Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Afacerea Ursul Arthur: Afacere de corupție sau afacere de stat?

De ce-mi place publicistica lui Caragiale, ba mai mult, o am ca model pentru activitatea mea de Istoric al clipei?
Pentru că publicistica lui I.L. Caragiale nu bate niciodată cîmpii aventurîndu-se dincolo de hotarele, precis delimitate, ale faptelor.
Mai mult, Caragiale scriitorul a avut oroare de deraierea de la subiect.

Năravul abaterii de la fapte pentru a o lua pe islazul vorbelor de prisos definește presa noastră. Nu numai cea din vremea lui Caragiale, dar și cea din vremea numită postdecembrism. Un exemplu strălucit de luat razna prin depărtarea atît de mare de fapte, încît acestea sînt uitate pe parcursul textului scris sau rostit e dat de abordarea de către presă a Scandalului numit Uciderea Ursului Arthur de către prințul Emanuel von und zu Liechtenstein, vînătorul bolnav de trofee.

S-a scris și s-a vorbit despre dreptul urșilor de a nu fi atinși nici cu o floare dar și despre dreptul oamenilor de a nu fi fugăriți de urși; despre străinii care ne iau nu doar pămînturile, dar și iată urșii noștri cei mai mari din Europa; despre deosebirea dintre un urs și o ursoaică.

Despre acest caz m-am pronunțat în trei ediții de emisiuni Tv (Marius Tucă Show, două ediții și România9, o ediție) cît și în două jurnale video.
Nu mai reiau aici zicerile mele pe parcursul intervențiilor video. Așa cum telespectatorii își vor fi dat seama, sînt cu precădere interesat de a pune întrebări și de a găsi răspunsurile la întrebări și nu de a lansa ipoteze și cu atît mai puțin acuzații. La fel am procedat ori de cîte ori, în postdecembrism, m-am întîlnit cu evenimente pline de ciudățenii, cele mai multe avîndu-și cauza în scenarii bine regizate. În eseul 22 decembrie 1989 – o după-amiază cu prea multe întrebări din Expres, 23 februarie 1990, invocat și de Cornel Nistorescu la România9 de miercuri seara, unde grație lui Ionuț Cristache am fost împreună într-un studio Tv după decenii, n-am zis o clipă c-a fost Lovitură de stat. Am pus doar mai multe întrebări stîrnite de multe ciudățenii din după-amiaza lui 22 decembrie 1989. Răspunsurile implicate în unele întrebări, deslușite mai tîrziu, au schițat ipoteza Loviturii de stat.

Ca și în cazul Evenimentelor din decembrie 1989, ca și în cazul Mineriadelor, ca și în cazul 10 august 2018, m-am preocupat în cazul Ursului să stabilesc faptele și să văd documentele.
N-a fost și nu e ușor să stabilești faptele într-un asemenea caz.
Mai întîi pentru că autoritățile, dînd curs secretomaniei tipice regimului Iohannis, au avut drept principală grijă ascunderea documentelor și informațiilor. Ar fi fost normal ca din prima clipă ministerul Mediului să posteze pe internet ceea ce am numi Dosarul extragerii Ursului. Ar fi fost normal ca premierul să dea explicații asupra cazului, știut fiind că el trebuie să fie cel mai informat demnitar în asemenea situații și nu să ne ia peste picior zicînd că ursul n-a fost cel mai mare. E drept că nici presa nu l-a deranjat cu întrebări, ocupată cum era să publiciteze clipul video în care premierul în flagrant delict de cufureală romantică s-a filmat pe malul mării în decor de pescăruși.

Apoi, pentru că așa cum spuneam mai sus, presa noastră suferă de sindromul depărtării de fapte de dragul trăncănelilor cațavenciene. În cazul Ursului, presa trebuia să rămînă strict în hotarele întrebărilor firești ale căror răspunsuri să devină apoi temelia pe care să se ridice generalizările. Una dintre întrebări și-a găsit răspunsul chiar în decizia anunțată joi seara de ministrul Mediului. Pentru realizarea extragerilor (cum se spune sub semnul political correctness uciderii unui animal sălbatic agresiv) va fi interzisă convocarea străinilor.

Întrebarea căreia i s-a dat răspunsul e următoarea:
Dacă s-a impus eliminarea unei ursoaice agresive din Ojdula de ce n-au făcut operațiunea asta sanitară cei de la AVPS Ojdula, înzestrați cu puști, fără a apela la ajutorul ditamai prințului?

Decizia ministrului ne confirmă că întreaga afacere a extragerii – de la plîngerea țăranului agresat de ursoaică, pînă la aprobarea dată de Ministerul Mediului – a fost o încercare de a acoperi cu hîrtii satisfacerea unui vînător de trofee.

În loc să caute răspunsurile la întrebări, presa a bătut cîmpii cu grație dacă urșii pot fi sau nu împușcați, dacă străinul era bogat sau sărac, dacă ursul era cel mai mare sau cel mai mic. Abaterea de la subiect a dat posibilitatea unei contraofensive din partea asociațiilor de vînători pentru contracararea scandalului prin reafirmarea pericolului întruchipat de animalele sălbatice pe care ei, vînătorii, ar trebui să le secere cu mitraliera.

În scandalul Ursului Arthur nu e vorba însă nici de dreptul urșilor de a agresa oameni și nici de dreptul oamenilor de a-i împușca.
E vorba pur și simplu de o afacere ticăloasa prin care un bolnav de trofee din străinătate a putut vîna ce-a vrut mușchii lui într-o Românie care nu mai e demult un stat.

Așa cum ne arată deja documentele, uciderea Ursului Arthur de un vînător de trofee nu e altceva decît rezultatul acțiunii unui grup de crimă organizată. Prințul ahtiat de trofee nu putea să ucidă un urs pentru a se putea făli în lumea sa cu postura de mare vînător dacă nu intrau în joc instituții ale regimului Iohannis, care au asigurat prințului condițiile depline pentru încălcarea Legii.
De la venirea la Ojdula la punct fix, pînă la obținerea hîrtiilor menite a acoperi ilegalitatea.

Această rețea de crimă organizată poate avea două resorturi:

  1. a) banii, și atunci avem de-a face cu un caz de corupție.
  2. b) interesul de stat, la cel mai înalt nivel, dat de regula Îmi dai – îți dau, folosită fie între Iohannis și familia Prințului, fie între unul dintre serviciile noastre secrete și Prinț.

S-a anunțat deschiderea unui dosar penal in rem de Parchetul de la Covasna pentru braconaj.
E un categoric mijloc de a măslui ancheta.

Implicările în acest Scandal depășesc cu mult simplul caz de braconaj.
Presupuse a fi din partea multor instituții ale statului, implicările cer preluarea dosarului de către DIICOT.
Ele presupun însă și o veghe a presei cu adevărat independente pentru ca românii să afle adevărul despre unul dintre cele mai penibile din Istoria postdecembristă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

24 comentarii pentru articolul „Afacerea Ursul Arthur: Afacere de corupție sau afacere de stat?”

  • „Evenimentul” in sine e ciudat ca situatie si,si mai ciudat ca fel in care a fost expus publicului de catre media. Nu inteleg cum Doamne iarta-ma, ziaristii nostrii scriu articole cu nemiluita,vorbesc mult si nu spun nimic, sau copiaza,sau traduc prost fel si fel de articole, vechi de ani buni, din presa straina. Astia n-au invatat la scoala ca atunci cind scrii un articol trebuie sa raspunzi de fapt la 5 intrebari de baza: cine, ce,unde,cind, cum, si ar trebui adaugat si un „DE CE” acolo in articolas. La noi stirile sint cam asa: „O femeie s-a aruncat de la etajul 3. Suferea de depresie demult. Pompierii din localitate au ajuns prea tirziu,femeia a intrat singura inapoi in apartamentul sotului.” Daca cineva intelege ce-am spus, bravo si felicitari, da’ NICI EU CARE-AM SCRIS ASA CEVA,nici eu n-am inteles boaba din ce-am spus. La fel cu jurnalistii, zeci de mii de articole scrise in felul asta,o pierdere de timp pt cititor de zile mari. La fel si cu articolul cu ursuletul asta. Inteleg ca bietul de el a fost impuscat cu peste o luna in urma. Cum a ajuns stirea ca fiind „braking news” deabea pe 6-Mai-2021?De ce nu se dau informatii complete?Ce se urmareste de fapt?Cel ce a facut stirea publica e de genul celor pe care i-am descris mai sus?A fost pus sa dea stirea acum? Unde e adevarul?De aflat adevarul nu ma mai leg,aia e misiune imposibila.Certe sint urmatoarele: asa zisele familii regale, printzi si printzipese, nu prea sint agreate de popoarele unde mai exista forma asta de bal mascat, ca in final asta e, bal mascat -se imbraca in uniforme pe care nu le merita, isi pun sabii la sold fara sa le fi scos vreodata in vreo lupta reala,ele, printzipesele sulii sint din ce in ce mai rar din rindul asa zisei „aristocratii”, mai nou sint foste chelnerite, actrite, cliente frecvente de baruri s.a.m.d.,unele platite prin spate sa incerce sa intre sub pielea vreunui”prins”, altele asa le-a fost scris.Asa ca oamenii care platesc taxe statului ca sa intretina paduchii astia, s-au cam saturat, vremea regilor a apus de mult, doar ca unii n-au primit inca instiintarea, hamericanii ar zice „memoul”.Deci a lucra din umbra si a stirni ceva valuri negative la adresa „printzilor” e o posibilitate serioasa, cum posibilitate serioasa e si ca autorul articolului original despre bietul urs, a vrut sa plece acasa cu un salariu si a omis sa specifice ca intimplarea a avut loc cu mai mult de o luna in urma. Deci, UNDE DAI SI UNDE CRAPA.Posibilitati sint diverse si nu putine. Unii profita de situatie si incerca sa transorme situatia in favoarea lor, oportunisti au fost dintotdeauna in lumea politica, ceea ce face si mai grea investigatia pt aflarea adevarului. Ce ma doare e ca tara asta e ca un sat fara ciini. Vin fel si fel de degenerati care isi fac de cap in voie, stiuti de catre autoritati, dar culmea e ca acesti nelegiuiti din strainatate sint ajutati si acoperiti chiar de catre aceste autoritati, politia romana fiind si ea parte din nelegiuiri. Nu ma refer doar la animalutzele ucise nejustificat, ma refer la actiuni care inainte de ’89 nu credeai ca se pot intimpla oamenilor, credeai ca sint doar subiecte de film, cum ar fi rapirea copiilor si a fetelor, uciderea cu singe rece a multora dintre acestia, inele de prostitutie facute si intretinute cot la cot cu politia, fel si fel de scheme piramidale care lasa sarac lipit pe fraierul care crede in ele(exemplu bitcoinurile, asa zisele investitii la bursa, banci, niste excrocherii inventate in vest si de pe urma carora multi ajung miliardari fara sa miste un deget), batrini istovizi de vremurile pe care le traim, generatii de copii distrusi cu ajutorul asa ziselor legi si reguli fara cap si coada,oameni ai strazii cum n-a vazut Romania in toata istoria ei, etc.Daca stau sa insir aici toate nelegiuirile care se intimpla in special in ultimii 31 de ani, apai pot sa scriu pina la anu’ si nu termin.Ca actuala guvernare e facuta cu curul, nu e o noutate, cu asa neghiobi, herr inclus, nu stiu unde e mirarea ca tara asta e cu susu-n jos.Se vorbeste mult, scremut, printre dinti, s epromite pielea ursului din padure, ne da UE-u’fonduri pt una si alta, ca in final sa nu”dea” nimeni nimic, nici prafu’ de pe toba.Cine asteapta sa-i „dea”strainu’, poate sa astepte mult si bine, strainu’ stie cum sa ia si sa folosesca el, nu sa dea fraierilor si nicidecum sa ajute fraierii sa se dezvolte de capu’ lor, ca atunci strainu’ nu mai are motiv nici sa zica ca-ti da ceva, ca te ajuta cu ceva, pt ca nu ai mai avea nevoie de el. Asa zisa UE, o prostie de nedescris, nu are legatura decit cu lacomia si disperarea dupa control a vestului, iar esticii s-au prins la hora prin platitii si „alesii”(Dumnezeu stie de catre cine)poporului, care latra in gol la Luna cit e ziua de lunga.Nu ati observat cum ii schimba pe la ministere si pe primu’ dom’ „menestru”?Mai ceva ca pe ciorapi. Asta ca sa nu se vada clar care-s ordinele din afara, iar fraierii nostri se iau in gura intre ei in loc sa colaboreze clar si sincer in folosul tarii lor. Strainul are tot interesul ca neghiobii nostri sus pusi sa nu-si spuna de la unu’ la altu’ ce li s-a cerut sa faca, sau mai bine zis sa distruga, asta dindu-le clar avantajul si oportunitatea de a-l prosti pe urmatorul. Ceva de genul”i-am spus predecesorului tau ca daca face una sau alta, rezultatele vor fi proaste, de aia a fost inlocuit, ca sa fie bine, uite tu fa asa si asa, in plus ca sa repari prostia predecesorului mai fa si… nu stiu ce alta bazaconie”, si uite asa seajunge ca stinga sa nu mai stie ce face dreapta, controlul intern devine CANCI ALBINA, strainul te joaca-n foi de vita. Afacerea cu ursu’ i-a facut multa reclama negativa „prinsului” von de Fofirlzon, ceea ce inseamna ca multi vor fi tentati sa-i viziteze castelul muzeu, ceea ce inseamna multi bani pt filfizon. In vest nu conteaza tipul d ereclama, atita timp cit ti se face reclama. Deci partea asta, cred eu, intra la „unde dai si unde crapa”. Alta idee ar fi ca s-a vrut expunerea hunilor care au inlesnit braconajul si pe aia care au semnat, sigur nu de-a moaca, actele alea care cica-l acopera pe filfizonu austriac si-l arata ca pe un vinator cinstit. Apropos d evinatoare…tata e foarte batrin azi, nu a mai mers la vinatoare de multi ani. A fost 40 de ani inspector de vinatoare si pescuit, autorizat sa verifice in toata tara inclusiv granita. A prins multi braconieri si n-a iertat nic unul, ba intr-un drum spre bunici, nu stiu ce ochi are tatal meu, da a vazut undeva pe cimp 2 nenorociti care pareau ca se lupta cu o caprioara. A oprit masina, avea binoclu cu el intotdeauna, cind s-a lamurit ca aia-s braconieri, ne-a dat jos din masina, si-a luat pusca si s-a dus glont spre ticalosii care prinsesera o caprioara si incercau sa o omoare cu cutitul. I-a adus la masina, pe noi ne-a lasat pe cimp, si i-a dus pe idioti la prima sectie de politie din cea mai apropiata localitate. Dupa ce i-a dat pe mina politiei, s-a intors sa ne ia din drum si sa ne continuam drumul catre bunici. Atunci l-am auzit pt prima data, noi fiind copii de clasele I-IV la vremea aia, „taticule, sa nu omori niciodata un animal decit daca n-ai ce minca si trebuie sa te hranesti. Altfel lasa animalul in pace ca nu ti-a facut nici un rau, el are teritoriul lui, tu il ai pe al tau. respecta natura si ea te va scoate din multe necazuri atunci cind vei avea nevoie mai mare de ea”.Intimplarea in sine m-a marcat puternic, e greu sa uit vorbele astea. Tata n-a tras niciodata in caprioare, ursi, mistreti, etc. A impuscat rate si giste, in cadrul unor partide de vinatoare organizate in care vinatorilor li se impartea ce se impusca, dar cu limita foarte clara. A fost invitat de mai multe ori la vinatori organizate pt bietul nea Nicu, de catre mai marii de la Asociatia Vinatorilor si altii mai sus decit astia, si cind s-a vazut in teren si a aflat ca era ba vinatoare de cerbi, ba de ursi, a refuzat dur sa-si scoata pusca din masina, ba la una dintre partide, un shmecher de general a zbierat la tata si la amenintat cu ce-o sa-i faca el. Intimplarea a facut ca nea Nicu sa auda discutia,generalul respectiv neobservindu-l la timp, a facut pe zmeul. Nea Nicu l-a pus pe general la punct si chiar a dat mina cu tata si l-a felicitat pt demnitatea de care a dat dovada. Tata a refuzat sa participe la partidele respective, nimic nu i s-a intimplat asa cum le place unora sa bata cimpii ca nea Nicu iti facea si dregea, nicidecum,se purta civilizat. Pe tata nimeni si nimic nu la speriat in toata viata lui, a trecut printr-un razboi urit, copil fiind a vazut atrocitati pe care nici un copil n-ar trebui sa le vada, multi ani a avut cosmaruri cu ce vazuse in copilarie, inca le mai are, doar ca nu-si mai aminteste totul ca atunci cind era mai tinar. Asa ca stiind intimplarile astea si comparind cu ce e azi, Romania a ajuns sat fara ciini in care mai marii isi fac de cap necontrolat si nu au demnitatea generatiilor din care si tata face parte. Bunicii nostri aveau respect pt natura, plantele si animalele le erau prieteni. Generatia parintilor nostri a pastrat din traditia asta, desi nu s-au ridicat toti la nivelul bunicilor nostri. Generatia noastra a fost,as spune rasfatata, am avut cam la nas ce aveam nevoie, greutatile neridicindu-se la acelasi nivel cu greutatile intimpinate de catre bunicii si parintii nostri. Generatiile de acum, sint pierdute in spatiu, la propriu, n-au respect pt nimic, isi imagineaza ca totul e ca-n filme, in plus trebuie sa scoata bani repede si multi deodata, sa nu munceasca deloc, sa stea in fata computerului si sa dea tunuri. normal ca nu inteleg nimic legat de natura, de aia se defriseaza in nestire, de exploateaza tot ce se poate exploata, se impusca animale., se distruge habitatul natural, si totul se face pt bani si numai bani sau faima. Asta cred eu ca e pericolul adevarat: ignoranta, lipsa de conostinte despre natura, resurse,lipsa locuri de munca adevarate, locuri de munca in fabrici care sa produca efectiv ceva util si nu rahaturi de ONG-uri, „influenceri”, burse, servicii pe internet de care nimeni n-are nevoie cu adevarat, dar sint la moda sau sint fortate de cei care le-au creat ca sa scoata repejor bani,bani,bani multi. Ins firsit, incep sa cred ca povestea cu ursuletul asta are undeva in spate si ceva legat de bani, probabil multi bani. Aducind in prim plan povestea trista a unui urs care-si vedea de viata lui in mijlocul padurii, cineva invirte itze in alta parte si povestea ursului e de fapt diversiunea menita sa acopere adevarul. Uitati-va si la situatia Institutului de la Magurele care a pierdut nu stiu ce proiecte mari, UE-ul dindu-le la huni si cehi, exact la aia care nu sufera romanii si-i trag prin spate oricind au ocazia. Se vorbeste mai mult de urs, decit de Magurele si milioanele neaccesate.Intortocheate sint caile Domnului, asa ca unde e dreptatea si ce-o mai fi de acum inainte, depinde si de Doamne-Doamne, care sper sa dea minte romanului sa nu mai accepte menajeria asta de guvern si shparlament, adunatura asta de neghiobi de legat, sub conducerea pe muteste a herrului pe care-l iau durerile de dinti numai cind incerci sa-l intrebi ceva legat de cum isi indeplineste datoriile fata de tara. CAre tara? Ca nu prea ii e clar de care tara sau parte a tarii e.
    Sa nu uit, citeam ce-a spus Adrian Nastase de cazul ursului si era ingrijorat ca banii platiti de straini ca sa impuste animalute in Romania, acum nu vor mai ajunge la Ocolul Silvic si ca Ocolul Silvic nu v-a mai avea cu ce cumpara mincare pt animalele padurii si nu va mai avea cum sa le impinga pe animalute in zonele unde mai avem paduri. Daca e asa cum spune, apai am mai multe intrebari: cit de mult se impusca pe teritoriul romanesc ?Ocolul Silvic din banii de la straini cumpara mincarea care s epune in adaposturile pt animale din paduri? Alte fonduri n-au?Ca daca-i asa, inseamna ca se face masacru in fauna Romaniei, nu asa? Deci sa ma lamureasca cineva, citi bani se string de la straini ca sa fie lasati sa impuste pe teritoriul romanesc. Cit il priveste pe Nastase, inca il cred cel mai inteligent politician roman, dar m-a enervat cu ce-a spus despre ursuletul asta impuscat. E ca si cind are si asta interesele lui, partidele de vinatoare la care probabil merge cu strainii pe teritoriul nostru. Deci si cu el e un fel de interesu’poarta fesu'”?????
    Vreau tara mea cum era, mi s-a facut sila de cite sfori si sforaitori are tara asta in anu’2021….Cite autostrazi s-au facut in ultimii 31 de ani?Cite poduri s-au construit sau mai bine zis cite au picat sau au fost luate de viituri?Citi oameni traiesc pe strazi, citi batrini au ramas singuri?Citi copii au ramas analfabeti?Cit s-a mai distrus si cit se va mai distruge?Cite fabrici vor mai fi scoase la bursa sau inchise, cite sau mai bine zis ce altceva se va mai da strainilor pe tava,d e-a moaca?Pina cind rezista vinzatorul de chiloti turcesti pe pozitia de prim-ministru’?Saracu’ nu-i bun nici de vinzator la masuta de linga gura metroului, cum a ajuns prim nici el nu cred ca stie. Iar de herr, ce sa mai zici…noroc cu pandelia ca altfel mergea mai rar la schi shi mai des la scufundari printre recifurile planetei…Aia e.

  • pe bune, este o diversiune…oare cum nu ati vazut-o??? ❓ 😯

  • Au „creat” un scandal ptr a ascunde pe cel mai mare : PNADR . Ma asteptam la mai multa inteligenta de la serviciile inteligente.

  • Citez pe Sandman : „Singurul onest in povestea asta a fost ursul. A spus ca „mor” si s-a tinut de cuvant.” Este cel mai inteligent comentariu !

  • Oare mai doreste cineva,din cei alesi la „carma”,sa faca „oranduiala” in tara asta? Sa fie toate asezate la locul lor ? Sa aplice legea in „litera si spiritul ei”,sa mearga „treaba” bine ? Sa fie lumea multumita – macar cat de cat, sa avem si noi un rost al nostru – ca tare mai suntem „imprastiati”,sa „simtim” si noi ca suntem in UE cu adevarat,”sa nu mai fim priviti de sus,ca ultimii…”??? Ce mai…sa intram si noi in randul „oamenilor de isprava”!!!Dupa treizeci de ani,de „democratie”, ar fi timpul sa-si intre in atributii ai nostri,…nu ????

  • Eee dragii mosului,e mai mult de atat.Aici faza e cu susta.Mare.Ca daca nu era susta nu aflam nimic.Aici s a vrut de la nivele inalte Europene,ca afacerea sa apara in presa,sa se afle,sa fie scandal.E razboi intre mafii grele,de fapt.Nu se afla nimic ,si nici un scandal nu iese pe teava decat si atunci cand se vrea acest lucru.Pai daca se voia,nu iesea faza pe piata cu vanatoarea lui Printul Vanator,never ever.A iesit pe piata,ca asa a trebuit.De ce??? Pai daca familia princiara de Lichtenstein o fi suparat niste oculti mega mari(gurile rele spun ca acel principat ar fi si un paradis fiscal),si astia stiau ca in familia astuia exista un membru cu bazdacuri,si s au folosit de bazdacul printului si de corupaciunea de la noi ca sa compromita toata familia(se folosesc unii Baieti de viciile unui membru al unei familii princiare/regale si astfel compromiti toata familia,este invitat acel membru al acelei familii sa si consume acel viciu,dupa care este expus,public el si viciul sau,spre oprobiul publicului,e o tehnica de compromitere).Prin Meghan Markle ,plasata in dormitorul natangului print Harry s a vrut de pilda compromiterea familiei Regale Britanice tot de catre niste Mari Baieti ,poate(Ca tot a fost un Brexit,care a enervat pe multi bastani planetari).Daca ne mai gandim si ca e vorba de o relatie apropiata a acestei familii princiare cu Putinica de Romania,si daca ne mai gandim si la faptul ca de fapt Putinica de Romania a dat ordinul executiei lui Vladut Diamant,nu Matu,iar tovarasii lui Vladut Diamant sunt apropiati de cercurile inalte neomarxi,si cercurile astea neomarxi au avut sucar si pe printii respectivi si pe Putinica de Romania,si au vrut sa execute o lovitura de bici cu doua cozi,sa plesneasca in acelasi timp familia princiara si pe Putinica al nostru(Doi la pret de unu)??? Mai ales ca scandalul ursului impuscat a plecat de la niste ONG uri,a dracu coincidenta exista o relatie privilegiata intre o anumita formatiune politica si ONG uri (Sa fie o legatura,sau doar o simpla coincidenta???):roll: 🙄 🙄 .Ps a nu se confunda Putinica de Romania cu Putin al mare din Rusia,ala e prea bastan,chiar si pentru cei mai bastani dintre neomarxi.

    • Mai este si rivalitatea Renew vs Populari.

      • O sora(sau verisoara) a acestui Print Vanator spun gurile rele ca ar fi fost aleasa pentru fostul print Nicolae de catre”deep state” de Romania.Nicusor al nostru a refuzat pentru ca o iubea pe domnisoara(pe atunci) Binder,actuala sa sotie,si asta,spun gurile rele ca ar fi fost adevaratul motiv al excluderii sale din Casa Regala,nu faptul ca a avut un copil cu doamna Carjan.Daca aceasta combinatie ar fi reusit,era posibil ca sora(sau verisoara) Printului Vanator sa devina(daca si „Deep State ul”nostru ar fi vrut) Regina a Romaniei cu Nicusor al nostru la butoniera.

  • Afacere ungureasca

    • Razboi mafiot la nivel mega sus pus ,Romania si ungurii sunt prea mici pentru un joc atat de mare,ei sunt doar pioni pe esichier.

      • Afacerea Ursul Arthur este de fapt Razboiul Mafiotilor Europei (la nivel de Cuppola).Pe pamant Romanesc.Iar bietul urs intra la categoria victime colaterale.

        • Eu nefiind un sentimental ci doar un cinic rece,care analizeaza totul fara patima,ma gandesc ca poate toata faza cu impuscarea ursului ar putea sa fie si o operatiune de Kompromat a unor Baieti(nu va ganditi la Rusi,nu cred ca au vre o treaba aici,doar metoda e a lor),adica Baietii voiau sa il arda pe print si familia astuia,si stiindui viciul Printului Vanator ,l au ademenit in Romania ,cu trofeul”Megaursul Carpatin”,stiind ca natangul de print nu va rezista tentatiei,l au adus in Romania,i au dat ocazia sa si satisfaca viciul,dupa care il fac praf in mass media atat pe el cat si pe familia(si anturajul sau),pe baza viciului sau.Adica natangul de print este”ajutat” sa greseasca ,si mai apoi pe baza viciului sau este facut praf.Este posibil ca acest scenariu sa fie plauzibil,adica o operatiune tipica de capcanare.Cine stie.Asa cum Geoana a fost atras la Vantu,ala s a dus,Baietii au facut public tot,si uite asa a iesit Basy inca un mandat(asa a fost facut Geoana sa piarda,prin compromitere,Geoana fiind natang s a dus la Vantu,nu s a putut abtine sa nu se duca,direct in capcana Baietilor).Poate asa a fost si cu Printul Vanator si cu ursul.

          • Oricum eu sunt curios cine a facut toata Operatiunea asta ,daca e vorba de o Operatiune,oricum e o faza bine lucrata.Nu sunt niste ageamii deloc,baietii astia.

  • Vanatorii de trofee sunt asemenea drogatilor, incurabili. Asa ca, ei cu karma lor si cu organele de urmarire penala pe capul lor.
    Aici, fie banii, fie intelegeri obscure la nivelul lui kwj (catu – matu inca nu stie care o are mai mare – am stabilit inca de la inceput, de cand l au pus pe functie, cai nevinovat..) au facut posibila aceasta fapta de coruptie.
    Romania este plina de fapte de coruptie, dar in cazul de fata a fost un atentat la un simbol national – ursul nu e fite-cine, iar Artur era chiar regele!
    Este un moment de umilire pt. noi romanii si trebuie sa i spulberam pe cei care au facut posibila fapta!

  • ActiveNews,
    INJECTIA FINALA
    07.05.2021 05:36
    Preafericite Daniel,

    Apocalipsa in devenire

    Catedrala se va umple de morti
    Cadavre stivuite’n pronaos, in naos si in Sfantul Altar
    Asteptand Mantuirea promisa.
    Construiesti in zadar ?
    Sfintii pe pereti, plang.Toti.
    In trecut, erau rupti pe roti
    Azi, intepati de monstri si hoti
    Fulgerati pe strada si’n porti
    Cum vei raspunde pe eternul cantar ?

    E clipa, suna toaca, Preafericite
    Ca sa te’arati, Parinte !
    Deja clopotele bat ingrozite
    Bisericile se vor umple de morti. Sfinti si sfinte
    Dar si trupuri plecate nepregatite

    Iesi, te imploram, si cere tare
    Sa se opreasca masacrul vaccinarii
    Românilor, din si dincolo de hotare

    Numai tu poti, Parinte Patriarh
    Sa mai opresti macelul
    Programat, de la mic la ierarh
    Ingerul mortii ne masoara zelul

    Domnul va cantari, dupa chipul iubirii milostive
    Pe fiecare, dupa felul
    In care vom evita mortii
    In stive

    Hristos a Inviat, Preafericite !
    Toata suflarea asteapta cuvinte explicite
    Balanta Nemuririi suna tare
    Aceasta va fi jertfa ta.
    Cutezatoare. Pilduitoare

    Jertfa ta unica. Mantuitoare !

  • Il citez pe dl Katzu : „Se pare că nu toate informațiile din spațiul public sunt corecte. Se pare că nu este cel mai mare urs ” . Ba , mai mult : pe langa faptul ca nu era cel mai mare urs , se pare ca nici nu era urs .

  • Iohannis n-a fost nici macar o singura secunda presedintele romanilor, ci doar un biet agent electoral al mafiei liberalo-neosecuristice, ”dronă” a birocratilor corupti din staful de la Bruxelles si ”marionetă” a gruparilor politico-financiare globalist-liberal-progresiste anti-romanesti si anti-nationale, al caror ”braț politic” in România e gruparea eminamente infractionala (asa cum o demonstreaza si ultimul raport al Curtii de Conturi a Romaniei), care-si zice ”PNL”..!
    Magaria cu Prințul lui tăticu , care tăticu l-a decorat pe Iohannis, drept pentru care Iohannis-l-a invitat pe printisor sa-si ia arma si sa vina in Romania sa vâneze ca in jungla babuinilor din bazinul fluviului Congo, demonstreaza pe deplin cele spuse la inceput..!

  • Unchiul cere, nepotul aprobă

    Fondul de vânâtoare unde a fost împușcat ursul Arthur de către prințul austriac este deținut și administrat de către Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi „Botos” din localitatea Ojdula, județul Covasna.

    Pentru această asociație, Barna Tanczos a emis ordinul de derogare pentru împușcarea unei ursoaice care produsese pagube în zonă. Însă, ceea nu spune ministrul Mediului este faptul că președintele Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi „Botos” Ojdula unde a fost ucis ursul Arthur este Markos Barna (foto stânga), nimeni altul decât unchiul ministrul Tanczos Barna.

  • „Afacere de corupție sau afacere de stat?” Raspuns: Si una, si alta…
    Singurul onest in povestea asta a fost ursul. A spus ca „mor” si s-a tinut de cuvant. Alfel, noroc ca nu a fost vorba de nu stiu ce broscuta cu 3 oo, gandacel curcubeu sau liliac cu stea in frunte, ca iar sareau o-ne-ghe-urile si blocau constructia autostrazii. Nu-mi spuneti ca au tipat cei de la Agent Green. Am citit eu pe site-urile subventionate de drujbarii austrieci de la Schweighofer ca Agent Green tie cu rusii sau, si mai grav, cu „Dragnia”. Vorbesc de o-ne-ghe-urile serioase, alea laudate de mult-iubitul nostru conducator din deal. De asemenea, va rog mult sa nu ma intrebati nici „care autostrada?” si nici „ce-i aia o autostrada?”. N-as sti raspunsunsul si m-ati face de ras. Multumesc.

  • Exista un cantec patriotic „Pui de lei”:
    Eroi au fost, eroi sunt inca
    Si-or fi in neamul romanesc!
    Caci rupti sunt ca din tare stanca
    Romanii orisiunde cresc.
    Versurile au oarecare acoperire in fapte,dar valabile pot fi si:
    Oportunisti am fost si suntem inca
    Vom fi in vecii vecilor.

  • Cand au zis de cel mai mare urs din ro, m-am gandit imediat la Iohannis, apoi m-am linistit-el nu schiaza pe acolo…

  • Toata afacerea se rezuma la: imi dai tinicheaua, iti dau ursu’! Care-i problema? Poolimea are grija vaccinului ca sa nu ramana turcii, grecii sau bulgarii fara marafeti. Cainii latra, ursu’ trece! In Piata Victoriei e o liniste asurzitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *