Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Anisie: Părinții trebuie să explice unui copil de 3 ani de ce îl lasă unei persoane cu masca pe față în poarta grădiniței

Mulți copii au renunțat să își dea copiii la grădiniță, mai ales pe cei care merg pentru prima dată, din cauza condițiilor impuse.
Invitată la B1TV, sâmbătă dimineața, Monica Anisie a fost întrebată: „Ce se întâmplă cu un copil, spre exemplu, care vine la grădiniță pentru prima dată, însoțit de mamă, de tată, până la poartă, la poartă trebuie să îl dea în grija unui domn de la grădiniță care vine cu mască? Copiii au nevoie de emoții, copiii au nevoie să vadă mimica, să îmbrățișeze, să sărute, să se cuprindă, pentru că așa sunt copiii și este minunat să fie așa. În continuare, el nu cunoaște persoana care îl prea de la poartă, nu o cunoaște nici pe doamna educator”.

Ministrul Educației, Monica Anisie: „Aici este o situație particulară, așa cum spuneți și dumneavoastră, și cum mi-au spus și colegii mei educatori, în această perioadă am discutat cu dumnealor și cu toții erau un pic îngrijorați față de reacția copilului. Aici și părinții trebuie să explice acasă copiilor că există o situație mai grea, o situație particulară, și să le explice că doamna învățătoare trebuie să poarte mască, dacă însă – sau educatoare- dacă însă ne uităm și în spațiul public, și părinții poartă mască. Deci, ar putea sub formă de joc să le spună copiilor că așa cum eu port mască și doamna educatoare poartă mască. Deci, nu se întâmplă absolut nimic rău în spațiul școlii. Aș vrea să spun că acești copii vor fi preluați de la poarta școlii sau din curtea școlii, decizia este la nivelul unității de învățământ, și sunt conduși în sala de curs. Trebuie să vă mai spun că în situații particulare, așa cum este prevăzut și în ordinul comun, în situații particulare conducerea unității de învățământ poate să dea voie însoțitorului să pătrundă în unitate pentru a sprijini emoțional pe acest.
În funcție de caz, în funcție de situația de la fiecare unitate de învățământ în parte. De exemplu, avem copii care sunt cu anumite afecțiuni și aceștia au nevoie de însoțitor. Prin urmare unitatea de învățământ, conducerea, poate decide să lase însoțitorul să meargă în clasă, alături de elev”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii