Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Ai diaree și dureri de cap, ești izolat la Covid

Șefa Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Carmen Dorobăț, cea care considera normal tratamentul pacienților cu Covid-19 cu anxiolitice, de exemplu Anxiar, susține că a descoperit și alte simptome ale bolii. Medicul spune că și dacă nu are febră sau nu tușește, un om care are crampe abdominale sau pe care-l doare capul, ar putea fi infectat cu noul coronavirus. „De exemplu, durerile abdominale și scaunele frecvente. La adulți nu te-ai aștepta, suntem în sezonul de vară, consumăm multe fructe și legume, ca astfel de simptome să te ducă spre un test COVID-pozitiv, în absența tusei și a febrei”, spune ea. La care adaugă și „dureri de cap deosebit de puternice, vertij”. Prin urmare, ea recomandă „ca testul COVID să fie făcut tuturor pacienților care se prezintă la doctor, indiferent de simptomatologie”. Asta, în condițiile în care cei care vor să iasă din izolare și trebuie să se testeze sunt nevoiți să meargă la privat deoarece statul nu poate asigura numărul necesar de teste.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

18 comentarii pentru articolul „Ai diaree și dureri de cap, ești izolat la Covid”

  • Domnule Geo,asa mai vii de acasa.Si ca sa incheiem discutia,cum se numeste medicul,de regula sef de sectie sau de spital care apare la Digi 24 si spune:”va asteptam cu lumanari la spital,o sa muriti cu milioanele”,care inventeaza fara sa cerceteze nicaieri ,doar preluand de pe Internet simptome care s-ar datora coronavirusului.Cumva politruc ,cum ati spus mai devreme?Si daca se invata carte doar la Medicina haideti sa cerem desfiintarea Politehnicii,ASE-ului,celorlalte facultati sau sa fie echivalate cu liceul .Dumneavoastra cum v-ati simti mergand la un UPU cu mama suferinda sa iasa unul cu 20 de ani mai tanar, cu stetoscopul pe gat,fara ecuson,si sa va spuna:”Ba,tu ramai afara,nu ai voie inauntru”.Solicitand explicatii imi raspunde :”esti tampit ,vrei sa iti spun de zece ori?”Va spune un prost care a terminat si el Politehnica.

  • Eu zic să rămână sub control și cei care au făcut COVID-19. Sigur îi veți găsi bolnavi de COVID-19 perpetuu și veți deconta ”fără număr”! Acesta este și scopul vieții voastre, al medicilor, de acum și în vecii vecilor! Amin!

    • Serios?! Poate-mi spuneti câte articole despre Covid-19 ati citit în presa de specialitate straina, pentru ca, dupa cum se vede, pe medicii români nu aveti nicio retinere sa-i denigrati!
      .
      Lasati totusi, nu-mi raspundeti, se întelege de la sine ca nu ati fi în stare sa cititi si sa întelegeti prea multe într-o limba straina, atâta timp cât va exprimati ca mai sus!
      Desi nu ati merita, haideti sa fac un gest de bunavointa si sa va informez, stimata doamna, ca simptomatologia despre care vorbeste doamna doctor, a fost descrisa în diferite studii din Anglia, Franta, China etc. înca de acum trei, patru luni!
      .
      Si va mai dau o informatie ca sa nu mai bateti câmpii, à propos de cei bolnavi de „COVID-19 perpetuu”. Cazuistica din mai multe tari scoate în evidenta ca exista destule situatii în care cei care au fost tratati de covid doua saptamâni, se simt bine în urmatoarele doua saptamâni si apoi încep sa le reapara aceleasi simptome, chiar daca testele lor sunt negative. Ei, ce ziceti, daca ati fi unul din cazurile din urma ati mai vorbi asa la adresa medicilor?

      • Dar cine sunt medicii astia ,Dumnezei pe pamant,de nu pot fi criticati de nimeni?Probabil esti unul dintre ei iar aroganta si suficienta va impiedica sa priviti lucrurile si de pe pozitia pacientului fiindca se presupune ca sistemul medical ar trebui sa functioneze doar pentru el.S-a deranjat cineva sa intrebe pacientii sau apartinatorii acestora despre felul in care au fost tratati,felul in care li s-a vorbit,despre gradul lor de multumire fata de sistemul caruia ii platesc o gramada de bani taxe?Nu am auzit ca vreo unitate medicala din Romania ,de stat sau privata sa solicite un feedback pacientului si de care sa se tina seama.Stiu,sistemul se fereste de asta fiindca nu ar auzi lucruri frumoase,mai bine bagam gunoiul sub pres.De cateva luni ies in public tot felul de medici care ni se adreseaza in modul cel mai neadecvat ,ne asteapta cu lumanari la cimitir,ca vom muri cu milioanele,etc.La fel si noi,pacientii,avem dreptul sa cerem sa nu fim amenintati sau denigrati.Am senzatia ca unii medici au inceput sa creada ca pacientii se afla la bunul lor plac.

        • Pacatul vostru este ca atunci când presa scoate în evidenta niste derapaje punctuale ale unor medici, voi generalizati si împroscati cu noroi în toate cadrele medicale, pentru ca va face impresia ca asa pareti mai interesanti si ca lumea întreaga va citeste postarile si va aproba.
          .
          Uita-te la tine cum, în loc sa comentezi postarea mea, o iei pe alaturi si persisti în greseala pe care ai facut-o la început. Spune-mi cel putin daca ai înteles din ceea ce am scris ca simptomele despre care vorbea doamna doctor sunt reale, ca ar fi bine ca cei care prezinta aceste simptome sa fie testati de covid si ca asta ar fi în interesul pacientului si nu ar demonstra nicidecum ca doamna doctor este „sarita de pe fix”.
          Si te rog sa îmi mai spui, daca nu ai cunostinte medicale, de ce denigrezi fara sa ai habar?

          • Conform pricipiului comunist „dai in mine,dai in fabrici si uzine” prezentarea unor lucruri care chiar se petrec in realitate constituie „denigrari”.Nu am cunostinte medicale,intr-adevar,dar sunt unul care a relationat cu sistemul medical si,ca multi altii pe care ii cunosc,nu avem cuvinte de lauda .Spui ca o iau pe alaturi asta e,adevarul mai si supara pe unii.Cred in continuare ca ,noua, contributorilor la asigurarile de sanatate ,ar trebui sa ni se ceara parerea despre cat de multumiti suntem de serviciile medicale si sa se tina cont de opiniile noastre,ca asa ar trebui sa fie intr-o tara cu adevarat libera si democratica, nu sa ni se spuna cu aroganta”nu aveti cunostinte de medicina”.Ei gratie acestei „bune relatii” am inceput sa mai invatam si noi cate ceva.

          • Bine, domnule anonim. Eu zic una, tu zici alta, ne întelegem de minune, nici nu mai are rost sa continuam discutia.
            Te sfatuiesc totusi sa nu mai confunzi Sistemul Medical de oriunde cu medicii care te consulta, te diagnostigheaza si îti prescriu tratamente, medici care au studiat o gramada de ani ca sa te poata îngriji la nevoie pe tine si pe semenii tai. Si care au obligatia sa respecte regulile Sistemului Medical în cadru caruia lucreaza! Pentru felul în care este conceput si pentru functionarea unui Sistem Medical sunt raspunzatori pretutindeni si întotdeauna doar politicienii si medicii politruci pe care acestia i-au cooptat la putere.

      • Sictir idiot mare cunoscator in toate,mars

      • Domnule ”Geo”, eu nu denigrez medicii! Pentru ce trăim în pandemia asta, eu găsesc neadecvat sistemul de sănătate. Sunt doctori care-i găsesc hibe și încearcă să-și facă glasul auzit. Goana după bani și plicuri – nu a tuturor, desigur – le întunecă rațiunea. Acum, că e băgat și politicul, avem și bomboana pe colivă! Bine că măcar nu lipsește coliva! Poate o fi și asta un medicament! Cine știe!?

        • Este bine ca ati revenit la sentimente mai bune, doamna Stoican, dar din afirmatia dv.,” Acesta este și scopul vieții voastre, al medicilor, de acum și în vecii vecilor! Amin!”, reiesea contrariul!
          Apoi, aveti grija, nu confundati si dv. ca anonimul de mai sus Sistemul Medical cu medicii care va trateaza! (Poate cititi ce am scris mai sus referitor la acest subiect.)

      • Adevaru e ca virusu asta e atat de pacatos incat are o gramada de felurite simptome,diferite de la pacient,la pacient,practic e virusu cu 1000 de fete,ideea e ca nici doctorii nu stiu prea multe despre el,ei afla lucruri despre virus lucrand cu pacientii infectati,ei”invata din mers”.Cat despre doctori sunt oameni si oameni,adevarul este la mijloc ca si intotdeauna,sunt doctori „snapani” si aroganti,dar sunt si doctori de buna credinta,care si fac treaba cu profesionalism,depinde de la om la om.Nu i as denigra pe toti,dar nici nu i as lauda pe toti,pana la urma se vad dupa rezultate cine sunt doctorii adevarati si cine sunt arogantii fara stiinta de carte.E drept ca ,in unele cazuri a devenit si medicina un business,dar hai sa nu dam cu pietre in toti doctorii,sa nu generalizam.Adevarul este la mijloc.

      • Intradevar virusul asta ataca cam toate organele,inclusiv creierul sau intestinele,sau alte organe,nu doar plamanii,este un virus „sistemic”,si de asta medicii se chinuie cu tot felul de tratamente si experimente si nu i dau de cap.

        • Asa, domnu’ Tudy! Si grav este faptul ca exista pacienti care ramân cu sechele neurologice dupa covid.

  • Bun la ceva si Covidul asta ,probabil nu am fi aflat niciodata cati sariti de pe fix au functii in sistemul romanesc de sanatate.Oare oamenii astia fac controlul medical anual prevazut de lege?

  • Sigur asta nu e fugita de la Socola?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *