Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Adrian Câciu: Dovada faptului că au fost și sunt bani de dublarea alocațiilor

Pentru dublarea alocațiilor începând cu data de 1 septembrie 2020 erau necesare doar 2,3 miliarde lei.
Acești bani au existat în buget și există și la ora actuală.

Guvernul nu a considerat acest lucru o prioritate, adică veniturile copiilor care sunt obligatorii prin Constituție, a luat banii de alocații și i-a dat la……Fondul de rezervă al Primului Ministru.
Da, exploziv, banii copiilor au ajuns în fondul de rezervă al primului ministru.

Guvernul, prin ministrul muncii, dar și prin OUG 123/2020 au spus că nu sunt bani la buget pentru a susține finanțarea acestei dublări a locațiilor.
Dar tot acest Guvern, prin OUG 135/2020 privind rectificarea bugetului, dată în luna august , a suplimentat Fondul de Rezervă al Primului Ministru cu suma de 2,2 miliarde lei.
Aceste 2,2 miliarde lei s-au risipit rapid printr-un artificiu care a ocolit prevederile legii finanțelor publice, legii finanțelor publice locale și a legii bugetului care prevăd că administratiile locale primesc de la guvern procent din impozitul pe venit și sume din cote defalcate din TVA pentru finantarea unor cheltuieli, inclusiv sume pentru echilibrare.

În loc să actioneze potrivit legilor fiscal-bugetare, Guvernul a dus banii din Fondul de Rezervă, prin hotărâre de guvern către administrațiile locale, deși nu apăruse nici o situația exceptionala așa cum cere legea care stabilește în ce condiții poate fi afectat Fondul de Rezervă.

La ce au folosit banii? Asta va spune Curtea de Conturi, având în vedere ca au fost dați în campanie electorală.
Prin rectificarea bugetară care se va aproba astăzi, Guvernul în loc să considere prioritari copiii României și să aloce fonduri pentru dublarea alocatiilor, mai adaugă 1,2 miliarde lei în Fondul de Rezervă al Primului Ministru, în plină campanie electorală.

În concluzie, banii copiilor au existat și există.
Guvernul i-a luat și i-a pus în pixul premierului pentru a fi folosiți într-un mod discreționar.
În poze aveti captură după fundamentarea rectificarii din august 2020 și fundamentarea rectificării de astăzi.
Se minte când se spune că nu au fost bani.
Mulțumesc!

(Text de Adrian Câciu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *