Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Adriana Săftoiu, la final de mandat:  Cântecul meu de lebădă… 

Cântecul meu de lebădă… azi a fost prezentat raportul Comisiei privind situația copiiilor dispăruți (comisie înființată la propunerea mea, cu toată modestia), ajungând la o problemă cronică, traficul de persoane – cele două se leagă dureros. Nu credeam că voi mai prinde acel plen în care se va dezbate acest raport.

La final de 4 ani de mandat, problema copiiilor dispăruți si a traficului de persoane mi se pare cea mai gravă din tot ce se expune în spațiul public. Din 2016, România ocupă locul 1 in UE ca țară-sursă pentru trafic de persoane. Aproape 60 la sută dintre persoanele traficate în UE provin de la noi. În 2018, 8621 de fete minore de la noi, din țară, erau însărcinate, 721 aveau până în 15 ani. Cauzele? Sărăcia, lipsa educației (multe dintre ele au abandonat școala înainte de a ajunge în clasa a VIII-a) și- de netolerat- o frăție între politic-poliție-magistratură.

Poate că cel mai de efect ar fi fost să punem în spațiul public mărturiile părinților care de zeci de ani își caută copiii. Poate că ar fi impresionat mărturia unei victime a traficului de persoane, că nu sunt multe care au curajul să vorbească. Poate că ar fi trebuit să îi invităm pe toți suspicioșii în locurile unde aceste fete traficate au un adăpost ca să le afle viața. Multe dintre ele nu au nici 16 ani. Si nu Statul le ajută care Stat a prezentat în comisie o realitate roz-pudrată.

Raportul a fost prezentat, recomandările votate…habar nu am dacă cineva va ține cont de ce am scris acolo, noi, cei din Comisie.
Dar pentru mine reperul despre unde suntem e acesta: România, de ani buni, e locul 1 la trafic de persoane în UE, la fel la minore care devin mame înainte să își trăiască copilăria. De abia după ce ne vom ocupa de temele astea, voi crede că am intrat pe drumul cel bun și că vocalii politicieni chiar și-au luat o misiune. Poate la finele lui 2021 cădem cu brio de pe locul 1 pe locul 2. Asta ar fi o victorie.
(Deputat Adriana Săftoiu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Adriana Săftoiu, la final de mandat:  Cântecul meu de lebădă… ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

A apărut al doilea volum din colecția „Proză Politică”: „Cui i-e frică de mareșalul Antonescu?”

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog