Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Acțiunile anarhiștilor nu se limitează doar la lupta cu presa și cu Parlamentul, asupra căruia se pun presiuni să voteze anumite legi

O mică paranteză la articolul lui Traian Horia din data de 10 septembrie 2020.
Manifestațiile Extinction Rebelllion din Londra, Manchester, Leeds, Bristol și Cardiff au fost precedate, cu doar două zile de protestul anti-lockdown, anti noua normalitate, anti-măști și vaccin din Trafalgare Square, Londra. Este vreo conexiune ideologică, propagandistică și de orientare politică între cele două tipuri de proteste? Cu o zi înainte de protestul anti-Covid, Guvernul a introdus amenzi de până la 10 mii de lire sterline pentru organizatorii de marșuri, demonstrații, adunări care încalcă regulile distanțării sociale și depășesc 30 de persoane. Fratele fostului lider laburist Jeremy Corbin, Piers, organizatorul principal al protestului anti-Covid, a primit amenda de 10 mii de lire și a fost arestat împreună cu alte 18 personaje importante de la acel protest.

„Sunt împotriva tacticilor anarhice și de gherilă folosite de cei de la Extinction Rebellion”, a afirmat Priti Patel, Home Office Secretary, ca răspuns la blocada care a vizat tipărirea publicațiilor deținute de Rupert Murdoch (The Sun, The Times, The Telegraph, The Daily Mail și London Evening Standard). Acțiunea Free the Truth (Eliberați Adevărul) cerea cenzura libertății de expresie prin care se împarte lumii și alte perspective. Un singur Adevăr, spre absolut, identic cu cel promovat de politicile Green Party și extremă stângă: justiție socială, dreptate ecologică pentru planetă. The Guardian a fost singularizat, ca fiind presa vorbitoare de Adevăr. Șaptezeci și șapte de luptători de gherilă cu presa conservatoare au fost arestați. În total, 600 de arestări Extinction Rebellion, în ultimele două săptămâni de când nu mai contenesc protestele. Acțiunile anarhiștilor nu se limitează doar la lupta cu Cuvântul, cu presa și cu Parlamentul asupra căruia se pun presiuni să voteze anumite legi. Este posibil ca tacticile de gherilă să se folosească și de hackeri pro Extinction Rebellion care trimit linkuri false, ca și cum ar veni de la banca unde își are omul contul și banii. În ultimele două săptămâni am primit și eu două mesaje de la „bancă”, pe care le-am raportat telefonic la banca adevărată, pentru a fi investigate. Erau linkuri false, nu mi se luaseră 420 de lire sterline din cont. Interesant, aceste mesaje text au venit în aceeași zi și imediat după ce am primit livrări de la Amazon. Intră coletul pe ușă și la scurt timp, țac-pac, se strecoară mesajul mincinos, de panică. Instituțiile, angajatorii și-au luat de curând măsuri sporite de precauție, întărindu-și securitatea comunicării online și avertizând angajații de pericolul hackerilor. Temporar, a căzut și internetul în anumite zone ale Angliei. Publicațiile și ziarele care fac propagandă ideologiei și activismului Extinction Rebellion, se asociază implicit tacticilor folosite de XR, pe care Home Office-ul le denunță ca fiind anarhice, lupte de gherilă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii