Reprezentanții a 14 facțiuni palestiniene, inclusiv Fatah și Hamas, au semnat „Declarația de la Beijing”, document prin care se angajează să pună capăt disputelor interne și să consolideze unitatea palestiniană

Arena Breaza este tezaurul viselor

Motto: „Ca visul unei umbre și umbra unui vis” – Mihai Eminescu

Precum marile orașe ale lumii și ale istoriei, unde tot ce era mai important ca eveniment gravita în jurul arenelor, tot așa și Breaza are de puțin un asemenea amfiteatru.
Rememorez, cu mare emoție, drumul făcut la june condeier la arena de la Olympia, Grecia, locul unde se aprindea flacăra jocurilor cu ajutorul razelor solare concentrate într-o oglindă parabolică.

Câteva secole mai târziu, Roma antică a avut Colosseum, numit Amfiteatrul Flavian, după numele dinastiei imperiale care a ridicat acest monument. Prizonierii din războaie erau aici puși să lupte între ei sau cu animale sălbatice. Cele mai importante figuri ale imperiului, până la simplii spectatori, toți se delectau privind luptele dintre gladiatori și sclavi, uneori chiar și între gladiatori și animale sălbatice. La rândul lor, creștinii erau puși să lupte între ei sau cu leii și tigrii înfometați special.

Am descoperit câteva din arene lumii și ale României în drumurile de reporter al clipei.
Am vizitat, recent, ca bătrân plăsmuitor de corespondențe din străinătate, Arena din Verona. În apropiere, m-am fotografiat și eu precum asiaticii la balconul Julietei.

Dacă Bucureștiul are Arena Națională, Breaza nu s-a lăsat mai prejos și a construit o arenă, dar inaugurarea ei a fost amânată din motive sanitare. Deocamdată acolo se adună visele. Ne gândim cum o să fie ceremonia de inaugurare cu noul primar. Visăm la primele dansuri populare ale ansamblului folcloric intitulat „Calabreaza”. Este un nume care a devenit marcă înregistrată. În 2013, conducerea Centrului Cultural „Ion Manolescu” din Breaza a început demersurile la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, menită să facă din numele „Calabreaza” o marcă proprie oraşului. Reprezentanţii OSIM au adus apoi Certificatul de Înregistrare a Mărcii.

Până la ora evenimentelor culturale, ori sportive, tinerii se adună seara și ascultă muzică. Se înfiripă primele povești de dragoste, iar protagoniștii se visează unul în brațele celuilalt. Fără distanțare socială!

De două ori pe zi, mă plimb la Arena din Breaza și visez că scad cifrele legate de noile infectări și decese. Dau de mâncare unui pisoi care s-a îngrășat văzând cu ochii. Și el visează să treacă iarna la o familie care a auzit de terapia cu micile feline.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *