Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Am trăit s-o văd și pe asta: Neamțul Klaus Iohannis știe să mintă. Mai bine chiar decît românii

Semnalam în numărul anterior inițiativa televiziunilor americane de a tăia transmisia discursului ținut de la Casa Albă de candidatul, dar și președintele, Donald Trump, pe motiv că minte acuzînd fraude electorale. Pe cristoiublog.ro știrea a sunat astfel:

„În noaptea de 3 spre 4 noiembrie 2020 , în jurul orei 8 a dimineții, după ora franceză, președintele în exercițiu Donald Trump a luat cuvîntul pentru a se exprima cu privire la primele rezultate ale sufragiului și ca să anunțe că a câștigat alegerile. Această alocuțiune, transmisă în direct de numeroase canale de televiziune, a fost totuși întreruptă înainte de terminare de canalele MSNBC și NBC.

Atunci cînd Donald Trump tocmai afirma că «a cîștigat alegerile» afirmînd că unele fraude ar fi putut să afecteze scrutinul, cele două canale de informații au întrerupt transmisia.

Așa cum arată Le Monde, prezentatoarea de la NBC News Savannah Guthrie a justificat această întrerupere astfel: «Îl ascultăm pe președinte care vorbește de la Casa Albă, dar trebuie să ne oprim căci sînt mai multe afirmații care efectiv nu sînt adevărate».

Pe MSNBC, Brian Williams a luat cuvîntul în timp ce președintele în exercițiu încă vorbea. Deși se declara «reticent» la ideea de a-l întrerupe, prezentatorul s-a justificat afirmând că declarațiile lui Donald Trump nu erau «deloc fondate».

Celebrul CNN a afirmat la rîndul său că «practic tot ceea ce a spus președintele Trump nu este adevărat», dar a difuzat integral alocuțiunea.”

Pornind de aici, scriam că televiziunile noastre de știri ar fi trebuit să întrerupă transmisia de la Cotroceni, dar nu pentru că președintele Klaus Iohannis mințea de înghețau apele, ci pentru că se lansase într-o emisiune violent electorală în timpul campaniei electorale. Transmisia în direct de către șase televiziuni românești a conferinței încălca grav regulile emisiunilor electorale și ale emisiunilor politice de după debutul campaniei electorale oficiale prin atacarea principalului concurent politic al PNL și mai ales prin îndemnul de a merge și a vota PNL, prezentat drept Partidul Meu de către Klaus Iohannis. M-am grăbit însă scriind că transmisia nu trebuia întreruptă în stil american pe motiv că președintele minte. Asta deoarece – așa cum arată transcrierea conferinței de presă –Klaus Iohannis a mințit pe parcursul intervențiilor sale. Și nu oricum, ci evident, a mințit pe față, ceea ce presupune fie o părere proastă despre poporul român, fie un soi de mi se rupe de ce crede Poporul român.

Au fost multe minciuni expuse de președinte în deplinătatea treziei mintale pe parcursul conferinței de presă. Unele au fost voluntare, ca de exemplu, aruncarea întregii responsabilități pentru tragedia de la Piatra Neamț pe seama faptului că nu există o reformă în Sistemul de sănătate. Tragedia și-a avut cauza în ordinul dat de Raed Arafat, autoproclamat Comandantul Acțiunii, ca toate unitățile de primiri urgență să preia rapid cazurile de Covid 19 astfel încît ambulanțele să fie eliberate de pacient în cel mult o oră. Cei de la Piatra Neamț și nu numai s-au văzut obligați să improvizeze. Alte minciuni au fost involuntare. Despre o afirmație a lui Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, Klaus Iohannis a declarat că a fost „O afirmație un pic nerumegată”. Din cîte se știe doar despre un bou se poate spune că rumegă sau că rumegă mai puțin. Numai că Nelu Tătaru nu e bou, cel puțin în realitate. Așadar, Președintele a mințit zicînd că afirmația distinsului a fost una un pic nerumegată.

Marea minciună, minciuna spusă cu ochii deschiși, fără nici o șovăială, minciună de hoț de buzunare ca să-ți ia portofelul a fost cea despre momentul în care a ajuns la putere Guvernul PNL. A avut loc următorul dialog:

„Andreea Neacșu, Prima TV:Bună seara! Andreea Neacșu, Prima TV. Domnule președinte, în 2015 Victor Ponta își dădea demisia din funcția de prim-ministru după tragedia de la Colectiv și spuneați atunci că a fost nevoie să moară oameni ca acest guvern să plece. V-aş întreba în contextul tragediei de la Piatra Neamț dacă dumneavoastră considerați că și guvernul Ludovic Orban trebuie să plece acasă?

Klaus Iohannis: Nu. Guvernul Orban nu trebuie să plece acasă. În primul rînd este un guvern în funcție de nici un an de zile și a gestionat această criză imensă. Doi: sistemul de sănătate a fost adus în această stare și găsită, găsit fără resurse, fără rezerve, de guvernele PSD-iste anterioare. Deci, nu consider că guvernul Orban trebuie să plece acasă, dimpotrivă, guvernul Orban și-a asumat guvernarea într-o perioadă cînd toți ceilalți au preferat să stea de-o parte și să comenteze.”

Ce spune președintele?
Că PNL n-a vrut să ajungă la Guvernare. A făcut-o în clipa în care toți s-au dat deoparte. Partid de patrioți, gata să se bată cu nemții în chiloți și nu în izmene, PNL s-a sacrificat preluînd guvernarea.

Ce spun realitățile?
Guvernul Ludovic Orban zis și Guvernul Meu a fost investit în 4 noiembrie 2020, după ce Guvernul Viorica Dăncilă a fost dat jos printr-o Moțiune de cenzură la care președintele și Sistemul a lucrat din greu. Numai astfel se explică dezertările peste noapte din tabăra PSD. Chiar și votul de investitură n-ar fi fost posibil fără intervenția Sistemului.

Pe 5 noiembrie 2019, noul Guvern beneficiază de binecuvîntarea lui Klaus Iohannis, prezent în chip festiv la prima ședință de la Victoria. Cu acest prilej Klaus Iohannis declară:

„Respir uşurat că avem un nou Guvern care acum chiar este hotărît să se implice pentru români pentru rezolvarea problemelor ţării.”

Păi dacă preluarea Guvernării ar fi fost făcută, pentru că alte partide au refuzat s-o preia, preferînd să stea pe margine, cum se explică afirmația că respir ușurat? Ar fi fost normal ca președintele să fie îngrijorat că PNL a decis să se sacrifice.
Klaus Iohannis a fost votat de două ori și pentru că e neamț. Despre nemți se spune că nu sînt capabili să mintă. Ei uite că și nemții mint. Și nu oricum, ci de îngheață apele.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

8 comentarii pentru articolul „Am trăit s-o văd și pe asta: Neamțul Klaus Iohannis știe să mintă. Mai bine chiar decît românii”

  • Vaccin
    De la Wikipedia, enciclopedia liberă
    ,,Cercetarea și dezvoltarea unui vaccin durează între 12-15 ani.” , ?

    raportuldegarda.ro
    ,,Săptămâna Mondială a Imunizării 2019: vaccinurile sunt sigure și eficiente, iar vaccinarea salvează vieți
    Drumul vaccinului – din laborator în cabinetele medicilor
    Vaccinurile reprezintă una dintre cele mai mari descoperiri medicale din istorie, iar beneficiile acestora pentru starea de sănătate a individului, dar și pentru sistemele de sănătate și societate sunt de necontestat. Cercetarea și dezvoltarea unui vaccin durează între 12-15 ani.” , ?

  • Cert este ca la conferinta de presa de marti a avut grija sa jigneasca si sa umileasca reprezentantii presei acredidati la Cotroceni cum rar mi-a fost dat sa vad. Presedintele mediator si promotor al minunatului vai- de capul lui – PNL a evitat iar si iar raspunsurile clare si la obiect precum si intrebarile multiple devenite incomode. Drept urmare nu am mai urmarit si alte luari de cuvant ale inaltului.
    Ca si-a facut ministrul sanatatii rumegator grabit dar a laudat intreg guvernul, prin extensie inseamna ca tot guvernul rumega mai pe indelete inainte de a vorbi deci sunt niste rumegatori, dar ai lui. Probabil vrea un parlament model turma din aceeasi categorie.
    Daca Tataru, Orban si Arafat nu si-au pus demisiile pe masa, cel putin mie imi demonstreaza ca nu le pasa. Ca se gestioneaza pandemia dupa ureche se vede si simte prin restrictiile ce se vor impune in continuare, mai ceva ca in starea de urgenta.
    Vad insa ca nimeni nu se sesizeaza de faptul ca rata de supravietuire a pacientului „tratat” in ATI scade constant pana la 5…10%. Umila mea parere e ca tratamentele ar trebui sa fie particularizate pentru fiecare pacient in parte.

  • In ultimele sale Conferinte de Presa, presedintele Klaus Werner Johannis a adoptat apelativul „Dragi Romani”, cu intentia, probabil, de a-si demonstra atasamentul fata de concetatenii sai romani. Efectul obtinut nu este cel urmarit de catre Presedintele Klaus Werner Johannis, ci contrarul (opusul) efectului dorit.
    Astfel, forma apelativului aleasa de presedinte creaza intelegerea ca acesta se situeaza in afara poporului al carui concetatean este, ca si cum Domnia-Sa s-ar afla in alta tara (ar fi cetateanul acelei tari) si, de pe acea pozitie, s-ar adresa cetatenilor romani.
    Pentru claritate, pentru „precizie germana, Presedintele Klaus Werner Johannis ar fi recomandabil sa se adreseze poporului, cu apelativul „dragi concetateni.

    • Tov. Stalin, care nu a ramas in istorie ca mare iubitor al poporului sovietic, se adresa acestuia in timpul cumplitului razboi: dragi frati si surori”
      Si acum, tot un fel de razboi e.

      • Neamt pe dracu,numai numele e de neamt la iohanita,de fapt e un roman sadea,numele lui corect si complet ar fi Klaus Iohannis Ion Caragea voda fanariotu.

        • Iar numele premierului este Ludovic Orban Andronache Tuzluc Postelnicul din „Ciocoii noi si vechi”,iar Raresica Bogdan Dinu Paturica,sta sa l junghie pe la spate pe conu Andronachi Orban ca sa i ia partidu.

          • Pai bine mai Tudy, tu te iei de „martorii lui Covid” aia care sunt dusmanii lui Trump? Ca parca il porcaiai pe ala mai ceva decat pe „Ucide-l Toaca”. Pana la urma, care-i logica? Ori crezi in Covid si esti prieten si sustinator al lui KWI&Co care ne ameninta ca Zeul Covid e de neoprit si trebuie sa ne luptam cu el cu masca si distantare sociala (ce-mi place termenul, mor dupa el!), ori nu crezi si esti sustinator al lui Trump. Alta logica nu exista. Ori-ori. Lamureste-ne fratioare sa nu murim prosti!

  • in mod ideal un guvern trebuie sa fie bun?
    trebuie, Maestre, …asta e treaba lui,
    sa fie bun,
    sa faca bine ceea ce face,
    urmarea fiind ca cetatenilor le e…bine,
    sint multumiti,
    ba chiar si fericiti! 🙂

    prin urmare guvernul ideal e demn de lauda!

    e de bun-simt ca un presedinte sa se comporte in mod ideal?
    e, Maestre, cum sa nu fie!…:)))

    prin urmare un presedinte, comportindu-se in mod ideal, lauda guvernul ideal la orice ora din zi si din noapte…il lauda! doar il lauda! il lauda la modul absolut!

    si se va comporta in modul ideal atita timp cit…lauda plenar guvernul! :)))

    pai…atunci de ce vreti sa faca altfel decit sa laude guvernul, Maestre,
    ca sa avem un presedinte care nu e ideal? :)))

    presedintele e referinta!,
    el nu poate cobori de pe pozitia…ideala!,
    ca, daca ar face-o, ar fi partinitor!

    de fiecare data cind presedintele lauda plenar guvernul el…doar va aminteste care e referinta!, iar presedintele are ca obligatie de serviciu sa laude guvernul!, adica sa tina referinta…plenar treaza!

    in caz ca ceva va displace atunci cind priviti spre lauda presedintelui,
    pai ceea ce va deranjeaza…e fix diferenta dintre masura ideala la care guvernul ar trebui sa se exprime ( si pe care presedintele o pastreaza vie laudind plenar guvernul! )
    si masura la care guvernul se exprima de fapt! :))

    dar…nu e treaba presdintelui sa intre in…dorintele poporului!, treaba lui e sa tina referinta treaza!, iar referinta, in cazul unui guvern…asta e:
    ‘tot ce face guvernul este bun, el face bine ceea ce face, ba chiar aduce si bucurie poporului!’

    presedintele nu minte!
    presedintele doar va tine referinta treaza!…
    ca sa puteti vedea mai clar…minciuna, daca ea apare!

    iar asta doar un presedinte intelept poate implini!,
    pentru ca…sa faci uite asa cum face presedintele
    se cheama Intelepciune, Maestre.

    P.S. presedintele respira…usurat, pentru ca…facea ce facea poporul! :))
    poporul, prin piete, pe strazi si…peste tot! ar fi facut…pe loc! bubite pe piele daca mai auzea de psd,
    ..cam asta era opinia publica pe vremea aia…
    si…bine ca a aparut noul guvern,…ca a scapat poporul de bubite!,..moment in care a respirat usurat:)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *