Am asistat duminică, 2 martie, la summitul liderilor europeni, organizat cu scopul de a stabili un acord de pace pentru Ucraina. Însă, în loc să asistăm la o schimbare de paradigmă la nivel european, am fost martorii unui jurământ depus pentru protejarea unei minciuni comune: aceea că Ucraina poate câștiga acest război. În plus, am auzit pledoarii pentru continuarea conflictului. Soluția liderilor europeni pentru pace pare să fie înarmarea până-n dinți a Ucrainei, menită să satisfacă visul „erotic” al regimului de la Kiev – distrugerea completă a imperiului rus. Ucraina nu se va opri, se pare, până când nu va muri și ultimul ucrainean în numele ambițiilor acestui regim de a vedea Rusia complet distrusă. Nu contează că mii de oameni nevinovați mor, că, din punct de vedere logistic și al resurselor umane, Ucraina „scârțâie”. Nu, Ucraina trebuie să câștige acest război, chiar dacă prețul va fi plătit cu sângele militarilor europeni, dacă va fi cazul.
Am văzut deja câteva declarații ale liderilor europeni, dintre care cea mai mediatizată a fost cea a premierului britanic Keir Starmer, care a afirmat că Marea Britanie este pregătită să trimită trupe și tehnică militară în Ucraina. Toate țările europene par pregătite să lupte pentru ambițiile Ucrainei, dar mai puțin să lupte pentru propriile lor țări și problemele cu care se confruntă. Dacă până acum Uniunea Europeană avea ca scop principal promovarea agendei sale globaliste – ideologia de gen și alte „tâmpenii” –, prioritățile s-au schimbat rapid către reînarmarea Europei. Problemele cu care se confruntă țările membre nu mai contează; important este să aruncăm bani pe armament și tehnică militară. Nu spun că României nu i-ar fi necesară o reînnoire a armatei din toate punctele de vedere, dar mă întreb cât timp și cum vor reuși țările europene să implementeze acest nou proiect marca UE.
Mie îmi „pute” a o nouă schemă de afaceri și spălare de bani europeni, sub pretextul luptei pentru democrație și libertate în fața agresiunii ruse – o luptă care, mai nou, a devenit o „valoare comună europeană”. Însă securitatea europeană nu este amenințată doar de Rusia lui Putin, ci și de birocrații nealeși care, prin declarațiile și acțiunile lor, pun sub semnul întrebării această securitate. Liderii de la Bruxelles ignoră complet declarațiile și amenințările țarului de la Kremlin – care, stați liniștiți, se va apăra dacă va fi cazul, în fața unei agresiuni din partea NATO sau UE. Un război cu Rusia ar fi un dezastru apocaliptic, atât pentru continentul european, cât și pentru întreaga lume. Oricum, pe zi ce trece, Uniunea Europeană își depășește atribuțiile pentru care a fost creată, transformându-se încet-încet dintr-o uniune bazată pe cooperare economică într-o entitate politică, economică și militară, aflată sub dictatura liderilor de la Bruxelles.
Voi ce părere aveți?
Autor: Roland-David Sólyom
Sunt intru totul de acord cu comentariul dvs.