Marcel Ciolacu: Voi candida pentru un nou mandat de preşedinte al Partidului Social Democrat şi în acelaşi congres se va alege şi candidatul Partidului Social Democrat pentru funcţia de preşedinte

Armistițiul olimpic pentru JO Beijing 2022

Pregătiri mari pentru Jocurile Olimpice de iarnă, Beijing, ediția 2022. Sportivii au intrat în faza finală a antrenamentelor, tehnicienii au epuizat sfaturile.
Mai rămâne de străbătut drumul până în China, dar și de depășit câteva obstacole politice. Este vorba de intențiile de boicotare a olimpiadei formulate de unele state occidentale.

Rezoluția intitulată „Construirea unei lumi pașnice și mai bune prin sport și idealul olimpic” a fost adoptată prin consens și co-sponsorizată de 173 de state membre la cea de-a 76-a sesiune a Adunării Generale a Națiunilor Unite de la New York.

Rezoluția solicită respectarea Armistițiului Olimpic pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice Beijing 2022, cu șapte zile înainte de începerea Jocurilor Olimpice, la 4 februarie 2022, până la șapte zile după încheierea Jocurilor Paralimpice.

Rezoluția subliniază „importanța cooperării între statele membre pentru a implementa colectiv valorile Armistițiului Olimpic în întreaga lume și subliniază rolul important al Comitetului Internațional Olimpic, al Comitetului Internațional Paralimpic și al Națiunilor Unite în acest sens”.

De asemenea, exprimă „așteptarea ca Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022 să fie o oportunitate semnificativă de a valorifica puterea sportului pentru a avansa lumea prin promovarea unei atmosfere toleranță și înțelegere și întâmpinând toate delegațiile naționale”.

Rezoluția „face apel la toate statele membre să coopereze cu Comitetul Internațional Olimpic și cu Comitetul Internațional Paralimpic în eforturile lor de a folosi sportul ca instrument de promovare a dialogului și reconcilierii în zonele de conflict în timpul și după perioada Jocurilor Olimpice și Paralimpice.”

În discursul său, președintele CIO Thomas Bach a subliniat importanța păcii și a solidarității în lumea noastră divizată: „Prin adoptarea acestei rezoluții, susțineți misiunea Jocurilor Olimpice de a uni cei mai buni sportivi de iarnă din întreaga lume, fără nicio discriminare, într-o competiție pașnică și respectuoasă. Această legătură a umanității noastre comune este și mai relevantă în lumea noastră polarizată de azi.”

Armistițiul Olimpic pentru Jocurile Olimpice Beijing 2022 a fost semnat de președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO) Thomas Bach și Katerina Sakellaropoulou, președintele Greciei, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Muzeul de Istorie a Jocurilor Olimpice antice cu ocazia aprinderii Flăcării Olimpice Beijing 2022. Liderilor Mișcării Olimpice și Republicii Elene li s-au alăturat primarii Olimpiei, Ilidei și Spartei, membrii Comitetului Executiv al CIO și alți oficiali și sportivi de frunte.
Prin Armistițiul Olimpic se solicită ,,aruncarea armelor și încetarea tuturor ostilităților din întreaga lume, astfel încât oamenilor să li se ofere pacea și șansa reconcilierii”.
Este interesant acest concept al armistițiului. Poate ar fi de încercat și în România, pentru depășirea divergențelor care ne macină permanent.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *