Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Are cumva Klaus Iohannis Coronavirus?!

Prin intermediul unor site-uri de bine, am dat peste o postare pe Facebook a lui Klaus Iohannis din 27 februarie 2020:

„Este normal să tratăm cu toată seriozitatea situația generată de apariția cazurilor de coronavirus în Europa și de confirmarea unui caz pe teritoriul României, dar nu există niciun motiv real de panică. Infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gît, tuse și febră, ca în orice răceală.”

La lectura acestui prim paragraf din scrierea prezidențială, am tresărit.
Din cîte știu Klaus Iohannis e la bază, ca să zic așa, în termenii celor de la Cadre de pe vremuri, profesor de Fizică. Nu unul serios, deoarece și-a folosit posibilitatea de a trînti elevii la disciplina sa pentru a le vîrî pe gît meditații contracost, care l-au îmbogățit fără prea mare efort. Prin urmare, domnia sa n-are de unde să știe din punct de vedere profesional dacă virusul vedetă e sau nu periculos și cu atît mai puțin cum se manifestă la om.

Pentru ca o persoană fizică să se pronunțe cu atîta aplomb despre simptomele unei boli înseamnă că a contractat-o.
Hait! Mi-am zis. Președintele Klaus Iohannis are coronavirus.

Un pic mai tîrziu, am citit știrea că premierul Lodovic Orban și-a dat și el cu părerea în public despre coronavirus. În timpul ședinței de guvern, cerînd lui Costache, ministrul Săntătății, să declanșeze o campanie de demitizare a virusului coborîndu-l sub nivelul unei gripe banale, premierul a zis cam așa:

„Nu trebuie să se sperie nimeni, e vorba de un virus care e cunoscut, se ştiu caracteristicile acestui virus”.

Și m-am liniștit.
Klaus Iohannis n-are coronavirus.
Deși între noi fie vorba, nu i-ar fi picat rău să-l aibă. Timp de cinci ani a stat închis la Cotroceni mai ceva ca un bolnav de coronavirus în carantină. Ce bine i-ar fi prins acum să aibă motiv oficial să se închidă și mai tare la Cotroceni!
Ar fi scăpat printre altele de rîia pupăturilor în fund din partea liderilor liberali, aflați într-o întrecere cruntă de cine îi acoperă cît mai multe buci.

Postarea lui Klaus Iohannis se înscrie în ampla campanie a Puterii de a demitiza virusul.
Această campanie cuprinde, din cîte-mi dau seama:

 1. Convocarea unor medici de serviciu pentru a susține că virusul e o nimica toată, că e un fel de gripă și că nu trebuie să intrăm în panică. Dacă ne îmbolnăvim, cu atît mai bine, vom suferi mai puțin decît dacă am avea o gripă, dar vom deveni vedete mediatice
 2. Acuzarea continuă a televiziunilor de știri că întrețin o isterie mediatică.
 3. Ordin dat tuturor liberalilor care apar la televizor s-o facă pe medicii, vorbind despre cît de ușor e virusul.
 4. Ascunderea de către cei responsabili a cazurilor reale de îmbolnăvire. Știu că Adrian Streinu Cercel e o somitate în domeniu. Dar mai știu că el, asemenea altor somități din Medicină, a fost subiectul a multor investigații de presă care au creat imaginea unui personaj ușor de șantajat de Sistemul Cătușelor din România. Cum să cred în aceste condiții declarațiile sale prin care minimalizează proporțiile bolii, ajungînd chiar – ca în cazul celui din Dolj – să prezinte pe cei atinși de virus mult mai sănătoși decît cei neatinși. Cine ne garantează, cînd am văzut cum l-au înhățat pe Beuran, că analizele, care se fac la Institutul condus de Adrian Streinu Cercel din vremuri imemoriale, sînt corecte? Ne-a dovedit pînă acum managerul Institutului că n-au cum să fie falsificate? Mai ales că grație acestor analize România e pe cale să devină un tărîm de basm. În timp ce mii de români vin în țară din Italia, iar italienii se plimbă pe la noi ca la ei acasă, am înregistrat un caz de coronavirus și acela de ins care se simte mai bine ca înainte de a se îmbolnăvi.

Ce l-a apucat pe Klaus Iohannis?
La o primă vedere, proaspăt Sanitarul nației are insomnii de grija efectelor negative ale Psihozei create de virus.
În realitate, campania ordonată de președinte are motive politicianiste indiscutabile:
După un moment de șovăială dictat de posibilele proporții ale crizei, Klaus Iohannis a decis să meargă înainte cu anticipatele. Șovăiala și-a avut temeiul în perspectiva deosebit de periculoasă ca la un moment dat românii să-l facă să plece cu elicopterul, scoși din minți că președintele se joacă de a anticipatele în timp ce țara trece prin Criza coronavirus.
Pentru a nu se întîmpla asta pericolul trebuie minimalizat prin reducerea coronavirus la o simplă gripă și prin ținerea sub control a numărului de îmbolnăviri.

De cealaltă parte PSD, care și-a făcut un obiectiv din a arăta că țara moare și președintele se pieptănă în oglinda anticipatelor, caută din răsputeri să dramatizeze Criza.
Așa se explică decizia de joi seara de a amîna Congresul de sîmbătă.

Prin urmare nu grija față de siguranța națională l-a făcut pe Klaus Iohannis să ordone campania de minimalizare a pericolului, ci decizia sa de a face anticipate cu orice preț.
Va reuși Klaus Iohannis să reducă proporțiile Crizei astfel încît să poată merge înainte cu nebunia anticipatelor?
Nu pot da un răspuns.
În astfel de cazuri de luare la trîntă cu Istoria, nu se știe niciodată rezultatul.
Depinde și de noroc.

Pînă atunci îmi permit să observ:

 1. Psihoza Corona virus n-a fost creată de televiziunile de știri din România și nici de dușmanii lui Klaus Iohannis. Psihoza a fost creată de liderii Lumii în clipa cînd Criza a izbucnit în China. Zile în șir liderii occidentali au ținut-o langa cu cît de periculos e virusul din China. Dar nu numai atît. Au luat măsuri excepționale – repatrierea occidentalilor din China, ținerea în carantină a croazierelor pe care se aflau bolnavi de coronavirus, interzicerea primirii pachetelor din China. Păi dacă e vorba de o simplă gripă cum se explică aceste măsuri excepționale? Dacă, vorba pacientului Klaus Iohannis e vorba doar de o tuse, de ce era nevoie de mobilizarea atîtor forțe?
 2. Cîtă vreme epidemia a fost în China, medicii care astăzi ne liniștesc la ordin că nu e un mai mare pericol decît gripa, de ce n-au ieșit atunci? Cum să iasă? Ar fi însemnat să-i apere pe chinezi. În 5 februarie 2020, am scris pe cristoiublog.ro comentariul De la Teroristul din decembrie 1989 la Chinezul din februarie 2020. Scriam la un moment dat după ce trecusem în revistă Psihoza teroristă din decembrie 1989:

„Cu 30 de ani în urmă, un Popor întreg, în mare parte școlit, a fost făcut muci doar din vorbe.
Prin crearea unei Psihoze, românii au ajuns să vadă peste tot, chiar și în apartamentele unde ședeau neamuri, teroriști în stare să tragă din orice poziție.

Se poate repeta un asemenea moment?
Cum să nu.
Luați seamă la Paranoia planetară stîrnită de coronavirus.

Nu morții de pînă acum din cauza infectării – puțini față de ce ar fi ciuma spaniolă – ci efectele isteriei planetare, începînd cu suspiciunea față de orice ins venit din China, chiar și dacă a stat la mii de kilometri de locul apariției primelor victime pînă la teama de pachetele venite din China.

După 22 decembrie 1989, la noi, au fost împușcați oameni care nu putuseră frîna mașina din cauza poleiului, la filtrele realizate de revoluționari, au fost linșați oameni, pentru că erau un pic mai bruneți și prin asta suspecți de a fi teroriști arabi și arestați nevinovați, pe motiv că au în sacoșă lichid cu care să otrăvească apa din rezervoare, cînd în realitate aduceau țuică de Crăciun de acasă, de la țară.

Un ins a fost arestat și cît pe-aci să fie linșat, pentru că avea dificultăți de vorbire și cei care l-au prins credeau că e străin.
Prin televiziune, prin Radio, prin presă, prin mașinăria zvonurilor se crease paranoia spaimei de apariție a unui terorist.

Azi, dacă un chinez din Londra, născut la Londra, niciodată călătorit în China, strănută într-o Piața aglomerată, toată lumea o rupe la fugă din jurul lui.
Deocamdată.
Dacă Psihoza coronavirus continuă, mai mult ca sigur un astfel de cetățean va fi linșat.”

Psihoza a fost creată.
E greu acum să o contracarezi.
Pentru că mijloacele sînt cele raționale.
Pe cînd criza e irațională.

 1. Potrivit lui Klaus Iohannis, virusul nu e mai primejdios decît o gripă. Dacă așa e, atunci de ce s-a convocat CSAT pentru a face față bolii? Se convoacă un asemenea organism dacă e o gripă banală? Dacă e doar o gripă banală, de ce atîtea comandamente, de carantină, de ce atîtea măsuri de izolare, de ce controale pe aeroporturi?
  Ștabii României de azi sînt schizofrenici. Pe de o parte ordonă o campanie de minimalizare a virusului la o simplă gripă. Pe de alta tot ei decid măsuri de contracarare a unui virus mortal.
 2. România nu e Coreea de Nord. Cetățenii români sînt conectați la tot ce se întîmplă pe planetă. Și cînd văd că liderii occidentali iau măsuri ca pentru contracararea Apocalipsei, cum să-l creadă pe Klaus Iohannis că e vorba doar de o tuse ușoară? Ba mai mult tocmai această campanie adîncește suspiciunea că e ceva mai grav decît spun autoritățile, lovite de sindromul ceaușist al idilizării.

Ai dracului mai sîntem noi, românii!
Am reușit să politizăm pînă și coronavirus!

Acest editorial a apărut în ediția online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Are cumva Klaus Iohannis Coronavirus?!”

 • Pt Bunescu
  E normal sa nu-l gasesti, daca n-ai „relatii” printre oamenii „de bine”!

 • Maestre, in primul rand trebuie să-ți (re)amintesc că, pe nea Predoiu îl cheamă Cătălin, nu Cristian, dar cred că te gândeai la … Diaconescu!
  În altă ordine de idei, dacă Iohannis ar avea virusul, in cazul lui s-ar numi … CORONAFICUS?????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *