Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

ANTI- INTERVIU: Iosefina Pascal, activist și  jurnalist de investigație: „E de remarcat dizidența lui Marcel Vela vis-a-vis de ordinele lui Arafat: a ordonat jandarmilor să lase pelerinii la racla Cuvioasei. Sunt curioasă dacă mai prinde Crăciunul.” 

„«Eroul pe care nu-l merităm» de la Antena 3”

Reporter: Lumea nu știe cine sau ce îl face pe Arafat inexpugnabil în acest moment. Ai afirmat pe un post de televiziune că „sprijinul lui Arafat vine din afară”. Comentează, te rog.
Iosefina Pascal:
 Sprijinul lui Arafat vine din afară.
Am  primit o poză, cu Arafat și cu un anume individ, despre care ar trebui o anchetă separată, întrucât vine dintr-o zonă obscură, dar și dintr-o sferă de influență greu de conturat în câteva fraze. Este interesantă această zonă, încă o dovadă că, de fapt, Arafat are parte de susținere din zona „filantropiei arabe”Global Donors Forum. În cadrul (ONG-ului,n.n.) Global Donors Forum au loc, în general, discuții despre integrarea migranților, egalitatea de gen, precum și alte programe de promovare a diversității culturale. În cadrul aceleiași adunări a GDF s-a aflat și Victor Ponta (fost prim-ministru al României, n.n.), la puțin timp după demisia anunțată pe Facebook în urma tragediei de la Colectiv. Acesta a susținut mereu acceptarea cotelor de migranți în România, este un om de stânga, susținut de Democrații americani, apare în mail-urile lui John Podesta (fost consilier președinte al SUA, Barack Obama, n.n.) dezvăluite de WikiLeaks (organizație media, fondator Julian Assange, n.n.).
Fundația pentru SMURD (Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare România, n.n.) a fost reprezentată de Tibeiu Fekete, care este și directorul executiv al fundației. Din conducere face parte și Radu Tudor (jurnalist Antena 3, n.n.). Asta ar fi o explicație pentru care Arafat a fost mereu prezentat la Antena 3 drept „eroul pe care nu-l merităm”, dar despre care nu știm, practic, nimic. O altă legătură cu Antena 3 sunt multiplele finanțări primită de Fundația pentru SMURD din partea Fundației Mereu Aproape.
Am identificat în anchete diverși „băieți deștepți” din domeniul Energiei care finanțează Fundația lui Arafat. Apoi, îi avem pe colegii de simpozioane, „băieții” de la World Bank (Banca Mondială, n.n.), profund preocupați de „mișcările tectonice” din România și de orice posibil dezastru natural, biologic, etc. „Bancherii Profeți” ai Apocalipsei, cum îmi place să le spun eu.

„Toți tac complice”

Reporter: A fost prima oară filmulețul de 20 de minute realizat de un echipaj ISU-SMURD sosit la clubul Colectiv imediat după incendiu (30 oct. 2015- n.n.). Cu răniți duși pe niște grătare de lemn, paleți. Din intuiția ta, cum rămâne? Republica Procurorilor a pus batista pe țambal acolo?
Iosefina Pascal: 
La „Colectiv”, culmea, lumea nu știe că primii ajunși la fața locului au fost medicii și asistenții de pe o ambulanță ASSMB (Adm. Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, n.n.), ei au sunat apoi la 112 și au cerut ambulanțe SMURD, pompieri etc. Operatoarea de la STS le-a spus că sunt deja acolo, deși nu era deloc așa. Odată ajunși acolo, am văzut cu toții intervenția pentru care nu au venit deloc pregătiți, deși fuseseră anunțați de situație de cei care sunaseră la 112. Am văzut că au ajuns să care răniții pe paleți, au vomat fix la locul incendiului. În acest timp, ambulanțele de la spitalele private au fost refuzate de Arafat, interzicându-li-se accesul la fața locului, deși erau vizibil depășiți de situație.
La fața locului se deplasaseră și procurorii DIICOT (Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, n.n.), întrucât suspiciunea și încadrarea era cea de atentat terorist. Au prelevat probele, apoi, în cursul aceleiași nopți, au venit procurorii de la PG (Parchetul General,n.n.) și au cerut să predea cazul, să decline competența, deși nu doreau asta.
În dosarele astea nu se anchetează nici cauza tragediei, nici intervenția la fața locului, nici modul în care au fost deturnate donațiile din diverse surse, ci sunt condamnați câțiva oameni, primarul, proprietarii clubului și… cam atât. Cheia acestui caz înfiorător stă în probele prelevate de DIICOT inițial și de probele sau mărturiile medicale de la fața locului cu privire la răniți și morți. Toți tac complice.

 

„De asta pistonez public Fundația pentru SMURD” 

Reporter: Activitatea SMURD este finanțată din bugetul de stat prin Ministerul Sănătății și Ministerului Administrației și Internelor, și din donații, sponsorizări? Sunt vizibile în prezent în legislația românească donațiile sosite din străinătate?
Iosefina Pascal: 
Nu există o lege privind transparentizarea sursei de finanțare a ONG-urilor, de asta și pistonez public Fundația pentru SMURD să răspundă la întrebările puse de mine în articole.
Nu au mai publicat un raport cu privire la donații de prin 2013. Da, SMURD este, după cum recunoaște Fekete, finanțat în proporție de peste 60% de privați, prin Fundația pentru SMURD. Problema este că, dacă vrei să donezi pentru SMURD de pe site-urile DSU, ISU județe, ești redirecționat către un formular care îți duce donația la fundație.

Reporter: În proiectul Uniunii Europene numit Carismand,  unde este parte și Fundația pentru SMURD, singurele servicii secrete care apar între parteneri sunt STS (Serviciul de Telecomunicații Speciale. n.n.) și SRI (Serviciul Român de Informații, n.n.), prin  Academia SRI „Mihai Viteazul”.
Iosefina Pascal: 
Am început să văd această criză sanitară, apărută premeditat, sau nu, ca pe o lovitură de stat globală. Preluarea puterii de către servicii și alte instituții militarizate prin intermediul acestei crize. Carismand este un proiect ciudățel (sic!, n.n.), se referă la gestionarea situațiilor de criză și urgență apărute în urma unor dezastre, dar totodată se îmbină cu „probleme culturale”.
Nu înțeleg: cutremurul, Covidul, inundația, ne afectează pe toți, în mod egal. După cum zicea însuși Iohannis (Klaus, președintele României, n.n.), virusul nu are culoare politică și nu alege. Este doar încă un proiect ”ambalat” drept ceva necesar, folositor, presărat cu servicii și ”probleme culturale”. Apropo de servicii, mai nou trebuie să vorbești direct cu Pahonțu (Lucian-Silvan, director Serviciu de Protecție și Pază, SPP, n.n.) pentru a face angajări în ministere. Ce rost mai au miniștrii? Eu zic să mergem toți la Pahonțu. Nu am nimic cu SPP-iștii, din contră, ne respectăm reciproc la evenimente, dar ce treabă au cu Executivul format din civili?

„Frica publică? E o relaxare, sincer”

Reporter: Cum e cu frica publică în România pe o scară între 1 și 5?
Iosefina Pascal:
 E relaxare, sincer, văd o dizidență tăcută. Românii nu sunt genul de protestatari, activiști, în ciuda faptelor de eroism din ’89, călcate în picioare de noii comuniști: românii sunt pe cumetrii, pe pătrățica lor. Dar asta nu înseamnă neapărat că sunt obedienți. Sunt, însă, destul de inconștienți pentru că această „dizidență tăcută” înseamnă că dictatura deja s-a instaurat și că oamenilor le este frică de autorități și de represalii securiste, nu de criză.

Reporter: Moaștele Sfintei Parascheva, interzise de regimul Iohannis.
Iosefina Pascal: Nu poți spune „Nu” unui pelerinaj în zi de sărbătoare religioasă și „Da” alegerilor parlamentare. Poți spune „Da” pentru ambele evenimente, în condiții de respectare a măsurilor de siguranță sanitară, sau „Nu”  amândurora din cauza riscurilor sanitare. Nu merge să ai dublu-standard la nesfârșit. Este de remarcat, însă, dizidența lui Vela (Marcel, ministrul Afacerilor Interne, n.n.) vis-a-vis de ordinele lui Arafat: prima oară a dat Lumină de Paști, acum le-a ordonat jandarmilor să lase pelerinii de pretutindeni să se roage la racla Cuvioasei Parascheva.
Sigur că acest lucru nu s-ar fi întâmplat fără presiunea populară și luările de poziție pe tema discriminării și încălcării Constituției cu privire la restricționarea dreptului la libertate de mișcare și de gândire. Sunt curioasă dacă mai prinde Vela Crăciunul în funcția de ministru, având în vedere faptul că se află în același minister ca și Arafat. S-ar putea să vedem o bruscă îmbolnăvire și o și mai bruscă „preluare a puterii” de către numitul Arafat, obișnuit să subordoneze chiar și militari, nu doar civili „dizidenți”.

„Nicușor a a făcut niște promisiuni științifico-fantastice” 

Reporter: Cică niciun Pom de Crăciun cu Nicușor Dan la Primăria Capitalei.
Iosefina Pascal: Nicușor ar trebui să ia măsuri nepopulare benefice pentru Capitală, nu inutile și menite să ostilizeze atât creștinii, cât și publicul consumerist, fan Târguri de Crăciun. E la început de drum politic: dacă își asumă această mișcare, s-ar putea trezi cu oamenii în stradă, în general iarna ies oamenii la proteste, iar pe fondul de nemulțumiri din rândul societății civile, e posibil orice. Având în vedere faptul că (Nicușor Dan. n.n.) a făcut niște promisiuni științifico-fantastice pe care deja le regretă – uite „apa caldă”, și având în vedere informațiile cu privire la frauda electorală, cariera lui atârnă de un fir de ață.

(http://pestiriciudate.blogspot.com/)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „ANTI- INTERVIU: Iosefina Pascal, activist și  jurnalist de investigație: „E de remarcat dizidența lui Marcel Vela vis-a-vis de ordinele lui Arafat: a ordonat jandarmilor să lase pelerinii la racla Cuvioasei. Sunt curioasă dacă mai prinde Crăciunul.” ”

  • Foarte bun interviul. Plin de informatii de larg interes. Ca democratia sa functioneze pentru cei multi, asa cum promite, sunt indispensabili jurnalistii de investigatie extrem de competenti, cum e Iosefina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *