Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia cu 87,97 la sută

ANTI INTERVIU: Călin Georgescu, expert Organizația Națiunilor Unite (partea a 2-a): „Țara trăiește de 30 de ani într-un sens giratoriu” 

Reporter: Globalismul, ca și socialismul, creează joburi multe și prost plătite, mituri economice și profituri exportate spre „zone gri”. Sunt frați?
Călin Georgescu: Evident, socialismul este anticamera globalismului și ambele își trag seva din ideile liberalismului pe care l-am venerat atâta amar de vreme. Totul pentru ca oamenii să fie o turmă dresată ca să funcționeze ca „rezervoare de energie” pentru o minoritate care îi conduce.

Reporter: Finanțarea pentru Organizația Mondială a Sănătății, tăiată de Trump: Organizația a eșuat, spun serviciile lui, să-și anunțe membrii că virusul COVID-19 se transmitea de la om la om. Plătim incapabili, de la New York la București.
Călin Georgescu: Bineînțeles. Cu cât ești mai prost, cu atât ești mai ușor acceptat și plasat în funcții înalte. Pentru că acolo, pe aceste funcții, ești adus ca să respecți ceea ce ți se spune, nu să pui întrebări. Cu cât ești mai docil, cu atât ești mai bine plătit.
Președintele Donald Trump a făcut exact ceea ce trebuia să facă. Cunosc bine sistemul și știu ce vorbesc.

Reporter: Societatea românească a fost mereu atomizată: credeți că pandemia Noului Coronavirus va lărgi fisurile astea din zona relațiilor interumane?
Călin Georgescu: Desigur, nu facem decât să ne depărtăm și mai mult unii de alții. Un mecanism diabolic, bine pus la punct, ne separă mereu. O țară dezbinată este o țară înfrântă, care se conduce cel mai ușor.
Când va respira gândul numai libertate, atunci vom avea parte de sănătate și demnitate, spunea Traian Dorz. Acesta este și mesajul meu către poporul român în această pandemie a prostiei și fricii impuse de niște lachei ai puterilor oculte.

Reporter: Imbecilizarea promovată prin parte din mass-media din România este o consecință firească a pierderii libertății sau doar un preț care trebuie plătit firesc? Cum s-a ajuns în Europa ca „naționalismul”, care a clădit țări, să fie azi persecutat pe la conferințele pretențioșilor?
Călin Georgescu: Este firesc, pentru că naționalismul unește, Uniunea Europeană dezbină și uniformizează. Nu este persecutat doar la conferințe, ci în întreaga mass media și în majoritatea mediilor culturale elitiste. Media actuală este „teroristul numărul unu”, aflat în slujba statului subteran mondial. Cea mai mare putere corporatistă, aș spune chiar mai puternică decât sistemul financiar-bancar. A pus gheara pe rețelele de socializare care le cenzurează ”la sânge”.

Reporter: Sunteți un expert pe domeniul dvs. Vă sună azi din presa mainstream dâmbovițeană pentru opinii autorizate?
Călin Georgescu: Presa românească nu există. Este de un servilism jalnic. Cred ca face și sclavia de râs.

Reporter: Mă minunez ce conjurație anti-Trump incredibilă s-a născut: presă globală, Greta, Partidul Democrat american, „elite” UE, Papa, „elite” ONU, aliați de pe Marte: ce-i adună pe toți ăștia la un loc? Există un risc suprem pe care l-ar reprezenta un Donald Trump rămas la putere?
Călin Georgescu: Președintele Donald Trump este un erou. După Kennedy, este singurul președinte care s-a luat la trântă cu balaurul corporatist reprezentat de sistemul finaciar-bancar mondial, industria pharma, industria medicală, industria de apărare și asigurările. Rămânerea lui la putere, pe care mi-o doresc din tot sufletul, ar însemna moartea sclavagismului impus lumii de acest sistem neoliberal – crony capitalism sau „capitalismul escrocilor” – care a distrus planeta. Ar însemna reluarea prerogativelor libertății individuale și o redeșteptare a conștiințelor naționale.
Nu există dorință de pace, ci dorință de putere. Este firesc ca toate tunurile corporatiste să fie acum puse pe el, din care mass-media românească și toată clasa politică de la București nu fac excepție.
Nu vor reuși pentru că adevărul a început să fie ascultat de oameni, iar sufletele lor au început să vibreze. Va fi o mare schimbare în lume către împlinirea idealului milenar al libertății. Donald Trump va fi din nou președinte.

Reporter: Ce are guvernul la București: experți în cipuri, în vaccinuri, în tehnologii 5G și în împrumuturi – ăsta e Câțu. Când vor veni experții în refacere economică?
Călin Georgescu: Când întreaga suflare românească va dori aceasta și România va fi condusă de oameni de glie.

Reporter: M-am urcat pe Făgăraș zilele trecute, m-am uitat puțin în jos: nu se vede nicăieri în Europa de Est sau Centrală o țară mai supusă lui Timmermans (Frans, Comisia Europeană, n.n.) ca România. Iar dacă luăm la citit CV-urile ălora care „contează” pentru Arafat-Iohannis-Orban, toți au „la bază” Universitatea de Apărare.
Călin Georgescu:  Este o inconștiență colectivă în România. Țara trăiește de 30 de ani într-un sens giratoriu. Dacă politica ar fi un risc, nici unul dintre acești indivizi nu ar fi astăzi în fruntea țării. Este o rușine.
Ce înaintași am avut! Vă rog să realizați ce au fost Cuza, Kogălniceanu, Goga și mulți alții. Diferența constă în faptul că ei aveau noblețea de caracter în sânge, pe când indivizii rătăciți la minte și prin politica actuală sunt niște „făcături”, se chinuie doar să parvină. Trăim pe pielea noastră tragi-comedia pe care o joacă.
Munții Făgăraș stau martori celor care s-au jertfit pentru neam. Iar memoria lor și viața lor nobilă trebuie să ne fie astăzi far de urmat și scut împotriva ipocriziei.
Știți cum spunea Cioran: „în România totul este posibil și nimic n-are consecințe”. Eu zic ca a venit timpul schimbării totale.

Reporter: Capul plecat, sabia nu-l taie: e noua doctrină economică aplicată de Cotroceni?
Călin Georgescu: Atunci când nu știi să faci nimic te faci politician. Iar ca să ajungi în poziții înalte plătești cu vârf și îndesat costul trădării și al lașității față de țara ta.

Reporter: Crearea unei lumi interioare poate salva românul, dar nu-l va îndepărta de realitate?
Călin Georgescu: Dacă știi cine ești și cobori în propria ta ființă, de fapt te înalți. Fiindcă acolo regăsești chipul lui Hristos, care îți dă încredere în tine. Și când ai încredere în tine nu te mai poți pierde. Trebuie să știi cine ești ca să nu te îndepărtezi de realitate. Dacă îți spun alții cine ești, trăiești într-un univers paralel.

Reporter: Dragostea poate eventual salva țara. Vedem însă doar ură, iar la instituțiile de forță e ură finanțată de la bugetul de stat. Comentați.
Călin Georgescu: Iubirea poate salva orice. Iubirea este taina cea mare a lui Dumnezeu, a tot ceea ce este. Unul din marii noștri duhovnici, părintele Arsenie Boca, spunea: „nimic nu poate înlocui absența iubirii, dar iubirea înlocuiește toate neajunsurile”.

Reporter: O soluție, vă rugăm: cum să-și protejeze românii mai bine copiii în aceste vremuri interesante, când banii de Educație se duc spre servicii secrete?
Călin Georgescu: Să-i ducă dacă pot, cât mai mult în natură, să-i ducă la țară, la bunici, la rude, să stea mereu în contact cu natura și cu glia strămoșească și să asculte glasul inimii lor. Să-i deconecteze total de la facebook, internet și televiziuni. Sunt măsuri extreme? Judecând după criteriile actuale, poate că sunt. Dar cum altfel să învețe singuri limbajul libertății, al firii, al lumii înconjurătoare și al lui Dumnezeu?

Reporter: Avem un președinte de țară care nu-l pronunță pe Eminescu și leagă greu două vorbe. Se aplică și aici zicerea cu „mutul întoarce pământul”?
Călin Georgescu: Ne jucăm cu viața oamenilor și cu destinul acestui neam. Este rușinos și scandalos că toate nimicurile au ajuns sa conducă o țară atât de frumoasă și de nobilă prin marii ei martiri și eroi.
Mihai Eminescu a fost și rămâne simbolul absolut al conștiinței naționale. Românii îl iubesc, veneticii îl disprețuiesc sau chiar îl urăsc. Așa a fost mereu. Spunea marele poet: „alte măști, aceeași piesă, alte guri, aceeași gamă”.

Reporter: Un mesaj optimist pentru români?
Călin Georgescu: 
Fiți voi înșivă și veți birui! Rămâneți ancorați în inimă, nu doar în minte! Gândiți frumos, ca să trăiți frumos și să fiți fericiți și demni!

(http://pestiriciudate.blogspot.com/)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *