Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Adevăratul examen pentru PNL și USRPLUS nu sînt alegerile interne, ci asigurarea stabilității și unității după ce șefii vor fi aleși

Prezent la o emisiune care i-a asigurat amabilitățile absente la cea moderată de Cosmin Prelipceanu, Dacian Cioloș, candidat la șefia USRPLUS în cadrul unor alegeri care durează mai mult decît cele din Rusia, și ca și cele din Rusia sînt secret de stat pentru cei care nu locuiesc în Bula de pe Facebook, a susținut că partidul despre care nu se știe dacă-l va conduce, deoarece nu se știe dacă rezultatele vor fi comunicate opiniei publice pînă la Apocalipsă, se va întoarce în Coaliția de Guvernare, dar nu oricum ci doar dacă i se garantează că va putea face reforme.
Care reforme? Ale statului în general? Ale Constituției? Ale Serviciilor secrete? Ale administrației locale?

Altfel spus, reforme care întîrzie de ani întregi și fără de care statul român, esențialmente birocratic, stăpîn al individului și nu invers, cum ar trebui, supus individului. Potrivit lui Dacian Cioloș, reformele pentru care Pluseriștii și-ar da viața sînt două:
Desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție și Desființarea Pensiilor speciale.

Se spune că plecarea de la Guvernare te face mai înțelept. Pentru USRPLUS plecarea de la Guvernare n-a fost un timp al maturizării. Partidul a rămas cu fixațiile cu care s-a născut sau a fost născut de alții. Admițînd că SIIJ se desființează și pensiile speciale dispar, se va îmbunătăți prin asta viața de zi cu zi a românilor? Vor plăti românii facturi mai mici la energie? Va fi mai bună viața din spitale? Va fi scutit cetățeanul de rătăcire prin jungla birocrației românești?

Doar cele două reforme și evident, un alt premier decît Florin Cîțu, sînt condițiile USRPLUS pentru revenirea la Guvernare. Cît despre cedarea către PNL a ministerelor grele din punct de vedere al banilor care trebuie administrați, Dacian Cioloș n-are nimic împotrivă. Unii ar spune că Dacian Cioloș, prin această bunăvoință arătată revenirii la Guvernare, a ținut să cîștige în fața lui Dan Barna în cursa pentru șefia USRPLUS, lovitură măiastră din acest punct de vedere, deoarece Pluseriștii așteaptă cu sufletul la gură să fie chemați înapoi. Eu cred însă că Dacian Cioloș n-a făcut altceva decît să dea curs unei legități obiective. Așa cum am mai scris, Coaliția de Centru Dreapta se va reface după alegerile din PNL și din USRPLUS. La ora actuală nu există o altă soluție de guvernare în România. Sondajele de opinie, invocate des în ultima vreme, prin rezultatele care arată că PSD și AUR ar putea asigura guvernarea, nu sînt temei pentru a schimba formula de guvernare.

Mai întîi pentru că PSD mai are nevoie de stat în Opoziție pentru a obține, la alegerile din 2024, scorul cerut de o Guvernare de unul singur. Apoi, chiar dacă aureolat de concubinajul preț de o Moțiune de cenzură cu USRPLUS, AUR nu poate fi partener de guvernare cu PSD. Ceea ce Uniunea Europeană a permis USRPLUS nu va permite PSD. Coaliția de Centru Dreapta nu și-a epuizat resursele electorale. Dacă în cele două partide se instaurează liniștea și ordinea, Guvernul de Centru Dreapta, dat de partide care au deja experiența unui divorț cu năbădăi, experiență care le-a spus că mult mai bine era cînd se aflau împreună, ar putea să administreze țara mult mai bine ca înainte de Criza politică. Evident, dacă alegerile nu vor provoca tulburări grave în PNL și chiar în USRPLUS. Pentru că adevăratul examen pentru cele două partide nu sînt alegerile, ci perioada de după alegeri.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

18 comentarii pentru articolul „Adevăratul examen pentru PNL și USRPLUS nu sînt alegerile interne, ci asigurarea stabilității și unității după ce șefii vor fi aleși”

  • Teoria conspiratiei:
    Istoria se repeta pentru ca nu o cunoastem.

    • istoria e ca Primavara. Cu toate ca o cunoastem…se repeta.

    • Turnul Babel–––Hristos–––‘vremurile astea’

      povestea de mai sus simbolizeaza un Curcubeu, care are Verdele suprapus peste ‘vremea lui Hristos’,
      sau o Saptamana, care are ‘joia’ suprapusa peste Joia Mare

      scara pina la Cer…n-a rezistat, pe vremea Babilonului.
      pe vremurile astea…scrie ca va rezista, iar asta creca pentru simplul fapt ca e o constructie Matematica.

      Istoria care ‘se repeta’ e cea de pe vremea Babilonului, mai exact momentul ‘Turnul Babel’, insa, asa cum si spui, ea infasoara si cicluri mai mititele, insa cel care da masura vremurilor de acum e ‘vremea Babilonului’.
      ce traim e practic o desavarsire a acelei perioade, iar Piscul acestor vremuri e Noul Turn Babel, adica..noua scara pina la Cer, iar ea e…Computerul Cuantic ( care ‘leaga’ Realitatea cu Taramul Cuantic )

  • Ce este Imperiul Roman
    La inceputul secolului al III-lea un imparat roman numit Elagabal conducea. Era venerat ca Regele Soare si-si purta eunucii in mers. Se-mbraca in vesminte de dama si si-a luat de sotie chiar o vestala! A fost ucis de pretorienii alesi si bineinteles c-a urmat o rascoala! Secolul trei ce-a urmat a fost imens, criza si ea imperiala!

  • Bre Maestre cred ca ti-ai pierdut mirosul. Pai Liviu Dragnea nu avea cum sa inceapa cu dreptul pt ca e de stanga. Incepe cu stangul. Si nu se poate ca sa ne aruncam cu capul inainte si dupa un interviu sa tragem cobcluzii pripite. In primul rand Dragnea electrocuteaza PSD . Daca PSD face in continuare jocul de momâie, si nu ma refer la intrarea la guvernare pe care nici eu nu o vreau pt ca-mi doresc ca dreptacii din romania sa moara de foame, atunci PSD chiar va pierde multi adepti. Daca se va trezi, va incepe sa joace ca un partid de opozitie adevarat, care are 33%, va castiga romanul si va pierde labagiul suprem al natiei, Muianis. Oricum ai da-o castiga Dragniiia. Joac-o o-asta!!!

  • Elagabal sau Eliogabal (în latină: Elagabalus sau Heliogabalus; cca. 203 – 11 martie 222), născut Varius Avitus Bassus și cunoscut de asemenea ca Varius Avitus Bassianus Marcus Aurelius Antoninus, a fost împărat roman al dinastiei Severilor și a domnit din 218 până în 222.

    Fiu al lui Sextus Varius Marcellus, cavaler roman din Apaeea, și al Iuliei Soaemias, nepot al împăratului Caracalla, preot din Emesa al zeului soare (Elah-Gabal), numit de posteritate Elagabal (Heliogabalus), a fost proclamat împărat în primăvara anului 218 de legiunile din Siria, nemulțumite de politica austeră a lui Macrinus. Elagabal a dobândit tronul imperial și a restabilit astfel dinastia Severilor. Puterea reală a fost exercitată însă de Iulia Maesa (bunica) și Iulia Soaemias (mama sa). Politica autocrată, excesele și capriciile împăratului-copil au compromis în scurt timp noul regim. Sub presiunile Iuliei Maesa, Elagabalus l-a adoptat și l-a ridicat la rangul de caesar pe M. Aurelius Alexander, vărul său (221).

    S-a căsătorit, împotriva tradițiilor, cu o vestală și se comporta într-un mod bizar (se farda, îmbrăca costume femeiești) ceea ce a mărit nemulțumirile opiniei publice. A murit ucis, împreună cu mama sa, de garda pretoriană în martie 222. Wikipedia
    Urmeaza criza secolului III.

  • La PNL s ar putea obtine acest deziderat,dupa alegerile interne,daca il zboara pe Orban,care,cadavru politic fiind a inceput sa si puta.USR ca si AUR,astea sunt partide „de scandal”,nu cred ca poate cineva guverna tara asta aliindu se cu nici unul din aceste partide(dupa cum s a vazut ele se pot alia doar unul cu altul).Singura solutie pe care eu o vad pentru iesirea din criza actuala ar fi o coalitie PSD-PNL-UDMR,practic un guvern de uniune nationala.Partea proasta este ca nici Iohannis nici PNL nu vrea aceasta alianta,asa cum nici PSD nu vrea nici mort la guvernare(fuge de guvernare ca dracu de tamaie),asa ca vom ramane cu PNL USR la guvernare si un perpetuu scandal pina in 2024.Pregatiti va romani de suplimentare a circului,ca paine ioc(cel putin pina in 2024).

  • Fisura va fi la PNL, fiindcă la USR PLUS nu mai e nimic de împărţit.
    În plus, lucrându-l în foi de viţă până în 2024, PSD poate să aducă PNL-Cîţu sub procentele AUR.
    Electoratul tânăr nu prea iartă bizareriile partidelor expirate. Tot cam aşa s-a terminat şi istoria PNŢcd.

  • DOMNULE cRISTOIU, STIMATA CENZURA(doamna sau cine-o fi „serviciu'”) – am postat(intentionat) primul comentariu facut la acest articol, dar nu-l vad publicat.Nu e prima data cind ii fac una cu tzarina pe mai marii puliticieni si comentariul nu e publicat sau e publicat cu o zi,doua intirziere.Desi nu am halucinatii,poate,cine stie, incep acum,desi nu beau,nu fumez,nu iau prafuri de nicio culoare, de aceea intreb: cine altcineva citeste aceste comentarii?Dite-ul asta e al dvs si atit?Sau e facut ca sa urmareasca „unii”ce crede lumea de pe unde-o fi ea?????Metehnele vechi nu dispar usor,asa ca…?????Sint anumiti cititori in atentia cuiva?Tot ziceati dvs ca aveti cititoro prosti, uite,eu sint din categoria prosti,cel putin stiu si admit aceasta”meteahna”,sper ca si aia care citesc si hotarasc cine,ce,masa pe gheata stie ce-i in capu’ lor, sa aiba decenta sa-si admita”meteahna”…desi,daca mnealor fac parte din categoria”bagatori de seama”, sigur nu au in vocabular cuvintu'”decenta”, poate le imprumutati un dex…Multumesc frumos.

  • Maestre, felicitări ptr. „Declarația de la București”.

  • În acest moment vedem doar că Merkel ca și Macron vor pierde alegerile.
    PNL a mizat mult pe sprijinul PPE de aia își permite să facă ce face. Dar sfârșitul PPE este inevitabil.
    Germania, ca și în cazul crizei din 2010 când a impus măsuri de austeritate drastică statelor europene, acu iar a luat măsura greșită de a impune cu forța green dealul.

    • Globalizarea era cu ‘societati deschise’
      Globalizarea s a epuizat.
      ‘societatea deschisa’ e un concept expirat.
      Unificarea, adica noua Globalizare, e cu ‘deschidere catre societate’, deci e…fix invers, ca nu ti maibfacivtabara in sinele societatilor ci societatile isi fac tabara in…taraba ta cu dorinte:))
      prin urmare daca macron o da la ntors, iesind din nato si propunind o noua ue, in care deschiderea catre nevoile statelor sa fie acoperitoare, astfel incat reactiunile sa nu se mai manifeste…se prea poate sa caștige alegerile.
      Maestrul spunea ca nemtii s au cam saturat de merkel, pai atunci europenii s au saturat si mai si!:)), asa ca sansa unei noi ue sta in franta, momentan, insa pentru asta macron tre sa iasa din nato si sa i construiasca noii ue..picioare bune de alergat in Noua Competitie…mondiala:)) si sa renunte la chestia aia expirata si care intre timp a devenit impotenta: societatea deschisa

  • Dacian Cioloș trebuie să onoreze contractul semnat cu Bruxelles, în care sunt stipulate două cestiuni: SIIJ și ”niet” pensii speciale. C-o mai ieși ceva pe lângă astea, se pune ca bonus. Și ce e mai important e că – dacă Cioloș prinde ciolanul mare după ce a PLUS-at pe USR – el nu va ieși din SIAJ-ul Franței, că doar nu degeaba s-a încuscrit cu ”Le Macron”!

  • in pnl unii vor puterea. creca au vrut-o inca din start, insa pesemne ca acum s-o fi creat mediul propice manifestarii dorintei:)). deci unii o vor iar ceilalti nu prea pricep de ce ar trebui s-o cedeze cu totul:), deci pina la alegeri…treaca-mearga, insa dupa alegeri… e cam greu de priceput ce se va ntampla cu caruta ai carei cai trag unul hais iar altul cea:))

    in usr plus creca treaba sta cam asa: fiecare ‘parte’ a intregului usrplus a dorit unificarea pe motiv ca o sa preia conducerea…intregului.
    dupa ce una dintre ‘parti’ se va trezi totusi…perdanta, nu prea vad cum vor imparti…castigul, dar…tot ce se poate:)

    ramane ca posibilitate redefinirea dreptei pe doua directii fundamentale, valabile azi pe piata politica a lumii mari: iliberalismul si progresismul pina dincolo de prasele, deci cu toate ca se sparg…intregurile, ele se pit reinchega tot in doua entitati

  • …cu pastila video:
    franta, decat sa se plinga si sa ‘reactioneze’…mai bine ar ‘actiona’!:))
    o ‘actiune’ pe masura ‘servei’ data de sua ar fi…iesirea din nato.
    cu toate ca… de departe pare a fi o abordare ciudata, luata la bani marunti se dovedeste ca poarta in san …tot farmecul revolutiei mondiale:))
    pe buzele revolutiei mondiale se poate citi nevoia de innoire…din temelii!, prin urmare…io in locul frantei asa as face, as iesi din nato si as coagula o alianta europeana :)), nu de-alta, dar in lumea mare se reconfigureaza din temelii…gastile:)),

    • da,…deci m-am mai gandit:)), iesirea frantei din nato e intr o armonie…de speriat!:)), cu starea propice revolutiei mondiale,
      prin urmare probabilitatea ca franta sa iasa din nato e…Capabila!:)))

      prima intrebare care se naste, in acest caz, ar putea fi asta: toata povestea a fost nasita…anterior?:)))), adica inainte de aukus?…sau odata cu el?!:))
      adica…’iesirea frantei din nato’ e la origine un efect?…sau fix cauza care sta la temelia…Noii Europe?!:)), stare in care franta curge liber spre pozitia de ‘liderul europei’, asta spre deosebire de cealalta traiectorie: lider cu japca:)),…caz in care prin ue s-ar fi manifestat reactiuni.

      oricum ar fi,…Revolutia Mondiala isi arata dimensiunea: e Colosala!

  • Sal’tare, stimabile ! Io am o vorba: oneste bibere!… Cine-s io ?… Hic!… Nu ma lua asa tare, maestre, c-ametesc… Iaca-s apropritar, ciclopedica… Ma cunoaste conu’ Mitica de la sotzietate… Vorba e, io am venit sa-mi spuneti cu cine sa votez, ca acus incepe congresu’ si nu face, maestre, ma-ntelegi, sa nu facem act de prezenta… ??? Chestia-i ca l-as vota pe Citu, ca-i de-al nostru, de la sotzietate, da’ conu’ Ludovic mi-a dat doi poli pe scrisoare… ??? Care scrisoare ? A ta, maestre, catre coana Antoaneta… Aia care manca numa’ cozonac si-a pus-o poprul la dieta pe baza de ghilotina, ca se saturase de aristocrati de astia care jucau numa’ golf, in timp ce bietu’ popor o tinea tot pe tzurca… ??? Ce scria in scrisoare ? Numa’ doua vorbe, dom’le, da’ ce vorbe !… Uite, tiu minte ca acuma: ”Bravos, Antoaneta, halal sa-ti fie ! ??? Ce, plastografie ? Imi pare rau, maestre, da’ n-aveti dreptate. Ce, nu v-am citit io articolu’ cu presa care tampeste ?… S-avem pardon ! Imi pare bine ca aprobati pozitiv. ??? Cum, de ce comentez cand sunt turmentat ?… Pai, daca alminteri n-am curaj. Oricum, am dat-o anonima… Da’ sa stiti ca nu de la alcool sunt turmentat; nu. De la viata politica mi se trage… ??? Ce, v-am stricat onoarea dvs. de jurnalist ? Las’ ca v-o repereaza dom’ Mitica !

  • Dom’le, eu nu mai am rabdare cu toti bezmeticii astia care isi imagineaza ca-s mari politicieni.Ma refer la TOTI,absolut TOTI fara nicio exceptie. In 31 de ani,clasa politica a dovedit un singur lucru: NU-S IN STARE SA ADMINISTREZE UN ROI DE MUSHTE, cum sa administreze astia o tara?????Nu numai ca e clar, dar faptele vorbesc de 31 de ani incoace;nu conteaza cine a fost la guvernare,nu conteaza numele presedintelui tarii,nu conteaza numele politicianului, bilciul e acelasi,ei sint in campanii electorale de 31 de ani,au devenit experti in gogosi de proasta calitate,iti face sila „mirosu'”,nici nu mai poti sa iei o inghititura ca ti se face rau.Asta e efectul politicii glorioase care se face cu tam-tam de 31 de ani.Concret ce s-a facut?Din ce vad ocupatia principala e acordarea de decoratii,aratatul cu degetul de la unu’ la altu’, de ridicat monumente, statui ale unor criminali de care se stie foarte bine c-au fost criminali, deci se vrea iritarea populatiei,nu cred eu ca actiunile astea sint facute la voia intimplarii,se vrea o reactie,nu conteaza daca-i buna sau rea, conteaza ca ei obtin o reactie, se diversioneaza atentia de la problemele reale.Deci ce altceva a facut clasa politica pt platitorul de taxe?NIMIC PE LINIE.Nu-i iau pe rind, nu mai au credibilitate indiferent de numele purtat si de partidu’din care fac parte.Tot ce-i fute grija e sa plateasca polite de la unii la altii si sa-si multumeasca stapinii straini.Pe vremea lu’ Tzepes probabil i-ai fi vazut aliniati in fata cladirii Guvernului, trasi in zteapa, pe vremea lui Mihai probabil i-ai fi vazut adunati in vreo curte boiereasca si puse tunurile pe ei,daca merg si mai departe cu istoria, pe vremea lui Burebista probabil ii aruncau in sulitzi cu mesaj pt Zamolxis sa le ierte pacatele si sa-i faca sa se caiasca pina la sfirsitul timpului…Ce vedem azi? O etalare de prostie, care mai de care mai de care,parca-s la concurs…TOTI sint nocivi,nu doar prin atitudinea afisata,ci prin faptul ca situatia ii depaseste,cum sa administrezi o tara cind tu nu esti in stare sa administrezi o capra, nici nu stii ce-i trebuie saraca,nu doar ca sa-ti dea lapte, da’ sa o tii macar adapata cum se cuvine. Nu stiu ce viseaza fiecare dintre neghiobii astia numiti politicieni,da’ cred ca li s-a suit puterea la cap in asa hal, ca au uitat de unde-au venit fiecare.Se fring in fitze toti de parca titlul ala pe care l-au capatat pe pile,nu pe merit, le-ar da drepturi superioare.Cineva trebuie sa le aminteasca ca ei,politicienii,nu sint altceva decit SERVITORII,ARGATII TARII.Sa nu uite ca ei si-au ales calea asta,nu i-a pus nimeni acolo cu forta,nu si-au cistigat locul in vreo lupta cu paloshu, pur si simplu ei au vrut acolo, nu-i recomanda nimeni si nimic, sint goi complet,mai ales in cap, deci cind vin cu spume la bot sa cersheasca voturi, sint umili, apoi cind se vad cu sacii in caruta,incep sa aiba amnezie totala.Am mai spus lucrurile astea si uite,le repet…Deci in ochii mei,platitor de taxe, acesti politicieni IMI SINT SERVITORI,deci sa ma lase cu ce vor ei sa schimbe si sa zapaceasca, sa ma intrebe pe mine, platitorul de taxe, ce vreu sa se intimple in viitor.Vad ca ei fac aranjamente cind cu nemztii, cind cu francezii,cind cu nebunii aia de peste ocean, si fac ce-i taie cap pe stapini,desi stapinii habar n-au de nimic legat de tara asta,n-au trait si n-au muncit aici ca sa aiba pretentia ca ei inteleg tara si cetatenii tarii.Planurile strainilor sint pe hirtie,cind e sa le pui in practica, apar problemele, ai nostri politicienii. daca ar avea macar un gram de etica in ei, n-ar asculta orbeste de strain.Ma uit la citzu,defectu’asta de-a dreptul penibil, un avorton, o greseala a naturii,cum executa ca un bou ingramadit ce e, ordinele de a face imprumut, de a mari(cica)salariile,de a scapa si de ultimele fabrici cu capital romanesc, resurse naturale si ce-o mai fi ramas pe acolo si nimeni, absolut nici un politician nu-l ia la intrebari,iar de popor ii doare-n basca oricum,nu raspund ei la prosti,prostii sint buni cind vine timpu’ sa voteze…Ciolos vine cu alte goange, asta nu stiu ce natie e ca roman nu e,o fi nascut in Romania,da’ asta nu mai e roman demult…Barna,bezmeticu asta holbat eun caraghios cu care nu merita sa-mi pierd vremea, ce are de spus, poate sa-i spuna nevestei lui,poate aia sa-l asculte…astia cu AUR,oportunistii astia care zbiara fals, cintecul lor incepe sa fie ragushit, PSD e in menghina, stai ca s-a trezit domnu’dragnea si sa vezi „imparteala”…dom basescu sta in umbra,nu s-au rezolvat complet problemele de familie, daca iese prst sa-l vezi ce-o sa apara spumegind, sau dupa ce se termina balamucu’ cu fiica-sa o sa iasa la platit polite,intre timp afacerile-i merg si lu’ nemu’ asta prost…Turcan e inodora,incolora,insipida,saracutza trebuia sa-si faca botox la neuroni,dar probabil n-au putut sa-i gaseasca vreunu’,alinutza nu merita vreo mentiune speciala,repeta si ea ca papagalitza ce i se pare ca suna inteligent,cind te uiti cum se holbeaza si asta si cum zimbeste de parca a lovit-o cu viagra peste fatza, nu stii daca sa-ti fie mila sau sila de o asa panarama care,culmea, e mare politiciana…Ce se vede din munca partidelor si a politicienilor care „Administreaza” cica, de 31 de ani incoace?????NIMIC BUN. Eu m-a saturat de toti,si m-am saturat de cite partide sint,am mai spus, din toate partidele doar unu’ o sa cistige permanent, ala e UDMR, care culmea, e un partid ilegal,partidele pe criterii etnice n-au ce cauta la conducerea unei tari. Asa ca, tara asta e pe butuci, aveau dreptate comentatorii de pe TVR de acum 25 de ani, strainii vor Romania,da’nu-i vor pe romani,iar politicienii nostri, mari si tari, ii ajuta pe straini sa-si vada visu’ implinit…Aia e.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *