Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Americanii și rușii s-au reîmprietenit în deșert

Federația Rusă și Statele Unite ale Americii vor ajunge la o înțelegere. Tensiunile anterioare nu mai par să fie, iar eu consider că nici nu mai sunt, atât de ridicate precum în urmă cu doar câțiva ani. Spre exemplu, în urmă cu doi ani, când patrule americane și rusești s-au întâlnit în nord-estul Siriei, întâlnirea dintre cele două tabere s-a soldat cu un accident al unui vehicul blindat, patru militari americani răniți și a determinat administrația Trump să îi denunțe pe ruși ca fiind „neprofesioniști”.

Ei bine, lucrurile s-au schimbat radical de atunci până în prezent. În urmă cu o săptămână-două (depinde de surse), cele două armate s-au întâlnit din nou, acum la aproximativ o oră de mers cu mașina de locul în care s-a petrecut episodul din 2020. Dar, în loc de o interacțiune și mai ostilă între militarii celor două puteri nucleare, rezultatul a fost de data aceasta unul plin de zâmbete, strângeri de mână și fotografii de grup. Adică, un rezultat mai mult decât fericit. Unele dintre fotografii, realizate de către un corespondent al agenției de știri AFP, au evidențiat vehicule rusești cu același marcaj „Z” văzut pe cele care au invadat Ucraina. Factorii de decizie din SUA și Rusia au susținut tabere diferite în Siria, administrația de la Kremlin sprijinindu-l pe Bashar al-Assad, în timp ce administrația de la Washington a oferit sprijin unei miliții conduse de kurzi, miliție care a luptat cu înverșunare împotriva Statului Islamic și a creat o regiune autonomă de facto în apropierea graniței cu Turcia. Anterior, trupele SUA și Rusiei s-au bazat pe liniile de așa zisa „împăciuire” pentru a preveni escaladarea tensiunilor. În prezent, câteva sute de soldați americani rămân în nord-estul Siriei, iar militarii Washingtonului și Moscovei efectuează patrule pentru a descuraja orice nouă incursiune a Turciei, membră a NATO, dar și partener al Rusiei, lucru mai mult decât interesant. Acest aranjament unic pare prietenos, în ciuda invaziei Rusiei în Ucraina, a tensiunilor în creștere între Washington și Moscova și a discuțiilor tot mai amenințătoare și radicale cu privire la războiul nuclear. Tot referitor la întâlnirea dintre trupe, pe lângă faptul că militarii din tabere opuse au realizat fotografii împreună, diverse surse din mass-media au relatat că unii dintre militari au făcut chiar schimb de mici insigne și însemne purtate pe uniformele lor ca amintire a interacțiunii. Într-o declarație, Comandamentul Central al SUA a transmis pentru Insider că episodul reflectă dorința de a evita conflictul. Dorește cineva ceva mai evident? https://www.businessinsider.com/photos-russian-and-us-troops-took-pictures-when-patrols-met-in-syria-2022-10 și https://uk.news.yahoo.com/photos-russian-us-troops-shook-190134535.html.

Închei materialul cu niște informații extrem de interesante. În Marea Britanie, Prim-ministrul Liz Truss a demisionat din funcție, după doar 45 de zile. Este Prim-ministrul cu cel mai scurt mandat din istoria țării. Dovada că Marea Britanie se află în niște crize foarte mari (politice, economice și chiar militare – vedeți cazul militarilor britanici care acum lucrează pentru Republica Populară Chineză, o mare vulnerabilitate, chiar și în cazul britanicilor care fac un joc dublu). Interesant este și faptul că, companiile americane care dezvoltă reactoare nucleare mici au o mare problemă deoarece, o firmă rusească deține monopol pe piața uraniului de care au nevoie. Totodată, guvernul SUA ia în calcul să apeleze la stocurile pentru arme nucleare. Și mai interesant: Șeful Operațiunilor Navale Americane a subliniat faptul că, SUA trebuie să fie pregătite să răspundă unei potențiale invazii a Taiwanului de către China încă din acest an. Tot în Marea Britanie, aproape două mii de angajați ai unei companii care produce și întreține focoasele nucleare Trident se pregătesc de grevă, în condițiile în care inflația în creștere provoacă tulburări grave în industria britanică. De interes este și faptul că, Ucraina și-a pierdut aproximativ 50% din capacitatea de generare a energiei electrice, în urma bombardamentelor rusești. Nu este de neglijat nici știrea conform căreia, cinci cetățeni ruși au fost puși sub acuzare în SUA pentru că au livrat ilegal componente electronice americane unor producători de armament din Rusia. Ah, da, tot în Marea Britanie, Ministrul de Interne a demisionat. Slava crizelor care vin peste noi!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *