Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Anti-interviu: Cristian Rizea, fugar: „În 2014, DNA mi-a închis dosarul fiindcă «fapta nu exista»: în 2016, cu două luni înainte de alegeri, DNA mi-a redeschis același dosar fiindcă «fapta exista»”

Rep.: Locuiți într-o zonă de rakeți? Tocmai spuneați că au pus unii premiu pe capul dumneavoastră.
Cristian Rizea: 
Pentru cei care nu știu, în Republica Moldova nu mai există  de foarte mult timp așa-zișii rackeți (membri ai unor rețele ilegale de profit – n.n.)!

„Nu mă consider un fugar”

Reporter: Nu de alta, dar România ajunge încet-încet, încercuită de fugarii Statului Paralel, cu tot cu justiția aferentă: e Sebastian Ghiță în Serbia, e colonelul Dan Dragomir fugit spre Ungaria, sunteți dvs în Transnistria.
Cristian Rizea:
 Spre deosebire de alții, eu nu mă consider un fugar! Sunt un cetățean al Republicii Moldova care se bucură de drepturile oricărui om liber! Pentru mine, o spun cu regret, România nu mai este țara mea!

Rep.: Cine este în opinia dvs, omul sau grupul care ar trebui să se teamă cel mai mult de faptul că sunteți liber și publicați?
Cristian Rizea:
 Grupul celor care conduc România din umbră!

Reporter: Sunteți în politică din anii 2000. Dați-ne o opinie de politician hârșit: ce febră are azi democrația românească și cât mai are de trăit?
Cristian Rizea: 
Realitatea ultimilor 20 de ani mi-a lăsat un gust amar și, din păcate, acest virus COVID-19 a contaminat în mod ireversibil și fragila democrație românească!

Reporter: Încă nu am citit cartea dvs. Scrieți de tipi „grei” care au toată ziua democrația în gură dar care sunt protejați ai unui Sistem și prin asta, prezumtiv, nu răspund Justiției. Descrieți, vă rugăm, Sistemul: ce conține el?
Cristian Rizea:
 Dacă vorbim de Sistem, trebuie să spun că din el fac parte : șefii serviciilor secrete, oameni  aflați în diverse funcții decizionale din Ministerul de Interne, judecători, procurori, politicieni și oameni de afaceri! Chiar dacă se cunosc multe detalii despre diverse încălcări ale legii sau fapte penale ale acestora, Sistemul îi protejează, ținându-le la sertar dosarele, în cazul în care ele există, până la prescriere! Am dat în cartea mea, „Spovedania Lui Rizea”, numeroase exemple de politicieni sau oameni de afaceri protejați, ale căror dosare sunt ținute în  sertarele diverselor structuri de Parchet!

Reporter: Sunt cel puțin 1000 de achitări în ultimii 10 ani în dosarele DNA.  Spuneți-ne pe scurt de ce în dosarul dvs, procurorii n-au eșuat. Fără îndoială, au avut probe puternice.
Cristian Rizea: 
Referitor la dosarul meu, îi las pe cititorii dumneavoastră să aprecieze cum a fost posibil ca, în anul 2014, DNA (Direcția Națională Anticorupție- n.n.) să spună că ”fapta nu există” și că sunt ”total nevinovat”, iar în 2016, cu exact 2 luni de zile înainte de alegerile locale, în care conform tuturor sondajelor eram favorit cert pentru a câștiga Primăria Sectorului 5 (București- n.n.), același DNA să mă considere de data aceasta și pentru aceeași faptă, vinovat!
Nu vă mai spun că, în graba lor de a mă „executa”, au încălcat toate procedurile legale și mi-au constituit un dosar penal nou pentru aceeași faptă, în loc să meargă la Înalta Curte de Casație și Justiție și să ceară redeschiderea dosarului penal care fusese clasat în 2014 pentru motivul „fapta nu există”!
Judecătorul de Cameră Preliminară a „închis” ochii, iar avocatul meu de atunci, la fel! Mai târziu am aflat că făcusem greșeala de a angaja un avocat, pe Al. Chiciu, vândut celor de la DNA! La ce puteam să mă aștept de la un avocat fost procuror în PNA, cu „rădăcinile” adânc înfipte în acest Sistem?! „Lupul blana își schimbă dar năravul ba”, spune un vechi proverb românesc.

Reporter: România trimite un procuror plin de procese penale, dna Kovesi, ca procuror general la Uniunea Europeană și pe dl Mircea Geoană, dat în cartea dvs cu probe că-i corupt, ca secretar general adjunct la NATO. Păi din „valorile europene” mai rămân doar șaormele lu’ Ciolacu și discursul de lemn forjat al președintelui Klaus Iohannis?
Cristian Rizea:
 Este normal ca la nivelul U.E. sau NATO, Sistemul care conduce România să susțină doar persoane șantajabile, obediente, fiind astfel sigur că aceștia nu vor „defecta”!. Acesta este motivul pentru care Laura Codruța  Kovesi a ajuns la Parchetul European, iar Mircea Geoană la NATO!

„Deviza lui Ciolacu este „șprițurile lungi și dese, cheia marilor succese”

Reporter: Avem o nebuloasă aici. Șeful PSD, Marcel Ciolacu a avut un leșin la puțin timp după ce Iohannis l-a acuzat că a vândut Ardealul. Aveți ceva prin hârtiile dvs despre asta? Dacă nu despre Ardeal, măcar despre leșin.
Cristian Rizea:
 Deja, am scris și o să „savurați” în volumul 2 al cărții ”Spovedania lui Rizea”, motivele celebrului leșin al lui Marcel Ciolacu din timpul conferinței de presă de la sediul PSD, din Kiseleff, la data de 10 mai 2020! Deviza noului președinte PSD, Marcel Ciolacu este ”Șprițurile lungi și dese, cheia marilor succese!”.

Reporter: Cum e cu leșinul actual al politicilor PSD și unde credeți dvs, ca analist, că se va termina el? Leșinul.
Cristian Rizea: 
După cum oricine poate observa, la nivelul conducerii PSD e o stare perpetuă de amorțeală, neexistând niciun lider care să fie cu adevărat reprezentativ pentru cel mai mare partid din România!

Reporter: Ați afirmat că partidele politice sunt parazitate de serviciile secrete. Vă întreb totuși: care este mecanismul prin care se face acest control și dacă în cartea dvs prezentați și probe în acest sens?
Cristian Rizea: 
Începând din 2005, toți președinții pe care PSD i-a avut, au fost în prealabil ”binecuvântați” și  ”acceptați” de Sistem! Excepție nu fac nici cei doi „maimuțoi” Ciolacu și Stănescu, pe care dacă i-ar întreba cineva cine au fost Constantin Titel Petrescu sau Sergiu Cunescu, ar răspunde la unison că sigur au fost fotbaliști, dar nu-și mai amintesc la ce echipă jucau. Acesta este, din păcate, „nivelul intelectual” al celor care astăzi au ajuns să conducă PSD.

Reporter: Este ceva aici: adică Liviu Dragnea era controlat efectiv de Coldea (Florian, fost șef al SRI, n.n.)? Cum rămâne cu manifestațiile tip „rezist” anti-Dragnea, dar și cu susținerile publice că Dragnea este o victimă a unui Sistem paralel?
Cristian Rizea: Dacă ne referim la relația Coldea- Dragnea, o relație destul de veche, trebuie să vă spun că ea s-a „cimentat” după ce Ponta (Victor, fost prim-ministru, n.n.) a demisionat din fruntea PSD! Din păcate pentru el, Dragnea a crezut mereu că a devenit și el parte din Sistem, considerându-l pe Coldea un prieten! Imediat după preluarea guvernării și instalarea guvernului Grindeanu (Sorin, fost prim-ministru PSD, n.n.), odată cu momentul când au avut loc acele manifestații anti- Dragnea tip „Rezist”, abia atunci a înțeles și „Daddy” (Liviu Dragnea, fost lider PSD – n.n.) că lucrurile nu stau chiar așa cum credea el. Chiar dacă a luat decizia de a se pune „împotriva curentului”, construindu-și un discurs politic anti- Sistem și victimizându-se, el nu a făcut decât să-i înverșuneze și mai tare pe cei din Sistem, care l-au trimis ulterior într-o „vacanță prelungită”: din câte înțeleg, la Rahova!

„Sper ca magistrații CEDO să constate ceea ce orice proaspăt absolvent de Drept ar putea vedea și din avion”

Reporter: Vreți dreptate la CEDO într-o perioadă în care au apărut dezvăluiri că CEDO e parazitat de magistrați „spălați pe creieri” de cluburile globaliste.
Cristian Rizea:
 Am vrut să am parte de dreptate și în România, doar că ea nu se acordă celor ce au curaj să spună lucrurilor pe nume. Sper ca magistrații de la CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului- n.n.) să constate ceea ce orice proaspăt absolvent de Drept ar putea vedea și din avion: în cazul judecării mele, nu s-au respectat procedurile legale!

Reporter: În afară de amenințări la adresa dvs, ce altceva au mai produs până acum dezvăluirile din cartea „Spovedania lui Rizea”? S-a sesizat careva la DNA, la Parchetul General, să înceapă vreo investigație? NATO a dat vreun comunicat cu privire la Geoană?
Cristian Rizea: Astept și eu cu interes să văd dacă în România există aceeași lege pentru toți sau aplicarea ei este cumva facultativă pentru cei protejați de Sistem.

Reporter: Bunica dvs, Elisabeta Rizea, a luptat contra Securității comuniste, a sprijinit grupul de partizani Arsenescu-Arnăuțoiu. Există așadar, o continuitate și vă considerați ca luptând acum cu o Nouă Securitate?
Cristian Rizea:
 Nu am vrut niciodată o „paradă” a faptului că fac parte din familia unui adevărat simbol al României așa cum a fost, este și va rămâne Elisabeta Rizea. Nu am vorbit niciodată nici de bunicul meu din partea mamei, Mihai Pavel, avocat și deținut politic, luat noaptea din casă de lângă familie și dus la Canal.
Sunt parte din istoria familiei mele și sunt mândru de ei! Dar, așa cum spunea cineva, de multe ori istoria se repetă. Poate că așa mi-a fost scris, să continui această luptă cu cei care au luat locul celor care, acum zeci de ani, încercau la fel ca și azi să pună pumnul în gura românilor.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Anti-interviu: Cristian Rizea, fugar: „În 2014, DNA mi-a închis dosarul fiindcă «fapta nu exista»: în 2016, cu două luni înainte de alegeri, DNA mi-a redeschis același dosar fiindcă «fapta exista»””

  • Pai ,poate fiindca era apropiat de Coldea,a fost matrasit Dragnea de catre Sistem,Sistemul este condus de catre binomul Hellvig Iohannis acum ,si nu de catre Coldea(care a fost eliminat de Iohannis,care s a folosit de PSDragnea,de fapt Sistemul lui Iohannis i a promis lui Dragnea impunitate in fata legii,daca il ajuta pe Iohannis sa se scape de Coldea si de Kovesi,insa Iohannis i a dat teapa lui Dragnea,trimitandu l unde este in prezent).Urmeaza Arafatu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *