Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Anti interviu: Codrin Ștefănescu (fost Secretar General PSD): „România nu e izolată: senzația pe care o avem cu toții e că aparținem cuiva. Suntem o Colonie”

Reporter: Ce e mic, începe cu M mare, are 13 litere și se termină într-un leșin?
Codrin Ștefănescu: Mare grădina ta!
Reporter: Marcel Ciolacu!
Codrin Ștefănescu: Nu merită niciun comentariu.

Reporter: Avem aici întrebări cu versuri din Adrian Păunescu. Nu dăm din Eminescu, că s-ar putea supăra dl. prim-ministru Klaus Iohannis.
Codrin Ștefănescu: Ați anticipat corect.

Reporter: „Actorul a ieșit în stradă să-și cumpere ceva salam, era în haine de paradă”. Ca mic despot peste un neam. Cât e actor și cât e președinte Klaus Iohannis?
Codrin Ștefănescu: Nu este nici una, nici alta. Senzația tuturor este aceea că e doar un tonomat care exprimă în public niște idei după un punctaj.

Reporter: „Ce părinţi? Nişte oameni şi ei, care ştiu dureros, ce e suta de lei”. Cum vedeți dvs PSD-ul de azi și cât din el mai aparține electoratului care l-a votat?
Codrin Ștefănescu: PSD de astăzi e acaparat. Și cei care l-au acaparat încearcă să-l predea pe de-a-ntregul. Și eu, și alții luptăm cu acest grup, în speranța că nu vor reuși.

Reporter: „Umiliţi de nevoi şi cu capul plecat, într-un biet orăşel, într-o zare de sat”, tot așteaptă oamenii să le mai ziceți din ce-ați promis: că impozitați pensiile speciale, că faceți Opoziție. Lucruri simple.
Codrin Ștefănescu: Lucrurile simple devin complicate atunci când cei care decid, răspund strict la ordine. Civilii se țin de cuvânt, restul nu.

Reporter: „Te salut tinerețe-n adidași, te salut generație-n blugi”. Și te trimit la sparanghel, în Germania.
Codrin Ștefănescu: Horor! Ideea e că toți știu că suntem parte dintr-un experiment, dar toți tac dintr-un motiv simplu: instinct de conservare.

Reporter: „Și simt la mine-n creier, o tranzitivă jale, să vină Ministerul să-nceapă-a repara, tot ce-a făcut cu mâna incompețentei sale”. Scuzați-ne, asta-i curiozitatea câtorva milioane bune de români: erau legea educației sexuale în școli, sau vaccinarea obligatorie, priorități absolute pentru PSD?
Codrin Ștefănescu: Evident că nu! Astea sunt teme impuse, iar cei care au pus mâna pe partid au ordin să le soluționeze. Cu totul altele sunt prioritățile românilor. Ca și așteptările lor.

Reporter: „Nu știu prea bine mâine pe unde-am să mă duc. Cred că la mine-n leagăn, avea cuibar un cuc”. Cât e de izolată România lui Iohannis azi? Aurescu se-nfoaie la Moldova și Ungaria, dar lustruiește pantofii unor „elite” de la Bruxelles.
Codrin Ștefănescu: Nu suntem izolați. Senzația pe care o avem cu toții este că aparținem cuiva. Că suntem colonia unui imperiu. Și nici măcar nu știm al cărui imperiu. Iar lustruitul pantofilor este nu un obicei, ci o condiție esențială pentru a fi promovat în funcții importante. Lașitatea și trădarea intereselor României au devenit „calități” primordiale pentru a putea promova.

Reporter: În marele bazar cu amănunte, românii mei, v-am dăruit un munte: ce-i drept, cam defrișat de austrieci. Mai vedem sub Iohannis, pădurea din cauza copacilor? Tăiați!
Codrin Ștefănescu: Vor veni și vremuri bune! Cu siguranță, asta.

Reporter: „Fără Putna și fără Alba Iulia, România ar fi ca o pasăre împușcată”. Cum e România fără Opoziție politică?
Codrin Ștefănescu:
 E gri. E tristă. Nu avem nici o poziție, dar nici putere. E doar un talmeș-balmeș din care electoratul nu mai înțelege nimic.

Reporter: Am învățat ceva din ceea ce ei au numit „criza Coronavirus”?
Codrin Ștefănescu:
 Am învățat că putem fi speriați. Și din acel moment renunțăm de bunăvoie la toate drepturile și libertățile câștigate cu sânge în decembrie `89.

Reporter: ”Speranța-i logodită cețos cu disperarea”. Ce informații aveți? Tot la subsolul Europei stăm?
Codrin Ștefănescu: 
Probabil. Când ai europarlamentari care își înjură propria țară și votează cu două mâini împotriva națiunii, da. Respectul se câștigă, iar cei curajoși și demni sunt respectați. Mai avem de lucru la acest capitol.

Reporter: „Într-un veac cu noapte mare, noi aprindem felinare”. A zis Vântu că face șase partide. Nu luați unul din ele?
Codrin Ștefănescu: 
Nu. Oricum, cine dorește, găsește suficiente de vânzare. Se vând și cele mici, și cele mari. În general cu tot cu conduceri.

Reporter: „Cine are părinţi, pe pământ nu în gând, mai aude şi-n somn, ochii lumii plângând”. Părinții și pensionarii României trebuie ajutați. Cred liderii PSD că promisiunile lui Ludovic Orban sunt suficiente?
Codrin Ștefănescu:
 Promisiunile celor de la guvernare nu valorează nici cât o ceapă degerată.

Reporter: Când îl dați jos pe dl. Ciolacu? Va fi vara, să iasă lumea la bere, la terase?
Codrin Ștefănescu: 
Când vor dori șefii lui de la academia aia secretă, pe motiv că nu le mai folosește. Așa cum s-a întâmplat și cu Zgonea (Valeriu- n.n., fost șef Executiv PSD). Sau când șefii de organizații și sutele de primari vor hotărî că e momentul să se rupă de lanțurile securicilor și să-i reprezinte cu demnitate pe românii care i-au votat și le-au încredințat toate speranțele lor.

Reporter: „Nici nu pot nimic să-ți spun, pe curând sau rămas bun”. Mulțumim pentru interviu. Aveți un mesaj pentru români?
Codrin Ștefănescu:
 Este suficient ca toți să creadă și să înțeleagă primele versuri din Imnul Național: „Deșteaptă-te, române, din somnul cel de moarte”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Anti interviu: Codrin Ștefănescu (fost Secretar General PSD): „România nu e izolată: senzația pe care o avem cu toții e că aparținem cuiva. Suntem o Colonie””

 • Parca PSD era membra in Internationala Socialista !?

  Pai daca PSD e membra in INTERNATIONALA, ca si PNL de altfel (parca e in cea Populara), cum s-ar putea vreodata, ca PSD, sau PNL sa (mai) puna binele economic intern pe primul plan.”Imperiul” decide si e in tot si toate.
  Nu au cum sa mai puna pe primul plan interesele interne, indiferent de lider, nu vor fi lasati.Politicile implementate vor fi intotdeauna prelungiri ale emanatiilor din forurile internationale aferente.Cine s-a opus deciziilor de la centru a fost neutralizat politic/penal, dupa cum am putut cu totii observa.
  Luate angro Internationalele Globaliste sunt de stanga (chiar si alea auto-etichetate de dreapta) si urmaresc (pe cai socialiste sau liberaloide): uniformizarea, deznationalizarea si depersonalizarea- obiectivul final fiind omul robotizat, comun, usor de controlat -, dar si desfiintarea statelor, pentru un control mai facil, pe toate zonele de interes, de la centru.Lucrurile astea deja se vad, eu personal nu cred ca se mai poate vorbi de vreo teorie a conspiratiei.Richard von Coudenhove-Kalergi este parintele a ceea ce va fi UE in urmatorii ani.Totul va prinde contur chiar in timpul vietii noastre.UE va fi un Babilon Tower.

  Asadar, din punctul meu de vedere, solutia pentru ca Romania sa mai ramana stat suveran pe viitor, nu se mai afla in sanul Internationalelor politice.
  Sperantele domnului Stefanescu nu cred ca-si vor gasi materializarea in interiorul PSD, vreodata.Cata vreme PSD este imprevizibil, nici nu cred ca se va mai pune problema sa mai treaca de 25%, indiferent de vot.

  In ceea ce priveste lidershipul PSD, luand in considerare apartenenta la Internationala, consider ca mult mai potriviti sunt : Negrescu sau Corlatean.Sperantele in domnul Plesoianu mi se par exagerate.Nu are carisma, din punctul meu de vedere.Comenteaza bine pe feisbuc, dar ala nu e lidership.Nu vine nici cu idei noi in prim plan si nici nu iese in fata.

  Romania are nevoie de un proiect politic nou, NON-Globalist, pentru a se salva ca stat suveran.Acest proiect nu va veni, pentru ca nu (mai) are cine sa-l construiasca.Unii politicieni ceva mai rasariti isi pierd vremea cu concepte politice expirate.

  Rezultatele Globalizarii depline in Romania vor fi (semnele deja se vad):
  -cetatenii romani activi (educati si pregatiti aici) exportati’ sa produca pentru „stapani” pe salarii mici, si care nu vor plati taxe aici;
  -industrie ne-autohtona, „plantata” in Romania ocazional, care eventual nu plateste taxe loco, si care in cel mai bun caz fabrica cu ajutorul unor „impatzi” pe salarii de mizerie;
  -disparitia oricarei forme de industrie autohtona;
  -agricultura facute probabil de investitori externi;
  -pustiirea populaitonala in rural si urbanul mic (Bulgaria poate fi un exemplu);
  -blocarea exploatarii prin forte proprii a resurselor, pe motive de protectie mediu;
  -scaderea natalitatii.
  PSD nu cred ca poate inversa aceste tendinte, cu orice lider ar instala.

 • De ce nu candidati dumneavoastra sau Plesoianu la congres!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *