Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Acuzându-i pe ucraineni că au aruncat în aer barajul, rușii și-au bătut cuie în talpă

Comentarii

9 comentarii pentru articolul „Acuzându-i pe ucraineni că au aruncat în aer barajul, rușii și-au bătut cuie în talpă”

  • Bun, la 4:10 azi dimineata am postat un raspuns care evidentiaza, in detaliu, faptul ca Ukrainienii nu aveau capabilitatea de a provoca distrugerea barajului cu arsenalul existent si fara acces la interior. Nu l-ati aprobat, m-am lamurit de principiile Dlui. Cristoiu pe care il urmaream cu drag, chiar daca nu eram tot timpul in acord. Concluziile le-a tras, lupta pentru adevar si jurnalism adevarat conteaza doar daca se aliniaza in narativul pro-rus. Am fost naiv sa cred in integritatea dvs., mare pacat. Argumentele se ataca cu argumente, nu cenzura.

    • Ma bucur sa vad ca m-am inselat in cele spuse mai sus, cu toate ca a durat foarte mult fata de alte comentarii, a fost intr-un final aprobat. Multumesc pentru considerare.

  • Și-au bătut piroane în cap când au cotropit Ucraina. În pivnițele Kremlinului degeneratul Putin se hrănește cu anxiolitice.

  • Am vizionat video, dar Ucraina nu mai mă interesează. Oricum te lovești de ei la tot pasul. Mai nou cerșesc în parcuri (IOR, Cișmigiu) au stații de amplificare și urlă cântece în ceva ca rusa. Este enervant, în fond te duci în parc ca să te relaxezi, ciripit de păsări etc.
    Pe mine mă roade în acest moment greva profesorilor.
    Madam Deca a schimbat regulamentul, adik un elev nu mai trebuie să aibă 7 note la o materie, se va încheia media cu mai puține note.
    Dar ce te faci cu un elev cate are – de exemplu – notele 8, 6, 2, 2, 2, 2 cum are nepotul meu la geografie? Rămâne corijent?
    Nu mai poate fi ascultat sau ce?
    Apropos, pe vremea mea nu se punea nota 2 decât dacă copiai, în rest se dădea 4. Acu dacă profa îți pune o întrebare și elevul nu răspunde, gata, îți toarnă un 2.
    Deci e un dezastru mai ales că părinții au un conflict cu diriginta (profa de geografie) fiindcă acesta s-a enervat pe un grup de elevi care au vorbit în clasă și le-a scăzut 3 puncte la nota de la purtare. Părinții și-au luat un avocat și au dat-o în judecată să justifice șaptele. Evident că profa asta a vorbit cu colegii ei să-i altoiască și ei pe acei elevi.
    Profesorii ăștia tot cer, cer de la elevi să învețe singuri fără să le predea și să le explice, cer de la părinți bani pe meditații că de aia nu le predă la școală și nu le explică, cer de la guvern să le mărescă salariile cu toate că de aproape 6 luni de vacanțe plătite.

    • Profesorii nu s-au plans niciodată de manuale de exemplu manualele de Limba Română.
      Elevul de calasa șase nu a auzit niciodată de Eminescu, de Topîrceanu, de Ion Creangă, de Alecsandri care au și literatură pentru vârsta lor.
      În schimb sunt texte preluate din Dilema sau Revista 22 plus diverse texte de autori străini.
      Păi cum să nu se răstoarne clasa de râs când comenteză Pippi Șoțetica?
      Identic și la celălalte materii. Niște manuale străine de noi și prost traduse.

  • Relativ la vizita librariei , min ~18.00 : “Tara in care apar mii de p de v …. E de-a dreptul sinistru ca-n tara lui Voltaire , a enciclopedistilor , a Revolutiei Franceze …”
    V-ati gandit cumva ca explicatia sa conste in faptul ca Franta nu mai e condusa de francezi ? Si ca asta ar explica si schimbarea atitudinii fata de romani , de la simpatie la ura ?

  • Oare cineva din lumea asta are curaj să scrie o carte despre adevărul din spatele intereselor NATO în Ucraina? Mă îndoiesc momentan.
    Azilanții de la Nisa se pare că au pui și pe la noi motiv pentru care au cerut de la MT avioane tip charter pentru concedii în destinații exotice… Ăștia își bat joc de noi?! Să le plătim acum și zborurile și concediile?!
    Ați uitat să o menționați pe ministra navalistă care nu știe să facă nici măcar o medie aritmetică și despre dragii PSD-iști și PNL-iști care trăiesc în viitor și în care nu mai are încredere nimeni!

  • @Domnu’ Cristoiu,

    In contextul acestui conflict, „ucrainieni” inseamna neo-liberali de pretutindeni. Amintiti-va campaniile alea de „solidaritate” cu care au inundat internetul. Cu toate ca pana si pe terenul de lupta sunt mai multi „voluntari” liberali din occident decat ucrainieni, rusii isi vad de treaba lor dupa zicala „cainii latra, ursul merge…”

  • Buna dimineata, intai as dori sa mentionez ca va urmaresc cu drag, chiar daca uneori nu sunt in acord, este important sa asculti toate parerile pertinente si apoi sa tragi concluzii, iar parerea dvs. o consider pertinenta pe partea neutra catre pro-rusa.

    Catre subiect, este interesant sa filozofam despre cine beneficiaza si cum se incadreaza in bias-ul de confirmare a fiecaruia sau lipsa acestuia. Dar, in acest caz, mi se pare secundar deoarece cum s-a realizat este principalul subiect iar Ukraina nu avea posibilitatea sa execute acest atac. De aici foarte interesant a fost titlul vlog-ului in contrast cu continutul, ma asteptam la cu totul altceva pentru ca este destul de clar in urma unei analize tehnice si situationale.

    Ultima data cand a fost explodat acest baraj, in timpul celul de-al doilea razboi mondial, s-au folosit 20 tone de explozibil plasat corect in interiorul barajului. Plasarea explozibilului in interiorul barajului este cea mai eficienta modalitate pe care o cunoastem de a rezolva problema. Exploziile externe pot aplica doar o fractiune din forta exploziva si aceeasi cantitate nu ar avea decat un efect limitat.

    Barajul a fost sub controlul Rusilor de la inceputul invaziei, doar ei au avut acces si control asupra lui si ar fi putut plasa o cantitate semnificativa de explozibil in interior ceea ce se presupune ca au facut-o in urma retragerii din Kherson, in cazul in care este nevoie sa ii opreasca pe Ukrainieni. Fie ca este vorba de intentie, neglijenta sau un accident, principalul mod in care poti obtine aceste rezultate este cu exploziv la interior si doar Rusii o puteau face.

    Ukraina nu are nici un tip de armament care ar putea sa distruga astfel barajul, este o structura incredibil de solida, proiectata sa reziste la presiune exterioara extrema. Singura arma care se apropie este StormShadow si ar fi nevoie, probabil, de cateva zeci sa nimereasca perfect iar Ukraina nu poate lansa decat de pe Su-24 de care mai are doar cateva si, cel mai important, ar fi ramas urme clare. Ce spun Rusii ca a fost daramat prin artilerie este locul unde cred ca si-au batut cuie in talpa, este imposibil sa faci asta cu 155mm sau HIMARS, efectul ar fi minim si de suprafata.

    A mai fost vehiculata de pro-rusi varianta scafandrilor insa este complet fantezista avand in vedere controlul rus asupra zonei cat si cantitatea incredibila de exploziv care ar trebui montata, din nou, tot pe exterior unde e foarte ineficient deoarece explozia urmeaza calea de minims rezistenta, care nu este betonul ci apa sau aerul.

    Nu exists nici o teorie care sa indrepte degetul catre Ukrainieni si sa stea in picioare catusi de putin. E important pentru ca vorbim de date, nu speculatii.

    Stiu ca sunteti ocupat insa am facut acest efort de comunicare in speranta ca va pot ajuta cu o alta perspectiva. Un scut mesaj ar fi apreciat, indiferent de opinia dvs. asupra celor scrise. Daca aveti o teorie buna, va rog, de asemena sa o impartasiti intr-un vlog viitor sau mie, pe scurt, daca nu va vine greu.

    Va doresc o zi cat mai frumoasca si va multumesc pentru efortul jurnalistic sustinut de-a lungul carieriei.

    Cu respect,
    Octavian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *