Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Alabama, SUA, cea mai săracă zonă din întreaga lume dezvoltată

De-a lungul timpului, mai mulți oficiali al Națiunilor Unite care investighează sărăcia din Statele Unite au fost șocați de nivelul de degradare a mediului în unele zone rurale din Alabama, spunând că nu au mai văzut așa ceva nicăieri în întreaga lume dezvoltată. „Cred că este foarte neobișnuit în prima lume. Nu este o priveliște pe care să o vezi în mod normal. Trebuie să spun că nu am mai văzut așa ceva niciodată”, a subliniat Philip Alston, raportorul special al ONU pentru sărăcie extremă și drepturile omului, după ce au vizitat o comunitate din Butler County, unde apele reziduale mizerabile curg din case prin conducte de PVC expuse și în șanțuri și gropi deschise, pline de șobolani uriași.

Turul prin comunitățile rurale din Alabama face parte dintr-o investigație a ONU privind sărăcia și încălcările drepturilor omului în Statele Unite, „inspecție” care are loc din când în când, depinde de interesele ambelor părți implicate. Până în prezent, anchetatorii ONU au vizitat orașe și localități din California și Alabama, Puerto Rico, Washington, D.C., și Virginia de Vest. O preocupare deosebită pentru Alston sunt problemele specifice legate de sărăcie care au apărut în ultimii ani în întreaga țară, cum ar fi un focar de Ancylostoma duodenale (viermi cârlig), în Alabama, în 2017, focar neeradicat complet până în prezent, o boală întâlnită în mod obișnuit la națiunile care au parte de condiții sanitare inferioare standardelor globale, popoare regăsite în zone din Asia de Sud și Africa Subsahariană. Investigațiile ONU au drept scop studierea efectelor sărăciei sistemice într-o națiune teoretic prosperă precum Statele Unite. Potrivit Biroului de Recensământ, aproape 50 de milioane de persoane din SUA trăiesc sub pragul sărăciei, adică doar cât există. Aceasta este a doua cea mai mare rată de sărăcie dintre țările bogate, măsurată în funcție de procentul de persoane care câștigă mai puțin de jumătate din venitul mediu național. Aceste disparități de venit și de avere afectează cel mai mult minoritățile, respectiv copiii de culoare, hispanicii și nativii americani. Totodată, minoritățile din Statele Unite au avut, de-a lungul istoriei, rate mai mari de șomaj, au lucrat mai multe ore și au fost plătite mai puțin. Inegalitatea economică și discriminarea rasială au fost, totodată, legate de abuzurile privind drepturile civile, în special în Alabama și în alte state din sud. Împușcarea de către poliție a bărbaților și femeilor de culoare neînarmați reprezintă, de asemenea, o preocupare profundă pentru ONU. Alston, care este și profesor de drept la Universitatea din New York, a subliniat, într-o declarație prin care a anunțat începerea anchetei ONU, că sărăcia din SUA a fost trecută cu vederea prea mult timp. „Unii s-ar putea întreba de ce un raportor special al ONU pentru sărăcie extremă și drepturile omului ar vizita o țară atât de bogată precum Statele Unite. Deoarece, în ciuda marii bogății din SUA, există și o mare sărăcie și inegalitate”. De asemenea, Alston a subliniat că statul american a fost foarte interesat de alte țări care sunt investigate de ONU pentru probleme legate de drepturile civile și drepturile omului, interes nejustificat, deoarece SUA sunt departe de a fi un model pozitiv.

Închei materialul citând cuvintele expertului: „Acum, este rândul nostru să ne uităm la ce se întâmplă în SUA. Există niveluri extreme de sărăcie în Statele Unite, având în vedere bogăția țării. Iar acest lucru are implicații semnificative în ceea ce privește drepturile omului”.

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

5 comentarii pentru articolul „Alabama, SUA, cea mai săracă zonă din întreaga lume dezvoltată”

  • De zeci de ani singura ocupatie a guvernelor americane de toate culorile a fost sa atace tari suverane ,sa inventeze crize si sa finanteze conflicte.De fapt ,de cand exista,SUA duce un razboi nedeclarat cu intreaga lume care nu i se supune,finanteaza destabilizarea guvernelor care nu ii canta in struna,asazise revolutii si tot felul de lovituri de stat.Acolo sunt banii saracilor Americii.

  • Buna seara,
    Inechitatea sociala este prezenta cam peste tot, cel putin in aceasta societate tehnologica globalizata nu cred ca exista o societate utopica la acest moment, insa dreptul anglo-saxon din SUA s a dovedit a fi cel mai eficient mijloc de implementare a ceea ce astazi este considerat ca fiind un model de succes in planul dezvoltarii si asigurarii suprematiei globale in toate planurile, financiar, tehnologic, politic, militar, etc in fata tarilor considerate prietene sau a potentialilor competitori.
    Iar faptul ca SUA au acumulat bogatii este meritul acestei natiuni ca a stiut sa evite orice conflict militar pe teritoriul lor, exceptie facind episodul din cel deal doilea razboi mondial cu Japonia si bombardarea golfului Port Arthur din arhipelagul Hawai, iar ca in orice societate tribala sau de tip globala cum se discuta in prezent, in mod obiectiv si celelalte natiuni privesc cu invidie mai mult sau nu disimulata statul de lider absolut al americanilor pe plan global.
    Aparent esti tentat sa-i judeci ca americanii platesc sume colosale de bani pentru a plati niste servicii medicale care in tarile din UE sunt in mod aproape firesc gratuite pentru asigurati, ca in SUA exista o afacere legala prin care firme specializate te imprumuta cu sume colosale de bani daca un magistrat te condamna sa fii judecat in libertate dar sa depui o cautiune aberant de mare in situatia in care in calitate de sofer nu respecti un banal semn de cedeaza trecerea, in timp ce in banala UE pentru asa ceva un avertisment sau o amenda si asta la un cuantum decent, insa este tara lor si trebuie sa o respecti asa cum este aceasta.

    .

    • United Hypocrits of America,pai se stie ca modelul de societate american,pe care amerlocii l au impus intregii lumi este un sistem in care 1% din populatie detine peste 95% din avere ,mai sunt asa zisii middle class 9-10% din popolatie si majoritatea saraca de aproape 90% .Asta i modelu liberalismului American,societatea mult visata de catre noi ,fraiericii de romani,pe care o mai si traim.Ca sa nu mai vorbim ca amerlocii isi iau cate 3 slujbe ca sa si plateasca ratele la banci(de fapt toti de la ultimul sarac la megabogat muncesc 7 zile din 7 ca sa si plateasca creditele si dobanzile la banci).De ce? Simplu SUA nu este o tara,este domeniul privat al unor banci si corporatii care dau bani oamenilor cu imprumut ,asa cum vechii nobili feudali dadeau petice de pamant taranilor ca acestia sa devina iobagi si sa munceasca pamantul nobililor.Doar ca noii nobili dau bani(credite) noilor iobagi (99% din populatie) pentru ca acestia sa se vanda ca iobagi.Liberalismul nou,feudalismul vechi.Si amerlocii si au imprastiat sistemul pe tot globul.Si esti stimulat sa consumi 1000 de chestii care nu ti folosesc la nimic pentru ca trebuie sa consumi chiar daca nu ai nevoie sa consumi acele produse ,ca nu esti cool daca nu consumi,asa ca trebuie sa consumi,si cum bani nu ai ca sa consumi,te imprumuti,si atunci te legi rob,si muncesti toata viata sa ti platesti imprumuturile.Si produsele si serviciile pe care le cumperi cu banii imprumutati sunt tot mai inutile,mai proaste si mai scumpe si 90% din acestea nu folosesc la nimic.Dar trebuiesc cumparate,cu bani imprumutati care trebuiesc platiti timp de o viata(cu dobanzi de dobanzi).Welcome to American Way of Life.Enjoy. 😈 😈 😈

      • Cel mai performant sistem USA??? Haida de,pai Nordul Europei si Extremul Orient i au depasit de mult pe astia,doar asa din gura mai sunt amerlocii number one. 🙄 🙄 🙄

        • Pai ca exemplu cele mai tari produse ,calitativ vorbind ,care inunda toata lumea sunt produsele Japoneze,Sud Coreene si Germane,iar majoritatea fabricilor sunt in China(care este de mult „atelierul lumii”).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *