Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Adevărata plagă

Articol de Wolfgang Wodarg, publicat de revista online Rubikon în 6 noiembrie 2020. Traducerea de față are permisiunea editorilor.

Întotdeauna e aceeași fentă: o boală este mărită sub lupa mass-media și prezentată ca fiind cât mai periculoasă cu putință. Jurnaliștilor le place foarte mult asta. Cu o astfel de agendă, majoritatea oamenilor observă pentru prima oară [în viață] că mai există și boli presupus periculoase. Restul îl fac politicienii și oamenii de știință corupți: când spaima este suficient de mare, autoritățile trebuie să reacționeze, bineînțeles. Până acum [politicienii] s-au mulțumit doar să finanțeze producerea vaccinurilor, să le cumpere și să recomande vaccinarea. De data asta s-au mobilizat pentru a da o mână de ajutor organizării fricii de „epidemie”.

Există, de asemenea, destule gulere albe care cedează și ele, asociindu-se fentei. Până la urmă, popularitatea și fondurile de cercetare sunt atrăgătoare. Medicii și pacienții ar trebui să-și dea seama de asta măcar acum, când doamna cancelar [Merkel] încearcă să impună „vaccinarea în masă” prost concepute, pe baza unor teste PCR nepotrivite și neautorizate pentru diagnostic. Planul e făcut sub acoperirea absurdă a unei urgențe epidemiologice la scară națională, trecând peste medicii care se ocupă de tratamente.

Binecunoscuți producători de panică sunt pionieri ai marilor afaceri

Actualele tactici de înspăimântare folosite de Drosten, Lauterbach, Söder sau Merkel [omologii lui Cercel, Rafila, Tătaru, Arafat, Orban] sunt lipsite de orice fundament medical-științific. De exemplu, Lauterbach face acum ravagii cu un penibil de defectuos studiu marca Imperial College. Prin intermediul infamului Neil Ferguson, această fabrică de panică a produs deja scenarii de-a dreptul scandaloase în cazul epidemiilor de gripă aviară și porcină. Acum e rândul epidemiei de Covid-19 să ne ia mințile pe termen lung. Nebunia politică are vreo legătură cu asta?

Există consilieri mai de încredere, chiar și în RKI

Am preferat – cum o fac de mulți ani – să urmăresc epidemiologii nepătați ai Institutului Robert Koch, care astăzi, la sfârșit de octombrie 2020, în timpul unui tsunami de teste și înaintea celui de-al doilea lockdown, raportează: „La Centrul Național de Referință pentru virușii gripali, în 11 (39%) dintre cele 28 de mostre de control au fost identificați doar rinoviruși. În niciuna dintre probele examinate nu s-au identificat viruși gripali sau SARS-CoV-2. Dat fiind numărul mic de probe primite, nu este posibilă o evaluare pertinentă a virușilor care circulă în momentul de față.”

Cum în cazul unui val de gripă sunt luate mii de probe de la persoanele cu afecțiuni respiratorii, ne putem întreba: De ce sunt atât de puțin probe acum? Nu mai există bolnavi?

Vaccin în urma unui diagnostic fals?

Divergențele dintre numărul mare de teste PCR – cu corespunzătoarea inflație de rezultate fals-pozitive – pe de o parte și documentele oficiale care atestă un sezon [gripal] de toamnă moderat pe de altă parte le demonstrează chiar și celor care nu au pregătire medicală că testele PCR nu au nicio relevanță când vine vorba de rezultate clinice, infecții sau infecțiozitate. Sunt complet nepotrivite și induc în eroare atunci când sunt luate ca etalon pentru luarea unor măsuri potrivit Legii pentru Protejarea de Infecții.

Sloganul pare să fie „Închide ochii și mergi”

Dar politicienilor nu le pasă de medicina bazată pe dovezi, iar Consiliul Național de Etică și comisiile pentru vaccinuri se pare că nu mai pun întrebări despre date și măsuri, ci doar luptă pentru prioritizare, după mottoul: cine o să aibă plăcerea să primească „vaccinul” imediat și cine trebuie să aștepte. Așa-zisul vaccin împotriva Covid-19 s-ar putea să fie cel mai dăunător dintre aceste măsuri. Aceste încercări sunt finanțate din bani publici și în realitate sunt un uriaș studiu observațional despre manipularea genetică a sistemului nostru imunitar.

Inginerie genetică pentru o cauză falsă

Ceea ce cercetează azi aproape 200 de firme și consorții din lumea întreagă, cu dorința de a pune un produs pe piață cât mai repede cu putință, sunt manevre noi și foarte riscante de inginerie genetică, menite să intervină în procesul foarte complicat de comunicare biologică al sistemului nostru imunitar. Sunt atacuri asupra persoanelor sănătoase la o scară la care nu au mai fost încercate niciodată. În perioada nebuniei gripei porcine și a febrei electorale din 2009, susținătorii cauzei vaccinurilor, cu ajutorul reprezentanților lor populari, au introdus în lege folosirea pe oameni a acizilor nucleici recombinați, sub eticheta „vaccinare”. S-a întâmplat în ultima sesiune dinaintea vacanței parlamentare, fără vreo dezbatere și s-a consemnat în secret.

Companiile și susținătorii lor politici încearcă să mascheze asta, vrăjindu-ne că e vorba de un vaccin normal. Ni se spune că înlăturarea poverii unei pandemii mortale e posibilă doar atunci când cât mai mulți oameni cu putință se lasă „vaccinați”. La conferința pentru strângere de fonduri din primăvara lui 2020 doamna von der Leyen, susținută în cor de toți liderii europeni, a spus că pandemia se va încheia doar când o să existe vaccinuri pentru toată lumea.

Risc zero și profituri mari

AstraZeneca, BioNTech/Pfizer, Sanofi/GSK, Merck/Uni Oxford, CureVac, Biologika, CEVEC, ARTES, Vibalogics/Janssen, Moderna/NIAID, Novavax și alte companii stau în blocstarturi și așteaptă încheierea studiilor „prescurtate” finanțate public pentru a obține aprobarea „rapidă” a vaccinurilor, dacă se poate fără scandal și fără prea multă vâlvă. Situația e foarte relaxată, pentru că, date fiind scutirile de răspundere, subvențiile din bani publici și achizițiile garantate în valoare de miliarde, afacerea are profit garantat.

La fel s-a întâmplat și în cazul gripei porcine. S-au plătit peste 20 de milioane de doze de vaccin de care ne-au scăpat medicii care l-au privit cu ochi critic. Chiar dacă au fost distruse, tot au adus companiilor ca Glaxo venituri lipsite de griji, de ordinul milioanelor.

SARS-CoV-2 – câți viruși noi circulă?

Ni se spune că un „vaccin”-vector de la AstraZeneca și un „vaccin” mARN de la BioNTech/Pfizer, cu moleculele lor modificate genetic, o să transforme milioane de oameni în organisme modificate genetic rezistente la coronaviruși. De fapt, nu știm împotriva căror coronaviruși trebuie să ne apărăm, fiindcă, așa cum știm de la virușii gripali, coronavirușii își schimbă constant anumite secvențe genetice. Coronavirușii originali „SARS” din Wuhan au fost multă vreme imposibil de detectat. Sute de alte variante din Wuhan au fost până astăzi distribuite, descoperite și secvențiate. Iar tot ce găsim acum sunt teste PCR pozitive, despre care știm că reacționează la o largă varietate de coronaviruși.

Centrele de vaccinare iau locul cabinetelor medicale

Ministrul sănătății a cerut landurilor în ultima săptămână din octombrie să 60 de centre de vaccinare în întreaga Germanie. În noiembrie autoritățile sanitare trebuie să furnizeze adresele pentru livrarea vaccinurilor. Sunt luate în calcul chiar și echiparea [în acest scop a] sălilor de concerte și conferințe, care oricum sunt închise.

Pentru prima dată operațiunea de vaccinare e relocată din cabinetele medicilor în locuri care – la fel ca centrele pentru teste PCR – sunt gestionate de laboratoare private și furnizori de servicii privați.

Ca justificare a trecerii peste personalul calificat medical, din ce în ce mai critic, au fost invocate aspectele tehnice ale noilor proceduri. Noul „vaccin” mARN trebuie să fie congelat la temeraturi între – 20 și – 80 de grade Celsius pentru a putea fi stocat și transportat. Atunci când e pregătit pentru injectare nu poate sta în frigider mai mult de câteva ore. Conform datelor furnizate de oamenii din industrie, această procedură este necesară deoarece, dat fiind ritmul rapid de dezvoltare a produsului, nu a fost posibilă găsirea unui proces care să-i asigure stabilitatea la temperatura normală a unui frigider.

Companiile de logistică profită și ele

Granzii logisticii – DHL, FedEx, UPS și ceilalți – își freacă palmele și se pregătesc pentru afaceri uriașe din bani publici pentru logistică de refrigerare. Handelsblatt și Deutsche Welle raportează că mai multe firme construiesc deja depozite uriașe, cât mai aproape de aeroporturi, în care vor fi depozitate sute de congelatoare mari pentru păstrarea a zeci de mii de doze de vaccin. Chiar și producătorii de astfel de congelatoare se alătură profitorilor de război, având de câștigat de pe urma acestui război împotriva rezultatelor testelor. Există așadar foarte multe companii cărora această nebunie le promite afaceri generoase.

O variantă mult mai puțin complicată și mai ieftină ar fi fost folosirea unei componente antigene corona în vaccinul gripal anual. Însă nu s-a putut demonstra până acum că acest vaccin are o influență semnificativă în diminuarea valurilor de gripă anuale. De asemenea, cu o astfel de campanie obișnuită de vaccinare nu s-ar fi putut justifica și pune în scenă „restartul” politic.

Adio recomandări de vaccinare și consilieri individuale!

Presupusele suprasolicitări tehnice la care sunt supuși cei mai influenți producători de vaccinuri sunt folosite acum pentru trecerea peste obișnuita recomandare a vaccinării din partea unui medic. Mi se pare un argument neîntemeiat. De zeci de ani vaccinurile sensibile au fost depozitate centralizat și administrate descentralizat. Și până acum au fost livrare cabinetelor medicale produse din sânge sau vaccinuri care presupuneau păstrarea în condiții speciale, și au putut fi folosite în condițiile impuse. Pentru clinici e doar o altă problemă de programare și de logistică.

Tocmai această intervenție plănuită asupra sistemului imunitar are nevoie mai mult decât oricând de anamneză și recomandare individuală din partea unui medic. Pentru că există riscul ca în nenumărate nenumărate cazuri să apară complicații sau reacții adverse. Chiar dacă acest lucru ar fi posibil legal prin ordonanțe de urgență, astfel de intervenții în masă din partea unui personal care nu cunoaște pacienții ar presupune o neglijență crasă.

Aprobările rapide și ascunderea sistematică a efectelor adverse

Se presupune că inevitabilele riscuri foarte mari pentru „vaccinați” în cazul aprobărilor „rapide” sunt echilibrate prin studii observaționale și studii făcute după punerea produsului pe piață. Este o problemă de observare a posibilelor efecte nedorite ale medicamentelor. În jargon medical – „farmacovigilență”.

Dar ceea ce se înțelege acum prin farmacovigilență este tocmai ceea ce am observat și reclamat cu ani în urmă prin grupul de lucru medical din cadrul Transparency International. În cazul modificărilor genetice plănuite astăzi pentru milioane de oameni sănătoși în cel mai scurt timp cu putință nu mai e vorba de o simplă neglijență crasă. Dacă fie și numai una din o mie de persoane vaccinate se alege cu un efect advers grav, vorbim de multe mii de boli autoimune, paralizii sau chiar decese doar în Germania. Mult mai multe victime decât cele produse de oricare dintre „pandemiile” ultimii douăzeci de ani.

În cazul vaccinărilor în masă de la formele de pui sau de porci, perioada de urmărire [a efectelor] se extinde până la data planificată pentru sacrificare, din motive evidente. Deci e vorba doar de săptămână sau luni. Virologii și epidemiologii din medicina veterinară ar trebui trecuți cu vederea: oamenii nu sunt animale de sacrificiu, vor să trăiască mai mult și să se bucure de o stare de sănătate nediminuată de efectele adverse ale medicamentelor. Dar și în industria farmaceutică care deservește medicina umană e foarte scăzut interesul pentru efectele târzii, din rațiuni de afaceri evidente. Prin urmare, știm foarte puține lucruri despre efectele târzii ale vaccinurilor. Salutări de la Contergan! [Medicament care a creat un scandal de proporții în anii 1950, după ce peste 10.000 de copii din câteva zeci de țări s-au născut cu malformații.]

În cazul transformărilor genetice nu pot fi excluse efectele trans-generaționale prin linia germinală, așa că acestea ar trebui avute în vedere la evaluările de impact al tehnologiei și în farmacovigilență. M-am luptat vehement – dar în zadar – în comisia de sănătate a Parlamentului pentru ca monitorizarea, înregistrarea și evaluarea efectelor adverse ale medicamentelor să nu mai fie lăsată pe mâna acelorași autorități care aprobă punerea pe piață. Din nefericire, lucrurile stau la fel și astăzi.

Desigur, industria farmaceutică ar prefera să desfășoare ea însăși această monitorizare, ca partea a „autocontrolului voluntar”. Dată fiind relaxarea protecției datelor de către actualul ministru al sănătății și din cauza strânsei dumisale cooperări cu industriile care se ocupă de date, medicamente și vaccinuri, o astfel de situație în care o sarcină publică e asumată ostil [de agentul interesat] nu e foarte departe.

Frica de epidemie ca furnizor pentru Big Data

Firmele mari care se ocupă de date își freacă și ele palmele, pentru că termenul „pandemie” a venit la momentul perfect. După câteva favoruri de anul trecut din partea ministrului sănătății – pașaportul digital de vaccinare, dosarul electronic al pacientului etc. –, acum dau lovitura cu aplicațiile pentru înregistrarea și urmărirea celor testați și pentru raportarea contactelor, mobilității și măsurilor de igienă. În viitor o să fie colectate centralizat chiar și simptomele manifestate. Dată fiind incapacitatea administrației de a opera cu astfel de date, companiile Big Data sunt foarte bucuroase de contractele cu statul, și pe deasupra se aleg și cu baze de date cu cele mai intime date legate de sănătatea noastră. Desigur, protecția datelor e garantată.

Încetul cu încetul, devenim o societate transparentă. Sub pretextul cercetării medicale și monitorizării sănătății sunt culese tot mai multe date despre sănătatea noastră, de la naștere și până în mormânt. Se presupune că în cazul Covid-19 se face asta pentru evaluarea profilactică și cercetarea și îmbunătățirea noilor vaccinuri.

Dar de ce le-ar păsa de sănătatea noastră celor de la Google, Apple, Amazon, Microsoft, SAP, Avarto/Bertelsmann & Co.? Au nevoie de ele ca „aur al viitorului” pentru afacerile lor, fiindcă nu de noi trebuie să aibă grijă, ci de acționarii lor. Acestea sunt interese legitime, dar nu e nimic legitim atunci când un susținător al lor aflat într-o poziție ministerială face abuz de funcția publică pentru a hrăni industria respectivă cu datele despre sănătatea noastră, prin intermediul unor legi grăbite și al unor ordonanțe de urgență. Ce-i iese din asta? Nu ar trebui să cercetăm? Deocamdată corupția și abuzul de funcție pot fi cercetate penal.

Nu există tratament bun fără diagnostic clar

Ne dăm seama că ceva e periculos după pagubele pe care le produce. E important să observăm asta la timp și să urmărim fenomenul cu precizie, sistematic și în perspectivă. De exemplu prin probe de control, așa cum face RKI, sau cum sugerează alte autorități medicale responsabile. Se întâmplă tot mai des ca medici din multe țări să iasă public și să pună sub semnul întrebării numărul aparent uriaș de bolnavi de Covid-19. Nu se îndoiește nimeni că o să existe pacienți cu boli respiratorii și în acest an, cu viruși noi și evoluții grave. Și nici că testele PCR ne pot da rezultate pozitive și din cauza lor. Numai că e evident fals că avem mulțimi de bolnavi care ocupă paturile de spital din cauza unui coronavirus.

Am primit următorul mesaj furios despre situația bolnavilor din ambulatoriu din partea unui medic: „La început nu exista niciun interes pentru testele astea, și mulți colegi – aproape toți din regiunea noastră – nu se oboseau să le facă. Acum primim pentru testarea – cu durata de un minut – unei persoane sănătoase mai mulți bani (15 euro) decât pentru o ecografie abdominală în cazul unui abdomen acut (15 minute, 12 euro). Așa că, dintr-odată, toată lumea s-a apucat să testeze.”

Vedem așadar că nu virușii sunt problema.

Adevărata calamitate e corupția instituțională

În activitatea mea de medic, parlamentar și luptător împotriva corupției am adunat destule exemple de fraude științifice, catastrofe contrafăcute, analize și confirmări plătite, operațiuni secrete de lobby, înșelătorii, atacuri psihologice, abuzuri profesionale din partea unor jucători din industriile agrară, energetică, de armament și „securitate”, din mass-media și, bineînțeles, din industria farmaceutică. Dar mituirea unor funcționari publici a fost înlocuită tot mai mult de sponsorizările private ale unor servicii și instituții publice, ceea ce complică situația din punct de vedere legal. Se cheltuie o mulțime de bani atât pentru lobby-ul care dictează agende, cât și pentru opoziția legală față de astfel de practici.

Unii au mulți bani, alții nu-și permit un demers legal. Ceea ce trăim azi e rezultatul unui astfel de nefericit dezechilibru social. Și nu ne ajută cu nimic faptul că o mână de miliardari cred că pot să cumpere (sau să vândă) salvarea lumii. Oricum ar arăta această salvare în mințile autoproclamaților filantropi, se ajunge doar la violență și opresiune. De câte ori nu ne-am imaginat că am depășit aceste tipare autocrate arhaice prin democrație, drepturile omului și domnia legii? Din nefericire, nu există vaccinuri împotriva corupției.

Wolfgang Wodarg (născut în 1947) este medic internist cu specializări în boli de plămâni, igienă și medicina mediului, sănătate publică și medicină socială. În 2009 a format o comisie pentru anchetarea rolului OMS în „pandemia gripei porcine”. În 2020 s-a numărat printre primele voci care au semnalat neconcordanțele și contradicțiile din informațiile larg răspândite despre pandemie.  (Traducere de Viorel Zaicu-colaborator cristoiublog)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *