Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Au murit generații, desculțe și flămânde, pentru ca tu să poți urla pe străzi că urăști nația asta, din care și tu faci parte

Înăbușită de focul spitalelor care ard, pe ici pe colo, între două sinucideri televizate, păzite cu strășnicie de milițieni ce se joacă de-a polițiștii americani, România își comemorează deținuții politici anticomuniști.
De fapt, e mult spus …
I-a uitat demult.

După ce în 1989 o gașcă de copii nebuni a spălat cu sânge Piața Victoriei, lăsându-se călcați de tancuri, în numele unei libertăți prea mult visate, azi, urmașii securiștilor care băteau în lung și în lat Timișoara, cu arma la vedere, dănțuiesc veseli pe ruinele unei istorii.

Și nu e doar vină lor.
Ne-am lăsat călcați în picioare pentru o brânză topită și o sticlă de cola.
Ne-am lăsat jefuiți doar pentru a fură puțin și noi, pe lângă ei.
Mica ciupeală, visul romanului întreprinzător la început de mileniu, a devenit politică de stat.
Ne-am lăsat îndobitociți de cărți ce ne învață să fim fericiți și tâmpiți și am aruncat la gunoi cărțile de istorie.
Ne-am aruncat creionul și am luat calculatorul ca să aflăm cât face 2+2, căci de creier nu mai avem nevoie.

Ne-am umplut țară cu gunoaie, pentru că nu mai e demn să îți cureți strada și casa, așteptând ca băieți isteți să încheie contracte de miliarde cu un stat impotent, pentru a veni să ne curețe cojile de semințe din bătătură.

Ne-am trimis femeile la produs pentru că, nu-i așa, româncele sunt cele mai frumoase femei din lume. Nu trebuie să știe carte, ce Dumnezeu…
Ne trimitem copiii la cerșit, că doar de aia au venit pe lume. Și, nu-i așa, eu te-am făcut, eu te omor.
Ne închidem bătrânii în azile insalubre, ce colcăie de șobolani și așteptăm să moară naibii mai repede ca se le luăm bruma de avere.
Ne sinucidem cultural, între două reclame la supozitoare și tampoane, pentru că, ce Doamne iartă-mă, să faci cu educația? Digitalizarea e cheia succesului, viitorul omenirii, calea, adevărul și viață.

Au murit ca fraierii în închisori, luptând pentru un popor care azi râde tâmp la emisiuni de imbecilizare în masă și aplaudă frenetic la câte o paradă colorată, bucuros că primește o bomboană pe băț.

Au stat că prostii în munți, așteptând salvatori imaginari, care azi ne vând pe miliarde arme ieșite din uz, bune pentru a te juca pe câmp cu ele, în timp ce copiii mor înecați în private turcești din fundul curții unei școli în care nici cretă nu este.

S-au împărtășit cu fecale și au băut, în loc de vin de împărtășanie, urină, au fost torturați și umiliți, închiși în hrube umede și reci pentru ca noi azi să înfulecam fericiți carnea din plastic, în timp ce țăranii mor de foame în satele rămase în anii 1800.

Gașca veselă a urmașilor torționarilor ne va pune definitiv piciorul pe grumaz, încheind un ciclu istoric început în 1945; desigur, în aplauzele imberbilor care nu au citit în viață lor o carte, dar ne dau sfaturi cum să mâncăm frunze de dud, precum omizile păroase, pentru a trăi imbecili, dar fericiți, 100 de ani.

Au murit degeaba, în numele unei tâmpenii care se cheamă iubire de țară.
De ce naiba să mori ca prostul pentru o palmă de pământ?
Pentru că aici te-ai născut.
Pentru că în pământul ăsta dorm cei cărora le datorezi mizerabilă ta existența.
Pentru că și înaintea lor au murit generații desculțe și flămânde pentru ca tu să poți urla pe străzi că urăști nația asta, din care și tu faci parte. Și pe care și tu ai adus-o aici, jos, în groapă istoriei.
Uite, de aia.

(Text de Adriana Stoicescu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

6 comentarii pentru articolul „Au murit generații, desculțe și flămânde, pentru ca tu să poți urla pe străzi că urăști nația asta, din care și tu faci parte”

  • Asta-i rezultatul educatiei din ultimii 30 de ani : „demitizarea „, PROTV-izarea ( in care ni se arata cat de jos e romanul -vezi State de Romania , Las Fierbinti , etc ) , telectoalii care ne informau cum apare radiografia poporului roman , manelizarea , rromizarea , TFLizarea . Rezultatul nu putea fi decat indobitocirea. Chiar maestrul Cristoiu remarca : „stupid people nu era o constatare , ci un program ” ( zisa apartinea lui Brucan ) E singurul program pus in opera in Romania in ultimii 30 de ani si reusit .

  • PARCA AM AVEA O TARA BLESTEMATA…GUVERNUL DE AZI ESTE TOTAL CONTRA POPORULUI SAU…CU UN ASTFEL DE
    PRESEDINTE…NE DESFIINTEAZA CA TARA…!

  • Unde sunt tinerii liberi si frumosi care s-au rasculat impotriva inchiderii unei biserici, impotriva lipsirii de drepturi si libertati. Astazi o simpla cifra, fara reala justificare, inchide un oras. In 1989, macar se inchidea in arest, acum stai inchis in casa. Din arest se iesea revolutionar, din casa vom iesi prosti. Oricum, vom avea certificat.

  • Cred că istoria românilor nu se va mai repeta așa cum se spune mereu cu speranța revenirii și dăinuirii episoadelor favorabile sau măcar a franturilor de bine. România a ajuns în faza ireversibilitatii, pe drumul fără întoarcere al declinului și destrămării. Țara noastră a fost preluată de potrivnicii ei. Românii s-au internaționalizat, românismul s-a diluat intr-o Europă anonimă

  • De mult timp nu am citit ceva mai interesant/virulent/autentic.
    Oglinda a istoriei poporului roman. Moment cand ar trebui sa ne crape obrazul de prosti ce suntem ca ne-am dat TARA .

  • Curatul adevar . Asa si este .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *