Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Alertă în primăvară

A venit primăvara! Nu e nevoie de nici un anunţ oficial ca să-ţi dai seama de asta. Parcul s-a umplut de perechi ocupate pînă peste cap cu giugiulitul. Fetişcane cu ochelari, genul, condamnată să n-aibă noroc în căsnicie, învaţă de zor pentru teză sau, mă rog, pentru seminar. Un bărbat şi o femeie, la bază lucrători pe un şantier de construcţii, iau masa în oraş.
Pe bancă, adică.

Fără treabă, gardianul Parcului se joacă cu un maidanez oportunist.
De cum pătrunzi pe una din străzile ducînd fatal spre Piaţă, îţi ies în cale vînzătoare de mărfuri specifice sezonului: ghiocei, spanac, urzici, şerveţele de şters palmele transpirate la angajare şi ceasuri de mînă care merg invers.

Ia naştere şi se dezvoltă un lung şir de claxoane. S-a blocat din nou circulaţia pe artera care leagă cele două bulevarde. O şoferiţă la început de destin vrea să iasă din Parcare cu spatele. Se chinuieşte la acest proiect de vreun sfert de ceas. Şoferii bărbaţi din primele maşini o urmăresc amuzaţi, nu fără conştiinţa superiorităţii lor masculine. Cei din burta propriu-zisă a ambuteiajului nu ştiu despre ce-i vorba.
Drept pentru care claxonează prosteşte.

Din gangul care duce la Şcoala elementară ies inşi în costume de scafandru de uscat.
A fost o alarmă cu bombă.
Falsă.
Clădirea e înconjurată, ca şi cînd i s-ar cere să se predea, de maşini de pompieri, maşini de poliţie şi maşini de jandarmi.
Toate cu girofarurile în exerciţiu.
Cîţiva ţigănuşi s-au strîns la faţa locului cu scopul nedisimulat de a căsca gura.

Un nou magazin a tras obloanele.
Ferestrele birtului La o ciorbă au fost acoperite cu hîrtie albă:
Semnul fără echivoc al falimentului.

Un colonel în retragere, trăgînd un cărucior ponosit, se opreşte pentru un taifas fără miză. E înalt, falnic, se ţine bine la vîrsta lui, şi cum vorbeşte despre bicarbonatul de sodiu pare să se refere la o ofensivă strategică pentru spargerea frontului.

La Casa de pensii duc nişte scări înalte, greu de urcat de către beneficiari: nişte bărbaţi care se opresc la două trepte o dată şi răsuflă din greu.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *