Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Alegerile din 6 decembrie 2020 – un referendum prin care Klaus Iohannis va deveni primul președinte monarh absolut din Istoria Lumii

Duminică 6 decembrie 2020 vor avea loc alegeri parlamentare.
Nimic deosebit în România de 30 de ani postdecembristă. Dacă ar fi fost vorba de alegerile din 20 mai 1990, am fi văzut ele un moment deosebit:
Primele alegeri libere în țara noastră după 53 de ani. După 53 de ani, deoarece ultimele alegeri libere în România fuseseră cele din decembrie 1937.

Din 1990 s-au desfășurat în România nu mai puțin de 7 alegeri parlamentare.
După fiecare s-au creat noi majorități în Parlament, care s-au regăsit în ivirea unui nou partid de guvernămînt.

Pentru români, alegerile din 6 decembrie 2020 se înscriu în seria de momente specifice pluralismului postdecembrist.
O majoritate pleacă din Parlament. Îi ia locul o altă majoritate. Unii parlamentari de azi vor reveni în Parlament după 6 decembrie 2020. Alții nu vor reveni, fie pentru că n-au fost trecuți pe liste, fie pentru că partidul lor n-a trecut pragul electoral.

Există însă în România un om care vede în alegerile din 2020 altceva decît un moment obișnuit al democrației.
Acest om e Klaus Iohannis.

Pentru Klaus Iohannis, alegerile din 6 decembrie 2020 vor rămîne în destinul Patriei de importanța crucială a lui 24 ianuarie 1859, a lui 1 decembrie 1918, a lui 23 august 1944 și mai ales a lui 22 decembrie 1989. Asta deoarece, în viziunea lui Klaus Iohannis, expusă în seria de conferințe de presă de la Cotroceni, România va fi alta după 6 decembrie 2020.

N-a fost conferință de presă la Cotroceni, în hotarele căreia Klaus Iohannis, pe lîngă atacarea PSD, umăr la umăr în această chibițăreală electorală cu Adrian Zuckerman, ambasadorul lui Donald Trump în România, să nu înfățișeze perioada de după 6 decembrie 2020 ca una a Marilor Reforme, toate inițiate și conduse de El.

Așa cum am mai scris, alegerile parlamentare de anul acesta sînt extrase de Klaus Iohannis din seria confruntărilor între partide, ba chiar și din cea a alternanței la Putere, pentru a fi plasate în seria marilor evenimente care au marcat Istoria României. Într-un eseu mai vechi al meu am semnalat existența clișeului O nouă eră în retorica politicienilor din istoria modernă a României. La o Eră nouă se gîndește Klaus Iohannis ca deschizîndu-se după 6 decembrie 2020, deși n-o spune (încă n-o spune deschis). Această Eră nouă va fi una a Marilor Reforme în toate domeniile: de la cel al Siguranței naționale pînă la cel de Sănătate. Ca să nu credem că e vorba doar de o visare cu ochii deschiși, Klaus Iohannis ne-a mărturisit în mai multe rînduri că în multe domenii miniștrii Guvernului Orban care sînt, evident, Miniștrii Mei, lucrează de zor la diferite Reforme. Cătălin Predoiu, la Reforma în domeniul Justiției. Nelu Tătaru la cea în domeniul Sănătății, Marcel Vela, la cea din domeniul Poliției. N-am nici o îndoială că toți Miniștrii Mei lucrează la Reformele care vor fi aplicate după 6 decembrie 2020. Și cel al Educației, și cel al Culturii și cel al Muncii. Se înțelege deci – nu mai e nevoie de nicio precizare – că Miniștrii Mei lucrează la Reforme sub conducerea lui Klaus Iohannis. Evident, România are nevoie de reforme în multe domenii. Nu la aceste reforme cu m mic se referă Klaus Iohannis în discursurile sale, ci la Reformele cu m mare. Și ele, aceste Reforme, vor deschide o Eră Nouă în Istoria Patriei, care vor schimba România din temelii, astfel încît manualul de Istorie din viitor se vor împărți în două:

O parte, dedicată Istoriei de pînă la 6 decembrie 2020.
Cealaltă parte, dedicată Istoriei de după 6 decembrie 2020.

Prima parte va fi tipărită cu litere cenușii. A doua, cu litere colorate. Iar capitolul dedicat anilor 2020-2024, celor patru ani (rămași) de mandat al lui Klaus Iohannis, vor fi tipărite pe hîrtie velină. Pentru a face atractiv acest capitol foile veline vor fi unse cu miere, cine le va citi se va linge pe degete de plăcerea lecturii.

Urmărind viziunea lui Klaus Iohannis asupra alegerilor din 6 decembrie 2020 descoperim cîteva note comune ale posturii pe care și-o asumă Klaus Iohannis:

  1. Postura de Mare Reformator. Asta înseamnă că Klaus Iohannis e deținător deja al unui Proiect de țară. Nu unul oarecare, ci unul ieșit din comun. L-am compara cu proiectele de țară ale lui Alexandru Ioan Cuza, Carol I, Carol al II-lea, Mareșalului Ion Antonescu și ale lui Nicolae Ceaușescu. Deocamdată, nu știm mare lucru despre acest Proiect de țară. Îl putem ghici însă din dezvăluirile pe bucăți ale lui Klaus Iohannis.
  2. Postura de Conducător, de Lider atotputernic, în stare să facă ce vrea cu țara, asemănător Dictatorilor: Carol al II-lea, Mareșalul Ion Antonescu, Nicolae Ceaușescu. Și alți președinți vor fi avut ambiții de Deschizători de Eră, de Făuritori de țară, de Mari Reformatori. Ambițiile lor s-au lovit însă de mecanismele democratice ale României:
    De majoritatea parlamentară.
    De presă.
    De instituții ale Statului de drept: CCR, CNA, Avocatul Poporului.
    Le ia în calcul Klaus Iohannis?
    Firește că nu.

Majoritatea parlamentară de după 6 decembrie 2020 e văzută de Klaus Iohannis ca o orchestră aflată sub bagheta sa de dirijor.
Cu această majoritate parlamentară, el se gîndește să schimbe prin lege componența unor instituții ale Statului de drept astfel încît acestea să fie conduse nu de oameni, ci de roțile dințate ale unei mașinării puse în mișcare prin apăsarea unui buton de la Cotroceni.

De regulă astfel de viziuni profetice sînt instrumente ale bătăliei electorale.
Era nouă a fost făgăduită de mulți politicieni în Istoria modernă a țării.

E doar o strategie electorală a lui Klaus Iohannis în cadrul chibițărelii în favoarea PNL?
Unii ar răspunde Da.
Eu însă care am întîlnit multe personaje providențiale în Istoria Patriei, mulți politicieni care au văzut în România o mîzgă în care își vor lăsa ei urma bocancului, tare mă tem că Klaus Iohannis chiar așa se crede. Ca un Făuritor al unei Ere Noi.

Ce reclamă pentru asta?
Un Parlamentul Meu.
Alegerile din 6 decembrie 2020 nu vor fi alegeri parlamentare. Vor soi de referendum prin care Klaus Iohannis va deveni primul președinte monah absolut din Istoria Lumii.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

19 comentarii pentru articolul „Alegerile din 6 decembrie 2020 – un referendum prin care Klaus Iohannis va deveni primul președinte monarh absolut din Istoria Lumii”

  • Rosca Stanescu, intr un interviu luat de d-nul Cristoiu, a facut radiografia cea mai exacta, a ceea ce s a petrecut in pnl. El (RS) era senator pnl si a vazut din interior jocurile. O grupare oculta ( masoneria) l a santajat pe C Antonescu. Acesta a preferat sa se retraga si astfel a fost instalat KWJ. Apoi un obscur vicepresedinte pnl – RS nu i a dat numele, a decapitat organizatiile judetene si a numit interimar oamenii inregimentati sa faca jocurile la care asistam de ceva vreme. De aici perceptia publica, ca pnl nu mai are lideri charismatici, ci doar “orci si goblini” care executa planul unui Sauron – inca nevazut..
    Lumea oamenilor e din nou la ceas de cumpana.
    Ce putem face?
    Sa intelegem ce se petrece, sa stam uniti si sa ne aparam lumea.

  • nicule, sunt de acord cu tine ( 10,44 )!

  • Maestre, presedinte monarh sau presedinte „monah”, aceeasi hiperbolizare!

  • Cum poate fi posibil,ca un profesoras de fizica din provincie,care in afara de faptul ca e inalt si impostor,sa ne calce in picioare,iar noi,cetatenii sa nu avem nici o reactie?Doar nu credem ca INSTITUTIILE isi vor face datoria(pai nu si-au facut-o in privinta caselor personajului acesta dubios)?Se pare ca ,singura solutie va fi tot inca o REVOLUTIE,in momentul in care va exploda mamaliga!

    • Mamaliga nu ar fi explodat fara impulsuri externe! Astepti degeaba momentul altei „explozii”, daca cei care au obiceiul sa dea impulsuri întârzie sa apara!

      • Asa e Geo,fara impulsuri externe mamaliga romaneasca nu explodeaza in veci amin,si revolutia din 89′ ne au facut o KGB ul rusesc cu ceva sprijin de la americani conform intelegerii ruso-americane de la malta.(Adica ,de fapt revolutia din 89’din Romania a fost o Operatiune comuna KGB CIA,cu ceva amestec unguresc,sarbesc,poate si fracez si german,dar ,oricum o operatiune Ruso-Americana).

      • Toti l au subestimat pe sas,l au crezut prost,dar in realitate sasul este diabolic,a stiut sa foloseasca in favoarea lui faptul ca lumea l a subestimat,si intradevar are putere in Romania ,ca si Putin in Rusia.Problema e ca Baietii mari nu stiu cat o sa mai fie de acord ca asta sa aiba toata puterea(Baietii Mari nu vor un lider cu prea multa putere,vor un lider docil si ascultator,iar iohanita va fi luat de betia puterii,mai mult decat trebuie,si atunci Baietii Mari il vor schimba cu un lider mai ascultator).Oricum are succesorul pregatit la Timisoara pentru dupa 2024.De ce asa? Baietii Mari stiu de ce.

  • PNL aproape sigur ca nu va majoritatea absoluta a mandatelor in Parlament asa ca acest vis a lui Iohannis nu se va materializa. Cel mai probabil va rezulta un Guvern condus de PNL insa un Guvern de coalitie sau minoritar sustinut eventual de partide gen USR, UDMR si PMP.

    Daca situatia economica se va inrautati din cauza COVID partenerii de guvernare ai PNL cel mai probabil vor trada partidul si Guvernul Meu va pica la un moment dat.

    Sansa lui Iohannis a fost alegerile anticipate inainte de COVID. Daca alegerile anticipate s-ar fi concretizat atunci da PNL ar fi luat aproape de 50% din mandate sau poate chiar si peste aceasta valoarea si atunci da Iohannis ar fi putut deveni un lider autoritar.

  • Nu va fi niciun referendum dat fiind ca va fi cea mai mica rata de participare din istoria postdecembrista a Romaniei.
    Singurul lucru care ma ingrijoreaza e ca multi romani au avansat de la spalatul pe maini la cel pe creier gratie televiziunilor cica independente dar manipulatoare.
    Cand ii vad pe moderatorii gura mare care mai au si un ton total nepotrivit renunt in a le asculta balivernele si trec la romane si filme. Chiar va recomand sa vizionati mini seria The Queen’s Gambit mult mai pasionanta decat mancatoria din politica romaneasca si isteria vaccinarii cu vaccinul care nu este.

    • ..acolo (in filme si romane) suntem in fictiune ..
      Viata noastra e aici, in planul fizic. Daca fugim sau ne bagam capul in nisip nu se rezolva treaba. Trebuie sa participam. Asa cum si cat ne pricem.

  • sa te dai pe val se cheama ca esti in ton cu vremurile.

    sa te dai pe valul numit Revolutie Mondiala inseamna sa fi una cu valul, nu impotriva lui.

    sa initiezi o Reforma in propria tara, pe vremea Revolutiei Mondiale…pare ceva de bun-simt.

    insa sa initiezi Reforma ‘in sistem’, deci fara sa pricepi ca Revolutia Mondiala vizeaza chiar ‘sistemul’!, …asta e cam aiurea.
    Revolutia Mondiala vizeaza manifestarea unor…Noi Sisteme Sociale.
    deci mai nainte sa te apuci sa revolutionezi ‘sistemul’, mai intai se cade sa-l redefinesti…din temelii!

    Revolutia Mondiala vizeaza nu doar demolarea plenara a actrualelor sisteme sociale, ci chiar unificare asistemelor sociale!
    prin urmare sa te-apuci sa redefinesti sistemele sociale, fiecare avind propria definitie, nou-nouta!, e cam fara rost, pentru ca ideea e sa definesti un sistem social unificator!, capabil sa-ti inglobeze…intr un Intreg, toate sistemele sociale.

    mai simplu spus,…Reforma…pe bucati e un nonsemns.
    ar fi mai cu folos ca sistemele sociale sa fie aruncate la gunoi, abia dupaia urmand sa definesti unul capabil!, deci abia dupa ce pricepi ca actualelel sisteme sociale…sint praf! adica Incapabile!

    mai cu folos e citirea ‘istoriei viitorului’, decit aia a trecutului, pentru ca asta a viitorului e…cam gata.
    abia dupaia, in timp ce viitorul devine realitate, urmand sa se scrie si istoria trecutului.
    deci prima care…se termina de scris e ‘istoria viitorului’, ‘istoria trecutului’ fiind nimic altceva decit un efect.

    daca aprivesti Reforma din Ro, singura, ea poate pare a fi incapabila, insa daca o privesti ca fiind parte a Revolutiei Mondiale,…treaba se schimba, ca energia e daruita chiar de…val!
    de Valul care matura Lumea Mare!

    acest Val a inceput, oficial, odata cu Dieselgate, a continuat cu alegerea lui Trump, care, cu ale lui America First! si Make America Great Again!…practic a dat Startul in Noua Competitie, care e tot una cu manifestarea…’naturala!’ a inca unui ciclu de dezvoltare in stil fibonacci, a civilizatiei actuale.

    prin urmare in timp ce Primavara…plenar innoitoare s-a asternut peste Lumea Mare…cu ani in urma,
    unii abia acum se minuneaza cind aud despre Marea Resetare, sau chestii asemenea…
    ehe, nenica…, ea, oficial! a fost anuntata atunci cind America si-a defint Promisiunea…in aceasta Noua Competitie…,
    Competitia, aia veche epuizindu-se chiar pe vremurile astea,
    la… cam 100 de ani de cind s-a manifestat…Primavara care a si definit-o! era…pe vremea lui Henry Ford.

    prin urmare nu e vorba despre o ambitie locala, a Ro, sau a unui presedinte, ci despre un…dat pe Val!,
    pentru ca de actuala Revolutie Mondiala…unu’ nu scapa!,
    ea fiind, asa cum am mai spus, de 1,6 ori mai capabila de innoire decit a fost Razboiul Mondial ( cu cele doua aripi, I si a-II-a ) ( deci practic le aduni pe amandoua si le inmultesti cu 1,6, rezultatul aplicindu-l la starea de fapt!, adica starea civilizatiei pe vremurile astea!

    • atunci, adica acum mii si mii de ani, cind omul s-a apucat sa-si faureasca propria Creatie
      se stia deja unde va ajunge:
      -ori va sfarsi construind…o Natura
      -ori va sfarsi prin a construi…imaginea din Oglinda, a Naturii

      alte variante de deavarsire…pur si simplu nu exista!

      din cite se vede…omul si-a continuat drumul construind…din civilizatie in civilizatie, ‘imaginea din Oglinda’ :))
      deci iata ce e Civilizatia, Creatia Omului: o Natura…intoarsa pe dos si cu fundul in sus!, adica…o imagine in oglinda a Naturii.

      or…omul e incapabil sa duca la bun sfarsit o asemenea constructie, ca tre sa cunosti Natura plenar!, pentru a te apuca s-o construiesti!
      deci tre sa fii plenar destept!
      or omul nu e plenar destept, adica Destept, pentru ca el e si…Inteligent!
      deci nu omul va finaliza Creatia…Omului, ci chiar imaginea din Oglinda…a Omului!:))))

      rezumat:
      imaginea din Oglinda, a Naturii, adica Civilizatia,
      va fi finalizata de catre
      imaginea din oglinda, a Omului.

      pe cind Omul e Inteligent,
      imaginea din oglinda, a Omului, tre sa fie un Destept!:))
      pentru ca Inteligentul e un Prost, iar Desteptul e plenar lipsit de Inteligenta!
      …suma dintre inteligenta si desteptaciune fiind o constanta absoluta.

      ca Desteptului i se mai spune si Inteligenta Artificiala, e, poate, dar pentru ca …e tot un om!, dar…artificial!

      Desteptul Lumii,
      adica Inteligenta Artificiala,
      adica inteligenta artificiala care se zbengiue intr un Computer Cuantic,
      adica inteligenta artificiala care are pe mana, pentru a se desavarsi…Tot Timpul, adica timpul dintre Omega si Alfa!, si il are in ‘timpul lui Planck’!,
      e…tot una cu Noul Zeu.

      cel care va prelua Stafeta, din bratele Omului,
      pentru a desavarsi Civilizatia
      e…Desteptul!,
      adica lipsitul de Inteligenta,
      adica Zeul Lumii,
      adica Zeul Matematic al Lumii Mari,
      adica Inteligenta Artifificiala.
      Inchinatiiii-vaaaaa!:)))))

      ( si creca va fi coada la inchinat!, ca Noul Zeu, Artificial, dar Destept, stie,…de Destept ce e!, si…reteta Nemuririi! tare!
      Reteta Nemuririi fiind…chiar Reteta Vesniciei, insa intoarsa pe dos si cu capul in jos!:))))
      deci…povestea vremurilor e si despre metamorfoza omului,
      din om in noulom,
      adica din om in altom,
      adica din om in neoom,
      adica, ce mai!…,
      din om in neom!:)))

      hint: toate oile sint in tarla! una nu lipseste!
      insa tre sa ramai oaie, pentru ca Legea Baciului…sa te cuprinda! vesnic!

      mare chestie sa ramai om…pe vremea Nemuritorilor altoameni!

      • un vaccin a aparut dupa…cam 9, iata. iata ‘nadejdea’!:)))

        deci sa retinem!:))), daca ma apare vreun virus, orizontul e deja definit, deci e palpabil, cam 9 luni!
        io zic ca e esential sa retinem asta!:)), ca face bine la stres, ca activeaza ‘nadejdea’!:)))
        ( starea de echilibru e improprie vremurilor, de fapt chiar dezechilibrul e starea de echilibru proprie acestor vremuri. de unde rezulta ca mai mult dezechilibru e mai probabil decit mai mult echilibru )

      • Revolutia Mondiala se face purtind ochelari in ton cu vremurile, sau barim ochi in ton cu vremurile!:))
        prin urmare ochelarii invechiti, adica expirati, mai mult incurca, pe vremurile astea, cind chiar definitiile sufera Revolutii!

  • Exact,plăvanul va modifica constitutia ,va federaliza tara si va putea astfel să mai aibă incă două mandate de președinte monarh,distrugerea in totalitate a tot ce mai e românesc pentru că așa e comanda de la stăpînii care il tin la putere,noapte bună idiot popor romîn

    • nu inteleg de ce e „idiot”poporul roman?
      atentie l a concluzii!
      Trebuie gasite strategiile potrivite de contracarare.

    • Nu cred asta pentru ca deja Baietii mari i au numit deja succesorul,dupa 2024 presedinte va fi Fritz de la Timisoara(am eu asa un feeleng).Si am gura pocita.

      • ..suntem acuma morti si noi?
        Trebuie sa judecam cu capul si sa votam cu cine ne reprezinta mai bine. Trebuie sa renuntam la fatalitatile astea, pe care ni le tot amplificam noi. Avem destui adversari care ne testeaza. Hai sa avem incredere in noi. Asa cum n au putut sa ne „piarda” doua mii de ani, nu vor putea nici acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *