rezultatul direct al voinței Statelor Unite și a Occidentului de a guverna și domina lumea”
    Subscriu .
    Da , rapacitatea Occidentului le-a intunecat judecata .

  • Nu stiu ce se baga Rusia in Europa sa ne bage cu sila in lumea lor de criminali sangerosi asiatici.Nu vrem in aceasta lume.Nu vrem cu criminalii.Noi avem lumea noastra ,ei pe a lor.Acest razboi este rezultatul dorintei Rusiei de a cuceri si subjuga Europa de a masacra europenii de a i inrobi ,viola ucide si jefui.Rusia nu vrea anexarea Ucrainei,vrea cucerirea Ucrainei,pentru ca mai apoi sa se lanseze intr o campanie masiva de cucerire militara a Europei.Asta vrea Rusia,nu”denazificarea” Ucrainei,de catre Rusi,care fac acest lucru in cel mai pur stil nazist,ci cucerirea si inrobirea intregii Europe.Sa fim bine intelesi Putler vrea sa si duca armata pe malurile Atlanticului,sa creeze Reichul Rusesc de la Vladivostock la Lisabona si la Cork (Irlanda).Nu doar cucerirea Ucrainei.De aia ameninta Tarile Baltice,Suedia,Finlanda si Polonia(ele urmau daca nu se impotmolea in Ucraina,Putler adica) dupa care urma restul Europei.

  • Noi nu vrem sa dominam Lumea(noi membrii NATO) sincer am vrea sa salvam Ucraina(intreaga sau ciuntita,cat de mult se poate),iar apoi sa tragem un gard care sa ne separe cel putin niste secole pe noi Lumea Civilizata,de Barbarii Asiei(Rusia China India si lumea Musulmana) dupa care noi sa nu mai cunoastem pe nimeni.Dupa care toate aceste imperii sangeroase asiatice sa aiba libertatea (in lumea lor separata de noi) sa se beleasca intre ele pentru pozitia de Hegemon al Asiei,si de prim Imperiu Ticalos al Asiei.Dar sa ne lase pe noi in pace.Noi cu civilizatia,cu democratia,asa imperfecta cum e ea,ei cu razboaiele si masacrele,cu ayatolahii lor cu imparatii rosii lacomi de putere,cu tarii criminali cu maharajahii corupti,fiecare cu treaba lui ca doua lumi separate.

    • Aveam o parere mai buna despre China,chiar au avut realizari marete in ultimii 30 de ani,pe care le vor arunca pe geam asociindu se cu un dement ca Putler.Nu l inteleg pe Xi al Chinei,de la pretendent la hegemonia Asiei sa te pui in situatia de vasal jalnic al lui Putler,sa te pui in situatia de a i curata cu limba pantofii lui Putler.Si pentru ce??? Pentru niste parturi trase din Peninsula Iamal??? Care nici nu este legata prin conducte de China(practic trebuiesc construiti 7000 8000 de km de conducte gata la Sfantul Asteapta???Zau ca nu mi dau seama ce este in capul lui Xi??? Sa nu si vada interesul???Ma rog i o fi placand linsul pantofilor lui Putin prea tare. Sau de fapt China este de fapt cea mai tare Schema Ponzi din lume,umflata artificial,un balon pe cale a se sparge??? Si Xi si Putin stiu asta??? Si chiar si americanii??? Vom vedea.

      • Asa umbla vorbele pe Bursa Zvonurilor,ca de fapt asta ar fi China,cea mai tare Schema Ponzi globala pe cale sa crape.Mai stii???Si de aia ar fi luat o Xi razna.Cine stie???

  • Pai vazand in ce hal ameninta Rusia Europa,e normal ca NATO sa se extinda.Pai porcii astia de rusi ar fi vrut ca NATO sa nu se extinda ca sa poata ataca si masacra la discretie tarile est europene.Pai daca NATO nu se extindea,armata de criminali ai lui Putler inainta pana in vestul Europei ucigand si violand copii femei si civili pe strazile Europei,facand chisalita orasele Europei.Pai acum pe bune,cine sa domine lumea cand europenii sunt niste lasi,rusii sunt niste criminali sangerosi care nu stiu decat sa omoare ,sa jefuiasca,sa distruga si sa violeze,chinejii niste parsivi cu sapte fete si indienii care se inmultesc ca si furnicile in timp ce si mentin societatea lor de tip caste(societate feudala),iar musulmanii nu au in cap decat jihad,adica se gandesc numai cum sa omoare nonmusulmanii(ei si cu seicii si ayatolahii lor)in timp ce se inmultesc si astia precum indienii??? Acum pe bune??? Sa nu credeti ca ridic in slavi SUA si Imperiul Britanic,au si ei pacatele lor destule,dar cand ma uit la restul lumii mi se face greata si mi vine sa borasc.Cine,Putin si Rusia sa domine lumea???Mai bine in Iad decat intr o lume condusa de Rusia.

    • Draga tudy, ura asta care te caracterizeaza e…naturala? adica…asa esti tu? ca e n regula daca e asa.

      insa daca nu e naturala…ai invatat o in vreo scoala? Ce fel de scoala e asta, …e cu doctorate si postuniversitare?
      ăăă…profesorii scolii asteia, in caz ca ai urmat o, sibt…oameni, nu i asa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *