Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Ascensiunea AUR în sondaje dă seamă de o realitate din adîncuri deosebit de periculoasă. E vorba de exasperarea din care se naște violența

Sondajul CURS din 30 ianuarie 2022, realizat în perioada 22-29 ianuarie 2022, creditează AUR cu 16%, plasîndu-l pe locul trei, la diferență de un punct de ocupantul locului doi, PNL. Nu încape vorbă că AUR e pe locul al II-lea, înaintea PNL. Cum e vorba de un partid împotriva căruia propaganda regimului Iohannis duce o campanie violentă, deloc diferită de cea angajată în anii Stalinismului contra dușmanului de clasă, pentru a-l înfățișa ca partid fascist, neo-legionar (invenția lui Alexandru Muraru!), antisemit și, în chip paradoxal, pro-rus, deși rușii luptă și ei asemenea președintelui nostru împotriva fascismului, realizatorii sondajului au ezitat să-l pună pe locul al II-lea. INSOP n-a avut astfel de ezitări și a dat publicității scorul real al AUR – 20,6% – plasîndu-l în sondajul realizat în ianuarie 2022, pe locul II, înaintea PNL, cu doar 16,6%. Sondajul Avangarde, dat publicității pe 30 decembrie 2021, acorda AUR 17%, menționînd că e vorba de o creștere față de luna anterioară. Sondajul CURS, realizat între 17-22 noiembrie 2021, plasează AUR pe locul trei cu un procentaj de 14%, față de PNL situat pe locul al II-lea cu 18%. La alegerile din 6 decembrie 2020, AUR a obținut 9,08% la Camera Deputaților și 9,17% la Senat. Un asemenea scor, obținut de un partid ivit peste noapte și în detrimentul unor partide cunoscut precum PMP, ALDE, Pro România – a surprins la vremea respectivă. S-a vorbit chiar de un miracol, deși experiența Partidului condus de Dan Diaconescu ne-a făcut să ne întrebăm dacă nu cumva AUR a luat locul Partidului Poporului. Deoarece PRM a dispărut de pe scena politică s-a crezut că AUR ar fi luat locul formațiunii conduse de C.V. Tudor. Aș apropia AUR mai degrabă de Partidul Poporului decît de Partidul lui Corneliu Vadim Tudor, mai ales prin caracteru-i de partid al tuturor, deschis cui vrea și cui nu vrea să facă politică.

Pentru politicieni, pentru comentatori, pentru cei de la Putere crucială rămîne, în explicarea unui fenomen, sesizarea exactă a cauzelor complexe care au dus la ivirea și întreținerea evenimentului.
Cel puțin după formarea Guvernului Nicolae Ciucă, ascensiunea AUR în sondaje a fost considerată – și pe drept cuvînt – un eveniment.

Mașinăria de propagandă a regimului Iohannis, înțelegînd prin asta propaganda produsă zilnic de structuri, dar și propaganda PSD și propaganda PNL, reunite în efortul de a menține la Putere cele două partide tradiționale și a zdrobi orice încercare de denunțare a miș-maș-urilor la nivel înalt, pun ascensiunea AUR pe seama ascensiunii fascismului în România. Identificarea AUR cu un partid fascist e ținta unei Cruciade declanșate de Alexandru Muraru, baron local PNL de Iași, Reprezentant Special al Guvernului pentru Combaterea Xenofobiei și Antisemitismului. Despre prestația iresponsabilă a lui Alexandru Muraru am mai scris. Am avertizat că Alexandru Muraru vorbește în numele Guvernului alcătuit din PNL-PSD-UDMR-Minorități. Nimeni din cele trei partide, în numele cărora se pronunță Alexandru Muraru, n-a ridicat într-o ședință a Coaliției problema unei analize a acțiunilor desfășurate de Alexandru Muraru în numele Guvernului României.

A pune ascensiunea AUR în sondaje pe seama caracterului fascist, antisemit, neo-legionar al partidului – cum face propaganda regimului Iohannis – e o greșeală uriașă pe care la un moment dat o vom plăti tot noi românii. O simplă privire aruncată asupra faptelor și vorbelor celor care se prezintă lideri AUR arată că e o manipulare grosolană a prezenta acest partid drept fascist. Imaginea care se încearcă a se impune opiniei publice se bazează pe afirmații aiurea, fără nici un argument, pe derapaje verbale, ale unor lideri ai AUR și nu pe susținerea consecventă unei politici programatice. Ultimul scandal – cel produs de Călin Georgescu – mi se pare semnificativ din acest punct de vedere. Ca să fii acuzat de cultivare a lui Corneliu Zelea Codreanu trebuie să dovedești că știi cît de cît viața și activitatea lui Corneliu Zelea Codreanu. Nu mi s-a părut că invitatul lui Răzvan Dumitrescu ar ști despre Corneliu Zelea Codreanu mai mult decît clișeele de pe la colțuri. Ca să acuzi un partid că e neo-legionar trebuie să aduci dovezi temeinice din doctrina sa. AUR n-are însă nici o doctrină. Cum să acuzi un partid ca fiind neo-legionar cînd el nu are o doctrină? Ca și Călin Georgescu, liderii AUR vorbesc ca să nu tacă. Dacă ar fi cît de cît mai riguroși cu ceea ce declară în public, le-ar sta mult mai bine. Identificarea AUR cu un partid fascist a dus la mijloace de luptă împotriva acestui partid care, în loc să-l coboare în sondaje, îl urcă.

Partide precum AUR, poreclite de unii extremiste și de alții anti-sistem, se hrănesc din vîlva mediatică făcută în jurul lor. De la alegeri, dar mai ales de la formarea noului Guvern, AUR e vedeta scenei noastre publice. De regulă, aceste partide creează ele scandaluri pentru a atrage atenția asupra lor. În cazul AUR, adversarii din politică și din presă creează în jurul AUR scandalurile care propulsează partidul în prim plan mediatic. Să luăm cazul lui Călin Georgescu. În cadrul interviului a bătut cîmpii cu grație. Orice om înțelept nu-i dădea nici o atenție. Scandalul uriaș creat de interviu a făcut din Călin Georgescu o vedetă a momentului. Ca să nu mai spun că mulți dintre cei care n-au urmărit interviul în direct s-au grăbit să-l vadă în înregistrare. Un alt mijloc prin care adversarii contribuie la urcarea AUR în sondaje e supradimensionarea partidului prin prezentarea drept Pericol major, drept Dușman care trebuie învins. Marea majoritate a electoratului află de la politicieni, de la jurnaliști, de dimineață pînă seara că AUR e un Pericol pentru Democrație, pentru Națiune, pentru UE. Pericol poate fi un partid numai dacă e mare, dacă e puternic. Prin urmare, mulți alegători sînt convinși că AUR e cel mai tare partid din România. Și-l votează.

Adevăratele cauze ale ascensiunii AUR trebuie căutate în formarea de către Klaus Iohannis a Coaliției PNL-PSD-UDMR-Minorități. Formarea acestei Coaliții, conduse de Klaus Iohannis, a creat un dezechilibru uriaș în democrația românească. În Opoziție au rămas două partide – AUR și USR. USR e practic insignifiant ca Opoziție prin preocupările minore, tipice bulei de Internet, într-o țară cu probleme de viață cumplite: creșterea prețurilor, creșterea facturilor la energie, falimentele produse de pandemie, starea spitalelor, starea școlilor. Spre deosebire de USR, AUR s-a apropiat (din instinct, nu din doctrină) de aceste probleme. Dacă PSD ar fi rămas în Opoziție, electoratul s-ar fi îndreptat către PSD în căutare disperată de soluții. Cum însă PSD e la Putere, electoratul se îndreaptă spre AUR. În condițiile unei Puteri de 70% în Parlament, exasperarea produsă de Putere e însemnată. Exasperarea duce la creșterea AUR în sondaje.

Spre deosebire de celelalte partide, AUR mărturisește în acțiunile sale o determinare vecină cu agresivitatea. Criza sanitară, criza energetică, paralizia Guvernului au crescut exasperarea și prin asta agresivitatea. Tot mai mulți români sînt convinși că singurele soluții de rezolvare sînt acțiunile agresive, violente:
Luarea Parlamentului cu asalt, intrarea în sediul Primăriei, blocarea intrărilor.

La astfel de acțiuni George Simion e maestru.
Ascensiunea AUR în sondaje dă seamă de o realitate din adîncuri deosebit de periculoasă.
Nu, nu e vorba de antisemitism, de fascism, de extremă dreapta.
E vorbă de exasperarea din care se naște violența.
Tot mai mulți români cred (în sinea lor, deocamdată) că problemele grave cu care se confruntă ei în ultimul timp se pot rezolva prin violență.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

30 comentarii pentru articolul „Ascensiunea AUR în sondaje dă seamă de o realitate din adîncuri deosebit de periculoasă. E vorba de exasperarea din care se naște violența”

  • Domnule Cristoiu, cu privire la remarca de final, aș avea de evidențiat contextul gândurilor violente. Ați observat pe undeva disponibilitatea la dialog din partea guvernelor statale? Nu e ipocrizie ca, după ce ai legat un om de scaun și i-ai pus bandă adezivă pe gură, acuzându-l că e agresiv, deși nu a făcut nimic, să-l întrebi după zeci de ore de înfometare de ce se zbate să se elibereze de acolo? Iar apoi să-l filmezi și să clamezi că aceea e dovada pornirilor sale agresive? Nu cumva populațiile au fost supuse la terorism psihologic și la interdiții umilitoare și inutile? Nu cumva vina pentru aceste gânduri violente aparține, de fapt, agresorilor?
    O zi ușoară tuturor.

  • Maestre, multa sanatate, dar cu toata dragostea nu aveti dreptate. Daca se intelegeau perfect i-ati fi acuzat ca sunt ghidonati de Iohannis. Daca negociaza, si ce-am inteles eu de la Gadea, la care fie vorba intre noi nu am inteles de ce l-ati laudat, atentie nu sunt din cei cu latrina 3 si imi place de el, nu s-au scuipat si injurat ci au cautat sa inteleaga fiecare. PNL si chiar si Catu par sa devina mai normali de cand nu mai respira acelasi aer cu neomarxistii poponari de la USR. Pardon le-am scris numele la nimeni astia cu litere mari. Ptiu. Deci, or facem jurnalism ori facem jurnalism. Comentariu este pt pastila!

  • Nici școala nu se omoară cu a-i învăța pe liceeni că Cioran a citit o groază de cărți și a continuat să citească toată viața. Poți lua bacul cu zece necitind Moromeții, ci memorând comentarii.

  • Aflu că Viktor Orban e în vizită la Putin! Ce ziceți dacă Orban al ungurilor face pace între Putin și americani! Eu cred că va fi o altă palmă primită de România care nu încetează la vârf să fluture o țâfnă nejustificată împotriva Rusiei, Rusie de care am avea mai abitir nevoie decât de rachetele americanilor, fie ele și defensive! Bravo ungurilor pentru politica lor externă înțeleaptă! Nu învățăm chiar nimic din istoria trecută sau recentă!

    • Chiar daca nu va face pace, va obtine gaze si petrol la preturi minime. Iar Angela Merkel vorbea cu Putin (stia ruseste!!) in fiecare saptamana. Slugile noastre, fac pe tafnosii, in loc sa aiba relatii prietenesti cu Rusia. E o mare putere, e vecina noastra (Moldova e Romania, sa nu uitati!) si trebuie, daca suntem rationali, sa avem relatii normale cu Rusia. Atunci nu ne mai trebuia nici Deveselu, ca sa ne facem singuri tinte ale rachetelor rusesti. Asta sustine si Calin Georgescu si tembelii il acuza ca e filorus.

  • E mare rusine ca romanii nu stiu istorie si nu stiu cu advarat ce a fost si ce a vrut Miscarea Legionara sa realizeze. O sa ziceti ca sunteti tinuti in intuneric, nu aveti de unde sa va informati, etc. etc. etc. Nu e adevarat. E vremea sa puneti mana si pe carte. Intrati pe site-ul miscarea.net si veti gasi acolo carti, memorii legionare, de exemplu „La pas prin Fratiile de Cruce” de marele legionar si luptator din munti, Gavrila Ogoranu, memoriile lui Codreanu (Cartea Pentru Legionari si Manuscrisul lui de la Jilava, cat si „Carticica Sefului de cuib”, veti gasi acolo fotografii, descrierea unor santiere de munca prin voluntari (3500 de santiere de munca, prin care au inaltat Romania si Legiunea, circularele lui Codreanu, prin care ii coordona pe legionarii lui), apoi mai multe lucrari ale lui Horia Sima, prin care va puteti lamuri ce a insemnat guvernul national legionar si cum a scos in doar patru luni tara dintr-o groapa mai mare decat cea de azi (Era libertatii_ Guvernul National_Legionar vol. 1). Apoi, dupa ce va documentati asa cum m-am documentat eu, o sa intelegeti de ce un mare om a declarat despre Legiune ca „e cea mai mare isprava pe care poporul roman a facut-o in secolul XX.”

  • Cine e anti-progresist va vota AUR. De asemenea cei care sint anti-sistemul statal corupt de azi. De asemenei cei care considera: natiunea, religia, familia, patria. Pe astia ii doare in fund de sondaje sau propagande anti-AUR de tip fascism, antisemitism, neo-progresism, etc. Dupa ce a facut neo-progresismul cu plandemia Covid, multi vor vota AUR. E simplu. Comunismul a aparut in contextul crizelor sociale si economice ale capitalismului feudal, burghez, etc. Lumea a fost jefuita prin legislatie si inginerii financiare, si atunci si acum Istoria se repeta. AUR va fi pe la 25% min in 2024. Daca nu la 30%. Are un electorat cu totul diferit fata de asistatii sociali de la PSD. Acestui electorat nu-i pasa de doctrina economica. Ei sint anti-progresism, anti-sistem, anti-stat si pt patrie, natiune, familie si biserica. Pe astia nu ii poate cumpara nimeni ca pe electoratul PSD.

  • Petre Tutea a fost legionar. Eliade, Cioran si Noica, la fel. De Nae Ionescu nici nu mai vorbesc. Sergiu Celibidache a fost legionar. Blaga a fost impiedicat de comunisti sa primeasca premiul Nobel (propus, culmea, de Academia Suedeza ca sa i se acorde Nobelul pentru literatura), pentru ca in 1940 s-a inscris intr-un cuib legionar. Mii de preoti romani, s-au inscris in Legiune, toata intelectualitatea romana avea simpatii legionare, pana si sfantul neamului, Arsenie Boca, avea simpatii legionare, desi la Securitate, in mod evident, a negat. Petre Tutea a strigat odata in Athene Palace de au zanganit geamurile, cand domnul profesor Ion Coja, pe atunci proaspat student, l-a intrebat ce au avut legionarii cu evreii, ca „Legionarii nu au ucis nici un evreu.” Iar jidanul Nicolae Steihardt (asa ii spunea tatal lui, Oscar: sa nu fie jidan fricos!), scrie in „Jurnalul fericirii” ca in puscarie, legionarii i-au fost cei mai apropiati prieteni, dandu-i bucata lor de paine! Evreul a fost atat de impresionat de aceste semne de prietenie, incat s-a crestinat inca din puscarie, in religia ortodoxa. Preotul Mina Dobzeu l-a botezat in Hristos cu „apa viermanoasa” (Citit jurnalul fericirii, ca merita!) Iata inca o tema pentru istoria evreilor, care nu poate lipsi din manualul pentru liceu.
    Deci, vorbim de 1 milion de legionari care, patru luni cat au fost la putere, in timpul guvernului national-legionar, intre 14 septembrie 1940 si 20 ianuarie 1941, acestia nu au ucis nici un evreu. Ba directorul teatrelor in regimul national-legionar, Radu Gyr, le-a infiintat si teatrul Baraseum, ca nu cumva sa ramana evreii fara cultura.
    Fiindca atitudinea legionarilor, cand au fost la putere a fost una exemplara fata de evrei (Domnul Coja, documentandu-se asupra subiectului a gasit totusi o fapta urata: un legionar i-a dat un sut in fund unui evreu), oculta nu a gasit alt mod de a-i diaboliza, decat aruncandu-le in carca niste crime tocmai in ziua cand Antonescu pusese tunurile pe ei: in noaptea rebeliunii de 21.01.1941, acuzand pe unii legionari ca au ucis nu stiu cati evrei si apoi i-au agatat in carligele de la abator, scriind si un bilet batjocoritor „Carne cosher”, minciuna de care si evreilor de acum le e rusine s-o mai aminteasca, fiindca exista documente care spun ca directorul abatorului si cu directiunea, care erau cu totii evrei, au pus la cale miselia. Apoi, niste evrei care au fost cu adevarat ucisi intr-o padure de langa Bucuresti, nu se stie de cine, acele crime au fost puse, fara dovezi, in carca legionarilor. (Nu exista nici un legionar, care sa fi facut puscarie pentru ca ar fi ucis vreun evreu in acea noapte.) Au fost zeci de mii de legionari care au infundat puscariile lui Antonescu si ale comunistilor cu mii de acuzatii false, dar nici unul pentru ca ar fu ucis vreun evreu. Deci, conform prezumtiei de nevinovatie, nu are dreptul nimeni sa acuze legiunea de antisemitism si ca ar fi fost o organizatie criminala. Totul este mistificare, dezinformare si acuze gratuite, care se reflecta si asupra poporului roman, pentru ca la acea ora, 10% dintre romani erau legionari.
    Ca sa vedeti ce inseamna antisemitism si criminalitate, am copiat de pe un link, https://ro.wikipedia.org/wiki/Ferenc_Szálasi cateva randuri:

    „La 15 octombrie 1944, Ferenc Szálasi a devenit conducătorul unic totalitar al Ungariei, aceasta petrecându-se în acord cu voința Germaniei, iar Horthy a părăsit țara. A doua zi, Szálasi a format un guvern dictatorial de „unitate națională”. Szálasi a fost un promotor al Holocaustului, sub dictatura sa fiind executați în modul cel mai brutal și barbar 200.000 de evrei în scurtul răstimp de patru luni. Sute de evrei au fost împușcați pe malul Dunării din Budapesta și aruncați în fluviu. Căderea guvernului fascist al lui Szálasi a intervenit după 24 decembrie 1944, când în Ungaria au intrat trupe sovietice, române și bulgare.”

    Eu va intreb. Poate cineva sa compare Legiunea lui Codreanu cu regimul lui Szalasi? Adica 200.000 la zero? Niciodata!
    Ca sa vedeti cum se scrie istoria, Legiunii, care a ajuns la 1 milion de membri la varful dezvoltarii lor, i se pot pune in carca doar 69 de asa zise crime (eu le numesc actiuni de pedepsire). Deci, 69 de crime la un milion de legionari! Dar despre criminalul de Carol al II-lea, care a ordonat intr-o singura noapte uciderea a 252 de legionari, fara sa fi fost condamnati de justitie, nu spune nimeni nimic. Iar la reinhumarea oaselor nemernicului acum cativa ani la Curtea de Arges, a avut parte de onoruri militare! Si stiti de ce? Pentru ca a fost mason!
    Haideti sa va mai spun si ca trei evrei, Max Goldstein, Leon Lichtblau si inca un nemernic, au produs un atentat cu bomba in sala senatului Romaniei, ucigand 3 parlamentari romani. Generalul Coanda, tatal lui Henry Coanda, a fost cu ocazia asta doar ranit. Sper ca in cartile in care se va studia istoria evreilor in liceu, va fi introdus si acest episod care nu este de loc minor.
    Sa revenim si la dezinformarile din zilele noastre. Va mai aduceti aminte de Doamna Morgenstern, actrita de la teatrul evreiesc, care s-a inspaimantat de moarte, ca un idiot i-a trimis un mail ca o omoara. A fost un scandal monstru, a afoat toata lumea prin intermediul presei ca romanii sunt antisemiti. Apoi, nenorocitul de Catzu, marele castigator din echipa castigatoare, l-a pus pe neispravitul de Alexandru Murariu (zis si paduchele!), mare consilier pe problemele de antisemitism. Vedeti cum se manipuleaza in ziua de azi? Iar pampalaul de Ciuca, in loc sa-l demita pe acest lingau pe motiv ca in Roamnia nu exista antisemitism, il tine mai departe pe banii nostri, ca sa ne defaimeze.
    Astea sunt consecintele unui stat esuat, pe care-l conduct niste neispraviti, fara coloana vertebrala si fara caracter.

    • Am uitat sa mentionez ca atentatul cu bomba de la Senatul Romaniei, s-a produs in decembrie 1920. Dati cautare pe Google si o sa gasiti sute de articole pe tema asta.
      Haideti sa va spun si ce conditii trebuia sa indeplineasca un legionar, ca sa fie primit si mentinut in Legiune. Eu le-am copiat din „Carticica Sefului De Cuib”. Existau 6 legi si 2 griji care trebuiau respectate cu sfintenie:

      1) Legea disciplinei: fii disciplinat legionar, căci numai aşa vei învinge. Urmează‑ţi şeful şi la bine, şi la greu.
      2) Legea muncii: munceşte. Munceşte în fiecare zi. Munceşte cu drag. Răsplata muncii să‑ţi fie nu câştigul, ci mulţumirea
      că ai pus o cărămidă la înălţarea Legiunii şi la înflorirea României.
      3) Legea tăcerii: vorbeşte puţin. Vorbeşte ce trebuie. Vorbeşte cât trebuie. Oratoria ta este oratoria faptei. Tu făptuieşte; lasă pe alţii să vorbească.
      4) Legea educaţiei: trebuie să devii altul. Un erou. În cuib fă‑ţi toată şcoala. Cunoaşte bine legiunea.
      5) Legea ajutorului reciproc: ajută‑ţi fratele căzut în nenorocire. Nu‑l lăsa.
      6) Legea onoarei: mergi numai pe căile indicate de onoare. Luptă, nu fi niciodată mişel. Lasă pentru alţii căile infamiei. Decât să învingi printr‑o infamie, mai bine să cazi luptând pe drumul onoarei.

      PUNCTUL 8. Prima grijă: PUNCTUALITATEA.
      Dacă şeful cuibului fixează şedinţa la ora 9, apoi toţi trebuie să‑şi chibzuiască treburile în aşa fel ca să nu vină nici prea devreme, nici prea târziu. Nimeni să nu facă pe altul să aştepte. Legionarul trebuie să fie om de cuvânt. Când a spus o vorbă, să se ţină întocmai de dânsa. Ţara e plină de aceia care spun multe vorbe, dar nu se ţin niciodată de ele. Când promiţi ceva, gândeşte‑te bine. Dacă tu crezi că nu poţi, spune verde, căci e mai frumos.

      PUNCTUL 9. A doua grijă: INIMA BUNĂ.
      Legionarul, când vine la cuib, trebuie să fie cu inima bună. Să nu pornească cu gând de sfadă, de răutate, căci în
      cuib n‑are voie să se certe nimeni. Când legionarul va avea poftă de sfadă, să se bage între duşmani. Lucrurile mari şi bune se fac cu inimă bună, pentru că unde e inimă bună, acolo e Dumnezeu, iar unde inima e rea, acolo s‑a băgat diavolul. De aceea, unde este inima rea niciun lucru n‑are spor. Toate merg pe dos. Despre omul care prăşeşte cu inimă rea se zice că nici păpuşoii nu‑i cresc pe ogor.

      Il intreb pe Alexandru Muraru unde vede el in aceste legi si griji semnele antisemitismului, nazismului si ale criminalitatii?

  • Pe Alina Mungiu Pippidi a mâncat-o undeva și a scos ea o analiză din care a dedus că noi avem cele mai multe decese de Covid fiindcă suntem de religie ortodoxă.
    Adik s-a apucat de știe ea mai bine să transmită de acolo din Germania – minciună și manipulare.
    Dl. Palada care e un sociolog meticulos și bazat, i-a răspuns printr-o analiză foate serioasă și foarte bine expusă (publicată în EV de ieri).
    A clasificat toate țările de pe glob în funcție de religia dominantă și de nr. de decese raportate la nr. locuitori și le-a pus într-un Excel.
    A rezultat că pe primele 20 de poziții cu mortalitate de Covid mare (cu excepția a 4 țări) toate erau Postcomuniste.
    Pentru mine este clar de ce țările postcomuniste au fost cele mai afectate, fiindcă locuitorii au avut o viață plină de privațiuni, prost hrăniți, de stras și muncă multă, adik imunitate redusă.
    (probabil au și procentul cel mai mare la boli cronice).
    Adevărul e că noi românii am fost chinuiți mereu, mai întâi cu cincinalele și program de 12 ore, apoi cu hrana insuficientă, condițiile improprii de trăit (iarna fără căldură etc.).
    După 90 a urmat stresul cu inflația uriașă, au căzut toate platformele industriale, lumea a rămas fără nici o sursă de venit. Atunci a fost migrația cea mai mare fiindcă nu existau locuri de muncă.
    Acum avem probleme iară cu inflația, cu facturile. Tot un stres.
    Adik, cât de fier să fi ca să reziști?
    Concluzia e că Pippidi se ține tot de coțcării și învâtreli. Răspunde la apel ca un soldat credincios ce e.
    Azi a fost rândul bisericii mâine cine știe? Probabil AUR că e în vizor.

  • Trebuie un partid si pentru prosti….Sa nu uitam ca CZ Codreanu a fost condamnat la moarte ptr ca a scris :
    „sunteti necinstit sufleteste domnule profesor ..”. Macar au avut „curajul” si „si-au tras-o” reciproc cu ticalosul de rege.
    Nu inteleg de ce s-a predat av. M.Dumitrescu, oricum murea , dar scapa de tortura.Trebuia sa-i execute si pe judecatorii lui CZC.
    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
    Nu pot sa uit un documentar, difuzat in cinematografe in 1939, in care erau adusi copii sa vada cadavrele legionarilor, lasate sa
    putrezeasca pe strada si-i puneau (pe cei mici) sa scuipe pe ele. Am zis cand am vazut o parte din filmare : „ce natie abjecta !”.
    Nu pot sa uit, tot din ’39 filmarea cu Carol 2, elegant, pe cal si taranii desculti care jucau hora in colbul de pe drum.
    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
    In rest, zilnic IDIOTENII ptr. IDIOTII care trancanesc.

    • Miti Dumitrescu s-a predat, dupa ce isi incheiase misiunea, impreuna cu 8 prahoveni, de a-l pedepsi pe omul insemnat, numit Armand Calinescu. El a fost unul dintre calaii lui Codreanu. Iar dreptate a trebuit sa-si faca legionarii singuri, prin pedepsirea celor 64 de criminali, care au participat din plin la uciderea ilegala a mii de legionari. Iata ce declara Gavrila Marinescu lui Argetoianu, cand i se apropia funia de par. (Marinescu a fost unul dintre criminalii, care ordona uciderea legionarilor atunci cand Carol al II-lea ii dadea ordin).

      „Au avut îndrăzneala să spună că trebuia să plec fiindcă o destindere era necesară şi eram eu, omul omorurilor din septembrie. Eu? Eu n‑am făcut decât să execut ordinul regelui. Am primit ordin să curăţ până seara şi pe asasinii lui Călinescu şi pe cei de la Râmnicu Sărat şi câte trei de judeţ. Am cerut răgaz, să mai pot lua oamenilor câte o declaraţie,
      să se mai poată alege printre cei vinovaţi. S‑a refuzat. Au fost prefecţi care n‑au avut culpabili de desemnat, căci toţi
      cei bănuiţi mai serios fuseseră concentraţi şi trimişi prin alte garnizoane, şi au împuşcat inocenţi! Vă citez cazul de la Braşov, pe care l‑am cunoscut… Domnule ministru, s‑au omorât oameni degeaba, numai din cauza hienei de Urdăreanu
      care înnebunea pe Rege, de frică pentru pielea lui… care tot o să pleznească! De câte ori nu le‑am spus, să stăm de vorbă
      cu oamenii, căci îi putem întoarce… N‑au vrut; eu am ascultat de poruncă! M‑au învinuit că tolerez în poliţie oameni
      care s‑au îmbogăţit. Domnule ministru, cu oameni care nu se îmbogăţesc voiau ei să ucid fără sentinţă?”
      Pe acest criminal, pe care Antonescu voia sa-l trimita intr-un sanatoriu, au fost nevoiti legionarii sa-l pedepseasca singuri, pentru ca justitia lui Mihai Antonescu, ministrul de justitie, intarzia sentinta de condamnare la moarte. Deci, iata pe cine au impuscat legionarii, pe un multicriminal.

  • După zarva de pe internet aseară am deschis și eu televizorul, și am dat peste Gâdea.
    Gâdea îl prinsese pe George Simion la telefon și dorea cu tot dinadinsul ca Simion să recunoască că e legionar.
    Întâi l-a luat la întrebări cu un ton aspru de anchetator.
    Apoi a ajuns încet, încet să se milogească.
    Spre final era prăbșit și-l implora aproape în lacrimi „spune, hai spune, spune că ești nazist și iubești legionarii”. Penibil! Absolut penibil!
    Nu am văzut în viața mea o scenă mai degradantă.
    (era o expresie pe timpu lu’ nea Nicu, dar nu pot s-o reproduc, ceva cu la..bă tristă!)
    În platou mai era și pițifelnicul ăla de Pavel Popescu care nu avea astâmpăr și punea și el paie pe foc –
    „AUR e partid legionar, e nazi, e cu Antonescu, e cu rușii, e cu Putin. Știu eu!”
    Bre, am râs cu lacrimi! Pavel Popescu ăsta e un fel de Birlic, dar nu de scenă, de circ.
    Nici dacă era regizată o scenetă cu Gâdea și Popescu nu ieșea atât de bine.
    Teatru burlesc, ce mai!
    AUR merită procentul ăla că ne distrăm!

    • Adriana, ai comentat inteligent si cu umor milogeala de la antena trei. Am doar o singura observatie. Nazistii nu i-au iubit pe legionari niciodata. Cand a fost sa decida, la rebeliune, daca sa-l sustina pe Antonescu sau pe legionari, au inclinat balanta spre Antonescu. Legionarii erau imposibil de convins, ca sa admita actiuni contrare interesului national, asa cum a facut Antonescu (de exemplu, a devalorizat leul fata de marca, ceea ce a facut ca nemtii sa cumpere de la noi mult mai ieftin graul si petrolul). Apoi, cand o parte din legionari s-au refugiat in Germania, au fost internati in lagare de concentrare, precum cel de la Buchenwald, unde au fost colegi de suferinta cu detinuti evrei. Doar cand Antonescu se astepta din zi in zi sa fie executat, i-a marturisit lui Petrovicescu, ca a facut o greseala cand i-a indepartat pe legionari de la putere. Iar Hitler, cand rusii erau la granitele Austriei, i-au eliberat pe toti legionarii, care au alcatuit detasementele legionare conduse de Guvernul din Exil de la Viena, sub indrumarea generalului Chirnoaga. Aceste detasamente de legionari, au luptat contra rusilor pana in 8 mai 1945, adica pana la sfarsit.

      Daca eu as fi fost intrebat de moderatorul Antenei trei daca sunt legionar, i-as fi raspuns asa: „Domnule Gadea, indiferent daca raspunsul meu ar fi da sau nu, dumneavoastra tot nu ati pricepe ce vreau eu sa va spun, pentru ca eu am citit mai bine de 100 de carti despre Legiune, pe cand dumneata n-ai citit nici una. Diferenta dintre noi fiind atat de uriasa, ca sa putem discuta de la egal la egal pe tema legionarismului, dumneata trebuie sa citesti o carte, una singura, numita „De la inima spre cer”. Dupa ce o citesti si o sa-ti completezi cunostintele lacunare, iti raspund cu tot dragul la intrebare.

  • @Gabriela
    insa patria a ajuns sa fie chiar Creatia, de data asta,
    deci da, despre nationalism e vorba, insa acum natia e chiar Creatia,
    si deasemenea da, e versus ‘globalismul'( care e in fapt povestea Civilizatiei, ca intreg, el fiind cale, (alaturi de calea unificarii la nivel micro ) catre patria care e proprie taramului Artificial )

    Creatia e pusa la indoiala in stil plenar, Natura e pusa la indoiala instil plenar,
    Zeul Noi Creatii fiind Inteligenta Artificiala, iar acesta il va pune la indoiala chiar pe Creator.

    cu toate ca ce se ntampla in lume acum e si parte din dinamicile uzuale ale natiilor, tarilor si imperiilor, dinamcile devin proprii si unui nivel superior, care tocmai ce se arata la fata, unic in istoria civilizatiilor, si care este taramul ‘Punerii la Indoiala a Creatiei, cu om cu tot’!

  • VIOLENTA APARE URMARE FAPTULUI CA ACEASTA ADUNATURA DE JAVRE DE POLITICIENI, CURVE SI IMBECILI SCOLITI PRIN STRAINATATURI, DAR INCAPABILI SA PUNA IN PRACTICA MACAR O IDEE, CI SUNT CHITITI NUMAI PE HOTIE SI PRADUIALA…SUNT LASATI DE JUSTITIE SA FACA CE VOR, MAGISTRATII CONTRA UNUI MERCURIAL II SCAPA PE JEFUITORII TARII, BLAGA SPAGARUL, VIDEANU DOSARE RATACITE, BASESCU TERGIVERSARE, BURCI SCAPAT, CUM SA NU ITI VINA SA LE DAI FOC SAU O BATA IN CAP LA CRIMINALII CARE AU ARUNCAT IN PUSCARII HOTI DE BUZUNARE SI SE INSOTESC SI SI-O TRAG INTRE EI CU JEFUITORII TARII? CE DRACU FACE IDIOTUL DE IOHANNIS TOATA ZIULICA, SI VINERI SE DUCE SATANEI LA SIBIU? DIN BUZUNARUL NOSTRU ISI FACE POFTELE NEBUNU! SERVICIILE NOASTRE SECRETE SUNT O ARMATA TRADATOARE DE NEAM SI TARA….CARE TREBUIE PRIMELE PEDEPSITE. PARAZITEAZA TOT CE E ROMANESC SAU DISTRUG AFACERILE CARE II INCOMODEAZA, SUG BANI DIN FONDURILE EUROPENE SI MAGISTRATII II SCAPA, PENTRU CA IMPREUNA IMPING PE ALTII SA FIE VICTIME DE RAPORTAT. ACELEASI SERVICII SECRETE AU PUS ROMANIA PE BUTUCI…CA NU TE DECOREAZA ALTA TARA DEGEABA…KOVESI, COLDEA, MAIOR, CIUCA…CU O MOARTE TOT SUNT DATORI…ASTIA NU POT MURI CA VULTURII, CATA VREME AU TRAIT CA POTAILE. DE AIA MERITA O BATA LA CARUL LOR CU OALE…TOATE POTAILE ASTEA TREBUIE SCOASE DIN ISTORIA ROMANILOR…INCLUSIV GLOABA DE ANDREEA ESCA…ALTA PUPAZA PE CARE ITI VINE SA SCUIPI…

  • Meritul principal in ascensiunea AUR il au Iohannis, organizatia infractionala de tip mafiot PNL , ”gurnalistii” hrăniti din banii statului iohannisto-neosecuristic si postacii de pe net ai regimului (cei mai tampi din lume) ..!
    Ostracizarea populatiei, jafurile banului public sub pretextul ”luptei cu pandemia” si jigodismele polititicianiste anti-crestinesti, anti-nationale si anti-romanesti la care s-au dedat Iohannis si celelate cozi de topor si mafioti penelisti, la care se adauga si prestatia cutremurator:)) de tampa a prostacilor trimisi de propagnda acestora pe net, au facut ca AUR sa creasca in intentiile de vot ale romanilor.
    Daca trendul se pastreaza, imediat dupa alegerile parlamentare din 2024 ”puscarie la greu” scrie pe fruntile lui Iohannis, ale ”guvernului meu ”, ale partidului meu” si ale tuturor celor care au sprijinit intr-un fel sau altul acest regim complet fanariotizat si mafiotizat, devenind astfel complici.

  • AUR va acapara mult electorat din partea PSD, s-ar putea ca acest partid sa fie sfârșitul oficial pentru PSD. Cauza ar fi scumpirile la energie și alimente, transport etc. Tot electoratul PSD depinde mai mult sau mai puțin de serviciile astea. Dacă PSD rămâne indiferent vom vedea acest partid la 50%+

  • Naționaliști versus globaliști, despre asta-i vorba. Și vor crește în continuare în sondaje cei de la AUR. În toate țările din Europa de Est se manifestă tot mai pregnant acest curent.

  • Domnu’ Cristoiu,

    Vorba din popor spune „tara arde, iar baba se piaptana”. Cam asta e ce cred eu ca se intampla cand ma uit la Johannis si politrucii de toate culorile. Ii doare-n basca de ce se intampla in jur, cata vreme lor le merge bine si-si perimt orice, oricand. Restu’ muritorilor de rand n-au decat sa-si ia singuri zilele de exasperare si frustrare. Cam asta-i folosofia din spatele asa numitei „democratii” moderne. Si din pacate asta se vede nu doar in Romanica, ci mai nou asta e imaginea si perceptia chiar si-n tarile cele mai „democratice”.
    Pe mine ma doare-n cot cum e etichetat AUR ori alt partid care se apropie de popor. Nu conteaza eticheta cand stii ca cel care-o pune este mincinos, arogant si iresponsabil. Ori fix asta au dovedit ca sunt toti cei aflati la Putere. Intre popor si smecherii de la butoane s-a creat o prapastie. Guvernantii nu mai reprezinta interesele omului de rand de zeci de ani. Degeaba am tot votat cand pe unii cand pe altii, „caracatita” asta globalista i-a infectat si cuprins pe toti. Prin urmare „etichetarea” unei persoane ori a unui partid ca fiind „extremist” ori „nazist” ori „nedemocratic” e cea mai buna reclama pentru urmatoarele alegeri cand oamenii simpli vor putea vota ca sa-i arunce la gunoi pe toti „binefacatorii” de pana acum, in frunte cu filantropii de renume mondial. Ce nu accepta inca smecherii este ca jocurile lor de-a cuvintele si „imaginile” nu mai produc efecte nici macar la babele satului darmite la cei care se informeaza din multiple surse in no-time si cunosc REALITATEA de pe teren si din viata de zi cu zi mai bine ca orice „guvern” ori „presedinte”. Ciocnirea celor doua „realitati”, una a celor aflati acum la butoane si alta a muritorilor de rand, n-are cum sa fie altfel decat violenta. Daca aceasta ciocnire violenta se va manifesta excusiv printr-un vot violent si brutal impotriva smecherilor ori va fi nevoie si de actiuni violente, depinde exclusiv de felul in care vor intelege cei de la Putere ca e timpul sa dispara. Toti.
    Din partea mea, duca-se toti dracului ori pe Marte, ca-n filmele SF. Macar asa muritorii de rand vor putea reconstrui lumea pe alte baze. Ne-am saturat de minciuna, ipocria, aroganta si lacomia smecherilor actuali… !

  • ‘E vorbă de exasperarea din care se naște violența.’

    ‘exasperarea din care se naste violenta’ e un soi de duh…care insa e tinut in frau de Marea Revolutie ( care in fapt ne trece de la Natural la Artificializare )
    mai altfel: ‘violenta’ nu se misca de capul ei prin lume, pe vremurile astea,…cu toate ca poate ca nu pare a fi asa.
    cum vine vorba despre ‘violenta’…cum ne amintim imediat ca ea e tinuta in frau…la un nivel superior!, mai exact la cel mai inalt nivel. ( adica pe Nivelul dinamicilor care se! manifesta )

    nu cred ca ‘violenta’ se naste, ci ‘radicalizarea’, care si e de asteptat, ca ‘pe mijloc’ n-o sa mai ramana nici tipenie, cf noii definitii a distributiei gaussiene…
    acest… duh devine catalizator al suprapunerii doctrinelor de azi peste cele clasice, ca Doctrina naturii se va suprapune peste ‘religii’, iar Doctrina Artificialului peste ‘noua religie’, aia in care zeu e Inteligenta Artificiala.

    • caz in care Artificial VS Natural devine…inteligenta Artificiala VS Dumnezeu

      treaba complexa… Marea Revolutie.

  • ‘În Opoziție au rămas două partide – AUR și USR.’

    opozitia nu se masoara in procentele pe care aceste partide le au, ci in Potentialul din care acestea se infrupta.
    daca Potentialul e urias, insa tu esti incapabil sa l folosesti, asta nu inseamna ca Opozitia e slaba, ci ca cei care fac opozitie sint impotenti.

    Opozitia ar fi fost slaba daca Potentialul pe care opozitia statea era firav.
    pai…acest Potential, al Opozitiei, e mai mare decit al Puterii, Maestre, asta e faza tare de tot si pe care nici cei de la Putere, insa nici cei din Opozitie nu o simt.

    AUR nu se opune doar Puterii, ci chiar ‘mersului lumii’, iar USR ar trebui sa se opuna…’invers’!, adica sa spuna: …hei!, Putere!, e prea putin ce faceti pentru a fi ‘la zi’ cu ‘lumea mare’, moliilor!

    prin urmare toata povestea se rezuma la ‘a te opune mersului lumii’ si la ‘a sustine plenar mersul lumii’, ca…oricum alte doctrine pe piata nu mai exista pe vremurile astea.

    pasul urmator, in cazul Opozitiei, ar fi fost sa priceapa exact ce inseamna ‘impotriva mersului lumii’
    si poate ca daca s-ar fi gandit la asta ar fi ajuns la concluzia ca impotriva ‘mersului lumii’ mai poti merge doar urmand ‘calea Naturii’, adica practic nefiind ‘impotriva’ cuiva, ci ‘pentru Natura’, ( poveste care s-ar fi mulat la fix pe ‘mersul lumii’, pentru ca si acesta urmeaza o dinamica de tipul ‘schimbari climatice’, prin urmare o astfel de abordare n ar fi generat reactiuni din partea ‘lumii’), asta in cazul AUR,
    ca in cazul USR chiar asta ar fi trebuit clamat, alinierea la dinamicile Naturii…rapid!,…insa prin Artificializare.

    de unde rezulta ca Puterea, daca socotim Potentialele, este de fapt…Opozitia, pentru ca doctrinele folosite de cei de la Putere sint expirate, impotente, iar Opozitia de azi sta pe un Potential care poate insuma singur 100%, pentru ca atunci cind in discutie e Natura si Artificialul…cale de mijloc nu exista, ori ori.

    rezumat: Aur si USR stau pe un potential de dezvoltare plenar. impreuna, daca ele se manifesta clar-cristal, pot duna 100%.
    PNL si PSD…sint in ceata, ce vor ele…s-a vazut, ba vor cevaaaa, ba nu vor cavaul, ba da,…ba nu,…
    or faptul ca distributia gaussiana isi schimba definitia pe vremurile astea, pe mijloc nemairamanand tipenie, inseamna ca ele ocupa fix un teren sterp, care mai da, inca, semne ca e viu…din inertie.
    azi ori esti de partea Naturii, pina dincolo de prasele, ori de partea Artificializarii, tot pina dincolo de prasele.

    • de ce AUR creste si USR nu prea? pai pentru ca nu isi cristalizeaza definitia, limpezindu si dinamicile,
      de ce AUR creste firav, cu toate ca e pe crestere? pai din acelasi motiv.
      ai spune ca situindu te de partea ‘mersului lumii’, cazul USR, din start halca din care te infrupti e mititica, pentru ca paici ‘lumea’ nu prea e de acord cu ‘mersul lumii’. n-o fi…acum!, insa de rezolvarea problemei se va ocupa chiar ‘mersul lumii’!, care chiar cu asta se si preocupa pe vremurile astea, cu atragerea celor care sint in barca Naturii ctre barca Artificializarii, asa ca…chiar n au de ce sa se plinga.

      PSD?…PNL?
      pai n-au decit sa se dovedeasca mai abili decit AUR, respectiv USR. si sa le ia locul.
      alta sansa n-au pe viitor,
      pentru ca…acu’ daca nu exista Potential pe taramul pe care acestea il ocupa, de unde sa iei, nenica, Potential si sa pui acolo?!

      ori esti cu Natura, nefiind impotriva Civilizatiei, ori esti cu Civilizatia pina n crestet, cz in care tot pina acolo esti si cu Artificializarea.
      cine a mai pomenit…’Artificializare sa fie,…insa doar la degetul mic’, gen…’sint pura,… in general’. :))))

  • O analiza reala.Ascensiunea AUR este realizarea lui Iohanis. A contribuit si Moraru, Maia, PNL.

  • Nu sint de acord cu faptul ca romanii ar crede in sinea lor ca problemele grave se rezolva prin violenta. Generatia parintilor mei au trecut printr-un razboi urit care i-a lasat marcati pe viata. Parintii nostri, desi scirbiti de ce vad azi, nu ar vrea ca cineva sa ajunga la violente. Generatia noastra sau un pic inainte,avem amintiri clare,(de parca evenimentele au avut loc ieri), despre mascarada din ’89 unde au murit oameni, in general tineri, au murit degeaba. Deci prosti am fi sa vrem violenta in vreun fel. Nici gind. Chiar si cind unii o spun cu gura pina la urechi, nu inseamna ca doresc asa ceva, e mai degraba o rabufnire, un mod de a incerca sa-si exprime disperarea venita din neputinta de a schimba ceva. Multi spunem „de nu i-as trage una in coaie lu’ herr, sa simta si el ce simt platitorii de taxe”…apoi iti dai seama ca nici daca ii cauti coaiele herrului cu microscopu’, n-ai sa le gasesti,deci …chiar daca ai avea ocazia, n-ai in ce da…partidul asta AUR e pedeapsa pt minciunile si manipularile din ultimii 32 de ani. CInd vezi citi se perinda prin ministere, cind ii vezi ca-s in familii largite chiar, si-au adus si „extensii” ca fini, nasi,vecini, „pretini”, ca sa se invirta printre ei ca-s „persoane de incredere”, cind ii vezi cum se plimba cu avioanele si-ti vorbesc de sus de parca au trei coaie si aurite pe deasupra, ti se face greata la propriu. In tara sint milioane de familii sarace lipite, unii traiesc la sate azi, cum traiau porcii lu’ mamaia mea inainte de’89, ba as zice ca porcii lu’ mamaia traiau mai bine pt ca aveau tot ce le trebuie – adapost potrivit si ingrijit, curat cu paie ca sa le fie cald si mincare buna dimineata si seara…ba porumb, ba tarite, ba shtir in sezon, ba chiar fructe si legume, deci porcii bunicilor mei erau mai ingrijiti si mincau mai bine decit multe familii de romani de azi…Cind vezi la TV copilasi flaminzi si murdari, ba am vazut un reportaj cu un baiat care traia intr-un grajd cu biata lui mama, si traiau acolo din mila unui satean care i-a primit acolo de cind baiatul era bebelus in bratele mamei lui, iti vine sa urli nu gluma. Pe mine ma impresioneaza peste masura cind vad oameni in suferinta, pur si simplu nu suport sa vad copii flamizi, necajiti, chinuiti, batrini la fel, nu suport astfel de situatii si ce ma imbatrineste efectiv si ma sfisie numai cind vad asa ceva e ca as vrea sa-i ajut pe toti si stiu ca n-am cum si n-am cu ce. A alege pe cine sa ajuti si pe cine nu, ar fi o optiune, da’te face sa te simti din om, neom…Mediul de genul acesta pe care tocmai l-am descris, genereaza evenimente diverse si chiar duce la formarea de partide noi, formatiuni in care lumea vrea sa creada. Nu uitati ca lumea e satula si scirbita de orice partid, toti promit marea cu sarea, tot ei uita absolut tot dupa ce urnele se inchid. Zici ca-s amnezici la comanda, le trebui fix 4 ani sa-si revina…e ca un patern clar din 4 in 4 ani.Daca fiecare partid si-ar fi tinut macar o promisiune si ar fi tinut o linie dreapta, demna, nu sa se vinture de colo-colo ca pishatu’ boului, situatia in Romania ar fi fost diferita. Nici un partid nu-si poate justifica impotenta din ultimii 32 de ani, nici un partid nu poate aduce argumente lucide si adevarate cum ca romanii se supara fara motiv si de aia incep sa le placa AUR. AUR a aparut cam sprinten si cam ciudat. Imi amintesc declaratiile lui simion si mi-au venit in cap fel si fel de intrebari din momentul in care a zis ca si-a vindut casa, garsoniera, nu mai stiu ce era, apartament, in fine..l-a vindut ca sa se inscrie in campania eletorala. Cum sa faci asa ceva in conditiile in care in Romania, cel mai de pret lucru al unui om e acoperisul de deasupra capului. Daca pierdea alegerile ce facea? La virsta lui, e mult prea tinar sa vina cu asa goange, ca daca a facut pe bune asta, inseamna ca-i un pic cam iresponsabil si exaltat…da, e foarte frumos sa zici ca faci totul in numele tarii si pt tara, as vrea sa cred asta, dar nu mai cred in indivizi care-mi vira sub nas „sacrificiile” facute de el in numele binelui pe care-l vrea pt mine…e cam cu dute-vino chestia asta.Apoi cind il vad ca alearga cu celularu’ pe holurile parlamentului, iar imi vine in minte ca-i imatur…in sfirsit, nu citesc in stele si n-am de unde sa stiu cine-i omu’ asta si ce vrea de fapt…Daca-l doare de Romania, sa se concentreze pe tara asta mai intii, nu sa se faca de ris sa mearga cu autocaru’ in Moldova si sa-l tina aia la punctul de frontiera sa afli ca are interdictie sa intre acolo…Da, Moldova e pamint romanesc dintotdeauna chiar daca avem acum granita, da’ totusi…Ce vad prin ziare, internet etc, si ce inteleg eu, e ca partidele care simt ca pierd teren se preteaza la mirshavii.Ca mirshaviile sint produse de partidele cu pricina, sau le da apa la moara chiar AUR, sint detalii pe care eu le consider importante. AUR e ca iepurele acum, inconjurat pe toate partile de vulpi. Cistiga ala mai descurcaret. Lumea nu-l suporta pe herr, nu-l suporta pe strivitorul de bashini printre dinti cu trei tuleie slinoase in virfu’ cheliei cu numele citzu, lumea nu-l suporta pe cacarafat, pe scurt, lumea nu-i mai suporta pe aia care abuzeaza de pozitia avuta si sfideaza din virfu’ buzelor, pe scurt, nici un politician nu mai are credibilitate sau priza la public. Cind mai apar si speriati de bombe ca Alexandru Muraru, un prost de toata jena, sau un caraghios ca Razvan Dumitrescu, lumea e ambitie si nu mai asculta la nimeni si nimic si-i dau aripi celor de la AUR. Apropos de caraghiosu’ asta de Razvan Dumitrescu, seamana cu Stephen Colbers, da’ Shtefanica Colbert e comic (asta-i „meseria” lui de baza) si e si inspirat cind trebuie, pt ca-l duce capu’…razvanel dumitrescu cind il vad in clipuri, imi aminteste de personajul Ula din „50 first dates” care se rasteste la un pinguin si copii”keep bla-bla-bla poi-poi…all of you, ha”…cam acolo ramine seriozitatea si prestanta individului cu pretentii de jurnalist serios. Apropos de jurnalisti seriosi…ii numeri pe degetele de la o mina si-ti mai ramin si degete libere…L-am vazut pe curea cu Andronic intr-un clip, zici ca-s dusi cu capu’ amindoi, bat astia la cimpi, mai ceva ca mine…cind ii aud pe multi jurnalisti cum sustin UE-ul, ma crucesc. Chiar asa de bine o duc mnealor incit restul tarii nu conteaza?Ii plateste UE -u’ pt propaganda si sustinere? Ca si de aici pornesc multe nenultumiri in rindul oamenilor care vor deveni a si mai ambitiosi in sustinerea oricui, numai a celor din ultimii 32 de ani NU…deci a aparut AUR ca noul salvator? Acolo se duc oamenii si o sa le faca la toti, la partide,la shmecherasii din media, cu degetu’ la nas un fel de ” ta-na-na-na-na-na”…Inca ceva si incerc sa inchei…mai nou, au devenit versati si acasa, occidentu’ le-a luat mintile bine la multi politicieni si ce au vazut prin afara tarii, au copiat ca maimutzoii…anume, cine minte primu’ are dreptate…asa e in vest, asa se comporta multe „vulpi” speriate sa nu-si piarda pozitiile privilegiate…aici in vest, cind unu’ se simte amenintat de tine,(cind spun „amenintat” nu ma refer la nici un fel de violenta sau atac de vreun fel, ma refer d.p.d.v. al pozitiei pe care o ocupi la locul de munca), primul lucru pe care-l face e sa te ia cu „liugu-liugu” sa te cunoasca mai bine ca sa-ti stie felul de-a fi, sau ce-i in capu’ tau…daca simte ca pierde teren in fata ta, primul lucru incepe sa minta despre tine, in spatele tau…In fata ti-e cel mai bun prieten si aliat, prin spate te face din om, neom si apoi merge cu minciuna din ce in ce mai sus…asa si cu politicienii nostri…au vazut „strategia” si imediat se folosesc de ea…ba mai mult, cind ii vezi pe astia de la partide ca zbiara de la unii la altii sa convinga romanii de ce vor ei sa-i convinga, romanu’ mai rau se intoarce impotriva tuturor pt ca s-au saturat de minciuni si mincinosi si atunci oricine ar spune, orice ar spune despre AUR,face ca AUR sa fie preferat… nu am incredere in nici un partid, oricare ar fi el…Simion nu e violent, el e actor amator, ca pe vremuri la caminu’ cultural…incearca sa atraga atentia oamenilor sa-l tina minte in 2024. ce nu intelege el, ba multi au uitat de „strategia basescu”, ca oamenii isi pot schimba parerea pe ultima fractiune de secunda….poti sa faci si tumbe in fata lor, daca in ziua cheie vine unu’ si-ti scoate in fata vreo ghidusie pe care ai facut-o si de care ai si uitat, sau nu ti-ai dat seama ca e o prostie ce-ai facut, te-a terminat in secunda aia, pe loc…oamenii isi vor muta votu decisiv taman cind ti-e lumea mai draga…nu-l uit pe basescu in dezbatere cu geoana, i-am vazut pe internet si ma cruceam cum basescu efectiv spumega, facuse clabuci, cred ca si-a udat batista cu cita spuma a facut la gura, si l-a terminat pe geoana cu intrebarea despre vintu si vizita pe care geoana la vintu…sah si mat…macovei nu l-a slabit o secunda pe basescu atunci, cit a durat dezbaterea, parea ca-i sufla tot ce poate lui basescu ca sa-l ajute sa-l faca KO pe geoana….Deci la exasperare, violenta nu e o solutie…uitati-va la putin cum joaca zilele astea…arta nu gluma…ala e conducator si ala stie si cum sa porneasca si cum sa opreasca violente…la noi oamenii au vazut de prea multe ori ca la violenta tot ei sufera si familiile lor…nu mai cade nimeni in plasa ca-n ’89 cu agitatorii din umbra….Solutia e sa fie inlocuiti politicienii de azi cu oameni adevarati, cu mintea clara si inima curata. Multi spun ca m-ai cum sa-i inlocuiesti pe toti odata…Ba da, aia ar fi si premiera si benefic pt ca de 32 de ani tara asta e varza, stinga nu stie ce face dreapta…cei noi ar avea dificultati ca la orice loc de munca nou, da’ oamenii destepti prind din mers si nu se arunca cu capu’ inainte, ar pune la punct cite un pic, fiecare lucru care se poate si un pic cite un pic, lucrurile se pot indrepta.Cit de mult ne-am indrepta?Pai la ce-am avut in tara asta si unde s-a ajuns,ai nevoie probabil de vreo 50 de ani cel putin de munca serioasa, daca lasam lucrurile cum sint….sintem dusi. NU VIOLENTA, NU…MINTE E CE NE TREBUIE SI VOINTA SA FACEM LUCRURILE CUM TREBUIE. Aia e. P.S. SCOALA, SCOALA E CHEIE, apoi LOCURI DE MUNCA – fiecare sa aiba unde sa-si cistige o piine…

    • @Se știe cui mă adresez
      Inspirată de exprimarea dumneavoastră cu ”… un pic câte un pic, lucrurile se pot îndrepta”, iată ce vreau să vă zic.
      De câțiva ani buni tot spun că România e ca o maioneză brânzită, ca să nu spun stricată. Are ulei, are ou, dar nu e o emulsie între ele. Maioneza se drege pornind dintr-un loc de margine și, punând puțină apă, prin frecare se drege acel colț. Apoi, din aproape în aproape, cu răbdare, o dregi pe toată. Cam asta sugerați și dumneavoastră că trebuie făcut cu țara noastră și asta e de fapt soluția. Numai că, deștepții noștri aruncă în vas litri întregi de ulei și multe gălbenușuri – toate luate de la gura copiilor – iar maioneza tot brânzită rămâne. Eu tot aștept un ”grup” providențial, fie și sub forma unui partid, care să vină și să repare maioneza.

      • Exemplul dvs este mai mult decit potrivit.Prea fericitii „alesi” nu stiu sa fiarba un ceai… Nu au habar nici de ingredientele folosite si nici de „tehnologia” de preparare a „maionezei”…mnealor considera ca a „prepara” orice „acasa”, e o cheltuiala prea mare ca uite „se taie, vezi?…nu ne iese”, asa ca mai bine „investim”, deci aducem „investitori” sau cumparam de la altii maioneza la borcan…si vedem noi, ne descurcam…apoi apare un neavenit cum e citzu, si-ti arunca in fata ca sintem mai abitir decit China,,,nu stii daca sa rizi, sau sa plingi cind ii auzi ce le iese pe gura…Va doresc numai bine.
        P.S. Nu va faceti griji despre”semnatura” pe care o pun eu la comentariile mele…persoana care s-a semnat „cora muntean” a vrut sa stirneasca un rahat si nu i-a mers figura. Semnul „@” il stie orice redactor de ziar, inseamna „la” – „catre”…cind pun la semnatura „@Dl. Cristoiu” – ma adresez dumnealui, „la” sau „catre dl. Cristoiu”. E imposibil ca cei ce comenteaza aici, sau altii care doar citesc si nu comenteaza niciodata, sa faca o astfel de confuzie, mai ales ca eu fac greseli de exprimare, ceea ce dl.Cristoiu nu face,una la mina, a doua dl. Cristoiu scrie articolul, nu se apuca sa comenteze la propriile articole…nu numai ca nu e genul, dar are de citit si preocuparile dumnealui sint sa scrie zilnic, dar documentat…nu-si pierde vremea cu aiureli… A treia, ma umfla si risul…daca e coincidenta si ma cheama si pe mine tot „Cristoiu”, ce-o sa fac? Sa-mi schimb buletinu’ ca n-are cite-o pupaza ce face si zgirma in rahat?Sa fim seriosi…am citit articole de-ale doamnei Muntean si mi-a lasat o impresie prea buna ca sa-mi inchipui ca ar putea face astfel de confuzii si ar putea scrie in felul in care a scris….N-am de gind sa schimb nicio”semnatura” mai ales ca e foarte clara diferenta intre autorul articolului si comentatorii de aici…si nu doamna Muntean a scris acel comentariu de care stiti si dvs…

    • Inscrie-te in Pamantul Stramosesc. Daca treci de evaluare, vei avea ocazia sa lupti cot la cot alaturi de altii, pentru schimbarea in bine a Romaniei.

      • Sa ma „evalueze” cine? Calin Georgescu? Hahaaaaaaaahaaa. Mii de scuze daca am lasat impresia ca-s „oaie”. Nu e el cel mai potrivit sa ma”evalueze” pe mine…sint altii care ne depasesc pe amindoi pusi la un loc…Multumesc pt sugestie dar… Prin occident se spune „thank you, but no thank you”.
        N-as vrea sa ma lungesc la vorba, dar solutia pt Romania nu e sa se inventeze jdemii de partide si formatiuni, dimpotriva, e timpul sa fie inchise toate. Nu poti avea o „adunatura” de experti in de toate si fiecare sa traga hais, cea, in toate punctele cardinale si intre ele, ca atunci nu mai iese niciodata nimic. Problema cu formatiunile astea din ultimii 32 de ani e ca nici unii nu fac altceva decit dau din gura si-si creeaza micile lor „imperii” in”imperiu”. Nu, nu asa…e nevoie de persoane independente, nu de turme de oi.Daca cineva stie sa faca ceva, e competent, apai ala e de dorit, nu partidu X, Y, formatiunea Z s.a.m.d., ca alea devin clanuri mafiote cu indivizi shmecheri care au nevoie de fraieri ca sa-si legitimeze actiunile si vorbele goale…N-am incredere in nici un politician care a facut parte din vreun partid sau a creat vreun partid, nu ma intereseaza. SINT CORUPTI, MINCINOSI SI FALSI. Apropos, Calin georgescu pe care-l ridica multi in slavi, daca e asa de grozav si si-a vinturat importanta pe la NAtiunile Unite, mare „strateg” „planificator” mediu sustenabil etc, de ce n-a facut nimic sa opreasca tirurile cu gunoaie care-s aduse din tarile UE, Nemtzalia in primu’ rind, acolo unde locuiti, si considera Romania groapa de gunoi a Europei?…sau cind au construit o groapa de gunoi pe virf de munte si-au ras ditamai zona unde culegeai hribi cu sacul, afine, zmeura si ce alte daruri iti mai oferea padurea, unde era mnealui?Cu capu’in sac?Toti vor sa faca pe „lidarii”, problema e ca nu-s nici unii…un lider nu cauta el sa conduca, ci apare cind e mai mare nevoie de el, lumea il recunoaste…Nici daca incerci sa gasesti unu’ cu lupa, n-ai sa gasesti. A, sa nu uit…cine a descris „proiectul de tara” nu numai ca e lipsit de imaginatie, da’ e rupt de mama realitatii..e si Georgescu dintre aceeia care-ti carti pe care nu le citeste nimeni, recomanda „membrilor” sa cumpere actiuni pe ici, pe colea, sa „investeasca”, da si el ponturi ceva cum fac alti inflacarati in luptele pt patrie??? Ca daca da, e alta Marie cu acceeasi palarie si de aia are nevoie sa „evalueze” cit mai multe oi…ca „formatiunea” asta sint nenumarate, in toate tarile…Aia e.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *