Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Astăzi este adevăratul test pentru PSD sau dovada unei trădări

Senatorul PSD Eugen Teodorovici spune că, astăzi, la votarea rectificării bugetare, partidul din care face parte dă adevăratul test.

„Nu se mai poate cu „guvernul meu”!
Astăzi este adevăratul test sau un nou test pentru PSD și aliații săi – să voteze rectificarea bugetară exact în forma aprobată de comisiile de buget din Parlamentul României. Dacă nu, aceasta va fi dovada unei alte trădări și momentul în care nu vom mai putea acuza doar „guvernul meu” pentru dezastrul creat în economie. 

Toate modificările aduse rectificării bugetare sunt absolut necesare. Și aici mă refer în special, la majorarea cu 40% a punctului de pensie, la majorarea salariilor profesorilor, dar și la plafonarea la 40% din PIB a datoriei publice pentru sfârșitul anului 2020, în condițiile în care ”guvernul meu” intenționa chiar creșterea acesteia spre 50%.

Toate aceste amendamente trebuie aprobate azi de Parlament și apoi, ”șeful statului” trebuie să le promulge. Chiar dacă Ludovic și-a făcut cunoscută ”poziția” cu privire la aceste propuneri printr-o criză de nervi soră cu demența care se va reflecta, clar, în ratingul de țară al României, căci sigur investitorii nu văd cu ochi buni un premier deopotrivă incompetent și instabil emoțional.

Personal, crizele lui de nervi mă lasă complet rece, căci îi înțeleg neputința în fața incompetenței ministrului său de finanțe. Mă lasă indiferent și pentru că nu l-am văzut ieșindu-și din fire în fața incapacității lui Cîțu de a găsi soluții pentru majorarea punctului de pensie și a salariilor profesorilor.

Este umilitoare situația în care au fost puși pensionarii României! Și li se spune să fie mulțumiți cu atât, căci nicio altă țară din UE nu a majorat salarii sau pensii în această perioadă … Dar în acele țări, ce pensii și salarii au seniorii și profesori? Da, acele țări nu au majorat, căci nu era necesar! Acele țări au făcut acum, investiții productive în economie, au ajutat IMM-urile și au luat multe alte măsuri palpabile, cu impact direct în economie, adică au făcut tot ce n-a făcut ”guvernul meu”. Este foarte trist și că ”guvernul meu” a reușit să-i facă pe seniorii noștri să aleagă între ei și copiii lor, spunându-le că majorarea punctului de pensie va îndatora generațiile viitoare, că altfelnu se poate, în condițiile în care acest guvern incompetent a reușit totuși, să ne îndatoreze cum nu ne-a mai îndatorat nimeni până acum, fără să ne spună pe ce se duc banii. Simțiți cumva vreo creștere a bunăstării, deși Orban s-a împrumutat deja, în doar 9 luni, cu peste 110 miliarde de lei, adică, de 4 ori mai mult decât guvernarea PSD în 3 ani?”, spune fostul ministru de finanțe.

Teodorovici a precizat că s-a oferit să aibă un dialog cu guvernul despre soluții, dar nu a avut succes.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii