Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Alina Eftimie, de la ”reporterul acreditat la barză”, la realizatoare în prime time, la ETNO TV!

Alina Eftimie, fost corespondent Digi TV, RTV și Realitatea TV, este acum realizatoarea emisiunii ”Subiectul zilei” de la ETNO TV.

Absolventă a Facultății de Litere din Pitești, Alina Eftimie a fost pasionată de mică de televiziune. Pe vremea aceea, folosea telecomanda pe post de microfon și-și intervieva părinții și musafirii acestora.

Șansa i s-a ivit când era studentă, iar un post local din Pitești, a anunțat că angajează reporteri. Preselecția a fost dură: peste 100 de tineri, pentru câteva posturi!

 

Realizatoarea Alina Eftimie a învățat televiziune la… copac!

 

”Învățam în Pădurea Trivale, la copaci, cu microfonul în mână. Am făcut trainingul cu domnul Spânu, de la Craiova, care ne spunea: te uiți fix, la copac!

Copacul este camera, copacul este lumea, telespectatorii, tu trebuie să vorbești copacului, să-i spui cât mai coerent, să te înțeleagă oricine. Și tot domnul Spânu, discutând cu el despre fotbal, mi-a zis că eu n-o să fiu reporter și o să prezint știrile din sport. Și așa am început: ca reporter și prezentator pe sport. După care am plecat la Digi, unde am fost corespondent pe Arges, Dâmbovița și Olt”, mărturisește moderatorul tv.

 

La Digi TV, Alina Eftimie s-a remarcat imediat, în martie 2015, grație unui subiect local, pe cât de inedit, pe atât de incredibil: relocarea unui cuib de barză din Schitu Golești, județul Argeș.

Reamintim că epopeea relocării cuibului de barză a pornit atunci de la reclamația unui localnic, iar pentru finalizarea acesteia au intervenit Prefectura, Garda de Mediu și Agenția de Mediu.

Într-un glorios final, după ce Academia Română și-a dat avizul, ministrul Mediului de atunci, Grațiela Gavrilescu, a publicat ordinul, în Monitorul Oficial, conform prevederilor legale în vigoare!

Alina Eftimie, după ce a realizat primul material cu barza și cuibul ei, a fost detașată în zonă, transmițând zilnic, fiecare mișcare a berzei!

”Eram în fiecare zi acolo, la barză: mă împrietenisem cu oamenii, mă lăsau oamenii să filmez de la ei din casă, că barza își mutase cuibul vreo două case mai încolo. Dar, stând de vorbă cu oamenii acolo, aflam tot felul de subiecte. L-am văzut chiar pe cel care a făcut cererea să fie relocat cuibul, că se uita tot timpul la barză, cu binoclul.

A fost un show…eram în fiecare zi la Cârcotași, care mă porecliseră ” reporterul acreditat la barză”!, spune realizatorul tv.

”Dacă în viață nu riști, nu câștigi nimic!”

 

Venirea în București, la RTV, a fost o perioadă dificilă și grea, când muncea de la 6.00 dimineața la 22.00. A fost inițial reporter de politică externă, apoi s-a ocupat de politica internă, reporter acreditat la evenimente, social și până la îmormântări. Subiectul care a consumat-o cel mai mult a fost legat de tragedia de la Caracal, unde a fost detașată, de altfel, două luni de zile.

Când a primit de la Etno TV provocarea de a realiza o emisiune în prime time, Alina Eftimie a analizat bine decizia pe care o avea de luat:

”Pentru mine, a fost o provocare proiectul ETNO. Am stat mult și m-am gândit: dacă în viață nu riști, nu câștigi nimic! Pentru mine este o nouă experiență să fiu in prime time, sunt sigură că voi avea foarte multe de învățat din acest proiect. Aici am parte de o echipă senzațională: toți colegii încearcă să te ajute și sunt sigură că voi crește profesional. În următorii ani, tot în presă mă văd, pentru că nu pot să stau deoparte!

Alina Eftimie realizează  la ETNO TV, talk-show-ul politic și social ”Subiectul zilei”, edițiile de luni și miercuri, între orele 20.00-22.00.

 

 

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *