Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Alt mister de pandemie: producția de măști în România. Se fac sau nu se fac?

Producția de măști în România – sublimă, dar lipsește cu desăvârșire?

Anul trecut, în repetate rânduri, atât premierul Orban cât și ministrul Economiei, Virgil Popescu, au anunțat că România va avea propria producție de măști, de o calitate superioară și la un preț convenabil, prin companiile ROMARM și TAPARO.

30 martie, Facebook, Virgil Popescu :

„Astăzi a început producția primelor măști în România! În scurt timp vor produce 150.000 de măști pe zi – peste 4 milioane de măști lunar. Din data de 15 aprilie se va ajunge la 500.000 de bucăți pe zi, respectiv 15.000.000 de măști lunar.”

22 aprilie 2020, Libertatea, Virgil Popescu: ”Până în data de 15 mai, la finalizarea stării de urgenţă, vom produce minimum un milion de măşti zilnic în România, prin cele două companii, Taparo şi Romarm”.

15 mai 2020, Stirile Pro TV, Ludovic Orban : “Am testat prima mască FFP 2, de fapt e FFP 3 din punct de vedere al certificării materialului utilizat, care e produsă în România la Uzina de produse speciale de la Dragomireşti. (…) au fost achiziţionate utilaje care permit producţia în sistem automatizat, cu o capacitate zilnică între 300.000 şi 350.000 de măşti chirurgicale, iar pentru măştile FFP 3 de 70.000 şi 75.000 de unităţi. ”

Stimate Domnule ministru al economiei, Claudiu Nāsui,

Vă solicit să ne informați:

– Care este numărul de măști produse de companiile Romarm, respectiv Taparo, până în prezent și care sunt costurile acestora (pe tipuri de măști).

– Care este numărul măștilor vândute pe piața internă și externă? A existat o prioritizare a livrărilor/vânzărilor pentru spitalele din România?

– Cum s-a implicat statul roman în susținerea acestei activități? Au primit aceste companii finanțare de la bugetul de stat sau orice tip de facilitate fiscal?

– România importă măști? Dacă da, care este volumul lunar al acestor importuri, din martie 2020 și până în prezent (pe categorii de măști și țări din care s-a realizat importul).

Vā voi tine la curent cu raspunsul ministrului economiei. (Interpelare făcută de Gabriela Firea, senator PSD București)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *