Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Adevărul despre așa-zisul plan de exterminare a vârstnicilor. Lipsa unui program de protecție le face bătrânețea grea

Președinta Asociației pentru Persoane Vârstnice, „Nicolae Cajal”, Cerasela Maria Măciucă, lansează, prin intermediul cristoiublog, un SOS și cere autorităților să se implice de urgență în rezolvarea situației grave în care se află multe așezăminte dedicate seniorilor.

Redăm mai jos scrisoarea pe care ea o adresează atât autorităților, cât și opiniei publice:
Cei mai vulnerabili oameni în aceste momente sunt persoanele în vârstă.

„Apar știri de toate felurile, unele conspiraționiste și degradante care evocă intenția unor „gânditori” malefici și chiar oameni de decizie care ar considera că este nevoie de o reducere drastică a numărului de locuitori de pe planetă și că această pandemie ar fi un mijloc necesar și util pentru atingerea unui asemenea scop.

Nu vreau să cred că în România ar exista un singur om care să gândească astfel. Totuși, lipsa de preocupare, starea degradantă a multor cămine, inexistența unui program național de protecție a persoanei vârstnice mă face să strig după ajutor pentru ca în țara mea să nu se uite că oamenii în vârstă sunt prietenii noștri, părinții noștri, frații noștri și colegii noștri. Au făcut ceva pentru generațiile următoare și acum, chiar dacă nu mai pot oferi decât dragoste și căldură sufletească, sunt totuși o avere imensă prin cunoștințele lor și prin suportul moral care atestă izvoarele acestei națiuni.

S-au făcut multe lucruri bune pe diverse domenii de activitate din punct de vedere institutional, au apărut agenții și oficii naționale în domeniul fizicii, chimiei, culturii, protecției copilului, educației și altele, care demonstrează că societatea se adaptează din mers, iar atunci când se impun măsuri de corecție sau de sprijin apare suportul instituțional.

O „Agenție Națională pentru Vârstnici”, care să se ocupe în mod deosebit de vârstnici instituționalizați în cămine și așezăminte publice ori private, dar și de cei care au nevoie în comunitate de o mână de ajutor, sub orice formă, și-ar găsi locul în arhitectura statului român, a organizării sale cu consecințe extrem de favorabile pentru toată lumea. Nevoile vârstnicilor sunt multe și complexe, iar o structură națională – unde să lucreze oameni cu vocație, pasiune și cu preocupări profesionale specifice- ar concentra preocuparea statului spre această zonă și ar face ca, în mod organizat, una din marile probleme ale țării să poată fi integrată într-un proces continuu de rezolvare a problematicii impuse de această realitate. Această „Agenție Națională a Vârstnicului” ar trebui să urmărească următoarele:

  • -Activitatea din centrele rezidențiale ale statului
  • Activitatea din centrele rezidențiale private
  • Activitatea autorităților locale pentru susținerea vârstnicului în comunitate
  • Studii și cercetări sociologice, psihologice privind evoluția fenomenelor rezultate din situația vârstnicilor (petrecerea timpului liber, accesul la tratamente specific etc.)
  • Monitorizarea în detaliu a tuturor aspectelor care rezultă din activitatea proprie a agenției, din activitatea autorităților locale și a altor componente ale statului care au tangență cu această activitate,
  • Raporturi internaționale cu structuri instituționalizate similare din alte țări etc.

Sunt sigură că decidenții din această țară, dacă se vor concentra asupra acestor probleme, vor ajunge în scurt timp la concluzia că protecția vârsnicilor este o misiune nobilă si importantă la nivelul unui stat modern.”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii