Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Atâta timp pierdut, experții ajung la vorbele „conspiraționiștilor”

Hai să vorbim lucruri serioase. Vreți? Hai să vorbim despre… Covid. Și despre drepturi. Și despre tot ce am repetat pe acest website, ce au tot repetat și multe personalități, precum Vasile Astărăstoae, Marius Tucă sau chiar Dana Budeanu. Să vorbim despre lucrurile pentru care eram luați peste picior, sau cenzurați, sau numiți “conspiraționiști”.

De ce să vorbim din nou despre aceleași subiecte? Ei bine, fiindcă ceea ce spuneam atunci s-a adeverit, iar cei care ne contestau, acum ne dau dreptate. Dar aici nu-i vorba despre cine a avut dreptate, ci despre cine a avut de suferit din cauza unor decizii, din cauza unor ipoteze. Repet, lucruri serioase, care au afectat oameni, care au afectat economia.

Voi începe cu asimptomaticii, despre care s-a vorbit și teoretizat mult, atât în lumea medicală cât și în presă. Cei care nu simțeau nimic, dar care, din cauza unui test (despre care însuși creatorul acestuia a spus că nu este bun pentru identificarea coronavirusurilor), au fost nevoiți fie să stea în casă, fie să se interneze forțat în spitale, unde nu aveau posibilitatea de a comunica, nici măcar prin telefon. Oameni care au stat în saloane pline de oameni care mureau lângă ei.
Ei bine, iată că după un an și jumătate s-a ajuns la concluzia (încă neoficială, ce-i drept) că aceștia nu sunt contagioși[1]. Cu alte cuvinte, măsurile luate asupra lor, împotriva voinței lor, au fost degeaba. Acești oameni au îndurat degeaba multe lucruri care i-au marcat, mai mult sau mai puțin. Să fii internat cu forța într-un spital unde mor oamenii langă tine, să nu poți lua legătura cu familia, să fii privit ca un paria, ca mai apoi să afli că ai îndurat toate acestea degeaba. Toate aceste elemente pot forma un bun caz impotriva autorităților care au încălcat drepturile și au supus oamenii la chinuri, fizice și psihice, greu de tolerat.

Dacă tot vorbim despre contagiozitate, cred că este important de menționat faptul că vaccinurile anti-covid NU (mai) opresc transmiterea variantei Delta[2]. Cu toate acestea, suntem încurajați să ne vaccinăm.
Ce mi se pare ironic, este că asimptomaticii care NU s-au vaccinat, NU transmit virusul (conform studiului prezentat mai sus), iar cei care s-au vaccinat și au fost infectați cu varianta Delta transmit virusul, dar tot vaccinații sunt cei care pot intra oriunde, pot merge la orice eveniment.

Cu toate că vaccinații (printre care mă număr și eu, deci să nu spună lumea că sunt antivaxxer) transmit mai departe varianta Delta, autoritățile continuă să pună presiune pe oameni pentru a se vaccina, ba chiar asupra copiilor de la 3 ani în sus, cum vedem în Israel[3]. Mai mult, suntem anunțați că vom fi nevoiți să ne vaccinăm anual[4].

Bun, transmitem mai departe chiar dacă suntem vaccinați, dar scad șansele de a face forme complicate și scade rata de deces. Dar cum facem cu transmiterea, dacă vaccinul n-o oprește? Păi, ne explică Fauci, că deși suntem vaccinați va trebui să purtăm în continuare masca[5]. Dar, dacă stăm să ne gândim, am purtat masca și pe stradă, și în interior, și în pat, și sub duș, iar cazurile confirmate continuau să crească. Dezbaterea despre eficiența măștilor a fost și este nesfârșită și nu voi reveni la subiect, las cititorii să tragă singuri concluzia, la fel ca și în cazul carantinei, despre care prof. Vasile Astărăstoae ne tot spunea că NU va opri virusul, ci în cel mai bun caz, il va încetini, ceea ce s-a și întâmplat.

Tot despre vaccin s-a vorbit, că acesta NU poate provoca decesul, însă mulți oameni susțin că apropiați care s-au vaccinat au murit la scurt timp după vaccin. Asta nu a fost prezentat în presa miluită, bineînțeles, cu excepția cazului doamnei Lisa Shaw, care recent s-a stabilit că a murit din cauza vaccinului AstraZeneca[6]. Nimic încă despre Pfizer, dar rămânem cu speranța că va fi bine.

În încheiere, aș dori să las un infografic excepțional, bazat pe statistici oficiale, care prezintă cât de gravă este pandemia Sars-COV-2 spre deosebire de alte pandemii din istorie. Este bine de știut că a fost mai rău și totuși nu a venit Apocalipsa, și că s-a trecut peste acele pandemii și fără vaccin.

https://www.visualcapitalist.com/history-of-pandemics-deadliest/

Numai bine și rămâneți raționali!


[1] https://www.stiripesurse.ro/studiu-bomba-bolnavii-de-coronavirus-asimptomatici-nu-sunt-contagiosii-mii-de-oameni-au-fost-internati-si-carantinati-degeaba_1470626.html

[2] https://www.stiripesurse.ro/dezastru-savantii-britanici-confirma-vaccinarea-anti-covid-19-nu-opreste-transmiterea-variantei-del_1932364.html

[3] https://www.stiripesurse.ro/isterie-in-israel-copiii-cu-varsta-mai-mare-de-trei-ani-vor-fi-obligati-sa-aiba-certificat-de-sanatate_1941169.html

[4] https://playtech.ro/stiri/cat-de-des-trebuie-efectuat-vaccinul-anti-covid-19-directorul-pfizer-face-noi-declaratii-380358

[5] https://www.stiripesurse.ro/anthony-fauci-avem-de-a-face-cu-un-alt-virus-acum-persoanele-vaccinate-sunt-capabile-sa-transmita-virusul_1920399.html

[6] https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-25000040-rolul-vaccinului-astrazeneca-cazul-decesului-unei-jurnaliste-bbc-fost-confirmat-murit-din-cauza-complicatiilor-provocate-vaccinul-anti-covid.htm


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „Atâta timp pierdut, experții ajung la vorbele „conspiraționiștilor””

  • 🙁

  • Mai era o poanta draguta. I: Care e diferenta dintre teoria conspiratiei si realitate? R: Sase luni. 😎

  • Multi vad, putini pricep. Defapt, din cei care nu pricep, multi chiar nu pricep, iar altii, mai putini dar tari pe functii, nu vor sa priceapa. Le-ar strica feng-shuiu’ care le umple teschereaua. Partea draguta e ca si ei vor inghiti pana la urma galusca, pentru ca orice scula la un moment dat se arunca. Da’ baietii spera. Sa fim optimisti, urmeaza Abisul!

  • Felicitări pentru punctarea câtorva incongruențe dubioase în moda actuală a „ascultării științei”. Ar fi trebuit să faceți totuși precizarea că în cazul pandemiei actuale e vorba de cifre „declarate oficial”, care în multe cazuri nu se susțin, și că numărul de victime trebuie raportat la populații globale semnificativ diferite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *