Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Alexandru Cumpănașu: „Nu sunt niște candidați cu adevărat, sunt niște candidați selectați pentru domnul Iohannis”

Alexandru Cumpănașu a fost primul candidat la președinție intervievat de mine la ediția specială a emisiunii Gândurile lui Cristoiu. Asta a fost pe 4 septembrie 2019. Au trecut de atunci aproape două luni. Alexandru Cumpănașu a absolvit examenul semnăturilor de depus la BEC. Cu toate acestea n-am mai auzit aproape nimic de el. La televiziunile Cartelului Pro-Iohannis e interzis nu numai ca pretendent la președinție, dar și ca unchi al Alexandrei. Nu văd nici o declarație de a sa consemnată. Nu văd știri despre acțiunile lui electorale.
Interviul luat în 4 septembrie 2019 mi-a dezvăluit un candidat despre care pot spune că are ceva în cap. Se vede asta și din citatele selectate de mine în cadrul rubricii de Top 5 (cinci) citate.

1. „Domnul Iohannis nu are să ne spună nimic după cinci ani”

Ion Cristoiu: Care este cel mai important adversar pentru dumneavoastră?
Alexandru Cumpănașu: Klaus Iohannis.
Ion Cristoiu: De ce?
Alexandru Cumpănașu: Pentru că el, din punctul meu de vedere, președintele României astăzi este cel mai slab candidat. Și o știe. Domnul Iohannis nu are să ne spună nimic după cinci ani, domnule Cristoiu.
Ion Cristoiu: Dar stă bine în sondaje, cum vă explicați?
Alexandru Cumpănașu: Păi stă bine în sondaje pentru că de multe ori nu face nimic pentru românii săracii care s-au obișnuit cu răul, ne aducem aminte de răul trecut, da, de răul din comunism, de răul de după comunism. Li se pare că e mai bine decât să facă rău, pe de o parte, pe de altă parte contracandidații ca să zic așa nu se ridică peste dânsul ca să poată să fie… deci a avut grijă să-și aranjeze un blat. Așa, un cartel, nu sunt niște candidați cu adevărat, sunt niște candidați selectați pentru domnul Iohannis.

2. „Dacă nu era nepoata mea, n-aș fi fost în cursa prezidențială pentru că n-aș fi înțeles pentru ce lupt”

Alexandru Cumpănașu: Mie, cel puțin, ca reprezentant al societății civile și ca om care a colaborat cu Comisia Europeană pe MCV de fiecare dată erau prezentate lucrurile într-o lumină extraordinară. Nu aveam date, nu aveam acces la lucruri din acestea, domnule ce face un procuror, nu văzusem un raport care să fie negativ, nu. Veneau cu un bilanț din ăsta frumos cei de la DNA, de la DIICOT, ne prezentau câte cazuri… Niciodată, dar niciodată nu se vorbea despre ceea ce n-au făcut. Și eu îmi fac mea culpa, da, eu cred că am pus umărul la consolidarea unor clanuri mafiote în aceste județe formate din procurori, formate din polițiști, formate din politicieni, formate din judecători și din, evident, interlopii cu ceafa lată, ca să fiu mai clar. Eu nu mă absolv de vină pentru că n-am fost nici procuror, n-am fost nici ministru, dar, da, ca voce publică am contribuit, nu știu cât de mult, dar am contribuit și vă spun sincer este una dintre principalele mele motivații în a afla adevărul în cazul Alexandrei, iar acum pentru că tot a fost această nebunie că mă folosesc de Alexandra, nu, și acum datorită Alexandrei sunt în această cursă prezidențială. Dacă Alexandra nu avea curajul să devoaleze tot acest sistem cu 112, cu curajul ei cum aș fi înțeles că trebuie să am o menire să lupt pentru ceva. Că au fost niște acuzații ciudate în sensul ăsta. Unu, că nu avem cadavru deci nu ai pe ce să te urci și, doi, eu îmi asum ce spun acum. Dacă nu era nepoata mea n-aș fi fost în cursa prezidențială pentru că n-aș fi înțeles pentru ce lupt. Iohannis pentru ce luptă? Barna pentru ce luptă? Vreau și eu să înțeleg pentru că eu cred că un președinte, un lider, haideți să luăm un lider, tot studiez lidership-ul acum. Un lider trebuie să aibă o viziune și niște valori. Care e viziunea lor?”

3. „Eu niciodată nu m-am băgat într-o bătălie în care nu am crezut”

Ion Cristoiu: Deci chiar sunteți, chiar vreți să vă bateți până la capăt? Adică nu sunteți candidatul acela că hai să fac și eu…
Alexandru Cumpănașu: Domnule Cristoiu nici o bătălie pe care am dus-o până acum și evident că într-o oră sau două nu ai când să povestești suficiente, dacă la 18 ani am schimbat organizația de seniori a PNL că nu am spus întâmplător asta și o să pun pe Facebook filmulețele să vadă oamenii cum m-am bătut acolo și cu organizația de tineret am răsturnat lucrurile, de aia a trebuit să vină Mona Muscă și cu Quintus să liniștească spiritele la Caracal, eu niciodată nu m-am băgat într-o bătălie în care nu am crezut. Iar această convingere a mea de a intra în bătălie și de a nu fi la întâmplare pe acolo vine de la oameni. În momentul în care eu văd că Diaspora este înnebunită să vină să voteze și să spună „ne-am săturat de ăștia, avem nevoie de dumneavoastră ”…

4. „Nota mea bună: Sunt încăpățânat, sunt ambițios, sunt hotărât, am forță”

Ion Cristoiu: Nota bună, nota rea.
Alexandru Cumpănașu: Cu nota bună pentru mine? Ok pot să o spun din mai multe cuvinte?
Monica Mihai: Da.
Alexandru Cumpănașu: Faptul că sunt pregătit să fiu președinte, adică știu tot ce înseamnă Administrație Publică, că sunt încăpățânat, că sunt ambițios, că sunt hotărât și că am forță, adică dau cu pumnul în masă de nu se vede premierul care va fi premier că aici așa scrie, că participă la ședințele de ordine publică că nu au avut timp să … așa scrie aici, participă dacă vrea președintele oricând. Sunt niște teme, una dintre ele este ordine publică. Păi mă duc și îl dau la o parte pe premier de 10 ori dacă e nevoie, până când fac eu curățenie și conduc eu ședința de Guvern. Asta e nota bună. Nota proastă, cred că sufăr de o anumită latură de ignoranță, adică nu sunt conștient, deși spunea domnul Cristoiu la un moment dat că s-a decis candidatul. Adică eu cred în … adică nu sunt, nu am sentimentul realității în raport cu ceea ce s-a decis deja. Recunosc că am această… când pornesc pe o chestiune nu mai gândesc, stânga, dreapta ce se întâmplă, cred că asta este nota proastă, nu știu.

5. „Nota rea la Viorica Dăncilă: N-a avut deloc pregătirea necesară pentru această funcție de premier”

Monica Mihai: Doamna Dăncilă?
Alexandru Cumpănașu: Nota bună?
Monica Mihai: Da și nota rea.
Alexandru Cumpănașu: Bun, sunt multe note rele sau note bune. Nota bună este că este femeie, nu știu dacă poate fi asta un criteriu, nu găsesc, mă iertați…
Ion Cristoiu: Nota rea?
Alexandru Cumpănașu: Și că nu e conflictuală neapărat. Nota rea este că din păcate n-a avut deloc pregătirea necesară pentru această funcție și nu are dacă vreți…
Ion Cristoiu: De candidat sau de premier?
Alexandru Cumpănașu: De premier, de premier și de președinte. Președinte deja e mai sus. De premier în primul rând nu are pregătirea de administrație deloc.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „Alexandru Cumpănașu: „Nu sunt niște candidați cu adevărat, sunt niște candidați selectați pentru domnul Iohannis””

  • Sau ma gandesc la retele interlope cu legaturi la nivelul baronilor PSD,a institutiilor de forta,sau pur si simplu a institutiilor judetene conduse de baronii PSD si nu numai,si ale baronilor de alta culoare,despre astea sa vorbeasca mister Cumpanasu.

  • Ar trebui sa se ia mai mult Cumpanasu de PSD si de pazvante chioru,in zona aia sunt retelele care nenorocesc fete si copii,precum saraca nepotica lui,am vazut ieri o emisiune sordida pe un post de televiziune,unde erau prezentate retele care traficau copii pentru pedofili din tara si strainatate,unii cu functii foarte inalte,atat la noi in tara,cat si pe afara,se vorbea de o retea care functiona la gara de nord de asa ceva,in alta ordine de idei ma gandeam la celebrele „magazine de vise”care operau pe vremea lui pazvante chiorul,in folclorul stradal se spunea ca 1 gram de „produs” din 10 era etnobotanica,iar restul de 9 grame de „produs”,era produs sintetic,care se amestecau pentru „produsul” final. Se poate pune o intrebare,daca cumva intreprinderi de tipul „hexi farma”,nu cumva produceau „produsul” sintetic,care se combina cu etnobotanica,pentru ca sa ajunga,ca si „produs finit”,in asa zisele „magazine de vise”,pe post de etnobotanice,iar condrea sa fi fost „accidentat”,ca sa nu povesteasca despre astfel de lucruri,cand a fost chemat ca sa fie audiat? Poate fi o ipoteza,cine stie. Si multe altele,despre astea si alte lucruri ar trebui sa ne vorbeasca catindatul nostru,poate.

    • Aici trebuie sa atace,omul nostru,daca vrea sa para autentic,si nu un fake,are iohanita pacatele lui,dar nu a am auzit ca el si anturajul lui sa se fi bagat in astfel de grozavii,au ale lor iohanistii,dar nu la nivelul sordid la care au ajuns retelele PSD iste,si cele ale lui pazvante chioru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *