Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Alianța PNL-PSD e victoria lui Klaus Iohannis, poate cea mai mare victorie a sa din cei 10 ani de mandat

Consultările de la Cotroceni s-au încheiat cu desemnarea de către Klaus Iohannis a lui Nicolae Ciucă drept premier însărcinat cu formarea unei noi majorități guvernamentale. Potrivit Constituției, premierul desemnat are la dispoziție 10 zile pentru a depune la Parlament cererea de investire prin vot a noului Guvern. Deși Nicolae Ciucă poate face acest lucru pînă pe 1 decembrie 2021, toate datele ne arată că Guvernul va fi investit joi, 25 noiembrie 2021. Spre deosebire de alte momente asemănătoare din perioada de soluționare a Crizei politice declanșate pe 1 septembrie 2021, Guvernul Nicolae Ciucă e ca și trecut de Parlament. Beneficiază, așa cum s-a văzut la consultările de la Cotroceni, de o majoritate zdrobitoare.
Cu peste 100 de voturi peste numărul cerut de investirea Guvernului.

Această majoritate solidă, una dintre cele mai tari majorități parlamentare postdecembriste, s-a făcut prin formarea Coaliției PNL-PSD-UDMR-Minorități. Noutatea acestei Coaliții e dată de alierea a două partide pînă mai ieri într-o dușmănie vecină cu un război de anihilare reciprocă:
PNL și PSD.

Alierea celor două partide tradițional dușmane, împinse la război de Klaus Iohannis, e o premieră postdecembristă. Majoritatea creată în 2008 de Traian Băsescu, la vremea respectivă președinte al României, cuprindea PSD și PDL. Dacă Stînga era întruchipată în totalitate de PSD, Dreapta era întruchipată doar parțial și anume doar de PDL. PNL, partid de Dreapta și el, a trecut în Opoziție.

De-a lungul întregii Crize politice din ultimele trei luni, jurnaliștii s-au împărțit în două grupuri dușmane care s-au dușmănit și mai mult pe măsură ce PSD și PNL ajungeau treptat-treptat la împăcare:
Pro și Contra Alianței PSD-PNL.

După cum am menționat de mai multe ori, în această perioadă am evitat cu brio situarea de o parte sau de alta a baricadei, dar mai ales abordarea faptelor și evenimentelor de pe pozițiile chibiților de galerie hăulitoare. Istoricul clipei care e comentatorul realității politice în mișcare trebuie să încerce a fi la fel de detașat în abordarea prezentului clocotind ca și Istoricul în abordarea trecutului devenit demult lavă solidificată.

Sub acest semn, vom afirma, riscînd să stîrnim nedumerirea, că alianța PNL-PSD e victoria lui Klaus Iohannis, poate cea mai mare victorie a sa din cei 10 ani de mandat. Nu știm dacă președintele și-a propus să făurească această majoritate solidă înainte de declanșarea Crizei, la 1 septembrie 2021. Peste timp, cînd Klaus Iohannis își va scrie memoriile și cînd vor ieși în lume documente, acum ascunse în seifuri, vom afla dacă demiterea brutală a lui Stelian Ion, ministrul Justiției al USR, a fost un moment bine calculat dintr-un plan mai amplu, în care scoaterea USR de la Guvernare reprezenta primul pas din Procesul de făurire a Alianței PNL-PSD sau pur și simplu o întîmplare dintr-o realitate scăpată de sub control.

Pînă atunci, pînă la descoperirea răspunsului la întrebarea dacă a fost sau nu un Plan, să repetăm că tot ceea ce părea pînă mai ieri de neconceput a devenit realitate în aceste zile numai și numai datorită lui Klaus Iohannis:

  • Klaus Iohannis a reușit (prin ce mijloace nu știm deocamdată), să convingă PSD să lase proiectul privind cîștigarea tuturor alegerilor din 2024 prin rămînerea încă trei ani în Opoziție și să participe la un Guvern condus de un reprezentant al PNL.
  • Klaus Iohannis a impus PNL renunțarea la alianța cu USR și începerea negocierilor cu PSD.
  • Klaus Iohannis l-a făcut pe Florin Cîțu să renunțe la pretenția de a fi premier și să accepte varianta cu Nicolae Ciucă.
  • Klaus Iohannis l-a tras pe sfoară pe Dacian Cioloș, acceptîndu-i acestuia propunerea de a face guvernul deși știa sigur că nu va reuși.
  • Klaus Iohannis a tras de timp cu o dibăcie diabolică astfel ca românii să-și dorească un guvern indiferent din cine ar fi alcătuit acesta. Doar după trei luni aproape de Uite Guvernul, nu e Guvernul, într-o Românie devastată de Pandemie, s-au creat condițiile pentru ca electoratele PNL și PSD să înghită gălușca alianței.

De precizat că varianta Nicolae Ciucă a jucat un rol crucial în convingerea PSD să vină la Guvernare. Deși aparent conducerea PSD nu s-a confruntat, precum conducerea PNL, cu o rebeliune a unei părți a electoratului, electoratul PSD a înghițit cu greu alianța și nu atît pentru că era cu PNL, cît mai ales pentru că era guvernată de Klaus Iohannis. Nicolae Ciucă avea toate datele pentru a fi acceptat ca premier și de electoratul PSD. Mai întîi, pentru că nu s-a afirmat precum Florin Cîțu, ca un dușman public feroce al PSD. Apoi, Nicolae Ciucă, deși membru PNL, și-a păstrat o imagine de tehnocrat. Nu în ultimul rînd, Nicolae Ciucă răspunde nevoii electoratului PSD de ceea ce Ion Iliescu numea pe vremuri Liniște. General în rezervă, fost șef de stat major, Nicolae Ciucă place unui electorat care vrea ordine, stabilitate, autoritate.

  • – Klaus Iohannis a avut capacitatea de a trece peste pozițiile sale isterice anti-PSD de pînă nu demult și a chema PSD la Guvernare. Despre politicieni se spune că trebuie să fie în stare de a înghiți o broască. Intrînd în dialog cu PSD, curtînd PSD, chemîndu-l la Guvernare, Klaus Iohannis a fost capabil să înghită o balenă!
  • – Klaus Iohannis știa că inițierea și coordonarea alianței îi va aduce reacțiile furibunde ale talibanilor din presă și din societatea civilă. Și-a asumat acest risc. Și asta e tot o contribuție la alianță.

Luni, 22 noiembrie 2021, cînd s-au prezentat la consultări cele trei partide unite într-o alianță, Klaus Iohannis se mai putea considera ca posesor și al altor victorii:

  1. Și-a impus în fruntea acestui Guvern, beneficiind de o majoritate solidă, preferatul:
    Nicolae Ciucă, gîndit, pare-se și ca un candidat al Dreptei la prezidențialele din 2024.
  2. A obținut în noul Guvern patru ministere: Externe, Justiție, Educație și Apărare.
  3. L-a dat jos pe Ludovic Orban din funcția de premier și l-a făcut să plece din PNL.
    Ludovic Orban era primejdios dacă rămînea în PNL. Plecat pentru a face un alt partid, totul devine un personaj insignifiant.
    România e plină de partidulețe cu sediul într-o mansardă.
  4. A reușit să se debaraseze de USR fără a-și pune la îndoială bucuria simpatia de care se bucură la Bruxelles.

Lui Klaus Iohannis i-a reușit o construcție. O construcția omenească, totuși. Ca toate construcțiile omenești și aceasta e la mîna lui Dumnezeu.
Și de aici pot începe pentru Klaus Iohannis problemele.
Atît de mari încît ceea ce acum apare ca o Victorie să treacă peste un timp un Eșec.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

25 comentarii pentru articolul „Alianța PNL-PSD e victoria lui Klaus Iohannis, poate cea mai mare victorie a sa din cei 10 ani de mandat”

  • Hmm..cam exaltat comentariul dlui Cristoiu…sint ceva mai rezervat…1. Iohannis a reusit sa isi ia temporar partidul inapoi, sa-l debarce pe Orban..2. A reusit sa debarce USR, care s-au erijat intr-un partid ultra-progresist, din care lumea a retinut LGBTQ-ul…3. A reusit sa faca un guvern, care sa-i asigure, poate sfirshitul mandatului..4. A reusit sa evite vaccinarea obligatorie, desi Arahat ii e ostil acum…Insa, ca om politic va prelua un PNL terminat, el ca om politic e cam terminat in Romania si ramine in mintile Romanilor ca un presedint f slab, care e vadalul EU in aplicarea noii resetari, whatever that means in Romania…pe scurt, un bilant super-negativ pt el, din partea poporului…

  • Guvernarea lui Iohannis, Cîțu si a restului gastii cozilor de topor peneliste care-si spun in bataie de joc ”echipa castigatoare” a fost intr-atat de corupta, imbecila si dezastroasa pentru Romania si romani, incat o parte a populatiei a ajuns sa priveasca mizerabilulul troc jigodisto-politicianist prin care Iohannis i-a adus pe pesedisti la putere ca pe un semn al milosteniei divinitatii..!
    M-am simtit oarecum..jenat sa citesc speculatiile d-lui Cristoiu..! In mod real nu-i absolut nimic pozitiv in acest USL 2.0.
    Nu cred ca in perioada postdecembrista a existat un troc politic mai mizerabil si mai sfidator la adresa populatiei si a electoratului, decat cel pe care-l patroneaza Iohannis, Ciolacu, Dâncu, Cîțu si alti lideri sau alesi care-si zic in bataie de jos ”sociali-democrati” sau ”liberali”.
    Nimic din ceea ce au ”negociat” liderii celor doua mafii nationale, PNL si PSD, nu are vreo legatura, cat de mica, cu ”interesul national” sau cu problemele URIASE cu care se confrunta romanii si Romania, ci numai cu interesele personale sau de grup ale pesedistilor si penelistilor, interese care vizeaza jefuirea banului public si ”mânăreli” legislative menite a le conserva mafiotilor PSD si PNL averile ilicite, pensiile nesimtite, sinecurile sfidatoare, privilegiile si ..imunitătile..!

    • Si inca o chestie, pentru care ma adresez direct d-lui Cristoiu..!
      Sincer am fost..uimit de textul de azi..! Cum se poate prezenta ca fiind o ”victorie” a lui Iohannis, faptul ca dupa ce-a dat-o in bara cu guvernul Cîțu, apoi cu cu cel monocolor al lui Ciuca si in general cu toate calculele lui politice mizerabile legate de instaurarea unei guvernari asigurate exclusiv de catre ”partidului meu”, acesta , Iohannis, s-a vazut nevoit in sa se milogeasca la o alianta umilitoare cu baronii ”ciumei rosii”, adica exact cu cei carora, pana mai iieri le dadea placute suedeze, le arunca hârdaie cu scârnă in căpățâni si-i ameninta ca va face totul ca sa-i vada ingropati definitiv PSD..?

    • Vinatorule, sint de acord cu ce scrieti, dar si Ion Cristoiu are dreptate cind spune chestia cu „victoria”…uitati de ce: toti shmecherii care fac politica in Romania, au in primul rind interese personale. Ca sa poata fi unde-s ei acum, le trebuie sprijin puternic. Sprijin din interior asa cum au nevoie, nu e chiar puternic, fiecare schimbindu-si deciziile dupa cum se scoala dimineata. Daca se scoala cu fata la cearceaf, se vede imediat dupa cum schimba „aliantele” si care sustine pe care.Ei conduc in functie de toane si tzifna,nu logica sau interes national,asta e foarte clar. Acum vine „pis de „rezistans”, ca sa ma exprim la fel de „elevat” cum se screm politicienii nostri sa ne convinga ca-s destepti (eu nu incerc sa va convind de nimic,imi spun doar o parere si atit)…se spune,si incep sa cred ca-i adevarat, ca herr are o casa prin Miami.DECI?Cine-i stapinu’ pina aici?Ba a si primit o shapca rosie pe care scria sa faca Romania mare din nou(intelegeti dvs ironia,daca stiau amerolacii ce inseamna asta cu adevarat…eheee). Herr le-a dat la schimb doua miliarde pe rachete. Herr – PNL – raporteaza la…?Clar nu? Acum amintiti-va inca ceva…iesirea lui Dragnea tot pe continentu’ tuturor posibilitatilor,ca sa ia micu’dejun cu omu’ portocaliu.In final s-a vazut ca e tratat tot ca sluga si nicidecum ca invitat sau oaspete. Dragnea – PSD – raporteaza la…?Bun, o sa ziceti ca intre timp Dragnea nu mai e PSD….ba e, direct sau indirect, PSD-u’ si-o fi schimbat asa zisu’ „lidar”, da’ nu si metehnele. Acum ginditi si din urmatorul punct de vedere: PNL pupa mina amerolacului, PSD pupa mina amerolacului…deci cine da ordinele? In conditiile astea cum sa nu faca troc?Era imposibil sa se joace in continuare cartea rivalitatii…uitati-va la Citu.Cum a ajuns din neica nimeni in PNL, sub papucu’ lu’ herr (cel putin asa pare,chiar daca o fi pe invers), a ajuns si presedinte de partid si acum si la senat, iar el deabea bilbiie citeva vorbe, uneori am impresia ca asta nu scoate cuvinte pe gura, ci striveste bashini intre dinti. Acum sa revin la supararea dvs, Ion Cristoiu are dreptate cind zice ca-i o „victorie a lu’ herr ciolhanis”, pt ca le-a iesit pasenta fara sa fie vizibil de unde se trage tot trocu’…Stiti care-i partea distractiva? Stiu ca sustineti pe Ciolos, ati scris pe aici…Toti isi imagineaza ca in 2024 o sa iasa ciolos sau codrutza…pina la alegerui multe se pot intimpla, daca cineva se bazeaza pe memoria alegatorilor, se inseala, ciolos e terminat, codruta n-a fost niciodata o optiune pt romani.Daca vreunul dintre ei va cistiga ceva, e pt ca va fi impus, nu ales cinstit,romanul nici n-o sa-si mai aminteasca de ce-a facut ciolos in anu’2021, chiar daca ziarele si TV-u’ o sa vuiasca sa reimprospateze memoria alegatorului. Herr, PNL, PSD si chiar si citzu, au impresia ca daca executa ordinele, unu’ o sa iasa mare candidat care va fi si „ales” in 2024.Iar se inseala, daca se manaresc voturile cum se face dintotdeauna, da’ sansa va fi a celui nominalizat de amerolac, dar amerolacu’ nu poate fi crezut, el se schimba de la o clipa la alta, de ce si-ar aminti peste 3 ani ca politicienii de azi au jucat tzontzoroiu’ dupa cintecul lor fals?In 2024 o sa apara din senin alt „nominalizat” sa iasa presedinte iar astia pe care-i vedem azi ca, ba se pupa, ba se scuipa, ba se iau in brate, ba-si baga pumnale in spate, astia vor fi considerati „obsolete”=invechiti, neesentiali si chiar incomozi.Ginditi-va ca tot prin 2024 au si amerolacii alegeri…deci? Se schimba „garda” ca asa functioneaza atunci cind se vrea urma pierduta…odata „garda” schimbata, se schimba si preferintele…
      Aveti dreptate, dar si Ion Cristoiu are dreptate la chestia cu „victoria”…chiar daca „victoria” e de moment, tot „victorie” e…ce se va intimpla in viitor, sigur va fi influentat de „victoria” de azi…Cam aia e.
      Numai bine va doresc.

  • ?”Încă o victorie ca asta și suntem terminați!” ? După atâtea știri cu aromă de tămâie și gust de colivă, după avalanșa unor imagini de neuitat cu gropi, cimitire, cruci, sicrie, după interviuri fulminante cu bolnavi care își făceau autocritica întinși pe targă, după prezicerile năucitoare ale unor personalități medicale, după popularizarea unor facturi la energia electrică demne de Cartea recordurilor, după amenințări apocaliptice cu încălzirea globală, după imagini cu Primarul general, dar fără apă caldă și căldură, după confirmarea zvonurilor că nu mai sunt bani de pensii, în sfârșit, în sfârșit o veste minunată! A răsărit soarele și pe strada noastră!

  • Nu mă dau o Mafaldă, dar eu cred că Nicolae Ciucă își va arăta limitele cât de curând. Ca prim-ministru trebuie să știi să vorbești pe limba mulțimii. Dacă nu ești limpede în exprimare, te subțiezi repede ca înghețata pe băț pusă la soare. Iar asta cu cititul de pe foaie sau prompter, nu mai ține! Omul vrea să înțeleagă totul direct de la tine, ca și cum i-ai vorbi lui, direct. Nu trebuie ca după ce vorbești să vină analiști, scriitori sau ziariști să decripteze ce-ai spus tu. Pe un militar de carieră de calitate îl caracterizează elocința și vorba puțină. Aici e nevoie de altceva. E nevoie de a înțelege psihologia maselor, e nevoie de reacții spontane în limbaj pentru că viața ca premier te pune în situații neanticipate în totalitate. Mie mi s-a părut că râde prea repede întrebărilor la care nu are răspunsuri. Vom vedea. Sper să mă înșel.

  • https://www.national.ro/stiri-externe/china-a-testat-o-racheta-hipersonica-de-tip-nou-sua-si-rusia-nu-au-o-asemenea-tehnologie-743340.html

    cu ceva vreme n urma a fost identificata in mod gresit, inteligenta artificiala, ca fiind cea care desparte apele in cercetare, in orice domeniu.
    cel care face diferenta e computerul cuantic.

    avansul in cercetarea si dezvoltarea computerului cuantic pe care China da semne ca l are
    va sta implacabil la temelia tehnologiilor absolut noi la care aceasta va avea acces, …si n-ar fi nicio mirare daca aceasta le acceseaza, deja!

    Noile Tehnologii, …nemaivazute, nemaiauzite, etc etc, de aici izvorasc, si o fac in mod implacabil: Computerul Cuantic.

    e…inainte de Computerul Cuantic si…dupa.
    si, in mod filozofic, e, la limita, tot asa cum e…inainte de Hristos si…dupa

    doua si in mod absolut numai doua tendinte se mai pot manifesta in ‘cercetare, dezvoltare, inovare’:
    calea Computerului Cuantic
    si
    calea Inteligentei.

    in ambele variante noutatile vor tinde sa fie…ravasitoare.

    in fapt Marea Revolutie, adica fix ce traim noi pe vremurile astea, e povestea Computerului Cuantic si a trecerii de la Natural la Artificial pe care acesta o aduce cu sine,
    asta insemnand si o…iesire din Dinamica Anotimpurilor, …asta insemnand, la limita, manifestarea…Nemuririi.

    declar ca imposibila si rusinoasa varianta prin care omenirea parcurge calea Marii Revolutii fara sa dea semne ca stie prin ce trece:))),
    nu se poate asa ceva, da-o ncolo de treaba!:))))))

    Maestre, Marea Revolutie e povestea ‘clipei’ Definita de Istoria Trecutului SI Istoria Viitorului, in manifestari plenare, deci…ce altceva sa justifice interes superior ‘lucrului’ cu Desavarsirile Istoriei? :))

    trecerea de la Fundamente Naturale la Fundamente Artificiale,…in toate ‘stiintele’ Pamantului!,
    e un moment unic in Dinamica Civilizatiilor care se manifesta pe o oareare planeta, …acusica i-a venit rindul asteia:)),
    insa…cum sa ne comportam, domne, altfel decat cu ‘stabilitate’, ‘autoritate’, ‘demnitate’, ‘seriozitate’, pe asa vremuri unice?!:)))

    uite,
    io zic asa, si dabia astept ca zicerea mea sa fie pusa la indoiala si facuta praf si pulbere ( cu toate ca din ce simt io…va ramane intacta :)) ) :

    toata energia disponibila in mintile si inimile pregatite pentru aceste vremuri, de…poate mii de ani,
    se cade a fi consumata intru…decriptarea dinamicilor Marii Revolutii,
    orice alta ‘folosinta’ data acestor energii..deosebite, puse cu mana lui Dumnezeu in oameni, …fiind in fapt o impietate in fata Naturii.

    lasati…zmarcurile si terciurile lumii…marunte,
    si…indrazniti, domne, sa va ridicati la nivelul Vremurilor, daca tot purtati potential pe masura!:)),
    vremurile astea sint ale Marii Revolutii, ale trecerii de la Natural la Artificial,
    insasi Natura e pusa la indoiala in stil plenar!,
    chiar sub ochii nostri,
    prin urmare indrazniti sa decriptati vremurile in stil absolut!, folosind, dupa propriile puteri, ceea ce insusi Dumnezeu a depus, cu mana lui, in Mintea sau Inima voastra…

    asa si numai asa…banutii pe care i-am primit se! pot inmulti:
    manifestandu-ne Sinele!

    orice vreme folosita altfel decat disecand dinamicile Marii Revolutii, de catre cei care poarta in sine bisturiul necesar, e, pina la urma, o nearmonizare a Sinelui cu Vremurile.

    indrazniti sa va avantati pe valurile Marii Revolutii, armonizandu-va cu propria Definitie!

    cum sa…dea semne ca habar n are, omul, ca vremurile pe care le petrece sint Vremurile in care insasi Natura epusa la indoiala in stil plenar, cu ‘natura umana’ cu tot?!-
    …nu e…Rusinos?!

    domne, io am zis din prima ca va fi greu de tot, mai greu nici ca se poate, ca omul sa aleaga intre Nemurire si Vesnicie, insa…una e sa stii ca intre astea ai de ales, si cam alta e sa dai semne ca habar n-ai pe ce lume traiesti!:))))

    • stie cineva de ce in proaspatul guvern nu exista si…’ ministerul Marii Revolutii’?

      • pe vremea Marii Revolutii, daca nu-ti trezesti Neamul, n-ai cum sa l treci prin…grozaviile de valuri care se manifesta!

        Neamul tre sa fie treaz!,
        dati i jos din pat pe toti!,
        toti, dar toti!, tre sa stie ‘masura Vremurilor’!

  • Buna ziua Maestre,
    Trebuie felicitat KWJ pentru ca a reusit sa fenteze suspendarea sa din functia prezidentiala prin aburirea liderilor PSD, iar pe de alta parte a evitat intrebarile firesti si vadit incomode legate de fatezia si iresponsabilitate actului de guvernare in care a fost implicat si responsabil Guvernul Sau, respectiv la ce dobanzi s-a imprumutat Romania si mai ales unde sunt banii, ca sa vezi surpriza din 26 noiembrie intram in faliment ca stat lipsa resursellor financiare pentru cu plata salariilor si pensiilor.
    Cum poti sa vii la Guvernare in calitate de lider in conducerea PSD cu Pandele Firea Gabriela si sa indraznesti sa nu-i dai acesteia o sinecura publica acolo un minister la o adica, chiar daca este criza economica si populatia este in mod vadit afectata, asa ca KWJ chiar este linistit, nici macar liderii actuali ai PSD nu sunt chiar de necumparat.

  • deci…cu Drepturile Naturale si Drepturile Artificiale

    cu astea,
    adica cu asta: ‘Drepturile Naturale SI Drepturile Artificiale’,
    s-o mai intampla ceva, Maestre? 🙂

    Drepturile Naturale,
    Drepturile Artificiale,
    …prea multe parale nu fac, daca si-ul dintre ele nu e SI,
    deci Esenta dinamicii absolute pe vremea Marii Revolutii este fix SI-ul din ‘Drepturile Naturale SI Drepturile Artificiale’,
    ca el e tot una cu Pacea, cu Verdele Naturii, cu Cifra 6, cu Reazemul Balantei Absolute.

    ‘arma absoluta’, tocma buna de folosit pe vremea Marii Revolutii, pentru ca ‘face’ fara sa genereze Actiune, este… SI. :)))))

  • „…Nicolae Ciucă place unui electorat care vrea ordine, stabilitate, autoritate.”
    Cu ingaduinta dvs dle I.Cristoiu,as completa eu: deminitate si seriozitatea (a nu se confunda cu „batosenia”) unei persoane care ocupa o functie importanta de care depinde destinul atator cetateni intr-o tara,localitate,intreprindere si in orice funtie de conducere care implica o responsabilitate de care este imperios necesar sa tina cont; ca „tanar, frumos si liber” poti fi intr-un concediu de odihna legal (declarat) si la orice varsta (chiar si a III-a sau a IV-a daca-ti permite conditia fizica, pensia si bineinteles „economiile” daca ai putut sa faci) asta asa ca sa raman intr-o nota optimista.

    • In completare la comentariu – Tanar: tinerete in gandire; Frumos:frumusetea interioara,sufleteasca; Liber: libertatea de ati indeplini orice vis (totul cu decenta).

  • mai intai e Marea Revolutie, abia dupaia vb despre ‘ecuatia de miscare a aliantei’.

    daca,
    …cine mai stie cum,
    ‘ecuatia de miscare a aliantei’ a fost pusa inaintea Marii Revolutii,
    cam cum pui caruta inaintea boilor,
    ea e sinonima cu un produs iesit din Productie…gata expirat! :))

  • ‘Ludovic Orban era primejdios dacă rămînea în PNL. Plecat pentru a face un alt partid, totul devine un personaj insignifiant.
    România e plină de partidulețe cu sediul într-o mansardă.’

    insistenta cu care-l pictati ca ‘insignifiant’ pe Orban…mi a aprins un bec rosu in bord.
    cel pe care nu dati doua parale azi, seprea poate ca la un moment dat sa devina chiar ‘punct de sprijin’…, la un moment dat, ala fara de care un tip, mai demult, nu putea sa miste Pamantul din cuibul lui…

  • alianta dintre Stanga si Dreapta se manifesta si in Univers

    insa in cazul Universului Dreapta si Stanga sint Desavarsite, caz in care ele insele reprezinta Referinte,
    deci iata doua Referinte,
    …si mai e a treia Referinta, care le e ‘referinta’ acestora doua.
    ea fiind Verdele Curcubeului, …adica Sasele din Sefirot. care e chiar Pacea.

    deci alianta asta va merge brici daca si numai daca psd se misca ‘desavarsit’, pnl se misca ‘desavarsit’, iar Presedintele, miscandu-se desavarsit,
    pastreaza in echilibru pnl si psd, care devin, prin manifestarea lor desavarsita, Talere ale Balantei Absolute…:)))

    deci nu alianta dintre Stanga si Dreapta e mirarea, ci faptul ca o astfel de alianta functioneaza daca si numai daca pacolo se manifesta desavarsiri,
    iar despre astea am zis mai jos ceva: nu pot fi facute cu mana omului, ci cu mana lui Dumnezeu…

    • constructiile care rezista, chiar dincolo de manifestarea Timpului, sint cele facute de oameni cu mana lui Dumnezeu.

  • ‘Istoricul clipei care e comentatorul realității politice în mișcare trebuie să încerce a fi la fel de detașat în abordarea prezentului clocotind ca și Istoricul în abordarea trecutului devenit demult lavă solidificată’

    Trecutul nu e… solidificat. Trecutul…nici macar nu exista!!:)), el e parte a Prezentului.
    nici Viitorul nu exista, el e doar Gestatia Prezentului, adica a ‘realitatii in miscare’.
    Trecutul ne povesteste despre ‘dorintele implinite deja’, iar Viitorul ne povesteste despre ‘dorinte neimplinite’, sau, privind spre Trecut, despre dorintele care s-au implinit…partial, partea care nu s-a implinit fiind tinuta n minte de Viitor.

    ‘istoricul clipei’ adica istoricul care mai pastreaza din Prezend doar ‘clipa’, este cel care si a facut aripi din Trecut si Viitor, caz in care el nu mai e ‘istoric’, ci Intelept, pentru ca el vede Prezentul ca pe o Platforma in care dorintele se implinesc plenar, insa pentru a dibui care dorinte urmeaza sa se implineasca el isi arunca un ochi in Trecut, iar pe ceilalti in Viitor…

    Trecutul e pavat exclusiv cu ‘dorinte implinite’, iar Viitorul cu ‘dorinte in gestatie’, de unde rezulta ca ‘istoricul clipei’…fix clipa n-o ia in seama…., ‘clipa’ fiind un simplu ‘efect’, rezultat din ajungerea la soroc a ‘gestatiei Viitorului’, caz in care dorintelor deacolo le vine sorocul sa se nasca, definind…clipa dupa clipa, in fapt chiar Realitatea, Prezentul.

  • ‘…răspunde nevoii electoratului PSD de ceea ce Ion Iliescu numea pe vremuri Liniște’

    io zic sa incepem prin a-l defini pe Liniste, asta:))
    ca s-ar putea ca fiecare sa inteleaga…altceva, caz in care nevoia electoratului supus analizei…nu prea e identificata:)

  • ‘Beneficiază, așa cum s-a văzut la consultările de la Cotroceni, de o majoritate zdrobitoare.
    Cu peste 100 de voturi peste numărul cerut de investirea Guvernului.’

    sa nu uitam, totusi, ca vremurile pe care le traim sint ale Marii Revolutii.
    prin urmare ‘majoritatea’ poate deveni, brusc!, fix povaraa care te ndoaie pina te crapa plenar, deci chiar ca e ‘zdrobitoare’:))
    pe vremurile astea singura ‘constructie’ care rezista e cea care e ‘majoritara SI minoritara’.
    prin urmare constructia asta va rezista, pe vremurile astea, daca si numai daca e asa.

  • Pardon,Interne nu Aparare,daca veni vorba ce ministere si-a asigurat J-oha. Foarte tare asta cu Victorie sau Esec. Pai daca ni una ni alta, cum s-ar numi?
    Balmajeala?

  • După „republica procurorilor” România va trece printr-un alt experiment – un premier general de armată.
    Iată că un general, chiar și în rezervă, se implică direct în politică, fapt de neconceput într-o țară democratică.
    Cetățenii se vor uita cruciș la acest premier, mai ales că se știe aproprierea lui față de o putere străină. S-a văzut asta prin multitudinea de contracte prin încredințare directă.
    Toate Cancelariile străine știau despre numirea dl. Ciucă.
    – 17 noiembrie întâlnirea Ciucă cu ambasadorul Germanieo, Peer Gebauer.
    Tema discuțiilor:cooperarea în domeniul apărării cibernetice.
    – 18 noiembrie întâlnirea Ciucă cu comisarul european Thierry Breton.
    Tema discuțiilor: „mobilitatea militară (!!?) și securitatea cibernetică”.
    Sigur că și americanii l-au dorit pe Ciucă tot din motive de securitate și „mobilitatea militară” la Marea Neagră și evident, pentru alte contracte de armament.
    Pe motive de apărare vom fi storși de bani și mai mult. E de groază ce se întâmplă economic cu România.

  • ‘Alianța PNL-PSD e victoria lui Klaus Iohannis, poate cea mai mare victorie a sa din cei 10 ani de mandat’

    acolo unde o victorie se manifesta s-a insamantat, odata cu victoria, si samanta viitoarei infrangeri.
    insa…nu l-am auzit pe Iohannis zicind ca alianta e o victorie.

    ‘Ca toate construcțiile omenești și aceasta e la mîna lui Dumnezeu.’

    nu prea mi suna bine….
    pentru ca exista constructii, tot omenesti si ele, care nu sint la mina lui Dumnezeu:
    constructiile facute cu mana lui Dumnezeu…

  • @Domnu’ Cristoiu,

    Va jucati de-a cuvintele…!
    Ba-i Victorie, ba-i Esec, ba-i laie ba-i balaie… curata alb-neagra.
    Va zica pana si balamucu’ asta politic incercati sa-l scoateti „plan”?
    Daca tot nu va place sa fiti numit jurnalist, ce ziceti, nu vi s-ar potrivi mai bine avocat?… 🙂

  • Noi avem mahala si mahalagii, nu avem nici macar parditulete adunate la mansarda.”Mansarda” la „lidarii” politici e goala pusca, de aia sintem unde sintem azi, dupa 31 de ani de prosteala curata. N-am sa inteleg in veci ce-a fost timpenia aia in Decembrie ’89, de ce au murit tineri atunci?Pt ce vedem azi????Doamne apara si pazeste, NU MERITA.
    Le dati prea mult credit unora. Herr nu are habar de capu’ ala patrat pe care si-l poarta degeaba pe umeri.Am vazut multi prosti la viata mea, da’ asa prost ca ingimfatu’ asta mai rar.I se potriveste perfect vorba veche”prostu’ nu e prost destul,daca nu e si fudul”. Imi amintesc iesirile lui de-un ridicol absolut, cind se scremea la TV si batea cimpii cu peeeseeedeee si prostia aia in huna, mi-a venit sa vars atunci si culmea e ca nu sustin absolut nici un partid, nu ma intereseaza partidele de nicio culoare, dar ca sa ajungi sa te scremi pe tine ca sa te auda platitorul de taxe ca vorbesti impotriva PSD-ului, aia a aratat or disperare din partea lui herr ciolhanis, or prostie cu ghiotura. Nu inteleg cum e posibil sa-l suspectati pe herr ca ar fi in stare sa faca vreun plan? Asta se plimba de cind a cistigat primul mandat, una la mina…a doua, a incalcat de atitea ori Constitutia ca ma intreb daca el face asta deliberat sau pur si simplu pt ca-i prost de pute???!!!!Nu mi-e clar, daca el ca presedinte ales, stie Constitutia tarii sau nu. Ca daca o stie si o incalca deliberat, asta inseamna ca e un om periculos, tradator mai pe scurt.Inseamna ca face jocurile altora si-l doare fix in gaura curului de Romania. Asa ca mai degraba ar trebui sa-l suspectati ca-i vinovat de prostie cu ghiotura decit ca ar fi mare fauritor de planuri sa scape de unu’ sau altu’. Citu e ala care i-a facut-o, din multa prostie si asta. A crezut ca-i ca-n hamerica si ca toata lumea o sa-i pice la picioare. Herr a scapat friiele, desi mi-e greu sa cred ca a avut vreodata control pe ele, si citu a mers inainte la cacialma. N-a fost regizat, ci pura prostie, ambitii personale, ego, muschi umflati fara sa se uite la ei in oglinda ca arata ca niste schelete cu burta.Niste penibili de zile mari, asta e ce sint toti. Mai bine uitati-va peste umerii lor, si la PSD, si PNL, cine ii”consulta” si pe ce teme…Astia nu si-au dat „piua” ca sa-si traga sufletul, ci pt ca au fost „consiliati” din spate, adica li s-a dat ordin si au trebuit sa se supuna. Toata sceneta jucata cu citzu prim ministru sau nu, unde a dus?NICAIERI. USR pusese conditie sa revina dar fara citu prim ministru. Acum PSD are aceeasi cerere si l-au pus pe dom’ jeneral sa fie prim ministru.Dvs credeti ca l-au vrut pe ciolos musai afara…NU, a fost un joc prostesc din care nimeni nu a cistigat nimic, gilceava e mai adinca decit se vede la TV. Am auzit azi anuntul facut de herr…de-o penibilitate extrema, individul asta parca vorbea a lehamite, tonul, atitudinea absolut de cea mai joasa speta. Asta nu e presedinte, e o insulta pe pagina de istorie moderna a Romaniei, a vai de capu’ lui.Nu m-a interesat niciodata cine cu cine se aliaza, nu ma intereseaza nici un partid, sint prea multe ar trebui terminate, dar singurul partid pe care nu vreu sa-l mai vad NICIODATA pe scena politica a Romaniei e UDMR – acesti fitilisti sarcastici care nu inspira dram de incredere si arata pe fata ca nu le pasa de ce crede populatia majoritara a Romaniei. Au facut orice ca sa arate cu degetul spre romani cum ca ar avea ceva impotriva lor si au reusit sa-mi intoarca matele pe dos cu strategia si apucaturile astea. Nu toti sintem idioti, unii tinem cont de lucrurile spuse,contextul in care au fost spuse si timpul la care au fost spuse, asa ca UDMR, acesti sovini fara scrupule, nici sa nu indrazneasca sa incerce macar sa acuze vreun roman ca are ceva cu ei.Li s-au dat drepturi mai mult decit orice alta minoritate pe pamint, li s-au permis multe dintre magariile aruncate romanilor, li s-a tolerat orice incercare de a atita romanii si inca incearca din rasputeri sa stea la guvernare desi n-au NIMIC de oferit, ei stau la guvernare ca sa fie la curent cu toate si sa-si aplice planurile…Asa ca daca analizati din nou cum s-a ajuns la ce vede, azi, o sa va dati seama ca la mijloc e prostie cu ghiotura, ambitii personale si lipsa cunoasterii Constitutiei si a acelor elemente de baza care sa arate ca au habar de capu’ lor. Si mai gresiti la ceva…pe romani nu-i mai dore nici in cur de ce vor politicienii, de formarea unui Guvern nici atit. Asa s-au obisnuit cu haosul si bataia de joc, ca unii au renuntat la televizor, si din cauza banilor si din cauza programelor fara sens si a reclamelor sufocante si idioate.Astia care o dau cu statistica lor despre ce vor romanii, va spun din burta lucruri pe care le vor plantate in capu’ celor ce-i aud din intimplare. Lumea nu mai e interesata de politica, lumea e ocupata cu supravietuirea,nu cu ce vrea nea caisa verdeata politicianu’…V-ati intrebat daca tot bilciul asta nu ne e aruncat in ochi ca prin spate sa se „lucreze” la altele??? Ca uite, ne viziteaza pupaza aia din Moldova care si aia e o poama de zile mari…asta-i un exemplu vizibil acum, dar ia analizati diversele vizite si discutii cu diversi straini si vedeti daca nu puteti sa puneti 1 cu 1 gramada ca sa va prindeti incotro mergem si de ce…In timp ce ne-au futut creierii cu vaccinare si certificate in culori, se string rindurile in jurul lu’ Vladutz, se inchid minelle de carbuni, centralele pe carbuni la fel, se vrea schimbata Constitutia (desi v-am auzit ca ar fi necesar, cred ca ar fi o eroare grava sa fie schimbata de imbecilii care-s la conducere azi, chiar pericol)-v-ati gindit ca trocu’ asta intre PSD si herr poate avea in fundal o intelegere referitoare la schimbarea Constitutiei tarii?Stiti ca asta nu e o prioritate interna ci impusa din afara?Cum sa ai control pe o tara care are Constitutia ca Romania – art 1 de ex.????In ultimul timp se latra prea mult pe tema monarhiei din Europa mai ales. Printzesa Fis e lesbiana, printzesa Ciz nu e pregatita sa ia tronu’, printzu’ Sharlz a preluat din atributiile mamei sale care e batrina si o doare-n spate, ducesa Sfirleaza maninca lichide si intoata ca sa-si mentina silueta si e pilonu’ neamului asa din senin, etc nu mai insir ca mi se face greata…v-ati gindit ca poate trocu ascunde si astfel de „manareli”????In sfirsit, n-o mai lungesc – nu-i mai suspectati pe nici unul cum ca ar avea capacitatea de a face planuri, ca n-au. Ei executa prosteste niste ordine din afara, au fost ademeniti cu promisiuni si invitatii la baluri de tot felul si in prostia lor au cazut in plasa.Ca sa se duca la indeplinire „ordinele”, au nevoie sa se alieze, fie si temporar, sau sa-si promita solem una si alta ca sa nu se calce reciproc pe bataturi cind o sa inceapa sa-si dea adevarata arama pe fata. Aia e.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *