Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Atmosferă de Congres

La uşa pe care intră delegaţii s-au strîns o grămadă de inşi în costume negre, cravate roz şi insigne prinse la rever.
Se fumează, se vorbeşte la telemobil şi se pălăvrăgeşte.
Dintr-un microbuz argintiu descinde un nou grup de delegaţi. Drapelele de la uşă prind să fluture, ca şi cum ar lua poziţie de drepţi la ivirea lor. Holul uriaş al Sălii Mari e obişnuit cu astfel de sindrofii. La bufetul de la subsol, servesc vînzătoare care au făcut ultimele Congrese ale PCR. Se vede asta din agerimea cu care deosebesc rapid, dintr-o simplă privire, un lider de un simplu membru, un viitor ministru (cînd formaţiunea va ajunge la Putere) de unul condamnat să rămînă toată viaţa activist local.

Aici la Bufet, s-au clădit deja cozi uriaşe. Mîncarea joacă un rol crucial în reuşita reuniunilor la nivel naţional. Şedinţele lungi, nesfîrşite, cu luări de cuvînt interminabile şi desfăşurări fără surprize, iscă o devastatoare nevoie de a înfuleca ceva.

De cît de bune au fost bucatele depinde succesul sau insuccesul unui Congres sau Conferinţe la nivel naţional.
Despre ce discută aprins delegaţii pe drum, la întoarcerea acasă de la Bucureşti?
Despre discursurile Şefului?
Despre hotărîrile luate?
Ei, aş!
Despre şniţelul de la bufet, care a fost excelent sau catastrofal, în funcţie de apartenenţa delegatului la un grup sau altul din partid.

Sala propriu-zisă e goală pe jumătate. Reporteriţele, căzute pînă la gît în blugii prea largi, cu pantofi ieftini luaţi de la Doraly, stau turceşte pe podele, scriind tot ce văd, nu fără rîvnă, în maculatoare flenduroase, cu pixuri de unică folosinţă.

Pe măsura trecerii timpului se iveşte şi se dezvoltă o chestiune complicată:
W.C.-ul.
Sînt doar două W.C.-uri în ansamblul de săli închiriate de Congres. Indiscutabil, prea puţine şi, prin asta, neputincioase în a face faţă cererii în creştere exponenţială după ce la bufet s-a băgat bere.
Biroul de conducere al partidului de guvernămînt s-a reunit de urgenţă pentru a lua o decizie.
Şi s-a luat:
Membrii Biroului şi ai Guvernului vor folosi WC-ul femeilor!
La intervenţia Administraţiei prezidenţiale, vor avea acces aici şi consilierii de la Cotroceni.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Atmosferă de Congres”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

A apărut al doilea volum din colecția „Proză Politică”: „Cui i-e frică de mareșalul Antonescu?”

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog