Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Atentat în Catedrala Notre-Dame din Nisa

Trei persoane au fost ucise și mai multe rănite azi-dimineață într-un atac cu cuțitul în Catedrala Notre-Dame din Nisa, în sudul Franței. Două dintre victime sunt femei şi, potrivit unor surse, una dintre ele ar fi fost decapitată, cea de-a treia ar fi paznicul bisericii.

Forțele de ordine nu au comunicat deocamdată câte persoane sunt rănite. Autorul atentatului a fost arestat imediat, poliția a anunțat că el este grav rănit și a fost transportat la spital. Primarul Nisei, Christian Estrosi, a declarat că teroristul a fost auzit strigând „Allah este mare” în timp ce comitea crimele. Tribunalul Național Antiterorist a deschis imediat o anchetă pentru asasinat în legătură cu un act terorist.

Președintele Emmanuel Macron va ajunge în scurt timp în sudul Franței. El va fi însoțit de premierul Jean Castex, de ministrul de interne, care au părăsit de urgență lucrările Parlamentului. Adunarea Națională a Franței reunită azi-dimineață pentru a dezbate și vota o nouă izolare generalizată a populației țării la domiciliu din cauza agravării situației epidemice şi-a suspendat ședința după ce a păstrat un minut de reculegere după atacul de la Nisa.

Măsurile de siguranță vor fi întărite în următoarele zile în toate bisericile din Franța în așteptarea zilei de duminică când catolicii marchează Sărbătoarea tuturor Sfinților, o zi de comemorare a morților când mulți oameni merg la slujbă. Amenințarea teroristă este la un nivel foarte ridicat în Franța. Manifestări publice de ură împotriva Franței au avut loc în ultimele zile în mai multe țări musulmane ca urmare a incitărilor și atacurilor lansate de președintele Turciei, Recep Tayyp Erdogan.

(Știre preluată și prelucrată de la Radio România Actualități / RADOR)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *