În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Adriana Săftoiu la cristoiuTv despre legea educației sexuale: Vine de la o pudiponderie exagerată

„Ca parlamentar, trebuie să votezi și cum îți cere partidul, nu întotdeauna cum ai vrea tu”, a spus deputata PNL Adriana Săftoiu, vineri seara, la cristoiuTv.
Ea a explicat că în cazul mult disputatei legi referitoare la educația sexuală, a preferat să se abțină. „Decizia partidului a fost să se voteze în favoarea acelui amendament. M-am abținut și nu am votat împotrivă. Practic, este legea adopțiilor și vă mărturisesc că așa cum a ieșit acum din Parlament, este foarte bună. În cadrul acestei legi, a fost introdus și un amendament prin care educația sexuală devine educație sanitară și nu se mai poate face decât cu acordul părinților. Se face două ore pe semestru. De ce ni se pare atât de periculos?”, a declarat Adriana Săftoiu.

Ion Cristoiu, realizatorul emisiunii, s-a declarat nedumerit că legea a stârnit atâta tărăboi.
„Cred că vine de la o pudiponderie exagerată. Cum să-i vorbești copilului despre educație sexuală? Pe de altă parte, oamenilor li s-a inoculat ideea că că se va face pe o recomandare a OMS care, pentru unii, a părut exagerată. Cum să faci educație sexuală cu copiii în clasele I-IV? Poți să faci, dar nu-i spui copilului la 8 ani același lucru pe care i-l spui la 14. Pe de altă parte, mai are cineva impresia că un copil la 9-10 ani mai crede că l-a adus barza? Eu cred că, cu cât vorbești mai mult, la nivelul lor, evident, despre aceste lucruri s-ar putea ca mai târziu să evităm ceea ce se întâmplă acum: România, pe primul loc la fete care rămân însărcinate plus că suntem pe primul loc la minore care devin sclave sexuale. Și multe dintre ele ies din țară cu acordul părinților. Ele și ei cred că merg la muncă, apoi aflăm niște povești îngrozitoare despre sclave sexuale”, a explicat deputata.

Adriana Săftoiu a precizat că tocmai de aceea nu a votat împotrivă, că legea în întregime, partea referitoare la adopții, este foarte bună. Amendamentul referitor la educația sexuală, devenit sanitară, a fost introdus deoarece legea se referă la protecția și promovarea drepturilor copilului.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *