Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Astăzi CSM a făcut istorie. A spus NU întoarcerii SRI în dosare penale

Pentru mulţi dintre dvs ce s-a întâmplat azi în Consiliul Superior al Magistraturii nu are nicio importanţă.
Pentru cei care aţi fost victimele unui sistem abuziv, care a permis ca vieţile oamenilor să fie distruse, fără nicio legătură cu legea, este mult prea târziu.
Pentru noi, cei care ştim ce s-a întâmplat cu adevărat în anii de glorie ai binomului, azi e Ziua Z.

Ştiu că noi, judecătorii, suntem primii vinovaţi.
Eu îmi asum vina pentru ce s-a întâmplat, deşi am fost printre victimele sistemului.
Am fost vânată mai bine de 2 ani, aşteptând fiu „legată” pentru vina de a fi spus nu.
Dar, despre asta, altă dată.

Acum e momentul să o luăm de la zero.
Să ne asigurăm că niciodată un om nevinovat nu va mai aştepta ani de zile să primească verdictul de achitare, după ce a fost târât în cătuşe, terfelit în public, distrus până la finalul implacabil, clamându-şi în zadar nevinovăţia.
Să ne asigurăm că niciodată nu vom mai avea avocaţi încătuşaţi pentru singura vină de a-şi apăra clientul nevinovat.
Să ne asigurăm că niciodată nu va mai exista un judecător care să scrie o sentinţă de condamnare altfel decât în baza probelor administrate loial şi corect, în faţa instanţei , fără nicio intervenţie a altei instituţii.

Astăzi, chiar dacă nu pare, Consiliul Superior al Magistraturii a făcut istorie.
A spus NU întoarcerii SRI în dosare penale.
A spus NU contestaţiei DNA împotriva raportului inspecţiei judiciare care a constatat zecile de abuzuri săvârşite împotriva magistraţilor în anii glorioşi ai binomului.

Acum e momentul să ne întoarcem cu faţa spre victimele noastre şi să ne cerem iertare.
Să învăţăm lecţiile trecutului, pentru a nu-l repeta.

Să milităm noi înşine pentru o lege corectă a răspunderii magistraţilor pentru ca, dacă vreodată, un magistrat dornic de afirmare, dependent de luminile rampei şi de elogiul pupincuriştilor, va încerca să facă dosare penale sau justiţie după bunul său plac, să răspundă în faţa legii.
E momentul să fim cu adevărat judecători.

(Text de Adriana Stoicescu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Astăzi CSM a făcut istorie. A spus NU întoarcerii SRI în dosare penale”

  • Da doamnă judecător,aveți dreptate,sînteți vinovată,pentru că Koveși a fost in fața unor judecători/judecătoare pentru a fi arestată și nu ați arestato deci nu vă mai victimizați și da sinteți vinovată impreună cu toată liotă din așa zisa justiție coruptă din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *