Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Au murit 30 de copii cărora sistemul sanitar nu le-a dat nicio șansă

Voi vorbi despre prematuritate până când acest cuvânt nu va mai mira sau lăsa indiferent pe nimeni. Voi vorbi și voi scrie până când orice gravidă va cunoaște acest termen și implicațiile pe care le are. Pentru că, i se poate întâmpla oricărei gravide.

Prematurii nu știu ce îi așteaptă, unii nici măcar nu vor afla povestea nașterii lor, căci mor. În spitalul X nu sunt incubatoare, în spitalul Y se moare. Da, un număr de 30 de copii au murit, fiind pe lista de așteptare a secției de la Marie Curie. Nu au avut nici măcar o șansă! De ce? Pentru că secția Terapie Intensivă Neonatologica nu mai face față.
În București, sunt câteva maternități de grad 3, maternități la care ajung copii din toată țara, deci se întâmplă deseori ca un prematur care se naște la un spital oarecare, să nu aibă loc. Chiar și mie mi s-a spus în noaptea de 1/2 martie 2017 că fetele nu au șanse de viață la Elias, ținând cont de vârsta gestațională. Dacă la spitalul Elias mi s-a spus asta, ce se întâmplă cu prematurii născuți în localități sau sate uitate?

Multe asociații fac ceea ce statul ar trebui să facă, adică să ajute, să aibă grijă ca spitalelor să nu le lipsească nimic. Din păcate, realitatea este alta. Realitatea arata cum oameni simpli, mulți dintre ei părinți, se luptă să ajute.

Asociația Prematurilor a făcut tot ce vedeți mai jos și va mai face.

De la începutul anului, Asociația Prematurilor a donat, cu sprijinul donatorilor și al sponsorilor, aceste echipamente din lista de mai jos, în valoare totală de 120.000 euro:

  • 1 aparat de radiologie și 3 sorțuri de protecție pentru secția de neonatologie a Maternității Târgoviște
  • 2 ventilatoare pentru suport respirator neonatal și accesorii, consumabile aferente ventilatoarelor, 2 monitoare funcții vitale, un bilirubinometru noninvaziv, lampă de fototerapie și mobilier pentru secția de neonatologie a Maternității Bacău
  • 1 simulator prematur, 1 transiluminator vizibilitate vene și 1 diafanoscop pentru secția de neonatologie a Maternității Panait Sârbu București
  • 1 diafanoscop pentru Maternitatea Filantropia Craiova
  • 1 diafanoscop pentru Maternitatea Filantropia București

Lunile trecute, Asociația Prematurilor a achiziționat și trimis echipamente de protecție împotriva COVID 19 către: Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Bacău, Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Călărași, Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Filantropia București, Maternitatea Bucur București, Maternitatea Spitalului Județean de Urgentă Baia Mare, Maternitatea Panait Sîrbu din București, Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Pitești.

  • 30 lămpi biocide UV pentru dezinfecția aerului, cu utilizare în prezența persoanelor
  • 2.000 perechi mănuși chirurgicale
  • 2.000 halate unică folosință
  • 3.000 măști chirurgicale simple
  • 500 combinezoane de unică folosință
  • 275 de viziere certificate
  • 5.000 botoși protecție încălțăminte
  • 1 aparat de aer condiționat
  • 650 măști medicale FFP2
  • 160 litri săpun dezinfectant cu biocid avizat de M.S.
  • 160 litri soluție hidroalcoolică pentru mâini și tegumente cu biocid avizat de M.S.
  • 10 litri dezinfectant suprafețe cu biocid avizat de M.S.

Asociația Prematurilor a sprijinit financiar următoarele cazuri sociale:

  • Fetiță născută la 32 de săptămâni cu parapareză spastică dreaptă, hemoragie gr ll cerebrală cu diagnostic prezent: AO: Astigmatism hypermetropic compus; Banii donați (aprox, 13.000 de lei) au fost folosiți în sprijinirea tratamentelor, intervențiilor chirurgicale, dispozitivelor medicale și altor cheltuieli legate de transport, cazare, pe o perioadă de 2 ani.
  • Fată în vârsta de 8 ani cu diagnosticul de cardiomiopatie dilatativă, insuficiență cardiacă, pleurezie dreaptă, încadrată de Comisia pentru Protecția Copilului în gradul de handicap GRAV (cu asistent personal), a fost sponsorizată cu 7.500 de lei, bani folosiți integral în sprijinirea tratamentelor, intervențiilor chirurgicale și a altor cheltuieli de transport și cazare pentru minora și pentru tutorii săi legali.
  • Familie defavorizată din zona de vest a țării, cu 5 copii, unul dintre copii fiind născut prematur, a fost sprijinită de către Asociație cu medicamente, alimente, hăinuțe, produse pentru îngrijirea bebelușului, lapte și pamperși.
  • Fetită abandonată în spital, botezată de Asociația Prematurilor. Ne-am ocupat de toate demersurile și de lucrurile necesare pentru organizarea unui botez. În mod regulat, fetița primește pachet cu tot ce are nevoie pentru o bună creștere. În prezent se află în îngrijire maternală.
  • Născută prematur la 35 de săptămâni, fetiță diagnosticată cu atrezie de esofag, o regurgitare tricuspidică la inimă si hernie ombilicală, care a necesitat resuscitare la naștere. Părinții nu au posibilitatea de a acoperi toate cheltuielile lunare necesare creșterii copilului de aceea Asociația Prematurilor a venit în sprijinul acestei familii și a cumparat tot ce avea nevoie fetița: lapte, pamperși, șervețele umede și alte produse de igienă și îngrijire etc. (Cumpărături lunare de 800 de lei).

Campania noastră de solidaritate continuă pentru strângerea de fonduri pentru maternități, în special pentru secțiile de neonatologie, deoarece pentru prematuri lupta de supraviețuire este continuă, nu doar în pandemie, cadrele medicale au nevoie de echipamente de protecție, părinții care sunt acum în spitale au nevoie de echipamente de protecție. Așadar, orice gest și orice donație venită către Asociația Prematurilor ajută acum mai mult ca oricând.
Fondatoarea asociației este un om puternic, mamă a unei perechi de gemeni, prematuri.
Pentru a susține continuarea acestor fapte minunate, vizitați pagina asociației, prezintă toate proiectele active. https://asociatiaprematurilor.ro/

Așa cum suntem deja obișnuiți, oamenii simpli fac infinit mai mult decât cei numiți în funcții să facă asta.
#prematuritate


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *