Marcel Ciolacu: Săptămâna viitoare stabilim la care dintre cele două date, 15 sau 29 septembrie, se va desfăşura primul tur al alegerilor prezidențiale

Am făcut o eroare fatală: Am crezut că Austria e România. Altfel spus că Austria e slugă la Marile Puteri așa cum e România

Consiliul JAI a decis joi, 8 decembrie 2022, neadmiterea României în Spațiul Schengen.
Un vot pur și simplu, fără nici o precizare menită a îndulci lovitura.

Ședința JAI a fost o lovitură cumplită pentru România.
Prin respingerea cererii de admitere ni s-a dat un bocanc în gură.
Prin admiterea Croației ni s-a dat o flegmă-n ochi.

Să trecem în revistă evenimentele pentru a înțelege ce s-a întîmplat.
Din toate punctele de vedere România își luase adio de la admiterea în Spațiul Schengen. Criza migranților, urmată de cea a Pandemiei, au pus la îndoială existența unei libere circulații între țările membre UE. După 2015, cînd Angela Merkell a adus în Germania mase de emigranți economici, încălcînd frontierele, presiunea asupra granițelor occidentale a devenit uriașă, atingînd prin violență o a doua năvălire a barbarilor. Din toate țările sărace ale lumii au pornit valuri de aspiranți la bunăstarea Occidentului. Maxim Gorki istorisește în Copilăria că pe vremea cînd era mic citea despre hoardele barbare care se îndreptau spre Roma, ale cărei lumini atrăgeau neamuri  întregi cufundate în întunericul planetar: Unde-i Roma, Unde-i Roma cea măreață? scrie Maxim Gorki că strigau hoardele.

Ceva asemănător s-a petrecut după prima năvălire – pentru că năvălire a fost și nu emigrare – a hoardelor de  inși din țările tot mai sărace ale globului atrase de visul unui trai mai bun în Occidentul bogat, luminat, curat și lesne de jefuit. Presiunea asupra frontierelor a crescut după 2015 și pentru că,  în Germania, cei ajunși și instalați deja și-au propus să facă pe dracu-n patru și să-și aducă numeroasele neamuri din țările de baștină. Vă amintiți cum s-au atras românii dintr-un sat unul pe altul. Aflînd că a lui Lenuța a ajuns la Paris și cîștigă mai bine decît acasă vînzînd flori, cei din sat s-au grăbit să plece și ei din țară. Fenomenul a fost și este aproape identic în cazul migranților. Vestea că unul de a-l lor ajuns la München și se descurcă, parvenită  prin telefoane și e-mailuri, a făcut ca mulți să-și propună să ajungă în Occident. S-a creat astfel o aspirație în genul celei a barbarilor care se întrebau Unde-i Roma, unde-i Roma cea măreață?  Presiunii i-a răspuns crearea unor uriașe rețele de aducere în Occident a migranților, rețele de puterea celor de droguri sau de trafic de persoane. Succesivele valuri de migranți au dus la creșterea capitalului electoral al formațiunilor anti migranți. Unele au cîștigat alegerile (partidul lui Meloni în Italia) folosind retorica antimigranți.

În acest context tema extinderi spațiului Schengen fost trecută pe linie moartă.  Mai mult, lideri europeni precum Macron au pus la îndoială chiar regulile de acum ale Spațiului Schengen. Explicabil astfel că,  în România, de ceva ani nici un partid n-a mai ridicat tema admiterii noastre în Schengen. Nici după ce s-a format actuala Coaliție nu s-a pus problema unui efort pentru a intra în Schengen. Nu l-am auzit pe Klaus Iohannis ridicînd  problema unui efort național pentru a realiza acest obiectiv.

Pe 29 august 2022, aflat la Praga pentru a vorbi despre Războiul din Ucraina, cancelarul Germaniei a declarat:

„Schengen este una dintre cele mai mari realizări ale Uniunii Europene și ar trebui să o protejăm și să o dezvoltăm. Acest lucru înseamnă, de altfel, eliminarea decalajelor rămase.

Croația, România și Bulgaria îndeplinesc toate cerințele tehnice pentru o aderare deplină. Voi depune eforturi pentru ca acestea să devină membri cu drepturi depline.”

Extinderea Schengen a fost pusă de cancelarul german în contextul Războiului din Ucraina. S-a lăsat să se înțeleagă că Războiul a creat o nouă situație geopolitică în Europa, situație care împinge în plan secund preocupările țărilor europene privind stăvilirea migrației și aduce în prim plan contribuția țărilor europene la înfrîngerea Rusiei.

De îndată, în România, liderii politic, i de la Klaus Iohannis pînă la Marcel Ciolacu,  au salutat declarația văzînd în ea lansarea unei campanii duse de UE, de Marile Puteri europene pentru ca România, Bulgaria și Croația să intre în Schengen:

Klaus Iohannis: Salut anunţul de astăzi de la Praga al cancelarului german Olaf Scholz privind sprijinul Germaniei pentru aderarea la Schengen a României – un obiectiv strategic al ţării mele, care îndeplineşte în mod clar toate cerinţele tehnice. Îi mulţumesc pentru angajamentul personal.

Așadar, campania de admitere a României n-a fost lansată de liderii noștri politici. A fost lansată de Comisia Europeană și de Franța și Germania. Rapiditatea cu care liderii noștri politici au salutat declarația arată că știau de ea și că a fost luată drept un angajament al Puterilor Europene că vor extinde Spațiul Schengen. I-au urmat declarații de sprijin din partea Franței, a Comisiei Europene. S-a declanșat deodată un mecanism exterior României, susținut de Marile Puteri. Un mecanism care ar putea fi intitulat: Să vîrîm în Schengen România, Croația și Bulgaria!

Pe 7 septembrie 2022, președinția Cehă a UE anunță că vrea ca România, Croația, și Bulgaria să intre în Schengen. Gestul duce la punerea dosarului pe agenda UE.
Pe 18 octombrie 2022, Parlamentul European votează în chip covîrșitor admiterea celor trei țări în Schengen.
Mecanismul aducerii celor trei țări în Schengen funcționează perfect.

Pe 16 noiembrie 2022, Comisia Europeană publică Raportul Misiunii de evaluare a noastră în cazul Schengen. E un raport elogios, pe baza căruia Comisia Europeană invită Consiliul UE să ia „fără întîrziere” deciziile necesare pentru a permite Bulgariei, României și Croației să intre în Schengen.

În acest proces, pe data de 13 septembrie 2022, apare semnalul că Olanda s-ar împotrivi invocînd existența MCV. Pe 22 noiembrie, Comisia Europeană a recomandat în ultimul raport MCV încetarea monitorizării României. Olandei i se rezolvă condiția. Pentru a nu părea de papagal, guvernul olandez trimite în România, pe 16 noiembrie 2022, o misiune de evaluare. Misiunea conchide că România îndeplinește condițiile de admitere.

Olanda pare rezolvată.
Pe 2 decembrie 2022, guvernul olandez anunță că e de acord cu admiterea României. Dispare brusc invocarea Parlamentului olandez, prezentat pînă atunci de guvern ca fiind principalul oponent.

Campania dusă de Marile Puteri și de Comisia Europeană pentru admiterea noastră în Schengen pare a nu avea fisură. Asta explică o ciudățenie:
Guvernul, președinția dă ca sigură admiterea noastră în Schengen. Admiterea nu pentru că am fi mai buni decît altădată, ci pentru că Marile Puteri occidentale văd în această admitere un gest de strîngere a țărilor UE în fața pericolului rusesc. De aceea ai noștri nu prea se ostenesc pentru admitere. Se ostenesc în schimb pentru a fi țara de avangardă în sprijinirea Ucrainei și atacarea Rusiei. România face totul pentru a-l ajuta pe Zelenski. Cerealele ucrainene au prioritate în fața cerealelor noastre, se trimit pe șest în Ucraina arme și mercenari, prin România trec în secret toate transporturile occidentale spre Ucraina. E limpede că Klaus Iohannis are convingerea că admiterea e un cadou făcut de Occident nu atît României, cît mai ales lui, care ar căpăta astfel o gură de aer pe plan intern. Și odată cu el ar căpăta și Partidul Meu, PNL. A fost un negoț pe față sau doar o sugestie? Nu vom ști pînă nu se deschid gurile și arhivele. Sigur e că Klaus Iohannis a lăsat Marile Puteri să lupte pentru admiterea noastră în Schengen în timp ce el s-a concentrat să facă din România fata-n casă a lui Volodomîr Zelenski.

Pe 18 noiembrie 2022, Ministrul de Interne al Austriei anunță că se opune admiterii în Schengen a celor trei țări.
Pe 23 noiembrie 2022, cancelarul Austriei nuanțează declarînd că doar Bulgaria și România nu trebuie să intre în Schengen.

E o surpriză pentru România?
O declarație făcută de Rareș Bogdan lui Robert Turcescu la B1tv dezvăluie că opoziția Austriei era știută la noi încă din octombrie 2022.

De ce nu ne-am agitat?
Pentru același motiv pentru care nu ne- am dat de ceasul morții nici după anunțul Austriei.
Pentru același motiv pentru care am decis să intrăm la votul din JAI deși Cancelarul susținuse ferm că va folosi dreptul de veto.

Care e acest motiv?
Convingerea că Ăi mari, de la Paris, de la Berlin, de la Bruxelles, care ne-au promis admiterea în schimbul slujirii necondiționate a Ucrainei, îi vor comanda Cancelarului să cedeze și acesta luînd poziție de drepți se va conforma. Opunerea Vienei n-a fost luată în serios. Convinși că politicienii austrieci sînt ca politicienii români, gata să îndeplinească Ordinele Occidentului chiar și atunci cînd ele contrazic interesele naționale, Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă, liderii partidelor din Coaliție și-au spus că Austria nu va avea curajul să meargă pînă la capăt în contrazicerea ordinelor venite de la Marile Puteri.

Nu mă așteptam la o asemenea umilire a României.
Am fost sigur că vom intra din simplul motiv că știam pe ce se bazează ai noștri:
Pe admiterea României ca un obiectiv asumat de Marile Puteri, cele care au lansat din proprie inițiativă campania de admitere.
Am fost sigur și pentru că mi-era greu să-mi imaginez că Klaus Iohannis și premierul pot fi atît de siguri că intrăm fără a fi convinși că admiterea e o bagatelă.

De ce am primit această lovitură?
Sînt trei răspunsuri posibile:

 1. Am fost de la început trași pe sfoară de Marile Puteri scopul lor fiind admiterea doar a Croației, numai că nu-și puteau permite să nu invoce și România.
 2. Am fost amăgiți de Marile Puteri cu admiterea pentru a ne folosi ca soldați credincioși în Războiul cu Federația Rusă. S-a plecat de la premisa că Proasta Europei, România nu-și va permite să se revolte.
 3. Am crezut prostește că Marile Puteri vor obliga Austria să ne facă pe plac. Cum să cuteze o țară ca Austria să spună nu Stăpînilor? Numai că Austria n-are Stăpîni, așa cum avem noi. Cînd ești slugă credincioasă nu poți concepe că altcineva poate înfrunta Stăpînul. Greșeala noastră: Am crezut că Austria e România!

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

73 comentarii pentru articolul „Am făcut o eroare fatală: Am crezut că Austria e România. Altfel spus că Austria e slugă la Marile Puteri așa cum e România”

 • Pe romanul din fiecare îl doare neadmiterea in acel spațiu,poate ca am fi meritat România arătând pe alocuri ca o Tara civilizata ,dar dacă ne întoarcem in timp și ne uitam in oglinda și dacă jocul era cinstit noi nici atunci și nici acum nu ar fi trebuit sa intram in UE ,darmite in Schengen,doar ca exigentele au fost coborâte atunci ca sa putem intra și sa ne poată coloniza și spolia resursele pe nimic.Votul lor și neadmiterea de acum arată defapt unde ne situam in ochii occidentalilor…și ne-au mai dat o teapa după multe altele,dacă nici acum nu învățam nimic și nu reacționam,rămânem in continuare sa -l așteptăm in zadar pe Spartacus…nu va veni.

  • Ho pe ei

   Prima data mergeti la toti parlamentarii romani si intrebati-i de ce nu si-au inchis inca contul la BCR / Raifaisen si nu si l-au mutat la CEC/ Transilvania…apoi de ce atat de multe contracte catre firmele austriece…ohoo si chiar stiu ei cu ce se mananca treaba numai ca au lasat sa se adune. Sa vad eu cati or arunca cu oua stricate in geamurile BCR/ OMV / Raifaisen samd…hai curajosilor. Si sa vad cum va retrageti banii de la firmele de asigurari. Inca ceva ..desi nu pare Austria a fost dintotdeauna vocea economica a Germaniei ( varful de atac) iar Ungaria vocea politica a Germaniei ( celalalt varf de atac). Asa se foloseste cea mai mare putere de cainii ei. Rusia e colonia Germaniei ( fara consumul acesteia) Rusia nu exista decat ca o tara de tarani care dau cu sapa si impusca iepuri sa traiasca. Mai mult dau baietii la stiri ca America a eliberat un mare traficant de arme care vindea Kalasnikovuri si rachete in Africa pentru o drogata. Asta in opinia mea e o bataie de joc la adresa tarilor africane: cand un drogat cetatean SUA e mai valoros decat vietile a mii de oameni pe care Kalasnikovurile alea rusesti le iau i Africa. Deasemenea in mijlocul unui razboi tu dai un militar capabil celeilalte parti inapoi oentru o drogata si o traficanta ? Rusine. Iar ca Romania care cica a ajutat la prinderea traficantului acum sa stie ca acesta e schimbat pentru o drogata ? Ce valoare au actiunile Romaniei ? Cati bani a cheltuit Romania, cati bani a cheltuit SUA? Transport special cu avionu sa fie prins traficantu…trupe speciale platite sa il prinda sa il escorteze sa il urmareasca totul pentru a fi dat la schimb pt o drogata … asta e ceea ce sprijina SUA … consumul de droguri si drogatii….e o disgratie. Si ca sa revenim la oile noaste cu Austria… sa va vad cum aruncati cu oua in gardul lui Nastase Adrian ala de le-a vandut Petrom si BCR, in gardul PSD ca le-a dat pe tava industria cimentului si cate altele, si in gardul lui Basescu..ca asta se opera in Austria in loc sa se faca spitale in Romania. Hai curaj gainilor. !

 • Domnule Cristoiu, nu e o greseala fatala, pentru ca ati corectat-o azi. E mare lucru sa recunosti ca ai gresit. Deci, e doar o greseala omeneasca. Eu nu mi-as pune cenusa in cap pentru asta si va asteptam in continuare articolele si filmuletele dvs. din care avem multe lucruri de invatat,

 • Eu asa vad lucrurile: Romania va deveni lagar de migranti, in afara Schengen si va fi pusa pe masa la negocierile UE cu Rusia, iar Putin va cere retragerea trupelor si lasarea Romaniei pe termen nelimitat in afara Schengen cat si ridicarea garantiilor de securitate de catre SUA si NATO. Adica va ramane o zona tulbure cu statut incert. Romania a mai avut statusul asta de zona a nimanui si a tuturor in istorie. Deci nu e important ca am intrat sau nu in Schengen, e important ce fel de statut vom avea, asigurat de marile puteri, in raport cu Rusia. Foarte important !

  • @Cristi a scris pe 09/12/2022 la 16:09
   Nu doar Romania,e vorba de toata peninsula balcanica,adica Romania Bulgaria Fosta Yugoslavie Albania fara Croatia si Slovenia.
   Acum se tocmesc pe Ungaria care are o inflatie de peste 50%,e dependenta de gazul si petrolul rusesc si de asemenea are o datorie enorma.
   Romania va avea acelasi statut care in are din 44 ien sau Inainte de Hristos cand l-au mierlit geto-dacii(cei mai viteji si mai drepti dintre traci) pe Burebista ca a taiat viile….adica Statut de tradatori,turnatori care isi ucid conducatorii.
   Toate Bune!!!
   Valentin Constantinescu
   Post Scriptum
   In 14 Noiembrie 2022 s-au intalnit la Ankara cei de la cia(americani) cu cei de la svr(rusi),un fel de Teheran Yalta Malta,cert este ca romanashii se duc degeaba acum la americani sa cerseasca armamentul platit anticipat si nelivrat si asta deoarece americanii nu isi vor mai achita obligatiile contractuale de mentenanta,piese de schimb pentru aceasta zona/arie.
   Restul e poezie,mult talaj,nutret,srot,rumegus,verdeatza dupa campie de mestecat pentru rumegatoarelele ierbivore.

 • Rămâne în sarcina parlamentului să găsească soluții cu OMV. Trebuie să existe ceva, măcar mărirea redevenței.
  Parlamentul are juriști, trebuie să găsescă ceva ca să-i usture pe austrieci.

 • Eu n-aș zice că e o eroare fatală! Așa ați crezut atunci. V-ați lăsat și dvs. sedus de șeherazadele netalentate, mincinoase ale politicii românești sau de fanteziile dezgustătoare ale Occidentului.
  Dar viața (ca și războiul) merge înainte. Pentru unii mai bine și cu folos, pentru alții…
  [Aș reaminti ceva (aparent) fără legătură cu șutul în … spate proaspăt încasat ieri de România. Chiar și în democrația ateniană erau niște categorii sociale care nu participau la elaborarea și aprobarea deciziilor politice: femeile, străinii, SCLAVII.]

 • Acu mă gândesc că e bine că avem Munții Carpați ca un covrig trântit în mijlocul țării, și că nu prea avem șosele de trecere.
  Păi dacă aveam o țară plată acum zbârniaiau în jos și mai mult camioanele cu grâu ale preaiubitei Ucraina, iar în sus cu armament.
  Lasă să treacă grâul pe mare cu vaporul printre mine. Plus că era mai mult spațiu pentru cazarme militare NATO, jucărelele lui Iohannis.
  Aprpos, pe pagina de FB a lui Iohannis stă tot banner-ul cu – #StandWithUkraine – în loc să fie – #StandWithRomânia, sau #StandWithSchengen.
  Când o să cadă Zelensky, Iohannis poate să candideze la postul de președinte a peaiubitei Ucraina. Să le promită intrarea în UE, NATO, Schengen, și vize pentru America. Că nouă așa ne-a promis, dar s-a văzut că ne-a băgat doar la origini și în limba română și în limba germană.

  • @Adriana
   …pana la Muntzii Carpatzi…si covrigi…uitati…de banutzi…de asthia adica…uite…itzi spun Eu suma la Mine…(52.693,66 Lei pensie privata obligatorie plus 20.427,59 Lei pensie privata facultativa adica adica 14.858,7 Euro sau 15.686,2 $).
   https: //ziare.com/pilon-2-pensii/guvernul-ciuca-ordonanta-desfiintare-pilon-2-pensii-1776908 09.12.2022
   Sa aveti sarbatori cum or fi ca viatza nu prea o sa mai avetzi…o sa existazti…
   Valentin Constantinescu

   • Pilonul II de pensie este cea mai mare excrocherie dupa Caritas si Fmi. Pina sa primeasca contribuabilii pensia o mare parte din fonduri se vor volatiza.

    • @Mihai mihai a scris pe 09/12/2022 la 14:19
     EROARE.
     „Statul” e cea mai mare schema ponzi,joc piramidal,excrocherie cu bani si asta din Grecia Antica,de acum aproape 2.500 de la falimetul unui templu.
     „Statul roman” arata asa azi 9 Decembrie 2022.
     660 miliarde lei datorie oficiale(135 miliarde euro)
     30 miliarde euro deficit comercial
     83 miliarde euro deficit bugetar(17 miliarde euro)
     3 miliarde euro contributie ue 2023
     20 miliarde euro serviciul datoriei publice in 2023
     5-10 miliarde euro arierate(aici intra datorii la furnizorii de agent termic de exemplu,in Bucuresti termoenergetica are vreo 500 milioane euro!!!REAL…regula de trei simpla rezulta ca in tara sunt vreo 5 miliarde euro datorii la astfel de furnizori…3,5 miliarde euro datorii la furnizorii de energie-250 milioane euro pe luna din noiembrie 2021,datorii la furnizorii de medicamente sute de milioane,poate mai mult,datorii mascate ale firmelor de stat,tarom,blueair acum,cfr etc programe prima casa…rabla…becuri…samd)
     70-80% din petrolul consumat in Romania e importat,cei din Ploiesti stiu cel mai bine asta
     70% din alimentele de baza sunt importate
     Romania produce maxim 8.500 Megawatti ora la un consum de varf Iarna de 9.500 Megawatti ora
     Romania are in jur de 1.653.000 angajati de stat(bugetari si companii de stat) din care 1.250.000 bugerati care produc NIMIC-0-Paguba.
     Din astia aproape 1.3 milioane bugetari 500.000 sunt angajati de partide in ultimii ani,au spus-o chiar fomistii de la aur care nu au mai apucat sa ajunga la ciolan.
     Nici macar cele aproximativ 20 miliarde euro ale fondurilor private de pensii nu va vor scapa de Faliment la anul…avetzi vreo 40-50 Miliarde Euro de dat…doar in 2023…
     Asa ca uitati de Mall-Supermarket-Concedii-Masini-Farmacii-Pacanele-Distractii-Multinationale-Banci…
     Toate Bune!!!
     Valentin Constantinescu

     • Germania a susținut extinderea spațiului Schangen pentru a intra Croația. Bulgaria și România erau la pachet, decuplarea nu putea avea loc, Olanda ar fi votat și a votat împotriva Bulgariei, implicit nici România nu ar fi intrat. Lucrurile ar fi trebuit să fie clare de la început, nu se putea negocia nimic. Diplomația românească ar fi trebuit să știe lucrurile ăstea.
      Austria nici nu mai contează și nici nu a contat în mod real.

 • Ciolacu e cocă, cocă! PSD a uitat că a câștigat alegerile și că au o responsabilitate față alegătorii care le-au dat voturile.
  PSD, acu e momentul să-l înghesuiți pe Iohannis fiindcă e slab. Ajunge cu atâtea compromisuri cu în PNL, luați puterea!
  Trebuie să înțelegeți că PNL e terminat mai a
  Impuneți lui Iohannis demisia miniștrilor peneliști vinovați de eșecul Schengen – Aurescu, Bode, Popescu și Predoiu și puneți miniștii voștri.
  Așteptăm să acționați și în parlament.

  • Cu ciolacu in frunte actiunea este de a elimina tot ce misca anti ciolacu. In rest sa traiasca ciolacu. Restul se va vedea.

 • Chiar niciun politician nu se simte cu musca pe căciulă?! Toți au stat cu capul plecat în fața occidentului, ba mai rău au rupt relațiile diplomatice și comerciale cu țări tradițional prietene României.
  Poate se trezesc românii după palma luată și măcar citesc bine buletinele de vot de acum înainte.

 • Intrarea în UE a fost o greșală imensă.
  Ne-au obligat să privatizăm ce mai rămăsese din industrie, ne-au luat băncile pe nimic, ne-au luat 50% din terenul agricol, ne-au defrișat pădurile, am închis obligat minele de aur, am pierdut dreptul la poansonul de aur. Minele de alte metale rămase deschise le folosesc ei pe nimik.
  Ne-au luat petrolul, rafinăriile și gazele.
  Plătim anual cotă parte ca membru UE și nu beneficiem de nimik. Ca să primim niște fonduri europene ni se impun o mie de condiții iar fondurile sunt date pe proiecte care nu sunt necesare.
  Și acum când nu mai au ce lua, fiindcă tot ce a fost de luat și-au împărțit între ei, tot au găsit metode de jefuire.
  De exemplu Ursula cu suta de milioane de vaccinuri, miliardul plătit, și tot mai vin tranșe. Jaf, jaf la drumul mare!
  Nenorocirea de PNRR prin care am pierdut siguranța energetică a țării!
  Ăsta e Occidentul european, niște jefuitori colonialiști fără milă! Ne-au distrus țara!
  Nu e de mirare că o țară de doi bani și-un brânci ca Austria a ajuns mare stâpână peste România!
  *
  Responsabil pentru eșecul cu Schengen este Iohannis. Iohannis și PNL care este la putere și face jocurile PPE-ului.
  Guvernul PNL – Ciucă să demisioneze. Aurescu, Bode, Popescu, Predoiu clar niște vânduți!
  Iar noi românii să nu mai alegem niciodată un minoritar, mai bine cu prostul nostru decât cu prostul lor!

  • Intrarea în UE a fost o greșală imensă.

   trecutul, Istoria Trecutului, e asamblata dintr o succesiune de ‘dari la Pace’, dintr o succesiune de stari de Pace.
   deci Pace n are cum sa fie o gresala.

   ziua de ieri tre sa stea in cuibul ei, ii ajunge cite a dus…
   privind o in pozitia asta …n ai decit sa inveti, asta da.

   insa sa inveti din exemplele pozitive si negative ale zilei de ieri …e mare lucru, daia nici nu e simplu ( ca daca ar fi fost ar fi existat doar trei zile mari si late, aia de ieri, aia de azi si aia de maine ( in mod absolut fix Trei Zile exista in creatie, insa …ma departez in mod absolut de subiect si nu prea e cazul) )

  • Ciolacu e cocă, cocă! PSD a uitat că a câștigat alegerile și că au o responsabilitate față alegătorii care le-au dat voturile.
   PSD, acu e momentul să-l înghesuiți pe Iohannis fiindcă e slab. Ajunge cu atâtea compromisuri cu în PNL, luați puterea!
   Trebuie să înțelegeți că PNL e terminat mai a
   Impuneți lui Iohannis demisia miniștrilor peneliști vinovați de eșecul Schengen – Aurescu, Bode, Popescu și Predoiu și puneți miniștii voștri.
   Așteptăm să acționați și în parlament.

  • @Adriana: E corect, dar sa nu uitam ca noi am avut si avem exagerat de multe cozi de topor, pline de slugarnicie, cu precadere PDL-iste (pe vechi sau pe nou), nu au fost numai strainii de vina. (Ma mira ca faptele lor nu au fost mentionate de nimeni in esecul de ieri.)

 • Salut!
  Incep cu finalul! Chiar nu se prinde nimeni ca a fost un aranjament elaborat?Olanda,chipurile a votat impotriva Bulgariei!Pe bune? Nu eram la pachet? Distragem atentia cu Austria ca frairii (de romani) nu se prind! Sunt prea nervos(pe asa-zisi politicieni romani) ca sa continui,dar o intrebare se impune:PROSTIE SAU TRADARE?

 • cum vom face fata pe vremurile cind va trebui sa i tratam pe toti cu egala consideratie, daca printre cei care ne conduc sint si unii care au …tresarit aflind ‘vestea’ de ieri?

  • singura varianta care ‘se da’ pe valul intereselor geostrategice ale acestei zone este aia in care in ro se manifesta patriotismul pur, deci aia in care Ro are ca referinta patriotismul.
   inclinind balata intr o parte sau in cealalta, deci iesind din starea de mai sus, se vor naste actiuni care o vor echilibra, insa acestea cu siguranta ne vor dezechilibra ca natie.
   prin urmare este in interesul marilor puteri ca aici, in Ro, sa se manifeste patriotismul, …ala care vine la pachet cu intelepciunea.

   ‘pe mijloc’ daca …pici, si se pare ca asa am picat, ai de ales intre doua variante, sa te manifesti ca reazem al unei balante, sau sa devi insasi definitia pustiului. variantele sint …la extreme.
   marile puteri vor ajunge la concluzia ca un reazem e binevenit, daca el poate sa se manifeste. prin urmare o exista prin tara asta si patriotism…pur si simplu?, nu doar fleacul de ‘patriotism ca meserie’ ?!

   • tara asta mai are o singura solutie la dispozitie, toate celelalte nu i apartin.
    si aceasta este Patriotismul ( care vine la pachet cu Intelepciunea )

    avem, Bravo!, n avem …iar Bravo.

    e atat de simplu…
    insa …atat de complicat :)))

    • din pacate,
     …din fericire,
     fiecare alege dupa dorinta:)),
     singura solutie e Patriotismul ( care vine la pachet cu Intelepciunea ).

     acu daca e numa asta…aia e. de unde sa mai iei alta, nenica?!
     _______________
     problema fundamentala a tarii, azi, este asta si numai asta: are tara cum sa joace cartea asta?
     ca daca va da semne ca n are, aceasta solutie nu va fi acceptata, …nu se incurca nimeni cu fleacuri pe Vremurile astea…, mai exact cu patrioti piriti prin definitie.

     • in joc e fix Civilizatia.
      or dam semne ca avem potential sa participam la povestea asta, ori…nu se va mpiedica nimeni in fleacuri ca noi,
      …asta sa fie clar.

     • atunci cind ‘pe masa’ e chiar Viata Civilizatiei, …intrarea sau iesirea unei tari undeva sau de undeva…e fix un fleac.
      ‘pe masa’ e Iarna Civilizatiei.
      nimic mai mult, nimic mai putin.

     • exista impresia ca marile puteri nu cunosc care e adevarata masura a politicienilor de paici.
      bineinteles ca o cunosc! …ca la carte , o cunosc
      stiu exact ce hram poarta,…altfel nici nu s ar fi folosit de ei atat cu atata eficienta.

      se va risipi si impresia asta.

 • Nimeni nu a fost atent la conceptul exprimat de Macron „Europa cu doua viteze”. Totul se leaga. Si e mosita de si cu vacarii. Europa Vestica se readuna asa cum era la inceput, restul va fi in mana militara americana si partial impartita cu Ivan. Austria a facut special acest joc, chiar daca e si in detrimentul firmelor sale din RO si BG, pentru ca asa a fost OZ/U, adica exacerbarea unui sentiment anti european in est si marirea faliei care desparte cele doua foste blocuri din perioada razboiului rece. Undeva in Mittel Europa se reface Zidul. RO si BG nu vor intra never ever in niciun Schengen si vor face parte din UE doar ca buffer in spatele zidului si avanpost american de tip militar. Asta si ca masura de prevedere ptr iankei care stiu ca relatiile lor cu W Europa sunt la temperatura de azi de afara. Poate n-am fost foarte coerent. Sper ca s-a inteles ca Europa a clivat deja. Urmeaza ani interesanti. Boierii cei mari (SUA si RUSIA) se bat pe aici doar prin proxi.

  • Obiectiv atins de iankei: izolarea W Europa de Rusia prin crearea unui coridor sanitar -baltice, PL, RO, BG- de resursele RU. Occidentul va avea zile grele cu americanii dar inca nu le-a ajuns cutitul la os. Nici iankeii nu sunt prosti, o sa-i joace la foc marunt si le vor da multe margele colorate si oglinjoare pana cand occidentalii care au fost crescuti in puf vor pricepe ca deja apa din oala incepe sa fiarba. Abia atunci va fi meciul ala adevarat. Mai vorbim!
   Romania e doar o unealta, nici macar Maica Tereza nu ne-ar fi putut baga azi in Schengen, chit ca e clar ca n-avem clasa politica si nici externe, servicii sau justitie de oarece calitate. Nu e vina lor, lucrurile au fost dospite in alta parte, la alt nivel.
   Se aude prin targ ca cineva vrea sa scoata HU din Schengen. Interesant.

 • Domnu’ Cristoiu,

  Parerea mea e ca iar gresiti… 🙂
  Austria e fix ca Romania si a executat un ordin. Daca nu era Austria, era alta tara din EU care sub un alt pretext ar fi votat contra. Amintiti-va ca pe „lista” scurta, despre care se stie public, au fost atat Olanda cat si Suedia. Or mai fi fost si altele pe lista, dar n-a fost nevoie sa se faca publica lista intreaga.

  Intrebarea este de unde a venit ORDINUL? Si-aici e interesanta povestea: mass-media „desteapta” sa ne bage-n cap ca ordinul a venit din Rusia. Insa smecheria asta nu tine, fiindca in cazul asta ar trebui sa „credem” ca atat Olanda cat si Suedia primesc ordine din Rusia, ceea ce e absurd mai ales acum cand Suedia sta la usa NATO fix asa cum sta si Romanica la poarta Schengen.

  Toate acestea mie-mi spune ca „ordinul” a venit de la singura autoritate care e deasupra Germaniei (ea a initiat toata povestea si si-a luat si ea un bocanc un gura cu ocazia asta!) ba chiar si deasupra intregii masinarii care se chema EU (si ea a luat un sut un fund).

  Deci sa le multumim americanilor lu’ Biden, da’ mai ales ucrainienilor lu’ Zelensky!…

  • Ma gindesc, oare ce mai au de furat „stapinii”? Banii iau luat fara sa furnizeze armele comandate, petrolul l-a luat, gazul metan nu se produce daca nu-l dam pe gratis, sare am pierdut-o, fabriciile s-au inchis, minele le-am inchis ca nu sunt profitabile, dar cumparam de aiurea, cumparam si mincare ca doar nu avem pamint pe care l-am predat, politicenii avem cu duiumul dar vinduti, de ai nostrii din strainatate nu ne pasa(moldova, ucraina, bulgaria , serbia, grecia…) dar ne pasa de ultra-nationalistii lui zelenschi, trimitem pe ascuns tineri sa lupte pe unde ni se cere. Pai de ce sa intram in Schengen, ce merite avem?

 • Mi-ar face placere sa vad ca toti comentatorii de pe acest blog arata respect pentru domnul Cristoiu. La urma urmei suntem musafirii dansului si am intrat la el in casa neinvitati. Deci, cui nui place, sa nu jigneasca gazda, ci mai bine ar face sa plece fara sa lase urme. Sa faci pe desteptul dupa ce stii ce s-a intamplat, nu e un act de inteligenta. Dar sa va spun ce am de spus.
  Nimeni nu a observat ca toti cei care ne-au monitorizat, au spus despre Romania ca indeplineste conditiile TEHNICE. Ce inseamna asta? Inseamna ca mai sunt si alte conditii de indeplinit, si anume cele morale. Fiindca aveam o clasa politica imorala, sigur ca ea nu s-a gandit niciodata ca ar putea cineva sa ia moralitatea in serios. Numai ca in spatiul Shengen, daca vrei sa fii printre elitele Europei, trebuie sa nu fii un stat corupt pana in maduva oaselor. Ce alta dovada iti mai trebuie, cand in fruntea guvernului ai un plagiator, ministrul de razboi al Romaniei este banuit de plagiat iar ministrul invatamantului si-a dat demisia tot din aceata cauza? Cati or mai fi si prin parlament si prin guvern cu musca pe caciula? Deci sa fie clar, nu am intrat in Shengen pentru ca nu indeplinim minime conditii morale. Daca noua ni se pare banal plagiatul, iata ca altii stiu bine ca este furt intelectual si-l trateaza ca atare. Deci, daca ai pus in frumtea guvernului un pagiator, inseamna ca plagiatul este una din valorile tale ca tara, cu care te mandresti si pe care o recomanzi si altora cu caldura. Asa ca ma bucur din suflet ca nenorocitii care ne conduc au primit din partea Austriei nu un bocanc in bot, fiindca nu vreau sa-l plagiez pe Domnul Cristoiu, ci un sut in cur, spus pe romaneste. Este si mai potrivit, pentru ca un bocanc in gura e ceva plin de rautate, ori un sut in cur este un gest pe care-l exerciti cu cineva care nu este demn de respect, dar pe curul caruia ai ocazia cel putin sa-ti lustruiesti pantoful.

  • Doamne, cata sfanta naivitate!

  • Emiteti aceeasi teza urata si falsa cum ca cei din occident sunt niste ingeri si numai noi suntem niste nemernici corupti. Da, avem o clasa politica incompetenta si corupta. Se pare insa ca nici clasa politica occidentala nu e cu mult deasupra. Oricum si la noi si la ei una se gandeste si alta se spune diplomatic. Iar la ei, chiar mai mult ca la noi, interesul poarta fesul. Toate actiunile sunt dintr-un anume interes pragmatic. E o fractura reala intre ce se declara si cum sta situatia de fapt. Concret, criteriile TEHNICE sunt singurele criterii valabile pentru aderarea la Schengen. Criteriile asa zis „politice” nu sunt criterii morale, asa cum sustineti cu naivitate, ci sunt interese pur pragmatice, poate doar mascate frumos in cine stie ce poleiala de bla-bla diplomatic . Pe scurt, noi trebuie sa le satisfacem un interes anume sau altul (nu stim noi, ca simpli cetateni din afara jocului, care sunt acestea) si atunci totul e OK. Dar superbii nostri conducatori nu au inteles cum sta treaba si nu au negociat in consecinta. Nu e usor sa faci politica externa: trebuie sa faci un balet intre satisfacerea intereselor nationale si acceptarea de cat mai mici compromisuri in negocierile cu ceilalti. Maestrul Cristoiu are dreptate: ai nostri s-au culcat pe o ureche si n-au fost deloc competenti si nici macar activi in politica externa. Eu zic ca principalii vinovati sunt ministrul Aurescu si presedintele Johannis, care pretinde ca e principalul actor in politica externa.

   • Domnule Dan, traiesc in occident de aproape 30 de ani si cunosc Romania si Occidentul. Din pacate, coruptia din occident nu se compara cu cea din Romania. Si asta pentru ca coruptia la nivel de populatie e mult mai mica decat in Romania. Daca comparam numai sistemul sanitar, cine il stie pe cel din occident, poate sa confirme ca nu exista ciubuc sau spaga, fiindca sistemul este astfel conceput, incat chiar daca ai putea da spaga, nu obtii nimic in plus fata de ce obtii cu spaga. Deci, prieteni, nu coducatorii dau tonul la coruptie, ci ceteteanul. Apoi, in Germania a fost cercetat penal un politician pentru ca a fost la restaurant cu un antreprenor si in loc sa-si plateasca consumatia, l-a lasat pe omul de afaceri sa plateasca si partea lui. Asa ca eu zic ca stiu ce vorbesc si dau dovada de orice, numai de naivitate nu. Coruptia in Austria la nivel politic este mult mai mica decat in RO. Fostul cancelar Sebastian Kurz a cazut tocmai din cauza ca a finantat niste ziare ca sa publice niste articole favorabile partidului lui. Deci, moralitatea clasei politice din Austria, Germania si compania, este superioara din pacate celei din tara moastra. Credeti-ma ca mi-ar place sa scriu altceva, dar realitatea nu-mi da voie deeocamdata. Sper totusi ca in viitor s-o pot face.

    • pai …ce rezulta e ca austriecii ii pot corupe pe altii pina in pinzele albe, atata timp cit o fac in folosul tarii lor, deci cei corupti se afla in afara granitelor si in afara intereselor Austriei, insa sint decapitati in stil barbar chiar si pentru ca nu si au platit jumatea de ciorba, adica atunci cind indraznesc sa atinga chiar si cu un pai Austria. gen …daca n aduni cu mine, risipesti si …tocmai ce te ai definit ca fiind in afara ariei de acoperire a scutului care te protejeaza.

     la noi coruptia e …in toate directiile si toate sensurile. nu exista ‘cine n aduna cu mine, risipeste’, prin urmare coruptia e omniprezenta. daca tot nu poti sa scapi de e, barim o rinduiesti!, ca austriecii :)))

  • Hai fuga cu paraciunea pe la bruxell in stilul PDL- istilor, macoveistilor si basistlor. Ca de acolo ni se trage, aia i-au invatat ca sunt prosti si fac rau propriei tari. Ce sa spun… premierul austriac sau altii sunt curatl lacrima… nu sunt , dar in alte parti nu sunt atatia prosti sa-l toarne la altii. Vaaaai, a plagiat! La anul o sa fie alt premier care nu a plagiat, de ce sa sufere un popor intrg. Capete seci de PDL -isti.

 • Chiar dacă moneda euro va mai circula…uniunea Europeană este ca și capitulat cu tot cu spațiul Schengen din interior,fiecare țară a vestului a început sa își renască valorile tradiționale morale și mai nou și le va amplifica.

 • Cristoiule , din nou faci o eroare majora , asa cum faci de multe ori.
  Austria e doar impinsa la inaintare.
  Daca Germania si Franta ne voiau in Schengen, Austria nu se putea opune.
  De ce tac malc nemtii si francezii ?
  De ce Scholz a afirmat in august ca Romania si Bulgaria trebuie sa fie in Schengen ?
  Ne-a dat o momeala si noi am muscat-o.
  Doar cu santaj , adica exercitatea dreptului de veto la schimb putem intra in Schengen.
  E un barter pe interese . Troc . Santaj .
  Cand vor avea nevoie de veto-ul nostru , trebuie sa cerem la schimb intrarea in Schengen.
  In diplomatie trebuie sa stii sa zici si : NU !

  • Exact! UE a hotarat sa inceapa negocierile cu Rusia iar aia, primul lucru pe care il vor cere va fi ca Romania sa fie luata in suturi, nu primat in Schengen
   Romania va fi piesa de baza in negociere si va deveni obligatoriu lagar de refugiati !

 • Comentatorii si comentariile sant tardive.
  Important e sa fie luate masurile necesare pentru „trezirea” la realitate a tuturor factorilor decidenti si asezarea Romaniei acolo unde ii este locul.

 • Nu ai cum sa intri in Schengen cu oameni precum Iohannis, Ciuca, Bode, Rares Bogdan, Ciolacu, etc.
  Pe langa faptul ca sunt niste „cizmari politici” le mai vine si ideea sa-si bage toti de mancare pe o singura carte la pacanele sau sa joace Poker la cacialma, doar or iesi din foame.
  Ceea ce s-a intamplat e o conjunctura tampita – Macron s-a angajat in fata lui Biden ca va deschide o usa de negociere cu Rusia. Inevitabil aceasta usa deschisa include Romania unde se va crea un fel de „zona libera” demilitarizata la intersectia a doua mari puteri. Romania sau Tarile Romane au mai avut in repetate randuri acest statut tampit in istoria sa, deci nu e nicio noutate. Era usor de prevazut ca despre asta este vorba, existau informatii clare din surse deschise, trebuia doar sa casti bine ochii la context.
  In subsidiar, e clar ca tarile vestului precum Austria nu fac nicio deosebire intre un refugiat care a fugit de razboi si unul care a fugit de foame. Pe toti ii doresc inchisi intr-un lagar in afara Schengen iar acest lagar va fi infiintat, in Romania, dupa povestea aia cu Balcanii de Vest.
  In rest, boicotarea firmelor austriece, si aruncatul cu oua in ambasade, chiar daca poate avea un oarecare sens, e scuipatul de frustrare a fraierului pacalit.
  Cam asta e !
  LE: Nici presa tampita de la noi nu pare ca a inteles corect contextul – si anume ca UE ne-a lasat din brate la rusi, pentru ca votul negativ de ieri echivaleaza cu „retragerea garantiilor de securitate” adica fix ce nu trebuia sa se intample.

  • Hai fuga cu paraciunea pe la bruxell in stilul PDL- istilor, macoveistilor si basistlor. Ca de acolo ni se trage, aia i-au invatat ca sunt prosti si fac rau propriei tari. Ce sa spun… premierul austriac sau altii sunt curatl lacrima… nu sunt , dar in alte parti nu sunt atatia prosti sa-l toarne la altii. Vaaaai, a plagiat! La anul o sa fie alt premier care nu a plagiat, de ce sa sufere un popor intrg. Capete seci de PDL -isti.

  • Scuze dl Cristi, comentariul meu nu era pentru dvs.

 • Ideile fixe va domina
  Istoricul clipei are obligatia sa privească si clipele altora
  Nu este permis la un om cu experiența Dvs sa nu revizuiți periodic toate planurile
  Incontestabil 26 August este declanșatorul
  Din nefericire ati ramas subjugat unei singure idei aceea de a raporta totul la romania si la raporturile ei cu ceilalti
  Lumea occidentala nu mai are resursa sa continue acest tip de razboi dus de Ucraina – ati ignorat asta
  Ca urmeaza sa fie armistitiu sau pace in doua trei luni nu vreti sa admiteți si sa luați in considerare de aceea nu admiteți ca Zelenski este cauza neadmiterii noastre

  Ipoteza

  Suntem in mai 2023 se termina negocierile de pace cu federația rusa
  9 Mai ziua Victoriei ziua Europei
  Ucraina putin șifonată a pierdut 19,99 din teritoriu nu 20 cum spun gurile rele
  Ucraina are la nord Belarus
  La vest Polonia Slovacia Ungaria tari Schenghen
  La sud Romania si un pic din marea neagra si ele intrate in Decembrie 2022 in Schengen
  Pe unde mai circula ucraineanul
  Pe unde mai face el trafic
  Pe unde se revind excesul de armament si munitie ramase acolo
  Daca granițele Schenghen sunt un zid ce facem noi ZIDIM Ucraina
  Din cauza vecinătății cu Ucraina nu suntem in Schenghen

 • Am intrat fara loc

 • In acest bordel care este UE,prostituata a prestat dar nu și-a primit rasplata,unde sa meargă ? ,doar pestele e departe ,peste ocean.Așa ca neavând ce face o sa mai stea capra multă vreme sau va trece pe cont propriu?!

 • Neadmiterea ar trebui sa ne trezească,sa revizuim contractele marilor companii multinaționale,sa anchetam modul cum s-au cedat resursele țării,prin mita și corupție,sa anulam aceste cedări ,fiind obținute fraudulos,sa ne luam ce a mai rămas din Tara înapoi,dar cine sa facă toate acestea,cei care au vândut-o ? Cu cine înlocuim clasa politica aservita,corupta și lacoma? Rămânem slugi pe veci?

 • Slugarnicia politicienilor romani e principala cauza … politicienii nostri mamaligari in frunte cu Malai Mare sunt absolut gretosi cand vorbesc de negocieri cu cei de la Bruxelles , in fapt nu sunt negocieri , sunt doar concesii peste concesii facute de dragul de a fi bagati in seama, iar cand vor sa joace o carte in politica europeana o pun de … mamaliga . Desi este trist ce s a intamplat , o meritam cu prisosinta … tara asta isi merita locul codas in europa pentru ca avem la conducere niste patrihoti , niste linge blide europene , niste fanfaroni , niste marionete ametite si teleghidate ; cum se invartosau ei astazi si amenintau ca nu mai merg la ski !!! am fost si vom ramane la raspantia marilor puteri , iar politicienii nostri nu stiu sa aiba o pozitie verticala : sunt doar lingai si slugi … ce sa vezi , astazi au descoperit ce inseamna umilinta , adica ce simtim noi , oamenii obisnuiti, de treizeci de ani cu o asa clasa politica la carma tarii …

  • trist e ca din lectia neadmiterii ai nostri nu au invatat nimic , bulgarii au fost mult mai demni in declaratiile lor si inainte de vot si dupa … romanii si au pus poalele in cap si au inceput sa zbiere de ciuda ca au fost trasi pe sfora si pacaliti, desi stiau dinainte cum merg lucrurile , au sperat intr – o minune … data viitoare va fi la fel: pun botul si se aseaza in genunchi inainte , iar dupa fac pe ofensatii si ofticatii

   • @Enia
    Eu va explic,v-am mai explicat,babuinia,ca sa-l citez pe Maestrul Ion Cristoiu,e condusa de femei,daca vretzi va zic shi de care,Tovarasha Nina Iliescu,colega de studii de la Moscova a lui Iliescu Ion,Carmencita Iohannis,fata blanarului,sau a sefului securitatzii Sibiu,astea ar fi prmele doua,Ciuca,nevasta-sa mai nesimnificativa ca el,tablagioaca la pompieri Vrancea,Ciolacu,cadana lui psiholoaga e la odihna la dormitor dupa accidentul cu motociclistul in Buzau,Alina Gheorghiu,sa fim seriosi,sunt asternuturile mai serioase ca ea,nici macar nu a avut curajul sa ocupe oficial nr 2 in stat,ar mai fi nishte fetitze,de rang 2-3,”ducese-printzese-baronese-contese”,va spun asha,fetele lui voiculescu dan,vedetzi si pe la isarescu mugur nisthe femei,e slab cu ele,vedetzi cum a ieshit catzu,pai cam suficient din „1001 de nopti”…
    Toate Bune!!!
    Vali Constantinescu

 • Amuzant literar că avem români ilogici care s-au lăsat convinși că absolut toți românii mănâncă lebede și deci România nu merită Shengenul!
  Cam știam toți că vom mai sta o dată. De fapt, nu neprimirea românilor în Schengen de către un mic partid din Austria trezește furia, ci modul banditesc în care s-a făcut: pe baza unei Minciuni și cu 25 complici neputincioși, spre dezonoarea UE!
  De aceea, nici nu se cer cu seriozitate demisii. Ar fi ca și cum am pretinde că Mihail Manoilescu, ministru de externe în 1940, e vinovatul pentru Dictatul de la Viena.
  Ce nu vom uita ușor e dușul rece că, la 8 decembrie 2022, în contextul de securitate al unui război intens, am fost tot atât de singuri ca în 30 august 1940.

 • În afara Marilor Puteri ale Europei,mai există și Marea Putere Planetară America,de la care iau lumina,din ce în ce mai multă,Puterile Europei.

  Oare,Marea Putere Planetară nu a avut nici un cuvânt de spus?! De ce s-a spus că „să mai așteptăm până la primăvară”?! Are cumva vreo legătură cu mersul războiului din Ucraina? Are cumva vreo legătură cu solicitările de securitate ale Rusiei? Are cumva legătură cu o eventuală redesenare a sferelor de influență?
  Mie îmi pare că de peste ocean a venit o briză.

 • globalizarea a acoperit si marile puteri, ele devenind un soi de intreg.
  cind dai intr unul sar zece la bataie, iar daca tipa unu …de fapt toti zece tipa.

  de aici rezulta problema fundamentala pe care o are ro, azi:
  votul de azi a aratat ca ro e intr o parte iar ‘marile puteri’ in ailalta,

  deci problema ro e localizata in ‘apartenenta la Intreg’

  • ‘Am făcut o eroare fatală: Am crezut că Austria e România. Altfel spus că Austria e slugă la Marile Puteri așa cum e România’

   intr un Intreg toti membrii sint slugi.
   deci n ati facut nicio eroare. problema, zic io, e ca ro! …nu mai e sluga.

   • Austria este sluga pina una alta gazului rusesc pentru ca in Austria gazul nu este ca in Germania preponderent materie prima este sursa energetică casnica in proporție de 80%

    • din ceea ce spuneti rezulta fix pe dos decit ceea ce sustineti.
     pentru ca ce rezulta e ca austriecii au nevoie de o cantitate de gaz relativ mica, prin urmare le e mai usor decit altora sa si o procure.

     • Da au sa o procure prin terminalul din Croația vind are sa fie gata
      Pina atunci au dispensa de la UE ss ia rusesc
      De aia și spun Austria joaca cum cinta rușii

     • daca muzica nu e aia acceptata, alti dj isi manifesta dreptul de veto. n a fost cazul.

 • Austria e o tara prea mica sa-si poata permite o pozitie atat de extrema in UE fara sa aiba mandat sau sprijin din partea Frantei si Germaniei. UE nu ne-a dorit in Schengen, nu Austria. Am fost buni in UE atata timp cat ne-am lasat pradati si furati ca in codru precum o colonie abjecta. Acum cand nu vrem sa mai cedam din resursele noastre am fost scuipati ca o masea stricata. In opinia mea Romania ar trebui sa iasa din UE. Viitorul nostru nu e acolo. Acolo ne asteapta doar zambete si incurajari false, jaf si dispret

  • Pertinent,așa pervers e acest UE ca dacă ieșim ,nu mai avem fabrici,capacitați de producție,nimic,greu ne vom descurca singuri,mai ales fără o politica coerenta de industrializare,etapizata pe termen scurt,mediu și lung, fara fonduri( ne cumpara China cu totul)fără o Diplomație cara sa restabilească parteneriate pe alte continente,fără mâna de lucru,așa a fost făcut sistemul asta de rahat sa fim sclavi și datori pana la moarte.

 • Domnule Ion Cristoiu
  „Lipsa de solidaritate declarativă cu România a liderilor țărilor din UE este însă elementul esențial ce rămâne de analizat, iar dacă adăugăm la asta, și se va dovedi, că Austria este de fapt proxy-ul Rusiei în interiorul UE, atunci pot afirma că organizația în forma ei actuală e pe moarte.”
  Cozmin Gușă
  https://www.amosnews.ro/austria-face-santaj-economic-dar-pune-si-presedinti-in-romania-daca-chiar-face-si-jocul-rusiei-atunci-ue-e-pe-moarte/
  Toata Stima Maestre Ion Cristoiu!!!
  Valentin-Ionut Constantinescu

  • Exceptionale Analize
   „Severin: Germania, Franța și alți “majori” nu ne-au sprijinit de fapt, iar Austria a jucat doar rolul opozantului de serviciu De News Solid Decembrie 8, 2022”
   https://solidnews.ro/politica/2022/12/08/severin-germania-franta-si-alti-majori-nu-ne-au-sprijinit-de-fapt-iar-austria-a-jucat-doar-rolul-opozantului-de-serviciu/
   Toata Stima Maestre Ion Cristoiu!!!
   Valentin-Ionut Constantinescu

   • „Austria a jucat doar rolul opozantului de serviciu ”
    Exact.Dar nu Austria este de vină sau ceilalți.Ci politica și politicienii din România.Pentru că ei doar joacă pe sârmă după cum li se cere.Asta au făcut de 30 de ani.
    Să facă pe plac occidentului ca să intre la Masa Mare. Problema este că „Împăratul” nu stă cu supușii la masă.Doar le mai transmite câte un zâmbet în colțul gurii când este bine servit drept mulțumire.

    • Romania si Bulgaria nu vor fi admise niciodata in Schengen. Sunt state tampon. De aici se va face selectia fortei de munca pentru marii Europei. In acelasi timp, Romania si Bulgaria sunt tari ortodoxe.legate de Rusia. Daca in Ucraina Zelenski elimina biserica ortodoxa, cum e posibil ca Ursula sa primeasca ca romanii si bulgarii sa fie si ei liberi sa circule ca protestantii si catolicii prin Europa? Doar croatii pot. Iohanis stie despre acest circ de ani buni.

    • Ziua de 8 decembrie 2022 speram sa trezeasca Romania din „amorteala” in care a trait.
     Sa fie luate masurile care se impun si sa fie consultati si ascultati adevaratii specialisti.
     Nu folositi cuvinte mari , pentru ca „in urma razboiului …”, sa fim realisti.

     • Comentatorii si comentariile sant tardive.
      Important e sa fie luate masurile necesare pentru „trezirea” la realitate a tuturor factorilor decidenti si asezarea Romaniei acolo unde ii este locul.

  • Sa ignori ca Austria este prelungirea Rusiei in UE este o greșeală majora
   Nu Orban este omul Rusilor ci cancelarul Austriei
   Deloc voalat posturile germane in discuțiile ultimelor doua zile asta spun
   O spune si prof Dungaciu
   In 1955 Rusia a hotarit sa fie Austria ce este astazi

 • Doua lucruri vreau sa spun,si le spun neinfluentat de vreo publicatie.Austria nu a luat hotarirea de capul ei si Romania nu va intra in Schengen nici la primavara,nici la anul.Nu va intra niciodata.S-a umflat porumbul in ei,pe buna dreptate,s-au facut niste afirmatii,s-a rascolit niste rahat.Dupa aia Europa e fascista,la vedere-Austria-sau pe ascuns-Germania,Spania,Polonia,Ucraina,Italia,Tarile Nordice.Saptamina trecuta am vazut la televizor-a cita oara!!-cum politistii spanioli dadeau cu berbecele metalic intr-o usa pe care au spart-o.Au navalit inauntru cu pistoalele in miini urlind „la pamint!”.Era inauntru o banda de romani care se dedicau de ani de zile furtului de cupru (printre altele,pentru ca aveau si arme). Ultima lovitura:scosesera din uz un cîmp cu panouri fotovoltaice. Vreau sa spun ca motivele neprimirii Romaniei in Schengen sunt multiple.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *