Ministrul de Externe al Austriei: Dostoievski şi Ceaikovski rămân o parte a culturii europene, fie că ne place sau nu. Rusia va continua să fie cel mai mare vecin al nostru. Va rămâne a doua mare putere nucleară din lume

Violențele din America: Nu-i așa că am mai văzut scenariul ăsta în decembrie 1989 la Timișoara?

Televiziunile planetare, agențiile de presă cu bătaie globală difuzează în flux continuu secvențe șocante despre ceea ce BBC News numește ca titlu a unei succesiuni de imagini America în flăcări. 30 de mari orașe americane sînt scenele unor violențe greu de imaginat chiar și într-o țară precum SUA. Incendieri, devastări de magazine, lupte de stradă între polițiști și protestatari, anunțuri privind mobilizarea Gărzii Naționale. Scînteia de la care a pornit incendiul e știută deja:
Moartea africanului George Floyd din Minneapolis într-o intervenție disproporționată a poliției.

Dacă protestele inițiale țin de normalitate, (în America afroamericanii văd în poliție un dușman rasist), extinderea violențelor în aproape întreaga Americă, stimulate și de CNN, care nu mai e demult o instituție de presă și partener de deontologie cu Antena 3, ci un comando de incitare la ieșitul în stradă, trimite la altceva, la un complot vizînd Prăbușirea lui Donald Trump. Nu altceva crede Cozmin Gușă în analiza sa de pe facebook intitulată Alarmă de grad zero în SUA! Și în lume!!

Reproducem textul lui Cozmin Gușă întrebîndu-l și întrebîndu-ne:
Nu-i așa că am mai văzut scenariul ăsta în decembrie 1989 la Timișoara?

ALARMĂ de grad ZERO in SUA! Și-n LUME!!La aceasta ora sunt arestari in masa in SUA, cei arestati fiind protestatari…

Gepostet von Cozmin Gusa am Samstag, 30. Mai 2020


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

A apărut „1990- Ce se ascunde dincolo de evenimentele din 13,14 și 15 iunie? ”. Primul volum din seria Ion Cristoiu – istoricul clipei, 1990 – 1996

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog