Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Arhiva Afectivă. Registrul sărbătorilor de iarnă

– Pe cine punem de gardă? Rămâne tov Popicu sau tov Sandu?
– Care Sandu? Sandu de la uzină sau Sandu Ene de la proiectare?
– Ene. Sandu Ene.
– Eu zic să-i punem pe amândoi. E, totuși, Crăciunul…
– Nu merge să-i punem amândoi pe 25, gândește-te ce facem de Anul Nou? Pe cine mai punem? Eu zic – unul să fie de Crăciun, celălalt de Anul Nou.
– Nu-i bine. Așa a fost și anul trecut. Uite aici registrul. Tot ei au fost.
– Ba nu, n-a fost așa.
– Cum „ba nu”, care „ba nu”? Uite, scrie aici clar: Popicu Elefterie, ofițer de serviciu pe 25 decembrie 1981, Ene Sandu of serv pe 31 dec 1981 spre 1 Ian 1982!
– Eu știu că a fost invers. Adică Ene Sandu a fost de Crăciun și Popicu a fost de revelion.
– Da. Și așa o să mai fie.
– Cum? Ești de acord să-i punem iar? Nu e un abuz?
– Nu, fiindcă acum facem o rocadă. Popicu va sta de Anul Nou și Sandu Ene va sta de Crăciun. E diferit! Nu mai e fix că anul trecut. Ei? Ce zici, nu-i bună ideea mea? E totuși o schimbare.
– Da, măi omule, e o mică schimbare dar tot pe ei, tot pe ei și anul ăsta?
– Tot.
– De ce?
– Uite-așa.
– Nu înțeleg. „Uite-așa” nu-i un argument.
– Ba e! Și află că nu avem de ales. Mai ai țigări? Dă și mie una. Fii atent aici că-ți fac schema: Ignat, Ionescu, Istrate, Ioniță…
– De ce începi cu litera i?
– Vrei alfabetic? Bine, o iau alfabetic: Antohi, Arvinte, Babău, Bonea, Cornea, Căciulă, Draisig, Ene. Ene!.. Mai departe, Fărcaș, Farcăș .. ce probleme am mereu cu ăștia! Unul e cu ă la început, iar după ăsta vine altul cu ă la sfârșit.
– Ar trebui să-și schimbe numele…
– Vezi să nu… Nu, nu e cazul. Dar e enervant. Enervant și riscant!
– Stai! Ho! Oprește-te! Nu citi tot registrul că știu ce vrei să-mi spui.
– Ce vreau să-ți spun?
– Că restul sunt femei și că în afară de Ene, Popicu, Ignat, Ionescu, Istrate, Ioniță, restul sunt familiști, au copii sau au diabet, fac dializă sau au hipertensiune. Iar dintre femei o parte urmează să nască și o parte … în fine o mică parte …cum ar fi Răsură Aida, se îmbată și vine așa abțiguită la gardă.
– Nu e concludent exemplul cu Aida. O singură dată a fost ofițer de serviciu și atunci ea a salvat întreprinderea de incendiu. A observat la timp că la magazie un comutator face scurt și a chemat intervenția. Dar lumea e rea și au crezut că de la băutură a avut halucinații și au votat în unanimitate să fie scoasă de pe lista celor care fac de gardă.
– Ție îți place de Aida? Spune sincer…
– Îmi place că e dintr-o bucată.
– Serios? Când s-a transferat la noi pe secție, mai ții minte ce spuneai?
– Ce spuneam?
– Tovarăși, avem și noi o Sofica Loren a noastră! Asta spuneai.
– Termină cu insinuările. N-am nimic cu ea, dar nici împotriva ei.
– Bine, bine. Deci cum rămâne? Popicu de Anul Nou sau de Crăciun?
– Și, și.
– Nu ‘nțeleg…
– Popicu va face de gardă întâi de Crăciun și p’ormă d’Anu Nou.
– Cum așa? Nu cre…nu se poate…
– Ba se poate, fiindcă Ene Sandu s-a logodit și se însoară fix pe douășopt decembre, iar Popicu va primi liber trei zile – punte cu întâi mai anul viitor – pentru gărzile astea.
– Măi să fie! Se descurcă băiatul!
– Așa am zis și eu.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Arhiva Afectivă. Registrul sărbătorilor de iarnă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *