Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Au cenzurat canalele de știri americane discursul lui Donald Trump?

În timpul serii electorale, canalele de știri MSNBC și NBC au întrerupt alocuțiunea președintelui în exercițiu în cursul căreia el dădea ca sigur faptul că a câștigat alegerile.

În noaptea de 3 spre 4 noiembrie 2020 , în jurul orei 8 a dimineții, după ora franceză, președintele în exercițiu Donald Trump a luat cuvântul pentru a se exprima cu privire la primele rezultate ale sufragiului și ca să anunțe că a câștigat alegerile. Această alocuțiune, transmisă în direct de numeroase canale de televiziune, a fost totuși întreruptă înainte de terminare de canalele MSNBC și NBC.

Atunci când Donald Trump tocmai afirma că „a cîștigat alegerile” afirmînd că unele fraude ar fi putut să afecteze scrutinul, cele două canale de informații au întrerupt transmisia.

Așa cum arată Le Monde, prezentatoarea de la NBC News Savannah Guthrie a justificat această întrerupere astfel: „Îl ascultăm pe președinte care vorbește de la Casa Albă, dar trebuie să ne oprim căci sînt mai multe afirmații care efectiv nu sînt adevărate.”

Pe MSNBC, Brian Williams a luat cuvîntul în timp ce președintele în exercițiu încă vorbea. Deși se declara „reticent ” la ideea de a-l întrerupe , prezentatorul s-a justificat afirmând că declarațiile lui Donald Trump nu erau „deloc fondate”.

Celebrul CNN a afirmat la rândul său că „practic tot ceea ce a spus președintele Trump nu este adevărat”, dar a difuzat integral alocuțiunea. În cursul primului miting al campaniei lui Donald Trump, pe 18 iunie 2019, canalul a întrerupt totuși transmisia după 6 minute, după ce militanții au început să scandeze „CNN sucks!” („CNN e nașpa!”) . O cenzura ne mai întâlnită pentru o alocuțiune prezidențială, după cum amintește cotidianul de seară.

În timp ce numărătoarea voturilor nu s-a încheiat încă, au izbucnit ciocniri, în contextul manifestațiilor, în numeroase orașe americane precum New York, Portland sau chiar la Detroit.

(Text tradus din franceză de pe site-ul RT: https://francais.rt.com/international/80457-chaines-dinformation-americaines-ont-elles-censure-discours-donald-trump)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *