Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

„Acta est fabula!”. Comedia s-a terminat, eroismul lui Burduja s-a consumat

Mulți au aplaudat, aseară, intervenția președintelui PNL Sector 1, Sebastian Burduja, care a demonstrat că în partid mai există și bărbați care nu dau bir cu fugiții la istericalele unei femei. Bărbat care, fără să o bată, pune piciorul în prag.

Fie că a venit un telefon de la divinitate (după cum spunea Rareș Bogdan, și el fericit receptor al unui asemenea semn), fie i s-a făcut frică. De Clotilde, de schelete, de fantome.
Cert este că, la o zi după ce Armand a scos-o de păr din primărie pe viceprimărița liberală Porumb, Burduja a sărit să o apere tot pe Clotilde, să-și pună cenușă în cap și să invoce teama de PSD (care e oale și ulcele) rugând-o să îl primească în echipa ei.

Și a trimis o epistolă pe Facebook. „Acta est fabula” – a anunțat Burduja sfârșitul comediei eroismului lui:

„Se spune că dacă orgoliul strălucește prea tare, înțelepciunea se întunecă. Uitându-ne la ultimele zile și la toate evenimentele din Consiliul Local al Sectorului 1, riscăm să transformăm o dezbatere pe principii, pe argumente și pe probleme reale într-o bătălie de orgolii. Am conștiința împăcată că fiecare argument pe care eu și consilierii PNL l-am prezentat în spațiul public este obiectiv și urmărește un singur scop: binele cetățenilor din comunitatea noastră.
Sunt convins că, dincolo de diferențele de stil si de abordare, valorile pe care s-a construit parteneriatul la sectorul 1 trebuie sa primeze.

În spiritul acestor valori, care nu sunt doar cuvinte, o invit pe doamna primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, la o dezbatere publică, transparentă, transmisă pe pagina primăriei. Cu cărțile pe față. O dezbatere ALTFEL, fără declarații politice, despre problemele reale si urgente ale comunității noastre — si, mai ales, despre soluții, pentru a găsi in parteneriat cele mai bune variante. O dezbatere publica pentru ca vizează strict chestiuni de interes public.

Ajung cei patru ani de tristă amintire ai administrației PSD de la Sectorul 1, în care transparența și dialogul au lipsit cu desăvârșire. Am învins PSD în sectorul 1 ÎMPREUNĂ, am convins cetățenii sectorului 1 să aleagă o administrație nouă: un primar susținut de PNL și USRPLUS, in care ne-am pus toate speranțele, și o majoritate în Consiliul Local formată din PNL si USRPLUS. Tot împreună suntem obligați să le arătăm cetățenilor transparență și deschidere.

Prea multe gesturi dramatice, prea mult fake news, prea mult zgomot. Cuvintele Părintelui Galeriu, pe care le-am recitit curând printr-un bun prieten, spun totul: “Binele face putin zgomot, iar zgomotul face putin bine”.

Din toate acestea, nimeni nu câștigă (poate doar PSD, iar asta este cumplit) și cel mai mult au de pierdut cetățenii. Haideți, împreună, să intrăm în era transparenței pe bune și a dialogului. În fața cetățenilor avem aceeași responsabilitate, indiferent de partid sau poziție: să le oferim o administrație profesionistă, echilibrată și care pune întotdeauna nevoile lor pe primul loc. Să lăsăm, deci, înțelepciunea să strălucească mai tare decât orgoliul”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *