Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

ANTI-INTERVIU, Cristian Terheș, europarlamentar PNȚCD, cetățean american (Irvine, California): „Statuile le-au dărâmat niște doctori docenți în istorie, îndoctrinați la universități neomarxiste: nu toți au diplome”

„În America găsești bere americană, dar în România găsești greu guvern românesc”

Reporter: Care-i asemănarea între o bere în America și un guvern în România?
Cristian Terheș: Privite din afară, v-aș putea spune diferențele: în timp ce în America există bere americană, în România greu se găsește un Guvern pro-românesc.

Reporter: Răspuns corect: amândouă sunt apă chioară.
Cristian Terheș:
 Apă chioară sau nu, cert este că tot mai multor români li se „acrește” de Guvernul mafiot liberal condus de Ludovic Orban.

Reporter: Nu știa nimeni că aveți atâția primari idioți în America. Vor cică desființarea Poliției. Marcel Vela chema rapid niște popi să-i afurisească, iar Arafat le punea și niște botnițe.
Cristian Terheș:
Culmea este că primarii Partidului Democrat american, cei care cer desființarea Poliției pe motiv că e abuzivă, au Poliția în directa lor administrare, prin urmare sunt direct responsabili de abuzurile acesteia. Ce se vede acum este, însă, doar vârful icebergului.
Desființarea poliției nu e o idee apărută acum, ci este rodul unui plan vechi al stângii extreme marxiste, ce dorește instaurarea haosului anarhic, pe fondul căreia să preia puterea în stat, să distrugă ordinea de drept și să instaureze „omul nou” într-un „stat nou”, în care omul este dezgolit de identitate și caracteristici personale, de drepturi și libertăți fundamentale, devenind un simplu rob într-un și pentru un stat totalitar atotputernic.
O tentativă similară a fost în România după 10 august 2018, când cei ce au provocat bătaia cu jandarmii din Piața Victoriei au cerut ulterior desființarea Jandarmeriei.

Reporter: Noi și haștagiștii din România am crezut cu tărie că cea mai tare Ciumă Roșie e în România. America soților Bill și Hillary Clinton stă, însă, infinit mai bine.
Cristian Terheș: 
Expresia „ciuma roșie” a fost brevetată de Goebbels, șeful propagandei naziste, care prin asemenea etichete, își demoniza adversarii politici, ca ulterior să justifice epurarea acestora din viața publică germană.
Genul acesta de retorică dezumanizantă folosea și fosta Securitate comunistă, care îi considera „elemente dușmănoase” ori „bandiți” pe cei care se opuneau comunismului. Același gen de retorică era folosită, însă, și de jurnaliștii propagandiști de pe Dâmbovița, din presa anilor 2013-2019, care îi numeau „borfași” pe cei acuzați de DNA: „borfași” care, ulterior, au fost achitați în bună parte la instanțe.

„Discursuri sclipitoare și alergatul cu cățeii în jurul Casei Albe”

Reporter: Au făcut în Seattle, pe coasta de Vest, un falanster anarhist: cu prafuri în nas, cu paznici, cu „să facem sex pe tunuri”, cu CNN responsabil pe gazeta de perete, chestii de-astea. Adică, din tabăra aceea va porni noua revoluție socialistă mondială?
Cristian Terheș: 
Culmea cinismului este că această tabără marxist- extremistă profită de distrugerea pe care tot ea a adus-o în națiunea americană. Dacă în Orientul Mijlociu administrația Obama (Barack Hussein, fost președinte al SUA – n.n.) a lăsat praf și pulbere, în America a lăsat sărăcie, criză și falii tot mai adânci în societate.
Discursurile sclipitoare citite de pe prompter, alergatul în jurul Casei Albe împreună cu cățeii, prezentarea unei soții „cool” și imaginea familiei perfecte în vârful statului erau de fapt parte dintr-o propagandă, pentru a ascunde America reală, în care nevoile oamenilor obișnuiți au devenit tot mai puțin importante pentru acea administrație.

„Neomarxiștii promovează „toleranța” fiind intoleranți, „egalitatea”- adică ștergerea identității și „non-violența”, dând foc țării la propriu”

Reporter: Cică o doamnă care a fondat organizația Black Lives Matter, zisă BLM, e fan declarat al dictatorului venezuelean Maduro. Se înțelege de-aici că poliția unui dictator sud-american ar fi mai gentilă pentru protestatari decât poliția americană? Sau, eventual, că prin BLM vorbește o agendă neo-marxistă internațională?
Cristian Terheș:
 Mișcarea „Black Lives Matter” s-a născut în 2013 pe internet, după ce George Zimmerman, de origine hispanică, a fost achitat de împușcarea în 2012, a lui Trayvon Martin, de origine afro-americană. Mișcarea își propune ca, prin non-violență, să protesteze în vederea stopării brutalității poliției.
Cauza este nobilă, însă se vede că ideea a fost confiscată pe parcurs, de interese care doar se folosesc de ea în scop propagandistic și sloganistic, fără a face nimic concret din care să rezulte că, într-adevăr, acestor propagandiști le pasă de viețile afro-americanilor.
De exemplu, aceiași primari Democrați care se arătau „răvășiti” de moartea lui George Floyd sau a altor persoane în urma acțiunilor brutale ale unor polițiști, sunt exact persoanele care au în subordine Poliția și care puteau face ceva concret pentru a preveni acele brutalități. Aceiași politicieni Democrați, lideri de comunități, formatori de opinie susțin activitatea organizației Planned Parenthood, care, conform datelor statistice, a omorât în ultimii ani, prin avort, milioane de prunci afro-americani.
În fapt, raportat la numărul populației din SUA, comunitatea afro-americană are cel mai mare număr de avorturi. Agenda neo-marxistă internațională demonstrează că e complet dezinteresată de oameni și de viețile lor. Acest lucru, însă, îl ascund prin promovarea agresivă a unor slogane precum „toleranța” (ei fiind cei mai intoleranți cu opiniile diferite), „egalitatea” (adică ștergerea identității) sau „non-violența” (ei dând la propriu foc țării).

„Birocrații din UE aplaudă intervenția serviciilor în Justiție, adică procuratura de tip sovietic”

Reporter: Românii au o vorbă: „Când fu Tică, nu fu Tache”. Lumea nu înțelege: doar ce ne-am scuturat de un regim comunist în ’89 și acum Occidentul ne vrea înapoi socialiști?
Cristian Terheș:
 Elita vestică refuză să ia cunoștință de ororile comunismului, deoarece le-ar răsturna utopia în care încă trăiesc: că regimul comunist este ceva bun pentru oameni, numai că aceia de până acum nu l-au știut bine aplica.
Superficialitatea înțelegerii moștenirii comuniste de către țările din Vest se vede foarte bine, de exemplu, în modul în care birocrații din UE tratează Justiția din România.
Ei nu doar că acceptă, dar aplaudă intervenția serviciilor secrete în Justiție, o procuratură de tip sovietic, reprimarea faptelor antisociale cu încălcarea drepturilor omului, încălcarea dreptului la un proces echitabil ș.a. Este vădit că țări- lider ale UE ne împing înapoi în trecut pentru a aplica pe pielea noastră, din nou, experiențe sociale marxiste care s-au dovedit în timp distructive pentru om și societate.

Reporter: Cum e cu statuile dărâmate din SUA? Măcar au făcut-o niște doctori docenți în istorie?
Cristian Terheș:
 Au făcut-o doctori docenți – chiar dacă nu au toți diplomă – îndoctrinați la universitățile neomarxiste americane.

„Trump nu așteaptă.”

Reporter: Se dă propoziția: „Trump așteaptă”. Vorba e, ce așteaptă Trump? Ziua de ieri?
Cristian Terheș: 
Trump nu așteaptă. A declanșat un război pe viață și pe moarte cu „statul profund-paralel” american, iar faptul că în America nu e liniște e dovada faptului că Trump a atins rețelele cele mai adânci, care luptă acum pentru supraviețuire. Lupta e la faza „ori noi, ori ei”.

Reporter: Explicați-ne pe scurt. Cum a produs Sistemul american acești roboței tineri care proclamă azi „revoluții neomarxiste” în țara capitalului, lăudați eventual de „proletarii” care conduc la Google sau Amazon? A fost ceva pe termen scurt, sau este o acumulare de generații?
Cristian Terheș: Acești tineri sunt produsul educației promovate de câteva generații în universitățile americane care, în bună parte, sunt promotoare ale neomarxismului ce îmbracă multe forme.
Recent, a fost un scandal cu un profesor de la UCLA (Universitatea California, Los Angeles- n.n.) care a refuzat sa anuleze un examen pentru persoanele afro-americane, acest profesor citându-l, de altfel, chiar pe Martin Luther King ce susținea că persoanele nu trebuie judecate după culoarea pielii lor, ci după caracterul lor.
După un schimb de mailuri cu elevul ce susține cererea, profesorul a fost suspendat sub acuzația de rasism. Acesta nu este primul caz de acest gen, când profesori sunt înlăturați de la catedră, pentru că refuză să se supună idelogiei neo-marxiste. S-a ajuns în universități, și nu doar în SUA, ca ideologia, și implicit credința în utopii, să bată știința. Chiar la propriu.

Reporter: În Suedia sunt demiși oameni fiindcă au criticat protestele însoțite de jafuri ale BLM. Vă întreb: seamănă asta deja cu o cenzură impusă de neomarxism?
Cristian Terheș: 
Am văzut în istorie că instaurarea regimurilor totalitare s-a făcut prin suprimarea libertății de opinie, manifestările oricărei opinii contrare regimului fiind pedepsită.
Asistăm azi la instaurarea unui totalitarism neomarxist, care prin astfel de acțiuni dovedește că dorește preluarea controlului asupra discursului public: iar de acolo asupra minților oamenilor și implicit, asupra acțiunilor acestora.

„Greta a ținut o prelegere în Parlamentul European, până și Dacian Cioloș întâlnindu-se cu ea”

Reporter: A-propos de Suedia. A zis Greta că dacă urcă termometrul la 37,5°, asta-i de la încălzirea globală: adică nu-i Coronavirus cum zice Arafat. Cam câți nebuni ne coordonează azi?
Cristian Terheș: Faptul că Greta (Tintin Eleonora Ernman Thunberg, activist suedez de mediu – n.n.), un copil îndoctrinat și exploatat de anumite interese, își dă cu părerea pe diverse subiecte nu e o problemă în sine, pentru că și ea are dreptul la opinie ca orice altă persoană. La fel ca în comunism, însă, s-a ajuns azi ca vocea „activistului ideologic” de partid să fie mai ascultată decât vocea expertului.
Halucinant pentru mine a fost când am văzut că Greta a ținut o prelegere în Parlamentul European, până și Dacian Cioloș întâlnindu-se cu ea. Genul acesta de abordări, mai mult ideologice și mai puțin științifice, sunt specifice comisiilor din Parlamentul European.
Astfel de apariții nu sunt întâmplătoare, ci sunt folosite de propaganda globalistă pentru a promova agende ascunse, care n-au nici o legătură cu interesul cetățenilor.

Reporter: A intrat România în UE. Cum mai iese UE din România?
Cristian Terheș: România a intrat în UE în genunchi, în ceva ce nu a înțeles în mod real cum funcționează și pentru care nu s-a pregătit temeinic. MCV-ul este cel mai bun exemplu: în 2007 ni s-a spus că Justiția „e praf”, iar în 2019, raportul MCV e chiar mai dur ca înainte, cu multe condiționalități adăugate pe parcurs, pentru că s-a dovedit un instrument foarte bun- nu de dezvoltare, ci de ținut România în lanțuri.
Nu ieșirea din UE este soluția, ci ridicarea României în cadrul UE, la locul pe care-l merită. România trebuie să se comporte ca o țară suverană și demnă, iar din poziția de europarlamentar PNȚCD, în grupul ECR, voi lupta în continuare pentru ca România să fie respectată și tratată de la egal la egal în interiorul Uniunii Europene.

„România lui Klaus a devenit o pradă”

Reporter: Nu există echivalențe pentru Iohannis, Orban sau Ciolacu în Cehia, Bulgaria, Polonia sau Ungaria. România lui Klaus apare ca un ospiciu de lux, unde toată lumea țipă, duce hârtii la CEDO sau cere injecții.
Cristian Terheș: 
Țările pe care le-ați menționat au politicieni patrioți, care pun interesul țării și al cetățenilor lor pe primul loc. În România, pe de altă parte, mulți politicieni nu-și iubesc nici țara și nici poporul. România lui Klaus a devenit o pradă pentru nomenclatura mafiotă liberală.

Reporter: Au fost știri care susțineau că PSD era „eronat” înscris pe afilierea politică din Parlamentul European. Dacă piticii lui Timmermans (Frans, comisar european-n.n.) din România l-au clasificat pe Dragnea ca „naționalist”, ce-ar căuta PSD în cârd cu socialiștii europeni, amanetați deja globalismului?
Cristian Terheș:
 Faptul că PSD face parte din Partidul Socialist European, un echivalent la nivel European al PPE sau ECPM (unde e PNȚCD) și e în grupul euro-parlamentar S&D, vine ca urmare a moștenirii sale politice de după Revoluția din 1989.
Dacă în anii ’90 lumea politică de peste tot se împărțea în partide „de stânga” sau „de dreapta” (mai puțin România, unde, după 2000, pretinsa „dreaptă” s-a identificat doar cu a fi anti-PSD), în ultimii ani partidele se împart în partide „suveraniste” și „globaliste”: cele „suveraniste” pun pe primul loc țara și poporul lor, în timp ce partidele „globaliste” răspund la ordinele unor entități suprastatele, cu comenzi din exterior.
Atacurile de la Bruxelles împotriva PSD au pornit în momentul în care social-democrații s-au îndepărtat de linia globalistă și au încercat să pună interesul României pe primul loc.

Reporter: Vor brandul „Produs în România” dispărut din UE. Adică rarul golește carul și decid câțiva la Bruxelles pe ce muncesc câteva milioane?
Cristian Terheș:
 Am văzut scandalul iscat de eliminarea menționării „Produs în România” de pe etichete, iar din documentele de pe site-ul Camerei Deputaților nu rezulta clar de ce s-a scos prevederea respectivă.
E posibil ca aici să avem de-a face, din nou, cu slugărnicia unor oficiali români. Legea respectivă este neconstituțională din mai multe motive și mă gândesc cum să fie atacată la CCR.

Reporter: Programul lăudat cândva al PSD a ajuns tutun-și-joc-de-glezne: educație sexuală în școli, vaccin obligatoriu, pensii speciale menținute, pupat Piața Independenții. Pe sistem democratic, n-ar trebui ca partidele să aibă și mandat de la națiuni pentru deciziile importante?
Cristian Terheș:
 Problema cu mandatul nu e la partide, ci la Președinte: acesta merge la întâlnirile Consiliului European și angajează România pe diverse politici interne, care nu țin de sfera sa de activitate, el neavând nici un rol executiv în politica internă a României. Este complet aberant, iar acest lucru trebuie schimbat.

„CEDO a sfidat drepturile și libertățile românilor”

Reporter: Să staționăm puțin pe confuza sentință dată în cazul procurorului Kovesi de judecătorii europeni. Cum e cu CEDO? Se face judecată acolo sau niște bătrânei în robe croșetează ciorăpei globalismului?
Cristian Terheș: 
Cauza CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului – n.n.) cu Kovesi (Laura Codruța, fost șef DNA – n.n.) contra României s-a judecat în mai puțin de un an. Prin faptul acesta, în sine, CEDO a sfidat drepturile și libertățile românilor, care de ani de zile așteaptă ca judecătorii Curții să se aplece și asupra cauzei lor, unele din aceste cauze fiind rezultatul abuzurilor grosolane făcute de DNA sub conducerea lui Kovesi.
Decizia CEDO Kovesi contra României demonstrează spusele fostei ministre Prună (Raluca, fost ministru al justiției în guvernul Cioloș – n.n.), că „drepturile omului sunt un lux”: un lux pe care, se vede, oamenii simpli abuzați de DNA nu-l au.

Reporter: Britanicii s-au retras din Uniunea Europeană. Credeți că România și românii cunosc în acest moment motivul precis pentru care se află în UE? Adică, e „solidaritatea europeană” sau e doar „agenda de lucru” a unor tipi potenți financiar din New York?
Cristian Terheș:
Când România a intrat in UE, fiecare parte a pus ceva la masa negocierii: România a spus că are de oferit mâna de lucru ieftină și bine pregătită, precum și o piață de desfacere pentru produsele vestice, iar UE a spus că pune la dispoziție piața de lucru, unde forța de lucru românească să lucreze pe bani mai puțini ca alții din Vest, dar mai mulți ca în România.
Dincolo de beneficiile certe aduse României de aderarea la UE, sunt și consecințe dramatice, la care nu avem voie să închidem ochii. E nevoie de viziunea și patriotismul oamenilor politici, de a pune România și românii pe primul loc și de a gândi acele politici publice care să stimuleze românii să se reîntoarcă acasă și să producă în România.

Reporter: Ați fost două luni în arest la reședința din România, fără decizie de la un judecător. Dați-ne o listă cu temnicerii. A venit Rareș Bogdan să vă aducă portocale?
Cristian Terheș:
 Milioane de români am fost ținuți în arest la domiciliu prin decret prezidențial și ni s-a îngrădit accesul la Justiție, ceea ce e specific unei dictaturi.
Ca o dictatură care se respectă, însă, aceste măsuri abuzive trebuiau justificate de diverși circari din politică și propagandiști din presă, lucru care s-a întâmplat și acum.

Reporter: Suntem martori ai unor „vremuri interesante”. Aveți un mesaj pentru toți acești martori?
Cristian Terheș:
 Să nu rămână doar martori pasivi ai acestor vremuri, așteptând binele de la alții, ci să aibă credința că numai noi putem schimba România în mai bine: făcând cât mai mult bine în jurul nostru și ridicându-ne unit glasul pentru adevăr și dreptate.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „ANTI-INTERVIU, Cristian Terheș, europarlamentar PNȚCD, cetățean american (Irvine, California): „Statuile le-au dărâmat niște doctori docenți în istorie, îndoctrinați la universități neomarxiste: nu toți au diplome””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *