Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Atunci când Prim-ministrul vorbește, miniștrii râd

Am asistat cu toții la un moment inedit. Pe când Prim-ministrul vorbea despre un robot care se va defecta în curând, unii spun că din cauza mediului în care viețuiește, un mediu ostil inteligenței, cel puțin doi miniștri râdeau de domnia sa și de strădaniile sale de a-l prezenta pe ION. Acesta este un consilier de tip AI, adică inteligența artificială înlocuiește inteligența naturală și consiliază diverși factori de decizie, dacă aceștia apelează la serviciile acestui consilier. Pe de o parte, este bine după unii, fiindcă nu cere apă și de mâncare (metaforic vorbind), iar pe de altă parte, este rău fiindcă nu are empatie, autonomie (poate), patriotism și altele, dar poate că nici mulți oameni de pe acolo nu au, de aceea și par niște umanoizi. Acest tip de funcționar public mi-a atras atenția în Japonia, când unii și alții discutau despre politica viitorului și politicienii viitorului, iar ce puteam citi pe atunci: „Pentru prima dată în lume, Inteligența Artificială va participa la alegeri. Inteligența Artificială va schimba orașul Tama. Odată cu nașterea unui primar AI, vom face o politică imparțială și echilibrată. Vom implementa politici pentru viitor cu rapiditate, vom acumula informații și know-how și vom conduce următoarea generație” (https://leadership4ir.com/2018/04/19/ai-candidate-runs-for-mayor-in-japan/) . Printre părinții acestui consilier guvernamental de tip AI de la noi din țară se numără și: aspeninstitute (unde primești o eroare de tip 404 când dorești să afli cine sunt oamenii lor, lucru care denotă că au o echipă IT tare, dovada în text), Imperial College London (o instituție cu niște scandaluri de proporții, precum mediul toxic de lucru și șefi fanatici: vezi și scandalul cu Alice Gast – https://www.dailymail.co.uk/news/article-10420857/Bullying-professor-fails-bid-report-public.html). În orice caz, felicitări creatorilor, un produs românesc care s-ar putea chiar și să fie exportat peste hotare.

Dar, după cum scrie și în titlul scrierii pe care dumneavoastră o lecturați, stimați cititori și dragi cititoare, de ce râdeau miniștrii de Prim-ministru oare? Unii cititori mi-au atras atenția asupra a ceva extrem de interesant, adică asupra faptului că Bogdan Lucian Aurescu și cu Lucian Nicolae Bode râdeau de Nicolae Ionel Ciucă. Încă de la minutul 5 și 09 secunde, Aurescu începe să râdă, mai întâi mai ferit, mimând și o mâncărime nazală. Unii oameni „răi” au zis că l-ar putea mânca nasul fiindcă minte și îi crește. Dar, Aurescu nu are cum să fie Pinocchio, nu? De la minutul 7 și 28 de secunde, Aurescu își reține cu greu zâmbetul de pe buze, ascultând monologul lui Ciucă, dar, din păcate, aplecarea strategică a colegului său de rând, de la minutul 8 și 29 de secunde, ne obstrucționează mica anchetă jurnalistică cu privire la eterna întrebare care acum s-a metamorfozat de la: Dom’le, s-a furat ori ba? La: Dom’le, s-a râs ori ba? (videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=sXKoUfjq8kI&t=617s). Dragă cititoare și stimate cititor, dumneata mai poți vizualiza și următorul material, ca să înțelegi mai bine chestiunea cu: „Ăsta-i spiritul liberal, dom’le”. https://www.youtube.com/watch?v=rVsEI5kSsRc&t=10s. La Romexpo îmi amintesc că a fost și colega mea, Cora Muntean, iar dumneavoastră puteți lectura un material de care ar fi păcat să se uite: „Din congresul PNL a rămas un morman pe gunoaie pe care tronau și #Echipa Câștigătoare și Forța Dreptei”https://www.cristoiublog.ro/din-congresul-pnl-a-ramas-un-morman-pe-gunoaie-pe-care-tronau-si-echipa-castigatoare-si-forta-dreptei/.

Trecând la lucruri mai serioase, oare ce putem vedea? Peste jumătate din lemnul tăiat ilegal la nivel mondial provine din pădurile din România, unele dintre cele mai vechi din Europa. Mari companii austriece, acuzate că au profitat de defrișările ilegale din România. (https://www.spiegel.de/wirtschaft/rodung-in-rumaenien-wie-holzraeuber-die-aeltesten-waelder-europas-zerstoeren-a-d6b0149e-a843-4f91-ae08-6f9afbcf29f7). Eu scriu de mai mulți ani despre această problemă și despre această batjocură a guvernanților la adresa cetățenilor: Regia Națională a Pădurilor Romsilva administra 6,34 milioane de hectare de fond forestier în anul 1990, însă, la finalul anului 2012, suprafața se redusese la 3,24 milioane de hectare, asta din cauza retrocedărilor. Ceea ce este amuzant, dacă ai umor negru, este să analizezi cifrele și datele oficiale, spre exemplu ale Eurostat, care arată că între 2000 – 2010 statul român a înregistrat cea mai importantă pierdere de fond forestier din Europa. În România, sectorul public a ieșit mult pe minus la acest capitol, în timp ce sectorul public din state precum Bulgaria sau Spania a continuat să câștige păduri. (vezi și: https://gazetadebistrita.ro/padurile-din-judetul-bistrita-nasaud-prinse-intre-taf-uri-si-topoare/).

Și la vecinii noștri, în Moldova, au loc activități de care Caragiale ar fi scris savuros. Adică, ce anume? Se face propagandă politică și s-a lăsat cu box: „56 de „da” și o bătaie la tribuna Parlamentului: Limba moldovenească, la un pas să devină limba română în toate legile R. Moldova și în Constituție” – https://agora.md/2023/03/02/56-de-da-si-o-bataie-la-tribuna-parlamentului-limba-moldoveneasca-la-un-pas-sa-devina-limba-romana-in-toate-legile-r-moldova-si-in-constitutie-fotovideo.

Continui cu niște știri destul de amuzante: Viitoarele mașini Ford vor pleca singure de la posesor dacă acesta nu-și plătește rata de leasing sau la bancă. Ce vremuri, oameni buni, până și mașina ta „te trădează” și un-doi își ia tălpășița (https://piataauto.md/Stiri/2023/02/Viitoarele-masini-Ford-vor-pleca-singure-de-la-posesor-daca-acesta-nu-si-plateste-rata-de-leasing-sau-la-banca/?fbclid=IwAR30Lbn1K3W–1jG80dEl_9kM8yiP1ni4VrwgVReGdu9dqxCnQjqATBPR8M). Iar ca să reîncarce un Hummer EV la o priză normală, un posesor are nevoie de mai multe zile (https://www.youtube.com/watch?v=bqls8xq9vSY). Autonomia crește cu doar 1 milă pe oră, asta la o priză normală, nu la o stație de tip fast-charging.

Închei materialul cu informații despre un fenomen pe care îl observăm cu toții, zi de zi. Un fenomen care a scăpat de sub control, un fenomen care are loc cu girul politicienilor, iar acest lucru nu-l zic doar eu, precum un nebun în deșert, acest lucru îl zic și cei de la Recorder: „Am consultat surse din interiorul sistemului vamal, am parcurs documente, am obținut imagini video cu momente în care funcționarii români sunt mituiți și am urmărit zile întregi, dintr-o mașină, activitatea din vămile țării. În final, am obținut imaginea unui lanț al șpăgii care pornește de la firmele de transport, trece prin instituțiile statului și se termină în vârful clasei politice”. Pe aici nu se trece fără șpagă. Investigație Recorder în vămile din România – https://www.youtube.com/watch?v=dL8b1ZW2PV4. Să se râdă, oameni buni, doar nu sunt destule motive de hlizeală? Doar România va înregistra cea mai abruptă scădere a populației din lume până în 2050 (https://www.romania-insider.com/romania-will-record-the-steepest-population-drop-in-the-world-by-2050), toată lumea părăsește îngrozită țara, categoriile defavorizate și vulnerabile suferă din pricina foametei (inclusiv studenții, la ce burse mizerabile se acordă), tinerii nu mai vor să muncească în sistem datorită corupției (vezi cazul MAI și concurența), armata e decapitată de `telectuali (vezi cazul TB-urilor noi-nouțe, care s-au dorit a fi: Transportoare Amfibii Blindate, dar au rămas la stadiul de Transportoare Blindate, iar asta pe bani grei). Oameni buni, vedeți aici ceva aberant cumva? „Blindatele Piranha V nu vor fi amfibii. România ia însă în calcul un alt program pentru transportoare amfibii”. Acestea merg la pachet cu avioanele care ne cad în cap, la propriu. Noroc că ne păzesc mercenarii, doar să nu-și lepede echipamentul la primul cartuș tras de către vrăjmaș.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Atunci când Prim-ministrul vorbește, miniștrii râd”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *